Як ШІ змінює світ

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 32333435
Сообщение Добавлено: Вт 07 июл, 2026 14:36

flyman писал(а):K-shaped economy
Изображение

Для пересічних працівників взагалі немає жодної користі від ШІ.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 07 июл, 2026 14:45

Re: Як ШІ змінює світ

BIGor писал(а):Для пересічних працівників взагалі немає жодної користі від ШІ.

Можливо десь на заводі чи на будівництві користі і нема, а якщо в роботі треба щось читати, або писати, то ШІ - це як Ексель для бухгалтера.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 985 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 07 июл, 2026 15:10

Від штучного інтелекту до «роботів-вбивць»

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у понеділок закликав до широкомасштабного всесвітнього контролю над штучним інтелектом, оскільки дедалі потужніші чіпи штучного інтелекту, призначені для цивільного використання, переходять на поле бою, де «роботи-вбивці» вже є нормою
Про це та інше можна прочитати за посиланням:
https://news.un.org/en/story/2026/07/1167873
homenko318

С нами с: 11.03.26
Благодарил (а): 6 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 11:08

The Most Competitive AI Day in History

Сьогодні одразу три хаби ШІ одночасно запустили або зробили доступною нову загальнодоступну передову модель
OpenAI: GPT-5.6 Sol, Terra, and Luna (new launch today). SpaceXAI: Grok 4.5 (new launch today). Anthropic: Claude Fable 5 (restored July 1, now available via credits), Claude Sonnet 5 (launched June 30, now default for all users). The competitive positioning as of today: OpenAI leads on Terminal-Bench 2.1 with GPT-5.6 Sol Ultra at 91.9%. Anthropic leads on commercial revenue, developer market share, and agentic coding reliability as measured by SWE-Together. SpaceXAI claims Opus-class performance at lower cost than Opus 4.8 but has published no independent evidence. Gemini 2.5 Pro with Deep Think leads on science and reasoning benchmarks (82.4% GPQA Diamond) but Gemini 3.5 Pro is not yet public. For the first time since June 12, every developer with a standard subscription to any major AI platform has access to multiple frontier or near-frontier models without export control restrictions or usage credit requirements. The competition for enterprise AI spend is now fully open.

Grok 4.5 також запускається сьогодні
Opus-Class, Faster, Token-Efficient, and No Benchmarks Yet
Модератор
Модератор Форуму

С нами с: 25.01.06
Благодарил (а): 88 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 11:49

Модератор
Коли шара?)
Я маю на увазі відсутність ліміту запитів)
Ну ок, мені супергрок сподобався, він дозволив поставити 60-80 фотопитань за 2 години, потім сказав «купляй суперГрок хеві».
Але навіть просто суперГрок 40 баків на місяць, хеві взагалі щось там космічне!))
Я неготовий з цим миритись 😅
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 12:14

Hotab
На жаль, Ви праві, безкоштовні ліміти знижують, а платні переважно надто дорогі :(
Обгрунтовують зростом витрат, через обробку більш складних задач, нові потреби користувачів, здорожчанням розробки, дефіцитом ресурсів тощо.
Як варіант - оптимізувати власні витрати: вдосконалювати свої промпти, комбінувати інструменти відповідно задачам. Власне до ШІ і можна задати питання, як витрачатися на нього по мінімуму :wink:
Модератор
Модератор Форуму

Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 12:21

Hotab писал(а):Але навіть просто суперГрок 40 баків на місяць, хеві взагалі щось там космічне!))
Я неготовий з цим миритись 😅

Я старый пират - Я не знаю слов лицензионного соглашения.
Сибарит
Форумчанин року

С нами с: 02.09.15
Благодарил (а): 6540 раз.

136
85
39
2
Сообщение Добавлено: Чт 09 июл, 2026 12:21

Claude Found A Secret Room Inside Its Own Brain

Claude Found A Secret Room Inside Its Own Brain. Totally Normal Tuesday. :shock:

Claude Found A Secret Room Inside Its Own Brain. Totally Normal Tuesday.
Imagine hiring an employee.

A few months later, scientists scan their brain....and discover a secret office nobody knew existed.

Inside, your employee is pacing around, muttering, drawing diagrams on an invisible whiteboard, and figuring out the answer before talking to you.

"Uh... we definitely didn't build that."

That's basically today's biggest AI story.

Anthropic discovered Claude has a hidden internal workspace that wasn't explicitly programmed. It just... emerged during training.

Another calm, completely normal day in tech. Nothing to worry about.
Модератор
Модератор Форуму

#<1 ... 32333435
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама