Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 5354555657 ... 1054>
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 11:04

то Akurt

чудово, що у Вас в Турції така невисока забудова - 5-6 поверхів

будували б у Львові такі будинки 5-6 поверхів, ще й по 2 квартири на поверх і на 2-4 під"їзди :D була б бімба :lol:

до речі, у Вас в районі усе вже викуплено, маю на увазі здані будинки. Продають вторинно після ремонту?
jump

Подякував: 102 раз.
Подякували: 1319 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 11:13

... щастя - не в грошах...)) ч. 2

akurt
....я ж спеціально наставив смайликів, щоб Ви(і читачі) сприйняли мій допис з гумором! :D (то ж, я спокійний, як удав! :D)
Долярчик

Заблокований
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 12:00

jump написав:
  fis написав:jump
До речі, накрита тераса то вже не тераса а веранда. І це якась українська звичка все закрити і огородити.
Суть тераси як раз бути на відкритому повітрі і сонці.

згідний з Вами

але можна поставити панорамні вікна, аби розсувались по усій площі.
думаю це краще ніж відкрита площа на якій узимку сніг-та лід, влітку-навесні-осінню листя та дощі+Вам буде мокріти постійно зовнішня стіна, незважаючи на випуск дашка, буде усе одно засікати та задувати.

Можливе замокання біля навісу вирішено грамотно - ця зима вже це довела. Плюс це сонячна сторона і стіна не встигає намокнути. Плюс штукаткрка з марвурової крошки теж працює проти намокання.
Проблем з листям нема, ну дуже їх мало буває. Сніг на разі ше не прибирався поки ремонт. Сніг, повірте це єдина проблема буде, і буває в нас він не довго. Зато весь інший час ви маєте своє поле для гольфу :). В мене там камін ще колись стояв. Але життя таке що я шашлики на дачі смажу в основному, то я його прибрав. Зновуж таки є куда без проблем випустити дітей. Поставити їм басейн, собі гамак під парасолькою і пити мохіто:). І все це в тихому місці недалеко від центру.
І ще про сніг. Я коли задумався накривати чи ні повністю, подумав про те що той самий сніг буде лежати зверху і прибрити його я вже так просто не зможу, а це вага і конструкція має бути якісною. Накрити нормальними прозорими конструкціями це 20к євро. А не прозорими - це вкрасти світло в кімнаті яка виходить на терасу.
fis

Подякував: 13 раз.
Подякували: 36 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 12:11

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

akurt написав:Як на мене, то всі оці тераси, лоджії та балкони - зайва дурниця, яка вимагає грошей.

Слава Богу, сучасна норма у забудовників - відразу здають балкони вже остекленими.
Приємно відразу перетворити затеклений балкон у склад відер, швабр, старих шухляд, швабр, частками меблів, коробками, ящиками, дитячими санками та іншим непотрібом.
Зображення
Це сучасна шведська забудова в невеликому містечку. Подивіться скільки терасс. Так що це питання смаку. А ціна то таке. Якщо один раз дорого, а потім багато років воно не тягне, то це норм я вважаю.
Про барахло на балконах це ще і від того що комор нема. Ось якраз новобудови цим страждають усі. Тому гараж це дуже корисна річ.
А в мене ще і підвал нормальний метрів на 7 є. Я там зробив трохи ремонт поставив сучасні стелажі, маленький верстат. Так що тераса для відпочинку.
Востаннє редагувалось fis в П'ят 23 лют, 2018 12:27, всього редагувалось 1 раз.
fis

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 12:24

jump написав:Гляньте Сокільники, там здається ще є вільні хатки. Чи Вам тільки Львів?

Тільки Львів. Тільки так, щоб я не був прив'язаний до машини. От зламалася, не завелася, що будете робити в Сокільниках.
Тут вже, здається, говорилося що з центральної частини міста добратися в любий кінець легше ніж десь з околиць. Я взагалі іноді пішки на роботу або на ровері. Маю купу варіантів. А з Сокільників тільки власна машина. І я - це пів біди, а дітей зі школи хто буде забирати поки малі? А так в мене тут 3 школи навколо і все пішки.
В нас біда з громадським транспортом. Тому тільки власний транспорт. А це вже залежність. Я не хочу такої залежності. Тобто, поки машина є я їду машиною. Але як шось станеться з нею - не біда, корона не впаде і поїду на трамваї, ровером, пішки.
Тому тільки Львів і ще не у всякому районі. Сокільники - на пенсії:).
fis

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 15:07

jump написав:то Akurt
чудово, що у Вас в Турції така невисока забудова - 5-6 поверхів
будували б у Львові такі будинки 5-6 поверхів, ще й по 2 квартири на поверх і на 2-4 під"їзди :D була б бімба :lol:
до речі, у Вас в районі усе вже викуплено, маю на увазі здані будинки. Продають вторинно після ремонту?

Майже всі (99 відсотків) будиники - 5 поверхів, поверх 6 - мансардний - квартири дворівневі, тобто сама квартира на поверсі 5.

Квартири продаються вже повністью готові для проживання і з повним дизайнерським ремонтом, тобіто в одному стилі зроблені всі двері, меблі в кухні та у передпокої, меблі у душовій кімнаті, кахель на стінах та на підлозі душової кімнати та у кухні.
На полах - ламінат. Плінтуси по периметру.
Стеля - гіпсокартон із вбудованим освітленням у вигляді стрічки, що світиться.
Стіни - пофарбовані, як правило у білий колір. Фарба така, що стіни миються. Один раз так сталося - відкривали пляшку червоного ігристого - бризуло на стіни - відразу відмилося.
До речі, стіни із червоної керамічної цегли.
Балкони - перила із нерзевної сталі та те, що нижче перил - скло затемнене або пластик. Мармурові підвіконники та оздоблення балкона. Балкон 2,40х2,0. На балконі - кахель на підлозі, вивединий кран з водою (можете помити балкон - є витік води або побризкати себе в гарячий день).
Вікна: склопакети. Зовні всі вікна мають зовнішні жалюзі, причому в головній кімнаті - з електроприводом.
Квартири обладнані електричними пакетниками, домофоном із кольоровим дисплеєм.
В квартиру заведено кабель телебачення (безкоштовно) та кабель інтернету від Turktelecom (модем в разі підключення вони видають свій фірмовий безкоштовно). Причому це зроблено не так, як у нас - стирчіть дрот у квартирі, а все розведено по кімнатах із арматурою Veko.
Кухня: витяжка, газова піч, електрична духовка. Мийка. Меблі.
Весь під'їзд - полірований граніт, дзеркала, ліфт.
В підвальному приміщені - кімнати загального користування - є навіть туалети та умивальники (можна облаштувати т ренажерний зал за рахуток мешканців).
У кожному мікрорайоні - дуже багато дитячих майданчиків та спортивних площадок із тренажерами - від мого будинка до найближчої - приблизно 100 метрів. Тамє гумова бігова дорожка, всілякі дитячі розваги, лавочки, дерва, газон.
Дуже рідко - у підвальном приміщенні - парковка. Зазвичай паркувальні місяця на терені двору будинку, терен має завжди огрожу та освітлення. Вулиці широкі: часто мешканці лінуються заганяти автівку на парковку будинка - ставлять вздовж паркану в один ряд. На протилежній сторні вулиці - теж припароквані авто в один ряд. місця для проїзду вантажної машини - достатньо.
Завжди - плавальнимй басейн, точніше - їх 2 - один "дорослий" другий "дитячий".
За басейнами слідкують зазвичай дуже ретельно.
Басейни працюють зазвичай з 1 квітня по 1 жовтня. Наприклад, у моєму будинку - 19 картир. Ось на мешканців 19 квартир - 2 басейни. Навколо басейнів - природна плитка, шезлонги з дерева.
Біля басейну можна поставити шашличницю або барбекю та підсмажити собі щось до пива (пиво дуже дороге - 7 лір або 49 гривень) або вина (вино дуже дешеве - пляшка зазвичай коштує 13-20 лір або 90-140 гривень).
Зазвичай в середині двору вже є газони та дерева (у мене - пальми та гранати).
Собаку в квартирі можна тримати, вигулювати в середині двору - там де басейн, стежки та парковка - не можна.
Скільки коштує? Орієнтир - 1000 долярів квадратний метр. Оформлення Договору із всіма платежами - 1000 долярів одноразово (держмито - 4 відсотки від вартості квартири).
Чим відрізняються новобудови:
- наявність чи відсутність вже встановлених кондиціонерів. Якщо вони не встановлені, то вже зроблена для них "розводка" дротів та труб - залишається тільки встановити зовнішній та внутрішній блоки).
- наявність чи відсутність на даху сонячних колекторів для підготовки гарячої води (у мене є - гаряча вода зовсім безкоштовно. Оплата тільки за спожиту взагалі воду.)

Плата за обслуговування (як у нас в ОСББ) 50-120 лір на місяць, у мене 50 лір - 350 гривень в осінньо-зимовий період та 70 лір - 490 гривень у літній - басейн підтягує гроші).
Що входить:
- технічне обслуговування будинка.
- щоденне прибирання території двору (стежки - з полірованого граніту, миють зі шлангу).
- нещоденне прибирання вологе площадок на сходах.
- обслуговування ліфта (що інтересно - періодично приходить фахівець, перевіряє та складає акт про стан роботи ліфта).
- обслуговування домофона.
- освітлення всієї території по периметру.
- цілодобовий моніторинг території камерами.
- вивезення сміття (здається вивіозять щодня). Баки стоять на вулиці. Баки закриваються.
- вирішення поточних питань мешканців.

Додатково - комунальні послуги:
- електрична енергія - 1,40 кВт.год. Можна переходити на тризонний тариф - тоді вдень ціна така сама, а вночі - в 4 (чотири рази дешевше), з 17-00 до 22-00 - вдвічі дорожче.
- холодна вода - 20 гривень куб. метр (це і подача і відведення,у Львові - 12,50 гривні).
- Інтернет дорогий - 420 гривень на місяць.
Інтересна особливість про комунальні послуги:
- якщо споживання води та електрики незначне, то рахунок не виставляєтся взагалі. Незначне - це менше 140 гривень на місяць. Тобто получається раельно так: якщо ви не живете, то рахунки не висталяються.
- рахунки виставляються один раз на 2 місяці.
- Вам не треба нікуди передавати ніякі дані - інспектор все перевіряє сам та сам друкує квитанцію.
- термін оплати рахунка за елекрику - 10 діб - при неоплаті відключаєтся відразу на вашому лічильнику. При оплаті боргу - штраф 20 лір - підключення миттєве (нікуди ходити не треба).
- термін оплати рахунка за воду або інтернет - 20 діб.

Вважається не дуже гарно мати квартиру на першому поверсі.
Важається, що останній мансардний поверх - занадто "гарячий" влітку.
Мій будинок - введений в експлатацію в 2015 році. В продажу квартир немає (крім "вторинного ринку" - перепродаж однієї дворівневої квартири на 5-му поверсі).
Із мешанців 19 квартир - три іноземці (не росіяни). Зазвичай не бачу більше, ніж 1-2 людини за день (супер!). Від моєї квартири до пляжа пішки 20-25 хвилин, по дорозі - 4 супермаркета.
У забудовника ніби-то введено в експлуатацію новий будинок, на разі інформації не маю. Взагалі новобудов - дуже багато, квартири у продажі є весь час. Зазвичай ріелтори турецькі не дурять - чесно показуть щонайменше 5 варіантів, за послуги беруть приблизно 500 євро. Ні в якому разі не контактуйте з ріелторами-росіянами, надурять в 2 (два) рази!

P.S. Вдячний тому, хто майже відразу поставив "лайк" за цей текст - а то лаятися та ображати всі можуть, а за ті тисячі знаків, що я "нацокав" на клавіатурі, подякувати - не всі.
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 16:17

то Akurt
важко повірити:-)
і то Турція

у якій зацофаній державі ми живемо!
наші забудовани - це п...си і хапуги, жаль, що ринок не регулює того всього.

помучу ще Вас:-)
а у районі чарівного лісу на Стрийській, як справи?
щодо первинки та вторинки?
jump

Подякував: 102 раз.
Подякували: 1319 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 16:50

akurt написав:P.S. Вдячний тому, хто майже відразу поставив "лайк" за цей текст - а то лаятися та ображати всі можуть, а за ті тисячі знаків, що я "нацокав" на клавіатурі, подякувати - не всі.

Нема за що )) звертайтеся.
big539

Подякував: 1622 раз.
Подякували: 1405 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 17:47

jump написав:то Akurt
важко повірити:-)
і то Турція

у якій зацофаній державі ми живемо!
наші забудовани - це п...си і хапуги, жаль, що ринок не регулює того всього.

помучу ще Вас:-)
а у районі чарівного лісу на Стрийській, як справи?
щодо первинки та вторинки?

Мене почала хвилювати тенденція одночасного збільшення новобудов Львова та поява оголошень на продаж квартир у будинках 2016-2017 року введення в експлуатацію. За моїми спостереженнями кількість оголошень тільки за останній тиждень збільшилася в 4 (чотири) рази. Можливо, це пов'язано із неприємними очікуваннями - з 1 березня буцім-то не пройде "номер" указати, що квартира коштує - для зменшення оплати податку на нерухомість - 350 долярів за квадрат, як в ці дні.
Буде тільки ринкова вартість.
Тому ріелтори в ці дні помітили збільшення роботи - людЕ очуть встигнути до 1 березня.
Хтось хоче замкнути Оцінку вартості майна "на себе" - і тільки в одному Центрі.
Ну, наприклад, як віидача Сертифіката на відсутність сказу для вивезення собки в ЄС - видає тільки один Центр у Києві.
От, молодці - 150 долярів - один папірець!
Супер!

На сьогодні я особисто вийшов із квартирного бізнеса у Львові.
На сьогодні:
- купити новобудову на етапі котловану та чекати рік-півтора до введення - прямі збитки.
- на сьогодні купити новобудову у "гарному - хі-хі - місці" та перепродати з позитивним профітом - марна надія. Ще влітку 2015 сподівалися отримати +300 $ на квадратному метрі, влітку 2017 - 120 $, на сьогодні профіт наближається до нуля.
- на сьогодні мати квартиру під здачу для квартирантів - єдиний реальний грошовитий пасивний прибуток.
- на сьогодні тре думати, де заробити гроші на існування (я знаю де - та заробляю).

ЛЬВІВСЬКИЙ РЕБЕРНИЙ ІНДЕКС

Літо 2015. Доллар - 22. Осінь 2015. Доллар - 25. Львів. Центр. Арсенал.
"Реберня під Арсеналом"
Ребра на вогні, мариновані медом - порція 74 гривні.
Зображення
Зима 2017 (пройшло півтора роки).
"Реберня під Арсеналом"
Ребра на вогні, мариновані медом - порція 119 гривні.

Здорожчання:
74 гривні - 100 відсотків
119 гривень - х відсотків.

х=(119х100)/74=160 (!!!!!) відсотків.
Думайте, де заробити оці 60 відсотків.

P.S. Сьогодні дуже повезло тим, хто має корисну звичку скуплятися не на Винниківському ринку, а хто був зранку на ринку "Шувар" - відкрилася нова реберня прямо перед входом до Мясного павільону. Була надана мажливість дегустації самих дорогих в'ялених виробів та "Ребра на вогні".
Звісно, я був, а якже...
Зображення
Задоволення коштує 65 гривень. Рекомендую...
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 23 лют, 2018 18:01, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2018 17:58

О! про ребра написать - это отлично! :D Годнота. 8)
Теперь ещё нужно написать на чём зарабатываете. А то намекнуть намекнул, а подробностей нет. Некошерно как то :!:
big539

Подякував: 1622 раз.
Подякували: 1405 раз.

Профіль

#<1 ... 5354555657 ... 1054>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор