Політичні дискусії архів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 60566057605860596060 ... 7544>
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 14:45

Puente написав:От дійде у нас до все-таки сильного керівника колись ( не конкретно якесь прізвище - а в принципі ) ? Чи встигнемо ?
Чи розуміють ті,хто постійно наші проблеми переводить до відсутності сильного керівника... - що це фобія?
Фобія страху перед самостійним прийняттям рішення, навязлива фантазія про те що хтось може вирішити за нас....
Щоб там не писали про маніпуляції свідомістю виборців, але...
Всі Президенти(депутати) прийшовши до влади отримували практично необмежені можливості до маніпуляцій...
Але чому отримавши ці можливості-не змогли втриматись при владі.
Що виходить - прийти на маніпуляціях можна. а втриматись-ні
Хоч хтось задумувався чому?
А відповідь на поверхні
Для того щоб прийти до влади - треба обіцяти те ,що хочуть почути...
А щоб втриматись - треба зробити те що обіцяв...

А що таке зробити?
Це ж не посадити/зібрати/продати весь урожай за всіх селян
виплавити/продати метал за всіх металургів...і так далі.
Це створити умови ,щоб селяни(металурги) могли працювати ефективніше...

Оті виходить
Кожен наступний президент ,повинен йти в напрямку створення кращих умов для праці населення...
Хтось це робив краще(Кучма-два терміни) ,хтось гірше Янукович - не досидів...але всі вони ЗМУШЕНІ робити те ,що добре для Держави...
А для Держави добре це податки
А податки створює населення...
От і виходить
Президент хоче чи ні,а буде створювати умови,по яким населення...ЗМОЖЕ БІЛЬШЕ і ЕФЕКТИВНІШЕ працювати.
Все..ніяких роздач на халяву.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 14:57

budivelnik написав:Президент хоче чи ні,а буде створювати умови,по яким населення...ЗМОЖЕ БІЛЬШЕ і ЕФЕКТИВНІШЕ працювати.
Все..ніяких роздач на халяву.

В тому то і річ, що так повинно бути, але не є. Псевдоеліта стала гальмом на шляху розвитку виробничих сил суспільства. Не створюються відповідні умови для прогресивного розвитку суспільста, а країна потребує модернізації, бо відстала від передових країн світу. А має потенціал значно кращий ніж інші країни. Вам скрізь мерещиться халява і халявщики, але нарід давно вже не чекає ніякої халяви, а живе автономно від держави, заробляє сам собі і знаходить альтернативні шляхи для заробітку, поза впливом держави. І це якраз і є велика небезпека. Людина не розуміє, навіщо їй ця держава, особливо, якщо та держава намагається постійно тебе обікрасти, чи поставити якісь перепони. Пригадайте ідею, щоб обкладати наЛОХом заробітчан? Це який бовдур таке придумав? І не це лише...Таких дурних ідей повно, не хочу все перелічувати. Дурість, егоїзм,чванливість, недалекоглядність, шкурний інтерес...це все риси, що характеризують нашу псевдоеліту.
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Пон 18 тра, 2020 14:59, всього редагувалось 1 раз.
Козак-характерник
2

Подякував: 2245 раз.
Подякували: 2360 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 14:59

Козак-характерник написав:
  Puente написав: Вибирають-вибирають - а ніяк нічого толкового вибрати не можуть ...

Щоб обирати, треба потрібний рівень свідомості мати...А якщо націю винищили, а іншу значну частину, перетворили на біомасу? Робили цілеспрямованно, на рівні державної імперської політики. Ті, хто повинні були нести ідею, слово (інтелегенція), винищені. Становий хребет - селянство винищено. Мозок і душа нації теж...То маємо наслідки: чужородна псевдоеліта, що не є українцями ні по крові, ні по духу, або перевертні денаціоналізовані чи пристосуванці. І вони дбатимуть про українську націю? Звісно, що ні. А біомасі лише пожерти та поспати, хліба та видовищ! Завжди народ повинен мати свою еліту, своїх провідників, будників ДУХУ. Недарма всі національно-буржуазні революції в Європі починалися з періода просвітництва, підготовки ідеологічного підгрунтя змін. Повинні бути носії ідей, що мають амбіцію перетворювати ці ідеї в реальність. В нас немає еліти, не говорячи вже про амбіцію побудувати проект Україна. Хробаки...

Давно вже написано ...Але актуально завжди.

Раби, подножки, грязь Москви,

Варшавське сміття — ваші пани

Ясновельможнії гетьмани.

Чого ж ви чванитеся, ви!

Сини сердешної Украйни!

Що добре ходите в ярмі,

Ще лучше, як батьки ходили.

Не чваньтесь, з вас деруть ремінь,

А з їх, бувало, й лій топили.

Ну - це взагалі виходять якісь риторичні питання ...
Колись давненько в Галичині ніяк не міг зрозуміти - як оці люди могли масово і довго боротися з потужною державою - ну не тягнуть вони на таке . Багато говорив з місцевими , читав - і врешті решт зробив висновок . За багато років "за Австрії та Польщі" завдяки Просвіті виросло вже третє чи четверте покоління людей з українською національною свідомістю - причому нічим не заплутаною . Яскравою і конкретною . От вони і боролися . Врешті решт хто загинув , хто емігрував , кого посадили чи вислали - якраз найбільш активних . А залишився вже не той трошки генофонд . Обережніший та більш пристосований . А зараз знову масово потрібні люди з конкретною національною свідомістю - але якось воно ... Чи рано , чи немає нової Просвіти , чи ворожі сили дуже добре працюють ...
Puente

Подякував: 0 раз.
Подякували: 418 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 15:07

Козак-характерник написав:Псевдоеліта стала гальмом на шляху розвитку виробничих сил суспільства.
1 Яка еліта повинна покращувати професійні навики населення?
2 Які для цього повинні бути інструменти в еліти?
Не досяг якогось рівня-в табори ?

Тому ще раз
Поки населення( в вашій особі в тому числі) вважає що якась міфічна еліта має засоби для того щоб населення могло краще жити - до того часу ,ті хто так думаю будуть жити гірше від тих хто так не думає.

Завжди запитую?
В мене тато/мама прості інженери ,я ніколи не був в держорганах і не приймав участі в тендерах...
Чому в мене є економічні досягнення( які дорівнюють рівню середньостатистичного європейця), а у вас вони відсутні?
Ми жили в одній і тій же системі ,працювали по одним і тим самим правилам...
Я погоджуюсь що є обєктивні чинники (здоровья,освіта,працездатність), але ці чинники не є успадкованими-вони є набутими.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 15:11

Puente написав:
  Козак-характерник написав:
  Puente написав: Вибирають-вибирають - а ніяк нічого толкового вибрати не можуть ...

Щоб обирати, треба потрібний рівень свідомості мати...А якщо націю винищили, а іншу значну частину, перетворили на біомасу? Робили цілеспрямованно, на рівні державної імперської політики. Ті, хто повинні були нести ідею, слово (інтелегенція), винищені. Становий хребет - селянство винищено. Мозок і душа нації теж...То маємо наслідки: чужородна псевдоеліта, що не є українцями ні по крові, ні по духу, або перевертні денаціоналізовані чи пристосуванці. І вони дбатимуть про українську націю? Звісно, що ні. А біомасі лише пожерти та поспати, хліба та видовищ! Завжди народ повинен мати свою еліту, своїх провідників, будників ДУХУ. Недарма всі національно-буржуазні революції в Європі починалися з періода просвітництва, підготовки ідеологічного підгрунтя змін. Повинні бути носії ідей, що мають амбіцію перетворювати ці ідеї в реальність. В нас немає еліти, не говорячи вже про амбіцію побудувати проект Україна. Хробаки...

Давно вже написано ...Але актуально завжди.

Раби, подножки, грязь Москви,

Варшавське сміття — ваші пани

Ясновельможнії гетьмани.

Чого ж ви чванитеся, ви!

Сини сердешної Украйни!

Що добре ходите в ярмі,

Ще лучше, як батьки ходили.

Не чваньтесь, з вас деруть ремінь,

А з їх, бувало, й лій топили.

Ну - це взагалі виходять якісь риторичні питання ...
Колись давненько в Галичині ніяк не міг зрозуміти - як оці люди могли масово і довго боротися з потужною державою - ну не тягнуть вони на таке . Багато говорив з місцевими , читав - і врешті решт зробив висновок . За багато років "за Австрії та Польщі" завдяки Просвіті виросло вже третє чи четверте покоління людей з українською національною свідомістю - причому нічим не заплутаною . Яскравою і конкретною . От вони і боролися . Врешті решт хто загинув , хто емігрував , кого посадили чи вислали - якраз найбільш активних . А залишився вже не той трошки генофонд . Обережніший та більш пристосований . А зараз знову масово потрібні люди з конкретною національною свідомістю - але якось воно ... Чи рано , чи немає нової Просвіти , чи ворожі сили дуже добре працюють ...

Є одна істотна відмінність. Глобалізація. Боротися і гинути вже ніхто не хоче за ідею. Світ відкритий, простіше емігрувати і налагоджувати життя в нормальних умовах, а не витрачати своє єдине життя на боротьбу, знаючи при всьому тому, що більшості то й не треба...Вчитайтеся, це як вирок всім нам... :( Лист отамана Холодного Яру.

26 жовтня, вже в ув’язненні, у Нагірного з’явилася можливість написати і передати листа своїм рідним. Цей лист зберігся до наших днів. Подаю його з невеликими скороченнями:
“26 жовтня 1923 р.
Полтава – Тюрма.
Добрий день, любі мої рідні:
мамо, Олександр і ти, сестро Галю!

Мені сьогодні оголошено, що моя справа закінчена і на 12 листопада назначена в суд – в Надзвичайну сесію Полтавського губсуду, чого я не бажав і ніколи не ждав, позаяк сесія суду (проходить) без участі правозаступників і при зачинених дверях, а головне, суворо карає взагалі.
І от, одержавши такі неприємні для мене відомости і такий короткий час життя, всього 17 днів, я рішив написати Вам листа, щоб хоч коротенько з’ясувати Вам, як я прожив прошедші дев’ять місяців, і якими вони мені довгими та тяжкими показались, і як скоро проходять ці шістнадцять днів і наближається сімнадцятий, себто 12 листопада, який рішає судьбу мого молодого життя.
Любі мої рідні! Прошедші дев’ять місяців мого тюремного життя, де прийшлося бути відірваним від всього, де пришлося забути про всю красу природи, бо із-за високих камінних стін видно тілько одне голубе небо, яке теж казалось немилим без земної природньої краси, широких степів з пахучими квітками та садками та широкого лугу над батьком-Дніпром... І як не тяжко було сидіти за гратами в’язниці, як не тяжко було забувати про все сказане, але все-таки я цей час прожив як будь-тоби весело і непомітно. Але доживати останні дні, яких вже не так багато осталось, тяжко до безкраю.
Правда, сказати наперід, що мене чекає в той роковий для мене час (12 листопада), я не можу, але приблизно скажу, що надій на життя мало. І як неприємно і тяжко Вам буде слухати ці слова, але нічого не вдієш.
Я знаю, що ця груба звістка ляже важким каменем на Ваші серця і поране їх, особливо серце рідної матері, яке давно вже пошматоване і так багато лиха зазнало... Я прошу пробачити мені...
Не буду писати, як буде і як повинно бути, коли я залишусь живий, а беру крайність, себто коли розстріляють. Я знаю, що пережити такий час, як мусите пережити Ви і я, тяжко, тяжко і тяжко, але ми мусимо його пережити. І якщо дійсно моя доля заснула і мені прийдеться загинуть, то не плачте за мною... Мені себе не жалко, а жалко вас. Коли я загину, то це все й страждання, а Ваше тілько почнеться.
Мені страшенно шкода Галі. Ви сяк-так, хоч теж не мед пили, а все-таки прожили, а вона ще й не бачила життя. Правда, я не батько й не маю права розпоряджатись, але я не можу не сказати Вам свого слова, бо Ваше гірке і тяжке життя залеже від мене...
Ви страждаєте... за те, що я мав щире і правдиве серце, щиро поважав свій рідний край і нарід й з одвертою душою пішов боронити його, не спізнавши, що нарід, особисто наш, український, це сіра маса, яка не тілько не здатна робити сама або допомагати в роботі, а навіть не здатна й гадати про щось гарне, себто про свою кращу долю. Тілько й того, що весь час, як ті гади, шипіли з нор, даючи своє жало, щоб я ним когось кусав, а коли прийшло до гіркого, то вони злякались і во ім’я спасенія своїх маєтків подло віддали мене на кару.
Я коли згадаю, як я вірив на людей і ніс за їх своє молоде життя і нарешті одержав таку дяку, так хочеться проклясти той час і хвилину, в яку я клявся бути оборонцем. Правда, я і вмру оборонцем, але оборонцем не свори зрадників, а оборонцем тої святої ідеї, за яку я голову ніс і кладу її в могилу. “Ну, нічого, моя мука буде комусь наука”.
Історія колись скаже, хто я був і де дівся. Нехай вони живуть, а Ви страждайте, але нехай не забувають, що їхнє життя куплене кров’ю Вашого сина
.
І так, любі мої рідні: мамо, брате Олександре і ти, сестро Галю! Може, цей лист буде останнім не тілько в цей час, в ці останні дні, а може бути останнім в моїм цвітущім житті, то ще раз прошу Вас: не плачте й не турбуйтесь.

