Хто замовляв будівництво будинку на замовлення?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<123
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 12:05

У вас якісь сильно спеціфічні предпочтенія...
  The_Rebel написав: на окраїні міст уже інколи не відчувається, що живеш у місті. Все так само як і в селі, кругом приватні будинки і все

І як ви в даній ситуації поступили

Це іменно те, шо і вимагається од будинку - подальші од городів, од купів людей. Свет, воду, отоплення можна собі обеспечить. Якшо буде й газ - чудово.
Ото й треба подальші од цівілізації, поближче до природи. Для цього і є будинок. А то бажаїте подальші од цівілізації і в те ж время - поближче до неї... Це вже якесь роздвоєння особистості. Просто в квартірі живіть і не плутайте думки ні собі, ні людям.)

В дані ситуації - однозначно за місто, однозначно чим подалі.

The_Rebel написав:чи захочеться там потім жити круглий рік в мирний час?
Так само дивлюся ділянки в Карпатах. Так, можна знайти з прекрасним краєвидом, проте я б не ризикнув вкладатися туди саме з метою круглорічного проживання.

Якраз саме в таке і є смисл вкладатися. Якраз там і захочеться жити все життя.
Але - менше народу, більше вільних земель. Тому чисто прагматично я вас піддержую: лучче живіть в городах)
won

Подякував: 319 раз.
Подякували: 26 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 12:25

won В тому то й діло, що "в даній ситуації". А ситуація, по-перше, у кожного своя. По-друге, вона має тенденцію мінятися з часом.
Наприклад, моя ситуація - живу з баришнею вже 3-й рік, дітей у нас поки нема. І зараз критичний момент, можливо будемо разом, а може й ні. Так ось мені здається для сім'ї дійсно краще вибрати великий будинок з більшою ділянкою на окраїнах і ближче до природи. А ось для одинака - можливо краще бути ближче до центру міста (навіть за рахунок меншої площі будинку та ділянки), бо там набагато більше людей для спілкування, в т.ч. протилежної статі.
The_Rebel

Подякував: 130 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 12:33

The_Rebel написав:won В тому то й діло, що "в даній ситуації". А ситуація, по-перше, у кожного своя. По-друге, вона має тенденцію мінятися з часом.
Наприклад, моя ситуація - живу з баришнею вже 3-й рік, дітей у нас поки нема. І зараз критичний момент, можливо будемо разом, а може й ні. Так ось мені здається для сім'ї дійсно краще вибрати великий будинок з більшою ділянкою на окраїнах і ближче до природи. А ось для одинака - можливо краще бути ближче до центру міста (навіть за рахунок меншої площі будинку та ділянки), бо там набагато більше людей для спілкування, в т.ч. протилежної статі.

нет,
не ну если бабла не меряно , то да
Vadim_

Подякував: 647 раз.
Подякували: 529 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 13:57

The_Rebel написав: ситуація, по-перше, у кожного своя.

Ну тоді не починайте запитувати у форум'ян, що б вони робили, адже дана ситуація тільки у вас)

The_Rebel написав:можливо краще бути ближче до центру міста (навіть за рахунок меншої площі будинку та ділянки), бо там набагато більше людей для спілкування, в т.ч. протилежної статі.

Саме в цьому описі - купуйте квартиру, чудове рішення. Бритва Оккама, не ускладнюйте без необхідності.
won

Подякував: 319 раз.
Подякували: 26 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 14:54

The_Rebel написав:
  Hotab написав:The_Rebel
Землі біля будинку багато не буває)
І якщо захочеться більше, то взяти її не буде де)
Тому беріть всю ділянку собі))

Це правда, одна з переваг власного будинку - це якраз своя територія. Але все впирається в ціну і локацію. Бо якщо брати ділянку за >= 60 тис, то можливо буде вигідніше розглядати вже готові будинки, вони в цих містах якраз починаються десь від 120 тис. більш-менш пристойні. Проте однією сумою таких коштів в мене нема зразу викласти, в тому й ідея, що поки є здоров'я й дохід потроху вкладати в будинок протягом 3-х років не знімаючи кошти з ІБ та інших проектів

