Да какие виртуальные? Откройте счет в том же Саксо Банке и мутитесь куда хотите. Намного проще, дешевле и понятнее, чем с этими вашими полуподпольными биржами, серыми обменками и прочими мутными криптовалютными конторами.
|
|
![]()
Робіть, робіть, я ще напишу... ![]() От читав, час від часу, всілякі статті про біткоїни і гризла мене лиш одна думка: і хто ж у них вкладається? Бо: 1) таємності транзакцій – насправді нема (всі "рухи монеток" записуються в 100ГБ(?) файл в кожному компі "майнерської" біткойн-мережі); 2) зростання "активу" – явно якесь аморальне; 3) і зрештою – воно ж колись вибухне... А ще, колись і я мав думку купити такі "монетки". Не для інвестування і т.п. Просто, в Україні було неспокійно, і їдучи далеко від дому (і від банк.вкладів!) – було страшнувато, що нікуди буде вертатись... Але і з собою возити гроші – теж складно. 1 купюра = 1 грам! Втім, якийсь час перетерпів. І нині виникає чудернацьке, дивне відчуття, ніби щось втратив, не подавшись у криптовалюти... Отже, що саме я втратив? Трохи порахую. На зорі біткойнів я міг(?) купити, напр., скромну тисячу ![]() А зараз продав би їх, нехай за 3±млн$... Якщо відняти..., а грець з тим відніманням. Отже, "заробіток" = 3млн$. Гарно як... Можна було би купити хатинку. Ставок, Млинок, Садок Вишневий... Ще щось... Краса. А щоби не нудьгувати – почав би якийсь бізнесець (збитковий?). Чи волонтерити? Чи ще щось... Але є ньюанс. Хто ж саме оплачував би мені увесь цей "банкет"? Тобто: у мене майже не було грошей (60$ – то ж не гроші), а от, минуло кілька років – і "я" вже "забезпечений", а Світ "мене" годує, возить і т.д... Чому він це робитиме? (якщо абстрагуватись від очевидного впливу 3 млн $) "Я", звісно ж, дивовижна і надзвичайно цінна особистість, можливо навіть центр світобудови. Але, інколи, місцями, буває підозрюю – що сліпий і темний Світ недосить зрілий, щоби це зрозуміти! От про Цукерберга всі знають, бо хлопака зробив корисну справу – прибрав людей з вулиць, і тепер вони переважно сидять десь в закапелках і намагаються схрестити традиційні й вірт. лайки. Зате надворі стало(?) безлюдніше й спокійніше... Акціонери, які колись підтримали "правильну" компанію і тепер її стрижуть – теж можуть заспокоюватись думками, що вона виробляє щось корисне. Але, якщо я не "цукерберг і т.п.", то за що саме Світ заплатив "мені" (гіпотетично) купу грошви? І чи хотів цього сам Світ? От припустімо, що завтра всі крипто-гроші чомусь коштуватимуть, найімовірніше 0.(0) І причин може бути безліч: незручність використання, масові грабунки інет-гаманців, повільність транзакцій, припинення реклами цього пухиря або поява вагомої антиреклами, тісніші асоціації битків зі злочинцями, вдалі розслідування і (сюрприз-сюрприз!) репресивні дії урядів в цілому... – та мало що ще може зупинити потік "будівників піраміди". А в новинах показуватимуть сім’ї, що заставили свої будинки і "інвестували" в битки. І я чомусь майже впевнений, що вони не вважатимуть оті, чиїсь..., гіпотетичні 3млн$ (МЛРД$ !!!) – чесним заробітком... Цікаво, що б тоді "мені" сказала (гіпотетично) совість? У якісь мірі я це уявляю, бо після 2014, $ ціни на їжу в Україні знизились в ~2 рази. І так тривало ~два роки (15-16, ±17?). Тобто, фактично, зароблені до того гроші (і переведені вчасно в $) – тратились при вдвічі нижчих цінах. Але ж із "заробленим" на біткойнах – відчуття має бути набагато, надзвичайно вошивішим!? Чи у тих істот, що смокчуть кров Світу, розбудовуючи лише піраміди, і не даючи хоч чогось корисного взамін грошей – нема таких рефлексій? Таки цікаво – як їм живеться? А тим часом – "капіталізація" біткойна вже зд., = кілька млрд $. І маю відчуття, що коли всі вони вже складатимуться з, гм..., "внесків дрібних приват. інвесторів", коли не буде осіб зацікавлених рекламувати біткойни – от тоді й полине світом смердючий вітер після вибуху. І найцікавіше, що цю мить можна передбачити, якщо мати змогу обробляти в реал часі базу даних про транзакції (загальнодоступна) і знати як консолідувати розпорошені рахунки одного власника(-ів; чи ОЗУ) великої маси біткойнів. Але, навряд чи "дрібні прив. інвестори" з цим впораються... І вкрай малоймовірно, що їх доля хоч якось цікавитиме тих, хто надимав і рекламував всю цю мерзоту... А ще цікаво – якщо пекло таки існує, то яке в ньому місце для тих, хто краде у бідних (і дурних)? І чому світ так здрібнів? Де Робін Гуди? Чому не крадуть (хоч би й для себе самих) у багатих? Чи страшно? Всі крадії стали боягузами? А героїчні зостались лише у книгах (старих і навіть сучасних, напр., у Євгена Є). Чи зупинили б мене всі ці міркування, якби була змога послати собі записку в минуле... Гм... Щось я не впевнений... ![]() Але, на щастя, подорожі в часі недоступні, і наразі мою моральність оберігає ще й простий інстинкт самозбереження – а раптом піраміда вже почала руйнуватись? Та й елементарне небажання зовсім перечасно посивіти. А потім ще й думати (незалежно від фін.результату) – нащо я ліз в ту злодійську схему... і як з цим жити... І ще от думка наздогнала: мабуть, таки є і суто психологічна причина популярності всіляких битків. А саме: у світі повсюдно поширене надвиробництво. А от кількість битків їх автор обмежив! Це ї, вочевидь, і зумовило нині такий сюр. Бо у покупців, мабуть, виникає оманливе враження здобуття чогось унікального. Як їм при цьому вдається не усвідомлювати, що крипт вже є з тисячу типів, а будуть мільйони, в т.ч. і "супер-пупер-біткойни", які ще й, напр., "світитимуться в темряві" ![]() До речі. А таки гарно було би мати крипто- $, €, ₴ і т.д. у вигляді невеличких файлів. Схованих десь на флешках і непомітних, коли шукатимуть чужі. Чи запакованих в запаролені архіви, які неможливо "зламати"! Головне – не забути пароль. Це було би краще, аніж готівка. Зручніше. Легше. Безпечніше. У таких крипто-валют і справді може бути майбутнє. Але чи готова влада дозволити вільне (непідконтрольне митницям) переміщення справжніх грошей у світі? ![]() Re: Криптовалюты , рынок криптовалютВласти Бахрейна заявили о готовности легализовать криптовалюты
![]() Re: Криптовалюты , рынок криптовалютсвята правда про яку заборонено говорити в будь-якому економічному факультеті і керує цим неподобством ФРС ![]() приватна контора, яка друкує зелені паперчики і дає в борг (!!!) США. не вірите? перевірте самі. ![]()
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|