Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
vitaliiangel написав:якщо криві руки, то вийде дорого, якщо в тємі і з прямими руками, то Болт би за 1000 грн. натягав би з олх б.у. компонентів для готового рішення фірми "пан сам клепав"
І 1к квартира, що відчувається, як трьоха, стане відчуватися як двуха з діловим сараєм з барахлом
до речі, забув сказати, що електричний бойлер тримає теплу воду довго, може простіше взяти на більший літраж.
щодо барахла, то ББЖ і акб 12В (два в одному корпусі) + стабілізатор таких же розмірів, це як 2-3 пачки паперу формату А4, і ніякого перетворення в сарай
Ти ризикуєш життям (і відповідно отримуєш) для того щоб сімʼя жила в комфорті, а не «бутилки з льодом» перекладала з морозилки в холодильник. Купи щось типу такого Ну і інвертор. Проблеми зі світлом на роки. Ти ж не халамидник пляшками з підвіконня в морозилку гратись.
Дякую. А скільки приблизно по ціні буде він разом з інвертораом?
vitaliiangel написав:им площадь нужна. те что на балконе может телефон зарядить помогут. Тогда лучше павербанк на 20Ач.
Дякую!
Faceless написав:На балконі це так, павербанки зарядити. В кращому випадку в ясний день на ноутбук. І треба троха в тому тямити або купувати за дурні гроші доведеться
Успіх написав:Не знаю на якій гілці писати - але і тут якось бачив, що писали, і на гілці КРЖН - також.
Моя дружина вже цим переймається... Тож питання наступне: які є варіанти автономного електроживлення, щоб від цього працював хоч 10 годин холодильник і котел(котел газовий, але моторчик і екран на ньому працює від е/е) Думаю, що потрібно для нормальної роботи холодильника і котла разом потужність близько 1 кВт/год.
Є варіанти?
(Генератор не пропонувати)
Хороший холодильник держит холод достаточно долго.
Большинство холодильников сохраняют холод в течение 24 часов. В морозильной камере - больше. Морозильный отсек, интегрированный в холодильную камеру держит температуру примерно 16 часов. Даже небольшая морозильная зона в малогабаритных холодильниках - сохраняет холод до 10 часов.
http://surl.li/uepjx По-моему, тут некоторое преувеличение, но не очень большое. Там есть ещё интересные моменты. Так что лучше озаботьтесь регулятором напряжения, чтобы при частых отключениях (если они будут) холодильник не сгорел. По сохранению холода проверено на практике. Так что не заморачивайтесь. Конечно, если деньги лишние, то можно. Но особого смысла не вижу. При плановых отключениях на 10часов отключать не будут, при аварийных - никто не гарантирует, что уложатся в 10 часов, а не в несколько дней. При отключениях света гораздо болезненнее отсутствие света, отключение лифтов и электроплит в высотных домах, потери интернета, возможные потери/ухудшения мобильной связи (не зависящие от вас и с этим ничего не сделаешь). Сейчас, правда, компании улучшили работу и потери связи не так заметны. Возможно, это только у нас, а в центре/на западе не дооснастились, не знаю. Обеспечить интернет при отсутствии электричества сейчас можно довольно легко и недорого. Не знаю точно, сколько. Если Вас интересует могу узнать подробности. Для кого-то важна ещё работа телевизора.
Востаннє редагувалось ЛАД в Вів 04 чер, 2024 01:28, всього редагувалось 1 раз.
flyman написав:[quote="5733581:vitaliiangel"] якщо криві руки, то вийде дорого, якщо в тємі і з прямими руками, то Болт би за 1000 грн. натягав би з олх б.у. компонентів для готового рішення фірми "пан сам клепав"
І 1к квартира, що відчувається, як трьоха, стане відчуватися як двуха з діловим сараєм з барахлом
до речі, забув сказати, що електричний бойлер тримає теплу воду довго, може простіше взяти на більший літраж.
щодо барахла, то ББЖ і акб 12В (два в одному корпусі) + стабілізатор таких же розмірів, це як 2-3 пачки паперу формату А4, і ніякого перетворення в сарай[/quote] Якщо в системі води немає (якщо високий поверх) то літраж бойлера не допоможе. Щодо барахла - ББЖ з б/в хламу на кіловат потужності хоча б (щоб стартові токи холодильника потягнуло) і акум хоча б на 100 А*год на довгий блекаут (на короткі з холодильником нема чого заморочуватися) - це аж ніяк не 2-3 пачки паперу.