Wirująświatła написав:выложу несколько видео. Потом забуду или буду занят. Пока они не в тему.
Это АВА школа в Киеве. У всех деток на экране проблемы. Тем не менее посмотрите как они хорошо социализированы. Конечно нам всего не покажут, но то что я вижу заслуживает очень высоких оценок.
Але яких конячих зусиль це коштує вчителям/доглядачам!
І де беруть сили, а головне БАЖАННЯ ті сім'ї/батьки, які усиновлюють таких діток?! Це ж пекельна щоденна праця!!!
Чи здорових дітей дуже важко усиновити, тому бездітні батьки беруть "що дають"?
Успіх написав:Звідти й ціна така буряка, помідорів, огірків, часнику, зеленої цибулі... - все від СОТКИ грн за 1кг!
ну буряк не облизательно покупать (я вообще его только в салаты беру). Картоха па 30 это дно
Можно подождать молодую. Зато вот готовый салатный набор. 230 грн за 4 кило салата (конечно минус отходы).
Ещё бы заправку какую то и вуаля. На неделю хватит.
Я взагалі, важаю, що майже всі ціни на продукти - це дно!
От ти виклав ціни з екомаркета - типу що то ще "економний" маркет, типу з низькими цінами! А що казати про ЗВИЧАЙНІ ціни в найближчих магазинах? Так це повне дно!
А головне, це фактично ціни на "підножний корм"!!! Це ж НАШЕ, на наших чорноземах!!!
Але чомусь мандарини/апельсини/банани "на пісках/піщаних грунтах" за 100500км від нас - можуть бути дешевші!🤦🏻 А полуниця НАША - 220-240 за 1кг! Хіба це не дно?
это расплата за войну в целом и премии по 120 тыс. У людей есть деньги клубнику по 220 покупать. Ведь если не покупали бы цена быстро сдулась до адекватных 50-80 грн
Успіх написав:І де беруть сили, а головне БАЖАННЯ ті сім'ї/батьки, які усиновлюють таких діток?! Це ж пекельна щоденна праця!!!
Чи здорових дітей дуже важко усиновити, тому бездітні батьки беруть "що дають"?
это тяжёлый моральный выбор, я бы если бы брал взял бы 2-3 с теми проблемами которые мне по зубам порешать. Если не мы, то кто? Все хотят здоровых и богатых.
Wirująświatła написав:Если не мы, то кто? Все хотят здоровых и богатых.
Так зараз тенденція в сторону не "всі хотять", а майже "ніхто не хоче і своїх заводити" - не те щоб брати чужих та ще й інвалідів, чи просто з деякими вадами розвитку...
Успіх написав:Я взагалі, важаю, що майже всі ціни на продукти - це дно!
Так ти все можеш змінить з твоїми срібними руками- парник з гівна та палок зробив, бурячки по 10 гривень кіло продаєш.
Але чомусь мандарини/апельсини/банани "на пісках/піщаних грунтах" за 100500км від нас - можуть бути дешевші!🤦🏻 А полуниця НАША - 220-240 за 1кг! Хіба це не дно?
Тому-що апельсини/банани/мандарини/фіники там ростуть у вигляді гівна, все це падає, гниє, тільки збирай і доставка. Але ти можеш спробувать і з полуницею/суницею, не тільки бурячки.
Востаннє редагувалось Water в Нед 11 тра, 2025 20:35, всього редагувалось 1 раз.
Успіх написав:Звідти й ціна така буряка, помідорів, огірків, часнику, зеленої цибулі... - все від СОТКИ грн за 1кг!
ну буряк не облизательно покупать (я вообще его только в салаты беру). Картоха па 30 это дно
Можно подождать молодую. Зато вот готовый салатный набор. 230 грн за 4 кило салата (конечно минус отходы).
От ти виклав ціни з екомаркета - типу що то ще "економний" маркет, типу з низькими цінами! А що казати про ЗВИЧАЙНІ ціни в найближчих магазинах? Так це повне дно!
А головне, це фактично ціни на "підножний корм"!!! Це ж НАШЕ, на наших чорноземах!!!
Але чомусь мандарини/апельсини/банани "на пісках/піщаних грунтах" за 100500км від нас - можуть бути дешевші! А полуниця НАША - 220-240 за 1кг! Хіба це не дно?
То не ціни високі, то доходи низькі у тих, хто незадоволений:)
Кстати яркая иллюстрация что мышление появляется задолго до речи.
Круте спостереження. Відоме всім, хто мав дітей і був хоч інколи з ними. Ще до року величезна кількість ознак які вказують на мислення, також бажання пізнавати. Логічні і послідовні дії. Хоча мова зʼявляється в основному після року. А інколи і ближче до двох.
Я бы такой однозначный вывод не делал. Ребёнок начинает говорить в год-два, но понимать речь, слова начинает раньше. Т.е. вполне возможно, что мышление развивается на основе речи, слов, которые ребёнок уже знает и понимает, хотя произнести ещё не может.
Wirująświatła написав:Если не мы, то кто? Все хотят здоровых и богатых.
Так зараз тенденція в сторону не "всі хотять", а майже "ніхто не хоче і своїх заводити" - не те щоб брати чужих та ще й інвалідів, чи просто з деякими вадами розвитку...
За своих не в курсе, за интернатовскими очередь и не всем их дают. Это нехорошая тема для форума, система покрыта грифом секретно. Причем отказы без объяснения причин.
UA написав:Виховувати дітей років до 9-10 можна. Далі тільки корекція. Якщо в підлітка недіагностоване СДВГ? Толку від ціх порад?
это если совсем строго говоря
Воспитывать можно всю жизнь. И кого угодно. Вопрос в эффективности такого воспитания.
У детей до 12-13 высокая нейропластичность поэтому воспитание идёт легко, за исключением РАС СДВГ УО. Там с нейропластичностью беда, но АВА терапия помогает их социализировать.
В Україні, коли шкільний психолог натякає батькам на діагноз дитини, йому можуть набити морду. Подякують та будуть лікувати напевно 1 з 10 батьків.