Хто замовляв будівництво будинку на замовлення?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1234
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 19:29

Ну, можна і не читати: написано для конкретної людини.

Хто вкладає 500 000 баксіков - інколи потім сильно жалкує.
По-перше я навів реальні цифри та реальні факти. Там не 500 000 баксиків.
По-друге, реально жалкую: під Львовом в елітному населеному пункті Малечковичі, в 2018 році продавався брусовий будинок із земельною ділянкою 10 соток - потребував зовнішніх відновлювальних робіт - за 50 000 смішних в наш час доларів.
Я не взяв.
Люди взяли і виграли суттєво.
Не можу навіть вгадати, скільки зараз вартує. Думаю 150 000$ точно.
Можливо і більше.
akurt

Подякував: 4171 раз.
Подякували: 1537 раз.

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 19:59

akurt написав:Пане The Rebel!
...
3. Я почитав ваш план на три роки та здивувався: один рік на фундамент, один рік на коробку, один рік на доведення до ладу. Зараз такі технології, обладнання та цементні суміші, що фундамент є готовим за тиждень. Я би вам порадив розробити проєкт та графік робіт максимум на 1-1,5 роки.
".
...

Це я прикинув такий план з врахуванням своїх грошових потоків. І щоб не заводити кошти назад в Україну, які вже є в мене легалізовані за кордоном.
Наприклад, по плану через рік має бути добудована моя інвестована квартира в Мукачеві. І якби я цього року купив ділянку та заклав фундамент, то від продажі квартири на наступний рік я мав би кошти на подальше будівництво.

Ну і треба дійсно рахувати чи воно в майбутньому окупить себе при продажі. Бо навіть якщо людина будує для себе, ніхто не застрахований від зміни життєвих обставин. Тож не хочеться бути в рядах ваших знайомих, що застрягли в бетоні на 10 років у разі чого.

Тому підсумую свою думку, чому я власне написав на форумі - хочеться дійсно збудувати для себе, але з прицілом на окупність таких вкладень. Проте читаючи дописувачів вище в цій гілці і більш професійних у нерухомості (напр. Бетон) складається враження, щоб будинок був окупним, то зовні він має бути як конфетка, а всередині побудований з гівна і палок. Бо якщо він буде якісним, то просто не окупиться
The_Rebel

Подякував: 133 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 20:03

The_Rebel написав:
  Хомякоид написав: Ви писали що вже втратили декілька обєктів в Херсоні.
Не випробовуйте більше долю.
Тільки Мукачено. Або як Хотаб на Балканах.

Це Ви мене з кимось плутаєте. Та людина ніби живе/жила в Румунії і працює моряком, якщо не помиляюсь. Він інколи пише в емігрантській гілці.
P.S. На рахунок Мукачева теж більше схиляюсь

Сорян. Да сплутав.
Хтось писав що вклався на всю катлєту в Херсоні. Два здається обєкта.
Все втратив.
Тому якщо є вибір вкладайтесь на ЗУ.
Але все ж таки зачекайте кінця війни.
Хомякоид

Подякував: 3184 раз.
Подякували: 470 раз.

Профіль

1
  #<1234
Форум:
+ Додати
    тему