Нерухомість у Львові

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<123456 ... 285>
Сообщение Добавлено: Вс 14 мар, 2010 12:45

Ну і що :?:
Два дні таму я написав :
в межах міста зникли з продажу квартири по ціні нижче 35 000 доларів
На сьогодні ціни приблизно слідуючі
1-кімнатна - 45 000
2-кімнатна - 55 000
3-кімнатна - 65 000

Ви приводите :
У порівнянні з кризовою ямою на початку минулого року кількість угод восени виросла в 1,5 рази - до декількох сотень на місяць», - говорить він. Найбільшим попитом зараз користуються найдешевші одно-та двокімнатні квартири вартістю $35-50 тис.
budivelnik

С нами с: 15.01.09
Благодарил (а): 307 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Вс 14 мар, 2010 16:25

Шановний пане Будівельник!
Цікавить Ваша пропозиція щодо 3-кімнатної за 55 тис. долярів. Якщо можна, опишіть конкретніше: місце розташування, будинок (ц/п, зд/незд), поверх, інфраструктура, форам власності, хто продає. Цікавить практично. Хотів би поглянути. Буду вдячний за відповідь (можна в приват).
tycholoz

Сообщение Добавлено: Вс 21 мар, 2010 14:33

Шановні форумчани,

Треба нарешті таки відкрити очі на реальність, вже давно не таємниця що ціни на нерухомість є завищені щонайменше у 2 рази! (в гривні, на даний момент) Але цього вперто не хочуть визнавити ні рієлтори, ні спекулянти які "встигли" інвестувати, ні забудовники які звикли мати надприбутки за так-сяк здані новобудови...

На мій погляд, ринок суттєво оживиться коли у Львові середні ціни у спальному районі становитимуть:

1 к. (35-40 м.кв.) - 25000 у.о.
2 к. (55-60 м.кв.) - 40000 у.о.
3 к. (70-75 м.кв.) - 50000 у.о.

Це реальність. Немає ніяких підстав для більший цін. Ні якість нерухомості, ні інфраструктура, ні доходи, ні економічні показники в країні, ні оплати (+ інфляція та девальвація що наближається) не дають можливості піднятися РН в інший спосіб.
develvic

Сообщение Добавлено: Вс 21 мар, 2010 14:40

А на мій погляд все буде добре якщо Слідуючі товари і послуги будуть коштувати :
Німецькі автомобілі - 5000 - 10 000 євро
Похід в ресторан з сімєю - 50 грн
Мобільні телефони - 200 грн
Бензин - 1 грн
Відпочинок в 5-зірковому санаторії ( все включено ) - 20 грн в день
Поїздка літаком на три дні Львів- Париж - Львів - 200 доларів
медицина безкоштовно ,
навчання в Могилянці - доступне і безкоштовне для всіх
Плата за трьох-кімнатну квартиру - 200 грн в місяць........
І так далі , але яким чином мої думки змінять ціни на вказані товари послуги :?:
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Вс 21 мар, 2010 15:02

budivelnik
Шановний, Ви таки плутаєте реальність зі своїми мріями і це багато хто помітив на інших гілках... але:
По-перше, тема даної гілки "Нерухомість у Львові", тому давайте не будемо тут чіпати все решта;
По-друге, я таки мінімально обгрунтував свою думку, можу обгрунтувати детальніше, але ж Ви й так в курсі соціально-економічного стану в країні, чи не так?
По-третє, таки якщо вдаватися в деталі якості а ще й, не дай Боже, порівнювати з житлом "Європейського класу" при наближених цінах... то оптимізм щодо нашого РН зменшується ще значніше...
develvic

Сообщение Добавлено: Вс 21 мар, 2010 15:09

По-друге, я таки мінімально обгрунтував свою думку, можу обгрунтувати детальніше, але ж Ви й так в курсі соціально-економічного стану в країні, чи не так?