По локації, наприклад, в Бучі, перше коло - село селом, друге - це крутий район поміж вічнозелених соснових дерев з красивими котеджами. І ціни різняться разів в 3, хоча відстань між цими районами може метрів 300-500.
Зображення

В Мукачево в районах з цифрами 2 і 3 можна знайти ділянку і за 10 тис. (8 сот), а ось із цифрою 1 землі вже нема, навіть за 5 соток просять 60 тис.:
Зображення

Ви писали що вже втратили декілька обєктів в Херсоні.
Не випробовуйте більше долю.
Тільки Мукачено. Або як Хотаб на Балканах.
Хомякоид

Подякував: 3183 раз.
Подякували: 469 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 15:00

won написав:

Ну тоді не починайте запитувати у форум'ян, що б вони робили, адже дана ситуація тільки у вас)

The_Rebel написав:можливо краще бути ближче до центру міста (навіть за рахунок меншої площі будинку та ділянки), бо там набагато більше людей для спілкування, в т.ч. протилежної статі.

Саме в цьому описі - купуйте квартиру, чудове рішення. Бритва Оккама, не ускладнюйте без необхідності.

Тут Ви праві, індивідуальні ситуації не варто обговорювати. Проте є ще такий момент як ліквідність. Мені здається (але можливо помиляюсь, тому й цікава думка форумчан) невеличкі будинки в прицентраллі продаються швидше і легше ніж великі на окраїнах. А в наш час швидкої зміни обставин у країні та світі це дуже важливий момент. Взагалі рахую будинок ~120м оптимальним, в нас з 90х залишилося дуже багато будинків по 300-500м, інколи бачу їх в оголошеннях по пару років.
The_Rebel

Подякував: 130 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 15:18

The_Rebel написав:
  won написав:

Тут Ви праві, індивідуальні ситуації не варто обговорювати. Проте є ще такий момент як ліквідність. Мені здається (але можливо помиляюсь, тому й цікава думка форумчан) невеличкі будинки в прицентраллі продаються швидше і легше ніж великі на окраїнах. А в наш час швидкої зміни обставин у країні та світі це дуже важливий момент. Взагалі рахую будинок ~120м оптимальним, в нас з 90х залишилося дуже багато будинків по 300-500м, інколи бачу їх в оголошеннях по пару років.

По ідеї так. Невеликий будинок в прицентраллі це оптимум.
Але всі будинки індивідуальні.
Якщо заганяти себе в рамки прицентралля, можна не вловити справжню квіточку яка буде трохи подалі від прицентралля.
Хомякоид

Подякував: 3183 раз.
Подякували: 469 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 15:34

Пане The Rebel!
Спробую вставити свої «5 копійок» як людина, яка народилася та виросла в приватному будинку, який реально побудували за свої копійки мій батько та моя мама.
І який зараз мешкає в приватному будинку, побудованому за проєктом одного із закордонних архітекторів.
Я не будівельник, не виконроб, вважайте до дилетант.

1. Не будуйте величезний будинок. Артіль «Даремна праця». Максимум 4 спальні. Це якщо буде двоє або троє діточок - що зовсім не факт. А якщо дасть Бог стане фактом, то діти розлетяться з батьківської хати так, що навряд чи ви Їх будете бачити більше тижня - двох на рік. І це вірно, бо є народна мудрість: «Син - то «відрізаний» шмат хліба». В нього буде своє життя. А дочка буде тулитися до мами. Правда, із зятем, який - як говорить народна мудрість «любе взять». Велика вірогідність конфліктів. А в результаті ризикуєте отримати на старості років величезну застарілу «халабуду» з великими проблемами технічного плану. Приватний будинок вимагає регулярного практично щоденного технічного обслуговування та ремонту.

2. Максимальна площа будинка, якою я володів, була 315 кв.м. Гарний будинок. Зручний - з великими кімнатами та кабінетом. Але в першу чергу треба думати про те, як ви його будете опалювати. Для мене це була головна і щоденна проблема. Продав і вже забув. А в наш важкий час то найвеличніша проблема.

3. Я почитав ваш план на три роки та здивувався: один рік на фундамент, один рік на коробку, один рік на доведення до ладу. Зараз такі технології, обладнання та цементні суміші, що фундамент є готовим за тиждень. Я би вам порадив розробити проєкт та графік робіт максимум на 1-1,5 роки.
Якщо ви надумали дуже класну ідею: Карпати або Закарпаття, то варто звернути увагу на «брусові будинки» - з карпатської смереки. Я особисто знав бригаду хлопців із Івано-Франківька, які будували за класичною технологією. Розкажу щоби мали орієнтир щодо термінів та витрат:
а) фундамент забили не вони - наймані працівники - 1 травня. Знадобився тракторист, трактор, двоє хлопців-майстрів, необрізна дошка, цвяхи, дроти та інше, міксер та 24 куб. м бетону. Все за один день.
б) десь тиждень поливали зверху водою - потім почали укладати профільований брус розміром 110*160 мм. Він досить легкий тому навантаження на фундамент збільшувалося поступово.
в) на обʼєкті працювало всього 4 майстри (!). Працювали 6 днів на тиждень зранку до вечора. Кормилися самі.
г) цікаво зроблені стіни: профільований брус, з середини вертикальні рейки 50*50, з шагом по горизонталі 500 мм, між ними утеплювач. Там же дроти електричні в трубках, зверху із сторони кімнат: вагонка з смереки. Потім - після закінчення - з середини та вагонка покривалася «хитрим розчином» бджолиного віску в гарячому скипідарі. Зовні - просочення для деревини від Тіккуріла.
д) на сантехніку та на електричні роботи запрошували профільних спеціалістів.
ж) на першому поверсі вся підлога - кахлі з електричним підігрівом. На другому поверсі тільки кондиціонери спліт-системи (2 штуки).
На першому поверсі: веранда, вхідний коридор, велика кухня, з кухні вхід в коридор, в якому ліворуч санвузол з душовою кабіною та навпроти санвузла - повноцінна сауна. Сауна оздоблена вагонкою з липи. Електрична фінська піч.
На другий поверх: букові сходи. На другому поверсі: великий салон, з якого двері в дві окремі спальні. В спальнях - в торцях скошені за рахунок даху стіни. Там же ті згадані мною два кондиціонери.
Всі вікна - замовляли «склопакети» однокамерні «під дерево» (коричньові). Двері готові під дерево (коричньовий колір).
з) початок будівництва: 10 травня, здача в експлуатацію «під ключ» (!!!) 20 жовтня.
Пізніше були додаткові роботи по відмосткам та доріжкам.
Повторюю: початок робіт 10 травня - здача «під ключ» 20 жовтня. Того ж року.
Ніяких трьох років.
Деревʼяні ліжка в одному стилі підібрали в YUSK. Кухню не памʼятаю де, але монтаж робили ті, хто ту кухню виробляв.
На даху бітумна черепиця.

Будинок збудовано і прекрасно виконує свою функцію в місцевості, наближеній до міста.
Сауну треба було включати на опалення мінімум за 3 години.
Підлога з електричним підігрівом прекрасно виконувала свою функцію: тепло за рахунок букових сходів піднімалося уверх. На другому поверсі підлога із смереки під лак.
Орієнтовна площа 2-поверхового будинка 96 кв.м.
Все про все обійшлося в цінах 2010 року в 45 000$.
Будинок було продано в 2015 році за 96 000$.
Я там не був давно, але чув від знайомих, що все ціле і все «живе».

Ось там там вище вам радить жити подалі від людей - так то слушна порада.
В наш важкий час. Хто треба - приїде в гості.
З пляшкою віскі.

P.S. Нікого ні на що не умовляю: сам мешкаю в камʼяному 1-о поверховому будинку площею в 100 кв. м.
akurt

Подякував: 4170 раз.
Подякували: 1535 раз.

Профіль

1
2
7
  #<123
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти