Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
ЛАД написав:[quote="5909893:Faceless"] ............. Неправда. Історія українського (в сенсі локального) виноробства налічує понад тисячу років насправді
Спорить не буду. Но Украина большая. Крым, Одесса, Закарпатье - разные регионы с разными условиями.
Харківщина теж:)
Не слышал о винодельческих хозяйствах на Харьковщине. Дома для себя делают. И вино, и всякие настойки из терна, шиповника и пр. Из яблок, вишни и терна сам делал. Посмотрите предыдущий пост. Я там дописал.[/quote] Богодухівський район, село Городнє, сімейна винарня в процесі отримання ліцензії І взагалі можете почитати
ЛАД написав:............. Не слышал о винодельческих хозяйствах на Харьковщине. Дома для себя делают. И вино, и всякие настойки из терна, шиповника и пр. Из яблок, вишни и терна сам делал. Посмотрите предыдущий пост. Я там дописал.
Богодухівський район, село Городнє, сімейна винарня в процесі отримання ліцензії І взагалі можете почитати
Винарню гугл не находит. Интервью прочитал. Спасибо. Но информации там мало и не противоречит тому, что я написал. Надо будет поинтересоваться её книгой.
Хотя бы для того, чтобы научиться решать возникшие проблемы в правовом поле, а не нахрапом. Именно это отличает цивилизованное общество от дикого.
Это ещё цветочки. Нас, в конце концов, заставят платить за софт, кино и музыку...
а за воздух їм не заплатити ?) От у вас і доводи. Ми викорчували виноградники заради прибутків європейців а ви кажете що це плата за цивілізацію) мож ну її? Ту цивілізацію? Є підозра що гра по цивілізованим правилам тільки до часу поки партнерам вигідно. Памятаєте скільки шуму було при вступі україни в вто? Ну і? Який результат? Які ринки в світі ми завоювали дякуючи вто?
Ще Томас потрібно мати щоб церквою називатися, а не філіалом рпц чи взагалі сектою скрепоносців
Та називайте як хочете) все одно в упц церкви повні, а пцу розшифровується як пусті церкви України Можно кожен спор не зводити до ваших гонінь церкви? Давайте далі про виноробство. Паньство не хоче порівняти виробництво вина при клятих комуністах і зараз? Бо шото всі точно знають що комуняки вирубали виноградники але цифри нам не цікаві?
ЛАД написав:............. Не слышал о винодельческих хозяйствах на Харьковщине. Дома для себя делают. И вино, и всякие настойки из терна, шиповника и пр. Из яблок, вишни и терна сам делал. Посмотрите предыдущий пост. Я там дописал.
Богодухівський район, село Городнє, сімейна винарня в процесі отримання ліцензії І взагалі можете почитати
Винарню гугл не находит. Интервью прочитал. Спасибо. Но информации там мало и не противоречит тому, что я написал. Надо будет поинтересоваться её книгой.
в часи ссср алкоголь був сурогатне пойло, дивно що у тебе такий смак до "вина"
в роки мого студенства в деяких "елітних" магазинах Одеси продавалось угорське вино біле (було 3 марки, назву не памятаю) і червоне з биком («Бича кров» (Egri Bikavér), до 1985р було без проблем, після закону Горбачева угорське швидко розкупали, зробили з алкоголю дефіцитний товар.
Угорське вино було недешеве (2,90-3,00-3,50р) 90% населення не купували , бо дорого прийти з пляшкою угорського на день народження було по-курсантські
в 1985р був на зимових канікулах в москві, там угорське або болгарське вино продавали в центрі міста , москалі не розуміли як можна платити 3р за 0,7вина, якщо водка коштує 4,82р (андроповка 4,12р), в 70х була дешева 3,62р(бескозирка).
в часи ссср алкоголь був сурогатне пойло, дивно що у тебе такий смак до "вина"
в роки мого студенства в деяких "елітних" магазинах Одеси продавалось угорське вино біле (було 3 марки, назву не памятаю) і червоне з биком («Бича кров» (Egri Bikavér), до 198.
розмова без цифр це розмова ніпрошо, згадки про перші похмілля) ви точно знаєте що зараз молодьож і нижні соціальні зрізи закидується кращим ніж при совку? Тепер про факти, хто вирубав виноградники, комуняки чи демократи...
У 2021 році в Україні було зібрано 264,1 тис. тонн винограду, що на 6,01 % менше, ніж у 2020 році.
У 2020 році валовий збір винограду становив 281 тонну, що на 23,29 % менше, ніж у 2019 році.
У 2019 році виробництво винограду оцінювалося в 366,3 тис. тонн, що на 21,66 % менше, ніж у 2018 році.
Таким чином, останні три роки спостерігається щорічний спад виробництва винограду в Україні. Втім, три роки перед цим (2016-2018 рр.), навпаки, було наявне щорічне зростання збору винограду.
Якщо порівнювати обсяги збору винограду у 2021 році з 1990-м роком, то наявне зменшення показника на 68,4 %.
Варто зауважити, що площа виноградників в Україні порівняно з 1990-м роком скоротилася на 79,15 %; площа виноградників плодоносного віку – на 75,79 %.