Психологія та саморозвиток

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 410411412413414 ... 573>
Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 21:27

Hotab написав:Water
Ні, тут про інше мова . Оце прискорення вільного падіння (9.8 м/с2) справедливе без врахування наявності атмосфери. А вона є. І якщо для круглого каменя , кинутого з 9 поверху , впливу повітря особливого не буде, то наприклад для ватної кульки він настільки великий, що вона буде летіти до землі дуже довго.
Пластмасовий барометр не є ні тим, ні іншим. Щось середнє. Але точно не буде летіти з прискоренням 9.8.

Звісно, це земна гравітація. Якщо б воно все падало з прискоренням 9.81 м/с2, ви би не літали.
PS: Вам шо потрібно, висоту будинку вимірять, чи замірять яку відстань пролетить барометр?
PSS: Ще потрібен відкалібрований барометр.
PSSS: У мене колись був металевий барометр.
Востаннє редагувалось Water в Чет 15 тра, 2025 21:30, всього редагувалось 1 раз.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 21:27

Hotab написав:Пластмасовий барометр не є ні тим, ні іншим. Щось середнє. Але точно не буде летіти з прискоренням 9.8.

Теперь и я позанудствую 😁
В те времена, когда Нильс Бор предлагал это решение, барометры не были пластмассовыми.

И да, речь об экзамене по физике, где решалась теоретическая задача.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6451 раз.
Подякували: 21574 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 21:30

Сибарит написав:
  Hotab написав:Пластмасовий барометр не є ні тим, ні іншим. Щось середнє. Але точно не буде летіти з прискоренням 9.8.

Теперь и я позанудствую 😁
В те времена, когда Нильс Бор предлагал это решение, барометры не были пластмассовыми.

И да, речь об экзамене по физике, где решалась теоретическая задача.

Ага, скляна труба 11 метрів з водою, або 1 метр з ртуттю. :shock:
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 21:45

:P Water

або 1 метр з ртуттю.

Торичелли
Це він вперше наміряв 760 мм??
По якому (встановленому на барометричному висотомірі) зараз літають на ешелонах всі літаки .
Hotab

Подякував: 397 раз.
Подякували: 2416 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 22:08

Hotab написав::P Water

або 1 метр з ртуттю.

Торичелли
Це він вперше наміряв 760 мм??
По якому (встановленому на барометричному висотомірі) зараз літають на ешелонах всі літаки .

Учень Галілея. Останній кидав ядра різної маси з Пізанської вежі.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 22:43

Wirująświatła написав:всех форумчан данной ветки прошу найти 7 минут таки прочитать/перечитать пост "Ознаки деградації людини" viewtopic.php?p=5855493#p5855493
Перший симптом – скорочення кола інтересів.
Втрата інтересу до життя, сфера потреб звужується до їжі та пиття.
Немає нічого в цьому світі, що могло б викликати емоції у деградованої особистості.

Прочитала. Скорочення кола інтересів може відбуватися з різних причин - наприклад, людина досягла похилого віку або стала інвалідом - це ж не означає деградацію? До речі "сфера потреб звужується до їжі та пиття" - це теж про пенсів та інвалідів (не про всіх, звісно, але про чималу кількість). Або інший приклад - війна, люди знаходяться у постійному стресі, це теж може вплинути на скорочення кола інтересів. Деградація відбувається?
Там ще було про скорочення кількості друзів. Теж не показник, як на мене. З віком друзів стає менше - про це я чую від багатьох людей. Вони всі деградують? По собі теж можу сказати - дійсно в мене друзів стає менше - через те, що люди змінюються; через те, що я змінюю свою оцінку їх як друзів; через різні обставини, які впливають на дружбу.
Отже, не все так однозначно (с) з деградацією, але в цілому я погоджуюся з тим, що написано у тому пості. Можливо справжня деградація - це коли декілька симптомів вкупі, хз.
Ще одне. "Немає нічого в цьому світі, що могло б викликати емоції у деградованої особистості." Я думала, що людина без емоцій - це йог, тому що вони можуть досягати такого ступеня розвитку, на якому емоції відсутні, а виявляється, що це - деградація? :wink:
fler

Подякував: 1209 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 23:00

fler
А буває ще так замотиляєшся за день, годин по 6+ в вертольоті, між грозами, блискавками, що вижатий як макуха , де роблять олію для АТБ..
А ввечері віталік , який з ірпінського дивану чергує на форумі і в ютубі, напише, що якщо ти не відкриваєш собі нові горизонти в музиці , то значить ти деградуєш. Бо він свій плей-лист «щороку оновлює на 80%» 😅
Коротше там трансляція свого досвіду, причому як єдино правильного. Починаючи з єдино правильної нелюбові до навчання, закінчуючи єдино правильною зневагою до своєї держави, її збройних сил та ін.
Hotab

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 23:01

_Mykola_ так дайте посилання що дивитися , бо перемолоти 100-500 сторінок того сміття в темі що там є - шкода часу
yama

Подякував: 9176 раз.
Подякували: 1067 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 23:26

Сибарит написав:
  ЛАД написав:Если хотя бы 2 человека напишут, что прочитали и заинтересовались постом viewtopic.php?p=5855619#p5855619, обязуюсь больше не делать никаких замечаний на эту тему.

Есть вещи, в которых коллективизма не уместен. Достаточно одного человека.
Есть такие вещи.
Но, по-моему, к данному случаю это не относится. На форуме есть даже бан за флуд из-за "Сообщение не относится к обсуждаемой теме".
Подожду, пока кто-нибудь начнёт рассказывать, сколько тычинок в цветках разных видов или в подробностях и с формулами описывать, к примеру, конденсат Бозе—Эйнштейна.
Я не выкладываю сюда всё, что мне лично интересно, если не уверен, что это будет интересно и понятно другим участникам.

Я не скажу, что понял, но я прочитал и заинтересовался настолько, что ответил анекдотом.
Кстати, Виталий наверняка этот текст перед отправкой прочитал, т.ч. двое уже есть 😁
Остаюсь при своём мнении, что это всё же слишком специализированная цитата, но спорить не буду.
Написал, что если найдётся 2 человека, которые заинтересовались постом viewtopic.php?p=5855619#p5855619, обязуюсь больше не делать никаких замечаний на эту тему. Буду выполнять.
2 человека нашлись (кроме Виталия, он не в счёт - во-первых, это его профессия, во-вторых, если человек разместил этот пост, значит ему интересно априори).

Но, кстати, решение вашей задачи Water изложил в 2 словах на пальцах без формул и, думаю, для многих, кто не знал, это интересно и вполне достаточно. А вот если бы он начал выводить формулу и расписывать подробности... Было бы тоскливо.
Востаннє редагувалось ЛАД в Чет 15 тра, 2025 23:54, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4852 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 23:36

ЛАД , колись на воєнній гілці віталік псіхував, що діючі військові «умнічают тут, среди нас, неваєнних, ідітє самоутверждайтесь на специализированные форумы».
Тепер віталік створив гілку, де вирішив показати «вам всем до меня еще…» 😅😅
Hotab

Профіль

3
3
2
  #<1 ... 410411412413414 ... 573>
Форум:
+ Додати
    тему