Не плач, моя рідна мамо,
Так за мною дуже.
Цим ти мені не поможеш,
Тілько тобі хуже.
Ти і так зазнала горя,
Як іще кохала,
Як в колисці позиченій
Мене колихала.

Взагалі історія життя нашої сім’ї тяжка з початку. Мабуть, наша така доля. Ну, нічого, що не є погане, то все лучче. Бажаю Вам, мої рідні, всього найкращого. Міцно жму Ваші руки і гаряче цілую Вас.

Ваш син і брат І. Савченко (Нагірний).

П.С. І подивіться на рівень ненависті, навіть на цій гілці. Про що можна далі казати?
Козак-характерник
2

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 15:15

Re: Політичні дискусії

Puente написав:А залишився вже не той трошки генофонд . Обережніший та більш пристосований . А зараз знову масово потрібні люди з конкретною національною свідомістю
Ви фізику вчили?
Правило
Дія рівна протидії - розумієте?
Так от
Зараз не треба якихось яскравих виступів викликаючих конфронтацію...
Зараз треба те ,що обережні мешканці Західної України робили все життя
Покращували своє благополуччя...
І тоді , коли мешканці територій схильних ідеологічно до новоросій приїзжали спочатку у Львів,потім Тернопіль,потім Хмельницьк...дійшло вже й до Києва з Полтавою - сталось диво
Люди частково зрозуміли - їх благополуччя не в руках влади...Іх благополуччя в їх руках...
От і виходить
Росія вкинула мільярди в пропаганду імперської вЯлІкАй раССіїї
А українці просто за ці гроші побудували туалети в приміщенні.., провели газ в більшу( в процентному відношенні) кількість осель ,ніш росія...і вийшло
140 млн росіян (крім мешканців москви/пітера/нижнього/казані/новосибірська) побачили що українці живуть краще від них....
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 15:17

Козак-характерник написав:І подивіться на рівень ненависті, навіть на цій гілці. Про що можна далі казати?
А що ви хотіли?
Коли виграє українська ідея-програє як совкова,так і імпероросійська ідеї....
Тобто якщо є переможці-є й переможені.
Нічого дивного в тому,що переможені ненавидять переможців.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 15:20

budivelnik написав:
  Козак-характерник написав:Псевдоеліта стала гальмом на шляху розвитку виробничих сил суспільства.
1 Яка еліта повинна покращувати професійні навики населення?
2 Які для цього повинні бути інструменти в еліти?
Не досяг якогось рівня-в табори ?

Тому ще раз
Поки населення( в вашій особі в тому числі) вважає що якась міфічна еліта має засоби для того щоб населення могло краще жити - до того часу ,ті хто так думаю будуть жити гірше від тих хто так не думає.

Завжди запитую?
В мене тато/мама прості інженери ,я ніколи не був в держорганах і не приймав участі в тендерах...
Чому в мене є економічні досягнення( які дорівнюють рівню середньостатистичного європейця), а у вас вони відсутні?
Ми жили в одній і тій же системі ,працювали по одним і тим самим правилам...
Я погоджуюсь що є обєктивні чинники (здоровья,освіта,працездатність), але ці чинники не є успадкованими-вони є набутими.

На ріні окремих індивідумів можна вдосконалюватися, покращувати знання і навички. Але цього недостатньо. Держава на те і держава, це цілісна екосистема. Держава повинна свпрямувати зусилля всіх членів суспільства: активних, пасивних, чесних, брехливих, добрих і недобрих, ВСІХ, до поступального розвитку. Треба працювати з тим матеріалом, що є, в тих умовах, що наявні, а не скаржитися на якість людського матеріалу чи складні умови. Але для того потрібно мати бажання і політичну волю, плюс відповідні професійні менеджерські якості. Це як капітан на кораблі, що збиває до кучу всю команду, щоб судно плило в потрібному напрямку і не потрапило на рифи чи зіштовхнулося з іншим кораблем.
Козак-характерник
2

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 15:27

budivelnik написав:
  Козак-характерник написав:І подивіться на рівень ненависті, навіть на цій гілці. Про що можна далі казати?
А що ви хотіли?
Коли виграє українська ідея-програє як совкова,так і імпероросійська ідеї....
Тобто якщо є переможці-є й переможені.
Нічого дивного в тому,що переможені ненавидять переможців.

З логіки деяких, 70%, що обрали Зеленського є ворогами. То кому з них треба замислится чи в тій країні вони живуть? І як їм 30% налагоджувати чи не налагоджувати стосунки з тима 70%? Що робити? Хто кого витисне за межі країни? Знищить? Обізве смачніше? Переможе чи буде переможеним? Одним словом нехай кожний сам замислиться і відповість собі на всі запитання...Деякі живуть просто на своїй хвилі, в паралельній реальності, а не реальній дійсності. Треба вміти бачити ситуацію очима іншого, принаймні спробувати зрозуміти позицію співрозмовника, переконати його, а не обізвати...Бо тоді лише один варіант - війна чи прихована, латентна ненависть один до одного.

П.С. Я пропоную стати над двобоєм. І дивитися на ситуацію ширше і глобальніше, з точки зори Істини, Істини, що є беззаперечною для всіх, навіть атеїстів. Бо всі ключові тези християнства є і загальнолюдськими цінностями...З того й треба танцювати...Принаймні не плодити нову ненависть, а поширювати Любов. Я чітко усвідомлюю свої можливості і можу лише скоротити кількість носіїв зла, рівно на одну одиницю. :)
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Пон 18 тра, 2020 15:37, всього редагувалось 1 раз.
Козак-характерник
2

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2020 15:35

Козак-характерник написав:На ріні окремих індивідумів можна вдосконалюватися, покращувати знання і навички. Але цього недостатньо. Держава на те і держава, це цілісна екосистема. Держава повинна свпрямувати зусилля всіх членів суспільства: активних, пасивних, чесних, брехливих, добрих і недобрих, ВСІХ, до поступального розвитку.
Де ти особисто хочеш жити?
В сильній московії ,яка спрямовує сильною рукою своїх мешканців у Сірію, Україну, ....
Чи в Україні,в якій можна купити Гетьмана,але не можна купити національну ідею населення..
Тому спеціально для тебе
Україна славилась землями ,землі потрібно захищати,тому в кожному селі/хуторі/повіті/губернії...були свої сильні лідери...
І саме тому Україна й збереглась..
Бо москалі могли купити константинопольського патріарха і перенести центр християнства з Києва в москву..
Але в кожна церква в Україні жила за рахунок пожертвувань українців...і тому вижила 400 років.боки знову не відновилась як ПЦУ
Скільки Гетьманів України купили москалі? і що
На наступний День після покупки .в Україні вставав новий лідер, і ці лідери дозволили зберегти українську мову/віру/традиції/спосіб життя...маленьким українцям.

Тому вибирай
Аьо приклад імперії-я начальник -всі дурні, і я вирішую куди і як йти .а дурні надіються що я виріш правильно
Або -ми сильні індивідуально ,вибираємо когось , що поведе нас туди,куди ми хочемо(а не туди куди йому запропонували вороги ,додатково приплативши)

Невже ти не бачиш
Як сильно росія тисне на наших лідерів...і нас спасає тільки одне..
Вони б вже давно воду в Крим,ОРДЛО в Україну...але тільки сильні і незалежні не дають їм це робити...
А як було в московії?
Сказав цар воюємо з турками - вперед на турків
сказав з шведеми - вперед на шведів
сказав допомагаємо німцям у вихованні і створенні їх армії - виховуємо і створюємо ( а потім вихованець нижнєгородської танкової школи Гудеріан рівняє імперію німецькими танками)
і таких прикладів море
З новітньої
сказав лідер що США -ангел божий бо ніжки буша присилає - лоюблять америку
назвав інший америку піндостаном - ненавидимо америку і воюємо з американцями в Україні....
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 60566057605860596060 ... 7544>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему