Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 993994995996997 ... 1129>
Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 08:38

ПРО НЕРУХОМІСТЬ

Десь з місяць тому я написав, що в досить гарний житловий комплекс в мікрорайоні Hurma жінка-рієлтор вела покупців. Я звернув увагу на це, тому що оголошень про продаж квартири не було (завжди вивішують оголошення жовтого кольору на балконі).
Комплекс закінчено будівництвом в 2018 році.
Зображення
Складається з трьох корпусів - мова буде про той, що на фото праворуч.
Як я зрозумів - ті люди купили дворівневу квартиру, тут такі називають незвичним словом dubleks.
Зазвичай такі квартири мають площу, більшу за 150 кв. м. Бонусом для володаря є не тільки балкон на першому поверсі квартири, але й великий балкон в мансарді.
Дивився, проходячи повз, як нові мешкані обживаються:
- спочатку з"явилися штори на вікнах.
- потім засклили балкон (на фото - балкон діворуч). Це не просто засклили - всі частини складуються "гармошкою", вони із загартованого скла бронзового кольору, зроблено так, що з балкона ви все бачите, а ось зовні на балконі нічого не видно.
Зображення
В мене балкон зроблено так само - заплатив за нього - вже забув - мабуть 600 доларів.
Вчора за 1 день новим мешканцям зробили навіс на балконі їх другого поверха квартири (на фото).
Ну що ж, питимуть каву та радіти вдалій купівлі. Вид з цього верхнього балкона - на Середземне море.
Всі вікна на фото - на торцьовій стіні будинка - належать цій квартирі, інші вікна виходять на тиху непроїзну вулицю (перше фото). Як можна бачити, в них ще є маленький балкон - в кімнаті спальні.
Ціну на цю квартиру не знаю - гадаю, що там не менше 150 кв. м, та заплатили не менше 150 000 доларів. Звісно, в квартирі все зроблено"під ключ". Паркінг на території. Територію огорожено, по периметру паркана - освітлення, ландшафтний дизайн, цілодобова охорона.
На мій розсуд в комлексі живуть ліниві люди: біля під"їзду зазвичай стоять 3-4 гірьских ровера та штук п"ять дитячих - лінуються оплутувати ті ровери товстими ланцюгами, вішати замки та під"єднувати 380 В або капкан на пацюків.
Вийшов - сів на ровера - поїхав. Ліниві однозначно.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 17 бер, 2021 10:16, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1452 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 09:17

ПРО НЕРУХОМІСТЬ

Фото нижче біля корпуса квартири, про яку мова була вище: на фото попав будинок, в якому весною 2018 року я допоміг приятелю купити квартиру "1+1" площею в 60 кв. м - обійшлася - здається - в 53 000 доларів (тоді він заплатив - здається - 210 000 лір, плюс за тиждень роботи найнятому перекладачеві із місцевих - теж точно не пам"ятаю, але здається 1500 лір (приблизно 350 доларів за тиждень роботи (цілий тиждень вибирав квартиру - тоді було з чого вибирати і, чесно кажучі, я трохи замучився, весь час за кермом та безкінечні "перегляди" квартир, коли через 3 дні вже на пам"ятаєш, яку та де квартиру дивилися. Але квартира реально гарна. Поверх 3. В будинку 30 квартир. Два паркінга ліворуч та праворуч від будинка, брами з електроприводом. Плавальних басейна - 2 (один дитячий)).
В нього вікна не з цього боку, а з іншого - виходять на плавальний басейн та спрямовані на південний схід; коли він зранку плаває в своєму басейні, жінка на балконі п"є каву та підказує йому, як правильно плавати... Зараз його в квартирі немає - колотить бабулєти в Україні, прилетить у квітні. Маю ключі від його квартири (його діти мешкають в (назву країни в Європі відалено) - прилітають - передаю ключі).
Зображення
Ліворуч басейна ви бачите білий трикутник - він вказує на квартиру "2+1" на другому поверсі - на балконі було оголошення про продаж - висіло 1 тиждень. Продано.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 17 бер, 2021 09:20, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 10:46

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

akurt написав:Маю ключі від його квартири (його діти мешкають в (назву країни в Європі відалено) - прилітають - передаю ключі).

Ліворуч басейна ви бачите білий трикутник - він вказує на квартиру "2+1" на другому поверсі - на балконі було оголошення про продаж - висіло 1 тиждень. Продано.

Зручно коли поруч басейн.Теж на хурмовому фото (відалено) роблять (відалено)

Зображення
Мизантрóп

Подякував: 1598 раз.
Подякували: 1431 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 15:07

Я не знаю кто скрывается на самом деле под автором этой ветки. Уже не помню ЧЕМ ЗАКОНЧИЛАСЬ ИСТОРИЯ ЧИСТОСЕРДЕЧНОГО ПРИЗНАНИЯ группой работников айтишной сферы, в начале существования ветки, о том, что АКУРТ просто выдуманный персонаж и приносили свои извинения, если память мне не изменяет...Да впрочем, кто бы там не был, он ( или они)), продолжает писать со "скоростью света" и "пхнет как паровоз" со своей агрессивной рекламой турецкой недвижимости, продолжая НАСТОЙЧИВО РЕКЛАМИРОВАТЬ ПРОЭКТ ЗА ПРОЭКТОМ , ВВОДЯ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ПОТЕНЦИАЛЬНЫХ ПОКУПАТЕЛЕЙ, ПРИ ЭТОМ НЕЗАБЫВАЕТ БЕЗПОЩАДНО ТРОЛИТЬ ВСЕХ ЕГО КРИТИКОВ. Набрасывается на них, как хищник на свою жертву, используя все возможные способы манипуляций от насмешек до прямых оскорблений. Но увы, есть реальные люди, проживающие в Турции и НЕ СКРЫВАЮЩИЕ КАК НАШ ГЕРОЙ СВОЕ ИСТИННОЕ ЛИЦО, и они расскажут нам РЕАЛЬНОЕ положение вещей на рынке недвижимости там. Смотрим и прозреваем !!! https://youtu.be/ChCsFauWfjQ. P.S. Для тех кому лень смотреть , основные тезисы из ролика : ИНВЕСТИЦИЯ В НЕДВИЖИМОСТЬ АНТАЛИИ УБЫТОЧНА КАК ПОД АРЕНДУ ТАК И ПОД ПЕРЕПРОДАЖУ , НЕ ВЕРЬТЕ СТАТИСТИКЕ ФЕЙКОВОГО РОСТА ЦЕН В ТУРЦИИ, ПОКУПАЯ КВАРТИРУ В ТУРЦИИ СПРОСИТЕ СЕБЯ ЧЕСТНО И ОТКРОВЕННО- А ОНО ВАМ НАДО??? ШАХ И МАТ!!!
roberto dark

Подякував: 239 раз.
Подякували: 271 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 15:16

roberto dark написав:Я не знаю кто скрывается на самом деле под автором этой ветки. Уже не помню ЧЕМ ЗАКОНЧИЛАСЬ ИСТОРИЯ ЧИСТОСЕРДЕЧНОГО ПРИЗНАНИЯ группой работников айтишной сферы, в начале существования ветки, о том, что АКУРТ просто выдуманный персонаж и приносили свои извинения, если память мне не изменяет...Да впрочем, кто бы там не был, он ( или они)), продолжает писать со "скоростью света" и "пхнет как паровоз" со своей агрессивной рекламой турецкой недвижимости, продолжая НАСТОЙЧИВО РЕКЛАМИРОВАТЬ ПРОЭКТ ЗА ПРОЭКТОМ , ВВОДЯ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ПОТЕНЦИАЛЬНЫХ ПОКУПАТЕЛЕЙ, ПРИ ЭТОМ НЕЗАБЫВАЕТ БЕЗПОЩАДНО ТРОЛИТЬ ВСЕХ ЕГО КРИТИКОВ. Набрасывается на них, как хищник на свою жертву, используя все возможные способы манипуляций от насмешек до прямых оскорблений. Но увы, есть реальные люди, проживающие в Турции и НЕ СКРЫВАЮЩИЕ КАК НАШ ГЕРОЙ СВОЕ ИСТИННОЕ ЛИЦО, и они расскажут нам РЕАЛЬНОЕ положение вещей на рынке недвижимости там. Смотрим и прозреваем !!! https://youtu.be/ChCsFauWfjQ. P.S. Для тех кому лень смотреть , основные тезисы из ролика : ИНВЕСТИЦИЯ В НЕДВИЖИМОСТЬ АНТАЛИИ УБЫТОЧНА КАК ПОД АРЕНДУ ТАК И ПОД ПЕРЕПРОДАЖУ , НЕ ВЕРЬТЕ СТАТИСТИКЕ ФЕЙКОВОГО РОСТА ЦЕН В ТУРЦИИ, ПОКУПАЯ КВАРТИРУ В ТУРЦИИ СПРОСИТЕ СЕБЯ ЧЕСТНО И ОТКРОВЕННО- А ОНО ВАМ НАДО??? ШАХ И МАТ!!!

там ще коменти:

Я жила в комплексе, где целый этаж был выкуплен двумя турками, и они не платили ВООБЩЕ айдат, я присутствовала на собрании, где жильцы, в основном из СНГ ругались с управляйкой из за этого, и ещё из за того, что вся инфраструктура была отдана под аренду и жильцы не могли ею пользоваться.

Дороже продукты чем на дальнем востоке, да фрукты и овощи дешевле но на них не проживешь.

мабуть, брешуть

з.і.
барбекю ніззя, більярд ніззя, басейн ніззя
айдат 500 лір, скільки це в гривнях або доларах?
з.і. в мене квартплата в Україні 250..300 грн.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 15:38

roberto dark написав:Я не знаю кто скрывается на самом деле под автором этой ветки. Уже не помню ЧЕМ ЗАКОНЧИЛАСЬ ИСТОРИЯ ЧИСТОСЕРДЕЧНОГО ПРИЗНАНИЯ группой работников айтишной сферы, в начале существования ветки, о том, что АКУРТ просто выдуманный персонаж и приносили свои извинения, если память мне не изменяет...

Что Вы курите?
Я курю Winston slim grey.
Меняйте травку на хорошие сигареты.

Но мне очень приятно, что Вы высоко оцениваете мои скромные экспромты. Благодарю.
Возьмите на вооружение: к делу надо относиться со знанием, с интересом, опираясь на цифры, факты и опыт - как личный, так и живущих в Анталии друзей/украинцев - и у Вас получится лучше, чем на конвейере в Израиле.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 17 бер, 2021 16:18, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 15:50

roberto dark написав:Я не знаю кто скрывается на самом деле под автором этой ветки. Уже не помню ЧЕМ ЗАКОНЧИЛАСЬ ИСТОРИЯ ЧИСТОСЕРДЕЧНОГО ПРИЗНАНИЯ группой работников айтишной сферы, в начале существования ветки, о том, что АКУРТ просто выдуманный персонаж и приносили свои извинения, если память мне не изменяет...Да впрочем, кто бы там не был, он ( или они)), продолжает писать со "скоростью света" и "пхнет как паровоз" со своей агрессивной рекламой турецкой недвижимости, продолжая НАСТОЙЧИВО РЕКЛАМИРОВАТЬ ПРОЭКТ ЗА ПРОЭКТОМ , ВВОДЯ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ПОТЕНЦИАЛЬНЫХ ПОКУПАТЕЛЕЙ, ПРИ ЭТОМ НЕЗАБЫВАЕТ БЕЗПОЩАДНО ТРОЛИТЬ ВСЕХ ЕГО КРИТИКОВ. Набрасывается на них, как хищник на свою жертву, используя все возможные способы манипуляций от насмешек до прямых оскорблений. Но увы, есть реальные люди, проживающие в Турции и НЕ СКРЫВАЮЩИЕ КАК НАШ ГЕРОЙ СВОЕ ИСТИННОЕ ЛИЦО, и они расскажут нам РЕАЛЬНОЕ положение вещей на рынке недвижимости там. Смотрим и прозреваем !!! https://youtu.be/ChCsFauWfjQ. P.S. Для тех кому лень смотреть , основные тезисы из ролика : ИНВЕСТИЦИЯ В НЕДВИЖИМОСТЬ АНТАЛИИ УБЫТОЧНА КАК ПОД АРЕНДУ ТАК И ПОД ПЕРЕПРОДАЖУ , НЕ ВЕРЬТЕ СТАТИСТИКЕ ФЕЙКОВОГО РОСТА ЦЕН В ТУРЦИИ, ПОКУПАЯ КВАРТИРУ В ТУРЦИИ СПРОСИТЕ СЕБЯ ЧЕСТНО И ОТКРОВЕННО- А ОНО ВАМ НАДО??? ШАХ И МАТ!!!

Самое интересное там в комментариях...

Акурт нервно выкурил пачку Winston, и побежал за следующей....
RTC12

Подякував: 105 раз.
Подякували: 329 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 15:57

flyman написав:з.і.
барбекю ніззя, більярд ніззя, басейн ніззя
айдат 500 лір, скільки це в гривнях або доларах?
з.і. в мене квартплата в Україні 250..300 грн.

Для у майбутньому жителя Данії:

В кожному будинку/комплексі мешканці самі створюють ОСББ та встановлюють самі квартплату.
В кошторис зазвичай не включають утримання голови ОСББ та бухгалтерів - можливо, тільки у великих комплексах на 3-5 будинків).
Голова ОСББ має єдину перевагу - звільняється від квартплати.
Якщо будинок новий і всі або більшість мешканців - іноземці - ОСББ створює та голову тимчасово призначає Забудовник (щоби будинок або комплекс на існував без догляду).
Квартплата (тут застосовується слово aidat) серед всіх моїх приятелів (я не живлюся "відосиками" з мережі) складає:
- 0 (нуль лір) - нуль доларів - комплекс на має басейну та прилеглої території з газонами. Паркінг всього на пару-трійку авто. Раз на тиждень наймають людину за 10 лір (37 гривень) щоби помили під"їзд.
- 40 (сорок) лір або 5,4 долари - будинок на 10 (десять) квартир - по 2 на поверх, в якому живуть і громадяни Німеччини, і турки , і громадяни України - у будинка є власна територія, газони, але немає плавального басейна.
- 100 (сто) лір або 13,5 долара - в такому будинку на 19 квартир мешкає автор рядків - у нас є плавальний басейн, парковка, сад з деревами помаранчів, лимонів, гранатів, черешні, кумквату, пальми та газони. ОСББ тримає одного найнятого працівника, який 2-3 рази на тиждень робить вологе прибирання під"їзду, косить газони, та через день миє зі шлангу доріжки та парковочні місця. Розмір айдату встановлює на зборах ОСББ, з 19 кваратир зазвичай на зборах 1 раз на рік присутні 15-16 осіб (з 19 квартир: Україна, Німеччина, Нідерланди, Франція - інші - турки). Кошторис ретельно обговорюється - там і лампочки освітлення периметру і хімія для плавального басейну, і всі різні витрати. Голова ОСББ завжди пред"являє кошторис витрачених за рік грошей.
- 120 (сто двадцять) лір або 16 доларів - комплекс на 30 квартир - 2 (два) плавальних бассейна, 2 (дві) парковки, на ділянці - газони, пальми, хвойні дерева, кущі, альтанка для пікніків, шезлонги, душ біля басейну.
- 170 (сто сімдесят) лір - 23 долари - новий комплекс - наші українці живуть з 2019 року - комплекс, крім плавального басейна має сауну (реально класна) та тренажерний зал (все працює, в тому числі бігові дорожки).
- в будинках ПРЕМІУМ класу може бути айдат в 300 (триста) лір - 40 доларів - там зазвичай великі плавальні басейни, підземний паркінг, сауни та хамам.
Приклад останнього варіанта (підземний паркінг та зимовий плавальний басейн під відкритими плавальними басейнами):
Зображення
- один раз чув, що в якомусь "крутому" комплексі айдат складає 400 лір або 54 долари.
Приємно, пане Флаймане, що саме Ви тим дуже опікуєтеся.
Це допоможе Вам зрозуміти, що Ви свої 10 доларів на місяць просто викидаєте на вітер.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 17 бер, 2021 16:37, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 16:11

RTC12 написав:Самое интересное там в комментариях...
Акурт нервно выкурил пачку Winston, и побежал за следующей....

Я рад, что Вы - как ВИРТУАЛЬНЫЙ знаток недвижимости - верите фейковым "новостям" и фейковым "комментариям" - а я все время привожу конкретные цифры и даю реальный обзор реальной ситуации.
И да - повторюсь еще раз: в 100% случаев и всегда ошибаетесь: akurt не выкуривал пачку Winston slim Grey, a сделал полезные дела: а) сходил по просьбе нашего форумчанина проведал строительство комплекса Casa Grande (пашут, как черти, из забора вокруг комплекса не иначе хотя сотворить чудо дизайнерского искусства, что интересно, видимо арендовали на время или заплатили денежку владельцу расположенного справа от нового комплекса сада апельсиновых деревьев - проложили технологическую дорогу вдоль ряда корпусов и что-то такое завозят - какие то панели - даже нет понял что), б) посмотрел очередную серию пятого сезона "Better call Soul" (рекомендую); в) сладко поспал примерно с 12-00 до 14-00, и сейчас прямо собирается идти на пробежку вдоль Средиземного моря. По резиновым дорожкам.
В Анталии солнечно и тепло. Термометр на балконе в тени показывает +24, смартфон говорит, что на улице +17. Голубое небо (иногда какие-то облачка проходят). Вода в Средиземном море +17,5.
Фото с набережной будет по возвращении.
Эх, RTC12 , невиртуальными измышлениями о виртуальной недвижимости в стране, в которой никогда не были, доведете себя до нервного срыва. И сигарета не поможет...
Нельзя так.
Получается полный абсурд: работаете-работаете - и непонятно зачем.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 17 бер, 2021 17:21

Про нерухомість
На скільки мені відомо - троє з форумчан - отримавши інформацію на цій гілці в середині 2019 року - купили квартири в комплексі Casa Garnde від дуже відомого Забудовника (в квітні анонсував продаж квартир в новому комплексі в іншому мікрорайоні - тут вже реально немає місця).
На гілці дуже нервується єдин пан - точно знаю, що з подачі цієї гілки він особисто спілкувався в червні 2019 із офісом продажу квартир - йому навіть пропонували на старті продажів в червні 2019 року знижку в 5% - це приблизно 3 000 ойро, але він ПРОГАВИВ, слухаючи флудлерів гілки, і тепер став частим відвідувачем цієї гілки і пише цікаві речі (звісно: я в тому винний, що він "лоханувся" та не купив квартиру "1+1" за 60 000-5%х60000= 57 000 ойро, яка зараз - ще не здано комплекс в експлуатацію - мабуть в травні - продається не менше, ніж за 74 000 ойро. Втрата 74 000-57 000= 17 000 ойро дійсно лежить на плечах топік-стартера.
Не навчив НЕ СЛУХАТИ віртуальних знавців.
Тобто тверезий розум на сьогодні коштує 17 000 ойро - а після здачі комплекса - гадаю і більше.
На сьогодні (скажу по секрету - форумчани вже стоять "на старті" - треба приїхати, завершити Угоду (було безвідсоткове розтермінування на 2 роки), оформити Право власності, Договори на постачання газу, електрики та води, оформити ВНП та запросити - я вже отримав запрошення - akurt'a на "Входини"):
Зображення
1 - Технологічна дорога вздовж корпусів - завозять якісь панелі, мабуть, для паркану - чудо дизайнерської думки, я був здивований, що власник саду праворуч дозволив. Мабуть, добре заплатили.
2 - земельна ділянка, яка використовувалася в технологічних цілях - сюди завезли грунт та все вировняли, готують під ландшафтний дизайн та парковку.
Ліворуч від корпусів зараз немає зелених газонов - ділянка використовувалася для завезення будівельних матеріалів - зараз зберігається шалена кількість пачок із тротуарної плиткою.
3 - Поле для міні-футболу - працювало цілорічно, будівельний майданчик комплекса ніяк не зачіпав іх роботу. Там штучне покриття, працює ДЮСШ та кафе.
4 - загальнодоступний сад гранатових дерев. Признаюся чесно: в минулому році мені не вдалося поживитися дармовими гранатами - якийсь вуйко встановив там вулики та я боявся бджіл. Зараз вуликів немає.
А так всі корпуси готові - ведеться робота по облаштуванню плавальних басейнів - їх там декілька, один - з підігрівом.
Хто не купив по 60 000-5%х6000 = 57 000 euro - я не винний. Я всю інфу давав ні цій гілці.
Думати треба було головом, а не ногом...
Так якщо чесно порахувати - останні пару років працювали даром.
Думаю, що після здачі комплекса ціни на перепродажу будуть 74000+10000=84 000 ойро.
Перевіримо в липні, ОК?
Востаннє редагувалось akurt в Сер 17 бер, 2021 17:31, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
  #<1 ... 993994995996997 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей