|
Вічний електрочайник |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
Додано: П'ят 03 січ, 2025 21:11
Нещодавно згоріли контакти в реле Strix чайника Тефаль. Я реле замінив на інше. Але то довго і непросто. Кожне таке реле має ресурс включень і виключень під навантаженням. Той стрікс має декілька десятків тисяч орієнтовно.
Для збільшення ресурсу пропоную вмикати і вимикати чайник штепселем в розетку. Розетку легше поміняти, ніж реле в чайнику
-
boroda
-
-
- Подякував: 45 раз.
- Подякували: 12 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 03 січ, 2025 22:17
З мінусів: * википить; * спалахне; * спалить квартиру...
-
Bobua
-
-
- Подякував: 118 раз.
- Подякували: 174 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 04 січ, 2025 00:00
Я думаю предложение было не удалить реле из чайника, а внимательно наблюдая за закипанием, стремглав бежать и выдергивать вилку из розетки, что бы не изнашивать реле выключением. При соблюдении этого чайник проработает дольше.
-
Господар Вельзевула
-
-
- Подякував: 7 раз.
- Подякували: 28 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 04 січ, 2025 01:30
Господар Вельзевула написав:Я думаю предложение было не удалить реле из чайника, а внимательно наблюдая за закипанием, стремглав бежать и выдергивать вилку из розетки, что бы не изнашивать реле выключением. При соблюдении этого чайник проработает дольше.
Звичайно. Стрікси дороги відносно то я поставив інше китайське реле TM-XH-1. Але його треба купляти в парі з контактами підставки, бо вони не сумісні зі Стріксом. Принаймні вмикати можна вручну. Наливаємо воду, вмикаємо кнопку, потім штепсель у розетку. А вимикати - як повезе. Якщо є час, то можна витягти з розетки при наближення закипання. Ще одне. Бажано мати термоси і залишок води в чайнику наливати в термоси. Або заповнити термос повний, щоб зменшити кількість циклів роботи чайника.
-
boroda
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 04 січ, 2025 08:34
Почему бы просто не кипятить воду в кастрюле? Она и дешевле, чем чайник
-
anduzenko
-
-
- Подякував: 50 раз.
- Подякували: 31 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 04 січ, 2025 08:46
anduzenko написав:Почему бы просто не кипятить воду в кастрюле? Она и дешевле, чем чайник
Газу немає. В чайнику зручніше. Ймовірно я ще пару раз вмикав чайник без води. Це його й добило. Також не користувався термосами, а грів 1 чашку води кожну годину, що пришвидшило знос контактів.
-
boroda
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 04 січ, 2025 09:05
boroda написав: anduzenko написав:Почему бы просто не кипятить воду в кастрюле? Она и дешевле, чем чайник
Газу немає. В чайнику зручніше. Ймовірно я ще пару раз вмикав чайник без води. Це його й добило. Також не користувався термосами, а грів 1 чашку води кожну годину, що пришвидшило знос контактів.
Причём здесь газ? Речь идёт о будке охранника или человеческом жилье с кухней? Ну тогда понятно. Чайник используется в качестве батареи отопления.
Востаннє редагувалось anduzenko в Суб 04 січ, 2025 09:33, всього редагувалось 1 раз.
-
anduzenko
-
-
- Подякував: 50 раз.
- Подякували: 31 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 04 січ, 2025 09:20
Використовувати кипятильник (можна купити на базарі) і якусь ємність. З мінусів - треба слідкувати за закипанням і має бути фільтрована вода.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1445 раз.
- Подякували: 1852 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 04 січ, 2025 09:27
BIGor написав:Використовувати кипятильник (можна купити на базарі) і якусь ємність. З мінусів - треба слідкувати за закипанням і має бути фільтрована вода.
Я спалив штук 10 кип'ятильників, забував вимкнути.
-
boroda
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 04 січ, 2025 10:18
BIGor написав:Використовувати кипятильник (можна купити на базарі) і якусь ємність. З мінусів - треба слідкувати за закипанням і має бути фільтрована вода.
О. Це ідея. Хоча з електрочайником таки простіше -- можна взагалі будь-яку муть заливати. У книзі “Дім дивних дітей” - Ренсом Ріггз, був мерзенний вимір. І річка-смердючка (всі стоки туди зливали...) І звідти ж брали воду для пиття... Її, щоправда відстоювали у відрах... Але головна хитрість була, мабуть, в електрочайниках...
-
Bobua
-
-
- Подякував: 118 раз.
- Подякували: 174 раз.
-
-
Профіль
-
-
1