|
|
![]() Re: Фондовый рынок и все что с ним связаноПривіт усім. Невже на фінансовому форумі фондовий ринок зовсім забутий і нема цікавості його обговорювати? Я у цьому році лише почав пробувати займатися акціями, було б цікаво обмінюватися думками чи досвідом щодо акцій/ПІФів і тп.
Знаю, що є форумчани які займаються фондою, але якщо і обговорюють десь, то вимушені це робити на валютній, криптовій чи навіть на гілці по нерухомості, так як дана гілка не популярна Мене цікавлять питання: хто чому віддає перевагу - окремим акціям чи вкладенням у ETF? суто американська фонда чи купуєте компанії з інших частин світу? Я спочатку вкладався в ETF, щоб не платити податки, але потім все ж не витримав і почав купувати акції. Зараз не можу сказати, що краще, адже все дуже волатильно. Ще позавчора етф показував кращий прибуток ніж у куплених акцій просумованих по питомій вазі. Але вчора був хороший день і вже акції виглядають краще. Також взяв американські, європейські, японські та деяких інших частин світу. Проте європейські зразу пішли в мінус, американські ростуть, японські на другому місці поки. ![]() Re: Фондовый рынок и все что с ним связаноконтингент не тот.
Я когда то приводил пример вложеного капитала в квартиру под сдачу, с примерным подсчетом годового кешфлоу, который в лучшем случае имеет 4-7% годовых в валюте. Приводил прирост своего портфеля, рассказывал про средний прирост капитала при вкладывании в СП500. И тд и тп. НО, людям не зашло. Меня еще тут хейтили, когда трамп торговую начал, тыкали в графики... Ну что, на сегодня все тот же портфель показывает с начала года более 20% в валюте. Я не торгую, я просто покупаю разные ЕТФки... Как когда то Баффет предложил пари хеджфондам - что если в долгосроке ктото обыграет СП500 - то тому дам лям(или что-то вроде того). Ну и ктото там откликнулся, вложил в разные фонды(считай акции) и... не смог обыграть на длинном промежутке СП500. Поэтому не вижу смысла рыпаться, тратить время на изучение отчетов... Бери себе ЕТФки на пенсию да и все.
![]() dimo_0n Та я також бачу вже, що дарма рипнувся у окремі акції, але вже як є. Деякі обігнали сп500, деякі в мінусі і в середньому вийшло на дохід етф, який у мене один і я його взяв з самого початку.
І ще трохи стрьомно, що з усіх труб кричать про обвал ринку незабаром і тп) То я взяв деякі дивіденднв акції, вони ніби менше посідають, але і менше зростають ![]() Чорний Ворон
револютом вже мабуть не вийде, можете спробувати геномом коло банків що працюють з іноземними платіжними системами обмежене
|
|