Як ШІ змінює світ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 29303132
Повідомлення Додано: Нед 28 чер, 2026 09:01

Re: Як ШІ змінює світ

[quote="5966225:NeEkspertAle"] Це означає, що державний контроль над ШІ стає не менш важливим, ніж технічні прориви.

📌 Є кілька ключових аспектів цього прецеденту:

Національна безпека: уряди хочуть переконатися, що нові моделі не створюють ризиків у сфері кіберзахисту чи стратегічних технологій.

Міжнародна конкуренція: контроль над доступом до найпотужніших систем може стати інструментом геополітичного впливу.

Баланс інновацій та безпеки: компанії прагнуть швидко виводити продукти на ринок, але держави наполягають на перевірках і обмеженнях.

Прецедент OpenAI: рішення відкласти запуск після прохання уряду США може стати моделлю для інших країн і компаній.

Цікаво, що це може призвести до появи нових правил гри: наприклад, обов’язкових аудитів перед релізом, спеціальних ліцензій для використання потужних моделей чи навіть міжнародних угод про контроль над ШІ.

Мені здається, що наступним великим питанням стане — чи зможуть держави знайти спільну мову між собою, щоб уникнути фрагментації глобальної індустрії. Чи хочеш, щоб я розглянув приклади того, як інші країни (наприклад, ЄС чи Китай) вже підходять до регулювання штучного інтелекту?
a_kikosh

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 чер, 2026 10:01

Hotab значить у вибірці, на основі якого його вчили, було багато складніших задач і мало потрібних Вам.

P.S. пробую зараз з ШІ займатись наукою. +/- щось запропонувати може Клод (на аспіранта - новачка), але там ліміт токені в мене вилазить за 20 хв, решта моделей може тільки красиво написати псевдонауковий текст.
От в чому ШІ незамінний - із існуючої статті чи дисертації зробити короткі тези і не витрачати час на її читання. І також перевірити чи твою ідею вже не реалізували китайці, щоб уникнути плагіату
Дюрі-бачі

Подякував: 964 раз.
Подякували: 674 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 28 чер, 2026 10:57

Re: Як ШІ змінює світ

Дюрі-бачі написав:але там ліміт токені в мене вилазить за 20 хв

Це на MAX чи ви такий прижимистий що на PRO?
Клод дійсно страшна штука у плані прогресу
Хоча і він може плутати - наприклад переказуючи сюжети фільмів і характери героїв.
fox767676

Подякував: 430 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 чер, 2026 11:13

fox767676 звісно на Pro за 24$
Дюрі-бачі

Подякував: 964 раз.
Подякували: 674 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 29303132