sesk написав:Жилые дома в Украине стареют и становятся все более опасными. За последние годы вследствие крайне недостаточного финансирования капитального ремонта жилищного фонда — 8-10 процентов от потребности — общее техническое состояние помещений украинцев ухудшилось очень существенно. Ежегодно количество опасных для жизни конструкций увеличивается в сотни и тысячи. По информации Государственной службы статистики Украины, на начало прошлого года в Украине насчитывалось 13 716 аварийных домов. По сравнению с прошлым годом количество аварийных домов в стране увеличилось на 790. Каждая третья конструкция требует капитального или текущего ремонта. Насколько это опасно для жизни граждан и что делать, где искать спасение от угрозы обрушения крыши над головой? http://kpravda.com/v-ukraine-bolee-14-t ... -problemu/
Як мені подобаються наші обвалісти , особливо тоді коли витягують на світ божий цифри , які для них слабо зрозумілі. 1 На сайті держкомстату є дві таблички а - введення в експлуатацію житла б - житло яке є в експлуатації на кінець року. Використовуючи ці дві таблички , дуже легко визначити кількість житла яке виводиться з експлуатації . Самі таблички приводити не буду ( обвалісти все одно рахувати не вміють, а всі інші ці таблички від мене пару раз бачили) але висновок з них напишу Щорічно виводиться з експлуатації приблизно 2 млн м2 житла. і в цих 2 млн м2 якраз і знаходяться аварійні будинки 2 З іншого боку в Україні приблизно 1095 млн м2 житла , якщо врахувати що: 1095 млн м2/2 млн м2 в рік=547 років - середній термін експлуатації , але подібна цифра це маразм , тому спробуємо зрозуміти де ми помилились .
Насправді все просто До 1950 року в Україні було приблизно 300 млн м2 Таким чином виводяться з експлуатації будинки які приходять в негодність і які були побудовані практично до війни 300 млн м2 / 2 млн м2 в рік = 150 років експлуатації ( ця цифра вже досить близка до істини)
Висновок Перш ніж спробувати кричати щось на кшалт Вау хрущовки валяться - хто ж їх буде купувати Не зле було б зрозуміти - те що валиться ніхто купувати не буде , але чим більше валиться тим менше залишається того що можна купити.
budivelnik написав:Поясніть мені будь-ласка Чому модно копі-пастити якихось лисових і не модно дивитись в укрстаті ?
рік___млн м2__м2 на особу_всього квартир__з них 1-кім__2-кім__3-кім___4 і більше 2011__1086,04__23,5________19 327 000_____3 722 000____7156000_6340000_2072000
стоять на черзі -1 084 000 ( осіб/сімей)
Хто може пояснити як в 19,327 млн квартир може проживати тільки 44% сімей ? 45 млн населення = приблизно 20 млн сімей.
Тому що статистика сама не точна наука, а в Україні зовсім, прогноз погоди і то достовірніший. І так якщо уважно поглянути на данні, що наведені за Вашим посиланням, то побачимо багато не відповідностей.
По перше якщо скласти складові (однокімнатні, дво-, три- , чотирикімнатні та більше), то виявиться що сума менша від загального значення на 37 тисяч квартир.
По друге, якщо проаналізувати зміни в структурі квартир, то виявиться, що знесено та побудовано однакову кількість двокімнатних квартир в Україні.
По третє з квартобліку знялися 55 тисяч, одержало всього 7 тисяч, тобто 48 тисяч сімей що стояли на обліку придбали, або побудували квартиру?
І останнє - що це за показник приватозовані квартири, який мав динаміку зменшення на протязі періоду коли формувалась звітність? Тобто квартири віддавались у державну власність?
Все вищенаведене, дає підстави мені відноситись до Ваших розрахунків так само, як і до висказувань громадянина Лісова - тобто ніяк.
Але я згодний в одному, не має потреби будувати ще таку ж кількість квадратних метрів, яка вже є. Просто поступово буде відбуватися перерозподіляння, між тими у кого декілька квартир, і тими хто потребує житло.
P.S. З мого оточення (28-35 років), тільки половина проживає у власних квартирах, інші живуть з батьками або винаймають квартиру, і кожний з них має бажання купити власне житло.
yura_ написав:короче хотел я в среду предложить за эту кв 70 (т.е. получить скидку 6,7%) и по рукам.
позвонил через другую рылу чтобы пробить как там торг идет, не готовы ли еще снижаться, а хрен вам, завтра у них задаток.
сказал тетке что квартиру смотрел, и готов за нее повоевать, согласятся за 74 отдать, а она каже что они подписывают 74500.
а вы говорите нет спроса... задаток в 5-й день экспозиции
Или им повезло, или не хотят скидывать. У меня похожая ситуация, есть квартирка которая приглянулась, но скидывать не хотят, аргументы уже были разные, и 10 покупателей, и задаток, и т.д. И продают уже больше года, но не на доллар не уступают. Я почти два года отслеживаю квартиру под свои критерии в определееном районе. Общая тенденция - микрошагами на снижение. Продаж почти нет.
budivelnik написав:Поясніть мені будь-ласка Чому модно копі-пастити якихось лисових і не модно дивитись в укрстаті ? рік___млн м2__м2 на особу_всього квартир__з них 1-кім__2-кім__3-кім___4 і більше 2011__1086,04__23,5________19 327 000_____3 722 000____7156000_6340000_2072000 стоять на черзі -1 084 000 ( осіб/сімей) Хто може пояснити як в 19,327 млн квартир може проживати тільки 44% сімей ? 45 млн населення = приблизно 20 млн сімей.
Тому що статистика сама не точна наука, а в Україні зовсім, прогноз погоди і то достовірніший. І так якщо уважно поглянути на данні, що наведені за Вашим посиланням, то побачимо багато не відповідностей.
По перше якщо скласти складові (однокімнатні, дво-, три- , чотирикімнатні та більше), то виявиться що сума менша від загального значення на 37 тисяч квартир.
1 На сайті кількість подається в тисячах - може там проблемка і заховалась ? 2 37 000 / 19 327 000 = 2% Я думаю що інформація подана з точністю в 98% - так що огульно викрикувати що вона не достовірна - якось не пасує . При цьому Ви б мали право на викрики , якби приводили свою інформацію з точністю набагато вищою ніж 98%
avvacum написав:По друге, якщо проаналізувати зміни в структурі квартир, то виявиться, що знесено та побудовано однакову кількість двокімнатних квартир в Україні.
Це якщо рівняти зпопереднім роком , а якщо порівняти з будь - яким іншим періодом то все нормально наприклад з 2001 ( це все таки статистика , чим довший період - тим точніший результат)
avvacum написав:По третє з квартобліку знялися 55 тисяч, одержало всього 7 тисяч, тобто 48 тисяч сімей що стояли на обліку придбали, або побудували квартиру?
А припустити дві речі а - на черзі як правило стоять років по 20-30 , тому тим хто стоїть далеко за 50 , а тому якась частина людей могла і померти б - як тільки хтось один отримав власне житло і виписався з того де проживав , так відразу ті хто залишились - втратили право знаходитись на обліку , адже їх житлові умови також покращились . Простий приклад Для того щоб стати на чергу , потрібно мати менше ніж 8 м2 на особу. Таким чином в стандартній хрущовці в 45 м2 повинно бути прописано 6 осіб Як тільки одна особа з цієї хрущовки виписується ( померла чи отримала інше житло ) так відразу тих 5 що залишились - знімаються з черги
avvacum написав:І останнє - що це за показник приватозовані квартири, який мав динаміку зменшення на протязі періоду коли формувалась звітність? Тобто квартири віддавались у державну власність?
Це кількість приватизованих квартир в рік , а не загальна кількість приватизованих квартир , тому чим далі від 1991 року тим менше залишається не приватизованих . а значить тим менше приватизовується
avvacum написав:Все вищенаведене, дає підстави мені відноситись до Ваших розрахунків так само, як і до висказувань громадянина Лісова - тобто ніяк.
Приведенні мною пояснення дають мені підстави заявити , що Ви просто не змогли ( або не захотіли) грунтовно розглянути приведенну мною ( держкомстатом) інформацію
avvacum написав:Але я згодний в одному, не має потреби будувати ще таку ж кількість квадратних метрів, яка вже є. Просто поступово буде відбуватися перерозподіляння, між тими у кого декілька квартир, і тими хто потребує житло.
На жаль саме тут моя позиція дещо інша 1 Є дуже багато неякісного житла ( як по мені то 56% без водопостачання/каналізації - це не житло 2 Перерозподіл буде відбуватись , але трошки по іншому. Багаті - будуть скуповувати новобудови , бідні - отримувати спадщину в старих будинках . Все що більш-менш якісне буде викуповуватись багатими.
avvacum написав:P.S. З мого оточення (28-35 років), тільки половина проживає у власних квартирах, інші живуть з батьками або винаймають квартиру, і кожний з них має бажання купити власне житло.
Тут дивного нічого не має Моя позиція слідуюча До 35-40 років - активно працюєш , змінюєш місця праці/покращуєш кваліфікацію/високомобільний , після 35-40 отримуєш спадщину + докладаєш зароблене+привязуєшся до якоїсь місцевості= стаєш власником житла ( деколи і не одного.
budivelnik написав:Щорічно виводиться з експлуатації приблизно 2 млн м2 житла.
в 4-5 разів більше
"У цьому році буде введено в експлуатацію близько 10 млн кв м житла, наразі вже 7 млн введено. Загалом на житлове будівництво піде близько 43 млрд гривень", - зазначив І.Лисов.
У 2011 році введено в експлуатацію близько 10 мільйонів квадратних метрів житла. У 2008 році в Україні було введено в експлуатацію 10 млн 496 тис. кв. м житла У 2007 10.290 млн. кв. м
budivelnik написав:До 35-40 років - активно працюєш , змінюєш місця праці/покращуєш кваліфікацію/високомобільний , після 35-40 отримуєш спадщину + докладаєш зароблене+привязуєшся до якоїсь місцевості= стаєш власником житла ( деколи і не одного.
а в данном примере, сколько кому ждать спадщину?
Таким чином в стандартній хрущовці в 45 м2 повинно бути прописано 6 осіб Як тільки одна особа з цієї хрущовки виписується ( померла чи отримала інше житло ) так відразу тих 5 що залишились - знімаються з черги
у каждого ведь уже есть по 9 метров и где в КИЕВЕ, о, осталось только каждому насобирать 41 метр, что купить однушку или двушку (это как повезет) 41*1200баксов= 393600 8 лет жизни или по 4000 грн в месяц откладывать по будивельнику
Востаннє редагувалось kievlyanka в Пон 12 лис, 2012 13:11, всього редагувалось 5 разів.
Жилье в большинстве административных районов столицы продолжает дешеветь, а количество сделок неуклонно растет с начала осени. Это объясняется не только традиционным сезонным всплеском активности на рынке, но и негативными ожиданиями населения страны на поствыборный период.
За три последних месяца в столичное жилье было вложено более $150 млн. Причем объем капитала с конца лета неизменно рос. Так, если в августе на покупку квартир на вторичном рынке Киева население потратило $45,1 млн., то в сентябре — $50,2 млн., а в октябре — уже $55,1 млн. Более половины сделок (54,2-57% в разные месяцы) приходилось на сегмент квартир стоимостью до $100 тыс. Рекордсменом по дешевизне стала единичка площадью 24 кв. м на ул. Пожарского (Днепровский район), проданная в октябре за $26,4 тыс. А гостинка в 22 квадрата, но уже в Шевченковском районе на ул. Вадима Гетьмана, обошлась покупателю в $38,5 тыс.
Среди двушек самой дешевой по итогам трех месяцев стала квартира площадью 42 кв. м на ул. Толбухина (Шевченковский район), которая ушла за $40 тыс. Лидер из числа трешек — это 56 квадратов на ул. Милютенко (Деснянский район), проданные в августе за $60 тыс.
напишу я очередное свое мнение по поводу цена на недвигу. до лета 2013 ничего кардинально менятся не будет. зимой в несезон индексы цен немного (до -4%) вниз, весной опять вверх (не больше % зимнего падения и + 2%). если вспомнить историю до надутия ипотеки, то примерно такая сезонная болтанки и была. летом надо смотреть, какраз продавцы успеют понять, что происходит и какую цену ставить.