|
Політичні дискусії архів |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:08
detroytred написав:С оценкой труда в рыночных отношениях есть проблемы... Обмен не на основе равноценности, а на основе спроса-предложения. Спрос же уж очень ограничен-обусловлен.
Насправді не в риночних - а в тих , що у нас є . Назвати їх риночними можна тільки в межах вузьких спеціалізацій . А в загальному - який це ринок ? Це різні ринки - один міжнародний , а інший - внутрішній .
-
Puente
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 418 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:10
Replay написав:mephala я також вас питав - чому айтішники сплачують зменшені податки а інші робітники повинні сплачувати 40% відрахувань? то може все таки всіх підрівняємо вниз або вверх? чи податки платять тільки дурні?
1. У Вас яка освiта? Однозначно, Ви не IT-шник та не технар, вiрогiдно що й не економiст! 2. Див. п.1. Тим резидентам, котрi iмпортують ВАЛЮТУ а не товари, мiнiмiзують податки!Например, НДС компенсируют, предоставляют налоговые льготы и пр. Я же говорю, мы по разному мыслим, понимаем...у нас не язык разный а Мировоззрение. Для Вас, персонально, пример: Вы -приносите домой зарплату(предположим в Польше работаете на пана). Остальные члены семьи, сидят дома. Один ремонты делает, другая - борщ варит... Все они - платят Нвлоги, "своим трудом"! Теперь Ваш вопрос! А почему бы и Вам не платить налоги? Помочь сыну с ремонтом, жене борщ сварить? Ах, Вы в Польше пашете? От налогов скрываетесь? Или... может, без Вашей зарплаты - за газ будет нечем заплатить и борща не будет?  Так вот! Если и "Вас, работающего в Польше" - заставить "варить борщи и делать ремонты дома"(вместо поставки Валюты в семью), Вы... скажете "да ну такую семью в сад"... и будете искать другую "семью"! Украина выживет - только за счёт Экспорта а не за счёт "Потребления Китая на кредитные средства"! :D Это - непонятно для Гончарука и пр., но это "первы курс" и если этого не понимаешь, нельзя Голосовать а не то, что Управлять страной. Позор!
коли нічого сказати по суті - починають шукати орфографічні помилки та казати про освіту. бо по суті ви нічого так і не відповіли. на експорт відправляє фірма. у мене в питанні десь було про пдв чи про податкові пільки саме фірми? я питав про те як взаємодіють роботодавці та робітники і які податки сплачують під час цієї взаємодії. невже так важко зрозуміти написане з десятого разу? то задам питання в 11 раз: чим найнятий робітник в сфері айті відрізняється від робітника в сфері освіти що в сфері освіти сплачується 40% відрахувань на утримання одинииці а в айті оформлюють через ПП сплачуючи мізер? то може умови для робітників різних сфер потрібно вирівняти?
-
mephala
-
-
- Подякував: 333 раз.
- Подякували: 1024 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:13
mephala написав:чим найнятий робітник в сфері айті відрізняється від робітника в сфері
Тим, що заробляє валюту, і може легко звідци звалити, бо знає англійську.
-
lapay
-
-
- Заблокований
- Подякував: 1203 раз.
- Подякували: 1453 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:16
mephala написав:чим найнятий робітник в сфері айті відрізняється від робітника в сфері освіти що в сфері освіти сплачується 40% відрахувань на утримання одинииці а в айті оформлюють через ПП сплачуючи мізер? то може умови для робітників різних сфер потрібно вирівняти?
Это всё теория. На практике, торговец в магазине никуда не убежит от государства, владелец цеха по производству плёнки, не убежит, перевозчик с автобусом не убежит. А айтишник, даже находясь на своём же стуле, убежит от государства легко. В этом две большие разницы. Я тоже хочу платить налогов меньше, и хочу, чтобы айтишник платил налогов больше, но есть реальность, с которой надо считаться. Как любила говорить Гонтареву, тут нужен эквилибриум.
-
freeze
-
4
- Форумчанин року
-
- Подякував: 4794 раз.
- Подякували: 7757 раз.
-
-
Профіль
-
-
9
23
5
1
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:17
mephala написав:Тим резидентам, котрi iмпортують ВАЛЮТУ а не товари, мiнiмiзують податки!Например, НДС компенсируют, предоставляют налоговые льготы и пр.
Хочете сказати що айтішнікам не компенсують пдв якщо вони офіційно щось на експорт постачають? а стосовно пільг - так давайте переведемо ахметова на 5% оподаткування. а що - він же також імпортує валюту.
-
mephala
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:18
freeze написав: mephala написав:чим найнятий робітник в сфері айті відрізняється від робітника в сфері освіти що в сфері освіти сплачується 40% відрахувань на утримання одинииці а в айті оформлюють через ПП сплачуючи мізер? то може умови для робітників різних сфер потрібно вирівняти?
Это всё теория. На практике, торговец в магазине никуда не убежит от государства, владелец цеха по производству плёнки, не убежит, перевозчик с автобусом не убежит. А айтишник, даже находясь на своём же стуле, убежит от государства легко. В этом две большие разницы. Я тоже хочу платить налогов меньше, и хочу, чтобы айтишник платил налогов больше, но есть реальность, с которой надо считаться. Как любила говорить Гонтареву, тут нужен эквилибриум.
я про це сказав відразу - в державі політика що податки сплачують тільки дурні. і коли починають захищати схеми що податки тільки дурням то стає зрозуміло що ніякої європи не буде. а також розумієш з ким живеш в одній країні. і що саме головне - за кордоном ці ж люди не брикаються а мовчки платять податки.
-
mephala
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:21
lapay написав: mephala написав:чим найнятий робітник в сфері айті відрізняється від робітника в сфері
Тим, що заробляє валюту, і може легко звідци звалити, бо знає англійську.
А валюта необходима или просто нужна. Рынку Украины, государству Украина. Поэтому низкие налоги -- это по сути преференции отечественному программисту. Для конкуренции. Если уж никакими)) преференциями мы конкурентноспособность *Запорожца* не повысим, то с айтишниками можем. И пользовались.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:26
detroytred И я уверен, что любой айтишник согласится на обмен (посчитав его равноценным) -- 8 часов за компом для него лучше, чем хоть 1 час ковыряния в говняных канализационных трубах.
Не согласен. Чтобы "ковыряться в канализационных трубах" - не нужно иметь IQ>70 и напрягать мозг, учиться годами... То есть, на "ковыряние в канализациях" - можно нанять кого угодно, а уже через 20 лет, "роботы" будут ковыряться в трубах. С оценкой труда в рыночных отношениях есть проблемы... Обмен не на основе равноценности, а на основе спроса-предложения. Спрос же уж очень ограничен-обусловлен.
Именно! На основе Спроса! Есть спрос на IT в Украине? Есть и специалисты! Не будет спроса? Специалисты - уйдут! Никаких проблем!
-
Replay
-
-
- Заблокований
- Подякував: 137 раз.
- Подякували: 515 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:27
mephala написав: mephala написав:Тим резидентам, котрi iмпортують ВАЛЮТУ а не товари, мiнiмiзують податки!Например, НДС компенсируют, предоставляют налоговые льготы и пр.
Хочете сказати що айтішнікам не компенсують пдв якщо вони офіційно щось на експорт постачають? а стосовно пільг - так давайте переведемо ахметова на 5% оподаткування. а що - він же також імпортує валюту.
И перевели бы, если бы он от этого увеличил соответственно экспорт. Но ведь не увеличит... Поэтому для него один эквилибриум, для айтишников - другой.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 24 січ, 2020 13:29
Replay написав:Сейчас - хотят их зажать, с перспективой до 40% отдавать. Ясно, что многие - уйдут в другое правовое поле... Это фермеру не вывезти свою землю, а вот IT-шнику, даже "задницу" не обязательно вывозить, чтобы работать на компанию, расположенную где-нибудь в оффшоре... Пенсию не будет получать? Ну.. если он будет откладывать 10% от заработанного на "биткоины", то его пенсия к старости, будет на порядок больше, чем та... которуюему заплатит государство. Там, "наверху", реально... очень далеки от происходящего в мире! Их "диджитализация" - это писать посты в фейсбуках и фотки в инстаграммах размещать.
з цих 40% до пфу йде 20% та до бюджету йде 20% якщо вони їх не платять - хто повинен утримувати їх батьків на пенсії? дурний сусід? якщо вони не сплачують до бюджету - то за які кошти буде інфраструктура підтримуватися? дурний сусід повинен підтримувати?
-
mephala
-
-
-
-
Профіль
-
-
|