1 Спробуйте обгрунтувати більш детальніше
2 Паралельно спробуйте пояснити чому на квартири поза межами міста ( а тут ціни повинні бути на 20 % нижче від цін в спальниках ) з цінами
1-кімнатна 42 кв м +0,8 сотки землі - 40 000( готова до проживання )
3-кімнатна 82 кв м , голі стіни ---------55 000
-йдуть активні перегляди
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Вс 21 мар, 2010 16:26

budivelnik
Отже Ви таки не в курсі подій... :D можливо саме тому у Вас такі погляди або Вам вони "до жарівки" оскільки не дають підгрунтя для здорожчання і так переоціненого ;)

Я Вам допоможу. Хочете детальніше?

1. Якість житла (первинний ринок) - її просто немає. Я був останнім часом на об'єктах кількох львівських забудовників (цікавився 2к квартирами) і не знайшов нічого задовільного ні по виконанню робіт і навіть по матеріалах. Порівнюю з тим що бачив в Польщі (Хелм, Люблін, Краків) при практично тих же цінах і значно вищому соціально-економічному показнику.

2. Інфраструктура - хто з наших забудовників насправді вкладає в неї те що має бути? Максимум, передбачать к-ка офісних приміщень і можливо заасфальтують дорогу перед будинком в подвір'ї. Я вже не кажу про те що забудовник мав би опікуватись і дитячими майданчиками і доріжками/тротуарами (освітленими). А взагалі-то краще не чіпати тої теми бо тут все дуже погано і це всім відомо. Далеко до Європи.

3. Доходи населення - за останні 1,5 роки доходи населення впали дуже суттєво, було закрито багато підприємств а ті що лишилися відправили багатьох працівників в неоплатні відпустки. Інфляція за 2009 рік склала 13% і з початку цього року набирає темпи... а попереду нас чекає суттєва девальвація національної валюти що звичайно ж не буде збалансовано рівним підняттям заробітної плати. А до нормального кредитування (не можу написати європейського бо це фантастика) наша банківська система навряд чи повернеться найближчими роками.

Тому якщо забудовники/банки не вгамують свої апетити РН не підніметься. А якщо врахувати те що ні якість будови, ні інфраструктура (навіть Євро-2012 не допомогло) ні доходи населення суттєво так і не покращаться то рівень цін який я вважаю розумним я написав вище:

1 к. (35-40 м.кв.) - 25000 у.о.
2 к. (55-60 м.кв.) - 40000 у.о.
3 к. (70-75 м.кв.) - 50000 у.о.

Отже, які Ваші обгрунтування щодо того що ціни не будуть падати, ба навіть рости! :D

P.S. Ваше питання щодо цін поза містом... Я не дуже цим цікавлюсь, та й тут мова власне про житло в місті. Але я впевнений що ціни на квартири за межами міста нижчі. Наскільки? - це дуже залежить від багатьох факторів: розташування, якість, наявність додаткових чинників, місцевість...
Хоча в загальному ціна звичайно завищена, вона буде "тягнутися" до загальної тенденції. Доречі, 3-кімнатна 82 кв м, голі стіни - 55 000 це вже тенденція, так мало б бути вже у Львові :)
develvic

Сообщение Добавлено: Вс 21 мар, 2010 17:38

1. Якість житла (первинний ринок) - її просто немає.

З таким самим успіхом я назву Вам наприклад автопром ( Таврія ) , чи якість комунальних послуг і що ціни наприклад на автомобілі ( ті ж Таврії і Сенси ) - повинні обвалитись :?:
Доходи населення - за останні 1,5 роки доходи населення впали дуже суттєво,

Це Ваша субєктивна думка . Насправді доходи практично не знизились ( якщо рахувати в валюті держави ) , ціни виросли , але й тут розбіжність . Але мені не зрозуміло чому на одні українські товари при незмінних доходах ціни повинні рости( комунальні , харчування , освіта , медицина ) , а на інші - падати ( причина одна - зміна доходів , а наслідки чомусь для різних галузей - різні )

Хоча в загальному ціна звичайно завищена, вона буде "тягнутися" до загальної тенденції. Доречі, 3-кімнатна 82 кв м, голі стіни - 55 000 це вже тенденція, так мало б бути вже у Львові

В березні 2009 - ціна на подібібне житло в мене була 50 000 , ще в листопаді 2009 я продав останню свою квартиру 125 кв м по 65 000 доларів( трошки більше 500 за квадрат ) . так що в тенденціях , трендах і так далі ми з Вами розходимось .
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Вс 21 мар, 2010 18:41

budivelnik писал(а):
1. Якість житла (первинний ринок) - її просто немає.

З таким самим успіхом я назву Вам наприклад автопром ( Таврія ) , чи якість комунальних послуг і що ціни наприклад на автомобілі ( ті ж Таврії і Сенси ) - повинні обвалитись

До чого тут автопром? Мова про нерухомість... але нехай, як Ви мали б знати ціни на автомобілі від початку кризи таки знизилися і навіть на сенси. Крім того, якщо вже слідувати аналогії, то той же Sens набагато дешевший від напр. Wolkswagen, що є адекватним.

Доходи населення - за останні 1,5 роки доходи населення впали дуже суттєво,

Це Ваша субєктивна думка . Насправді доходи практично не знизились ( якщо рахувати в валюті держави ) , ціни виросли , але й тут розбіжність . Але мені не зрозуміло чому на одні українські товари при незмінних доходах ціни повинні рости( комунальні , харчування , освіта , медицина ) , а на інші - падати ( причина одна - зміна доходів , а наслідки чомусь для різних галузей - різні )

Щоб було зрозуміло - мова йде про зменшення надприбутків до обгрунтованого та адекватного рівня. Такого рівня, при якому середньостатистичний громадянин України міг придбати житло маючи середньостатичну ЗП і заощадження за 5-7 років (1-2 к.).

Хоча в загальному ціна звичайно завищена, вона буде "тягнутися" до загальної тенденції. Доречі, 3-кімнатна 82 кв м, голі стіни - 55 000 це вже тенденція, так мало б бути вже у Львові

В березні 2009 - ціна на подібібне житло в мене була 50 000 , ще в листопаді 2009 я продав останню свою квартиру 125 кв м по 65 000 доларів( трошки більше 500 за квадрат ) . так що в тенденціях , трендах і так далі ми з Вами розходимось .

Або Ви не про Львів, або Ви щось інше продавали... Я за названий Вами період не бачив таких пропозицій навіть близько. Нижче ніж 800 за готове нормальне житло у Львові (первинний ринок) не зустрічав.
develvic

Сообщение Добавлено: Вс 21 мар, 2010 19:07

Щоб було зрозуміло - мова йде про зменшення надприбутків до обгрунтованого та адекватного рівня. Такого рівня, при якому середньостатистичний громадянин України міг придбати житло маючи середньостатичну ЗП і заощадження за 5-7 років (1-2 к

Шановний , що Ви особисто знаєте про прибутки будівельників , особливо цікавлять знання отримані не з газетних статей і інтернет вигуків :?:
Якщо щось знаєте , розпишіть будь-ласка кінцеву ціну за житло( нехай 6000 грн за квадрат ) по формулі :
вартість матеріалів
величина заробітної плати
податки
вартість грошей
прибуток забудовника
вартість землі
+ по такійже схемі опишіть ціноутворення на Ваш продукт , подивимось на чому можете зекономити Ви і наскільки і на чому будівельники
Тільки після цього буде видно хто Ви , серьозна людина яка хоче щось знати чи людина яку не цікавлять реалії і їй просто хочеться поговорити .
Якщо хочете знати мою думку по ціноутворенню , вона викладення тут :
http://forum.finance.ua/viewforum.php?f=69
budivelnik

1
1
  #<123456 ... 285>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить