Мизантрóп
этот перл не связан с 1 апреля-днем дурака, у вас он именно так ассоциируется??
статистика - вещь медленная)))
|
|
![]() А як правильно?
Чисто для того, щоби не вводили в оману знавці наших читачів гілки, інформація про податки та процес купівлі нерухомості в Туреччині, який - цей процес - має дещо спільне з європейскими нормами, але має і різницю. 1. Купівля/продаж нерухомості - виключна прерогатива держави і ніяки рієлтори, адвокати, юристи та нотаріуси не мають до того ніякого відношення. 2. Угода купівлі/продажу укладається в Державному кадастровому центрі. Текст Угоди стандартний - його НЕ треба попередньо складати або "вичитувати". За вас його зробить працівник Державного кадастрового центру, зробивши самостійно ксерокопії з оригіналів документів. Попередній Договір можуть вимагати укладати тільки Забудовники (з метою розставити всі крапки над "і" - що за будинок, що за квратира, умови розрахунків, реквізити Забудовника), або жадібні рієлтори - така в них робота - хочуть заробити гроші і для цього пропонують Покупцеві укласти Договір, щоби він їх "не обійшов на повороті". 3. Є податок на КУПІВЛЮ нерухомості - і він тільки один - ніяких "Державних мит", "Військових зборів", платежів нотаріусу, податків на прибуток (в Україні - 5%, а для нерезидента - 18%), плат за реєстрацію або внесення в державний реєстр, ніяких "Пенсійних" зборів і такого іншого. 4. Базою оподаткування є: а) якщо всі сторони Угоди - громадяни Туреччини - то ціна квартири - база оподаткування - ЗІ СЛІВ ПРОДАВЦЯ. Як правило, Продавець в цьому випадку вказує ціну в 50-60% від реальної - намагаючись зберегти гроші Покупця. б) якщо хоч одна з сторін - іноземець, то за базу оподаткування береться цифра з оцінки вартості квартири за Актом експертизи незалежного експерта. 5. Цей податок сплачує Покупець. Для цього він під час підготовки Права власності отримує "перерву" для можливості розрахунків з Продавцем та сплати податку (зазвичай 3 години), відвідує найближчий банк - вказує номер своєї заявки - оператор банку бачить нараховану суму податку - приймає гроші - видає квитанцію. Ця квитанція взагалі-то нікому не потрібна - тому що дані про сплату попадають миттєво в Державний кадастровий центр. І не нотаріусу платить, а в касу банку. 6. Загальні витрати складають: - витрати на виготовлення Акту експертизи - 1000-1200 лір (4000-4800 гривень). Сплачує Покупець. До речі не формальний документ, а дуже корисний для Покупця: в ньому є відомості про те, чи введено будинок в експлуатацію (!!!), чи підписані Акти на постачання води, електрики, тощо, чи не було відступлень від проєкту, наведені витяги з проєкту де видно квартиру, її розташування в будинку та на поверсі, креслення, стан фундамента і таке інше. Дуже корисний документ. - Податок на купівлю - 4% від ціни квартири в Акті експертизи. Сплачує Покупець. - Послуги Державного кадастрового центра - приблизно 100 доларів. - витрати на залучення під час підписання Угоди "Повіреного перекладача" з Бюро перекладів - дуже важлива та корисна робота для Покупця (запрошують з найближчого Бюро або з української діаспори). Зазвичай його спеціальний візит та перекладання Покупцеві тексту Угоди безпосередньо під час її підписання з роз"ясненням важливих речей про адресу та характеристику об"єкта нерухомості, в тому числі того, чи не є квартира у заставі, або в забороні продажу, коштує 150-200 лір або 600-800 гривень. ІНШИХ ВИТРАТ НЕМАЄ. Додаток. Зрозуміло, що іноземець на території іноземної держави повинен мати "правильний" та повний комплект документів: - закордонний паспорт (ІД-картка не приймається - вона чисто для відвідування Туреччини в якості туриста). - турецький податковий номер - можна отримати безкоштовно в он-лайн режимі хоч прямо зараз з України, або під час особистого візиту у найближчу податкову. З собою мати ксерокопію українського закордонного паспорта. На ксерокопії вказати латинськими буквами ім"я батька та матері. - переклад закордонного паспорта на турецьку мову. Зазвичай виконують в будь-якому Бюро перекладів або при Консульстві України в Анталії (другий поверх). Витрати: переклад 40-50 лір, нотаріальне засвідчення - 110 лір. Витрати на підготовку цих документів НЕ слід включати у витрати на купівлю продаж - тому що всі ці документи потрібні для інших важливих речей: укладання Договорів на постачання послуг електрики, води, газу, інтернету, телефонії, відкриття рахунків у банках та для оформлення ВНП. ВАЖЛИВО: у всіх випадках треба віддавати звичайні ксерокопії таких документів, а не оригінали (переклад закордонного паспорта) з "мокрими" печатками. Далі буде: послуги рієлторів та особливості оподаткування в разі продажу нерухомості. ![]() Тут и без гадалок всё понятно. Продажи тур.недвиги падали и будут падать дальше. Так что особо не обольщайтесь. Ракеты там не будет. И если фантазии не хватает, чтобы это понять, то можете опять жаловаться модераторам, чтобы они удаляли неугодные вам посты. Бедняги, ничего другого не умеете.... ![]() Послуги жадібних турецьких рієлторів
Я сам НІКОЛИ не користувався послугами рієлторів. Я не купував квартиру в Туреччині за допомогою рієлтора, я його несподівано "обійшов". Не хотів, але так сталося. Нагадаю: Рієлтор - це професія, в якій людина торгує інформацією. 1. Зазвичай турецькі рієлтори хочуть отримати 6% від ціни Продавця. Не лайте їх: в Україні беруть 5% але з сум ціни за квартиру, значно більших. І не факт. що то квартира... з/б паралелепіпед. Який ще й вимагає ремнту вартістю до 50% ціни квартири. З цієї точки зору українські рієлтори - просто нахаби. Турецькі хоч прпонують готове "під ключ". 2. Найнижча ставка, до якої можуть "опуститися" - 3%. Це вам, форумчани, дороговказ "А поторговаться". 3. В половині випадків працює схема 2%+2%. Тут сильно не поторгуєшся. 4. Зустрічається і така схема: клєнта знайшов рієлтор номер 3, він купує інформацію за фіксовану ціну у рієлтора номер 2, а рієлтор номер 2 купує інформацію за фіксовану ціну у рієлтора номер 1. Тут важко підрахувати відсотки прибутку рієлтора. Панове, ну що ж - є професія чоботоря, є цирульника, а є рієлтора. Просто факт. ЧИ МОЖНА "ОБІЙТИ" РІЄЛТОРА? Нагадаю: рієлтор не несе ніякої відповідальності за вашу Угоду. Трохи допомагає. За великі гроші. Тому варто спробувати його обійти. Рієлтори цього не хочуть допустити. Тому останнім часом в оголошеннях пишуть примітку - "тільки за умови укладення ексклюзивного договору". Але дещо можу порадити: 1. Варто купувати квартиру напряму у Забудовника. Це той метод, за який я сам завжди виступаю та раджу. Я теж нехочу/нехотів годувати родини рієлторів. Економія складатиме 3-6% від ціни квартири або 20 000 - 50 000 лір. Для порівняння: в квартиру "2+1" повний комплект меблів обійдеться приблизно в 15 000 лір. Це всі витрати на всі столи, стільці, канапи, кроваті та матраци. Так що варто саме так. 2. Варто торгуватися з рієлтором хоча б до комісійних в 3%. Але тут така халепа, що ви не знаєте "базову ціну", зазвичай це секрет "Продавець-рієлтор". Тому знадобиться "градієнтний метод оптимізаці": щось на кшалт "проб" та "похибок". Пропонувати - дивитися на реакцію. Почати "танцювати" від 6% від заявленої кінцевої ціни - і йти вниз... 3. Розкрию форумчанам "секрети", як можна обійти рієлтора (справжні рієлтори будуть лаятися - але це єдине, що я можу порадити форумчанам): а) укладати ексклюзивний Договір від тієї особи, яка нічого не буде купувати - заради того, щоби рієлтор показав квартиру. Зазвичай вам покажуть 5 квартир за день. 90% буде зовсім не те, що Ви хотіли. Адресу квартири та її номер записати/запам"ятати. Мета - вийти на реального продавця. б) знати, що в кожному будинку є ОСББ, є голова ОСББ та в нього ЗАВЖДИ є дані про імена власників та їх номери телефонів. Ось Вам і "сексот" - тільки правильно підійдіть до питання. З трьох голів ОСББ два точно не будуть хотіти від вас ніяких подарунків. Ну, може пляшку української горілки... в) ретельно вивчати оголошення на сайті оголошень sahibinden - там є інформація про те, продає рієлторська контора чи власник. У наших українців це спрацювало і виходили напряму на власника. г) зараз це майже не получається - бо практично немає оголошень про продаж квартир - а ще рік тому можна було зайти в той будинок, де на балконі було оголошення про продаж - і о чудо - без рієлтора особисто зустрітися з власником всього будинка, який і продає квартири. Звісно, дії за пунктом три ви можете виконати, якщо маєте знайомих, які знають турецьку мову. Я не знаю. І Вам не помічник. ![]() А вот тут не нужно бла-бла-бла... Многие риелторские конторы могут предложить цену ниже чем застройщик. Потому что имеют персональные дисконты в размере до 10%. А вы ведёте щирiх українців сразу к застройщику, которые разведут их как доверчивых телят по максимальной программе. Я сам, благодаря обороту, имею дилерский дисконт в 15%, а продаю ихний товар с наценкой всего в 8%. Многие клиенты не понимают, почему и меня дешевле чем у маститого дилера. С фантазией не дружат, думают что контрабанда.... А мне хорошо, так как дилер дает заработать, и ему хорошо, потому что клиенты не идут к конкурентам.... Акурт, я понимаю почему вы даете такой совет. Но ваш совет плохой. Прежде чем что-то покупать, вопрос нужно мониторить по всем возможным направлениям. Ну а если у клиента есть лишние бабулеты, то почему бы от них и не избавиться. Помощники всегда найдутся... ![]()
Маски скинуто. Запам"ятаємо день 15 березня: битву між акуртом, вдалим НЕ РІЄЛТОРОМ, та RTC12 - невдалим рієлтором закінчено. Всі мабуть дивувалися шаленим натиском того пана з початку 2021: пан хотів всього-навсього заробити на Вас, панове, 10-15%... Не 6, і не 4... як турецкі ріелтори... Пан RTC12! Я Вас збентежу: даремно Ви витрачали час на цю гілку. Даремно нервувалися... Нічого тут Ви не продасте, хіба що Мизантропу. Та й той - як не заохочував Вас "+"-ми - нічого не купить... У нас ідеологія різна: - я розказую форумчанам, як воно є і де можна знайти затишний притулок. - у Вас єдина в житті надія на порятунок - заробити на прожиття. Все просто... "Люди как люди. Любят деньги, но ведь это всегда было… Человечество любит деньги, из чего бы те ни были сделаны, из кожи ли, из бумаги ли, из бронзы или из золота. Ну, легкомысленны… ну, что ж… и милосердие иногда стучится в их сердца… обыкновенные люди… в общем, напоминают прежних… квартирный вопрос только испортил их…" (М.Булгаков) Аплодисменты - в студию... ![]()
Какая битва, пане Акурт? Какая идеология? У вас идеология одна. Рекламировать тур.недвижимость, дабы себе что-то от этого откуситиь. Так рекламируйте....Никто ведь не против. Но врать то зачем? Вы прекрасно знаете о чём я говорю, вернее пишу. Что касается зарабатывать на жизнь, то неужели это так плохо? Этим сейчас все озабочены. Начиная от вас, и заканчивая господином Ахметовым и И.Маском. Им ведь тоже не хватает. Или вы святым духом питаетесь? Ах да, совсем забыл, бесплатным чаем, которым вы так восторгались в харчевне Стамбула. И если не ошибаюсь вам там даже хлеб подавали. Тоже бесплатно. Вот за это турков уважая...Не дадут с голоду помереть... Востаннє редагувалось RTC12 в Пон 15 бер, 2021 22:18, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомістьА для зручності й доступності придбаної нерухомості в Туреччині крім зростання регулярних рейсів туроператори націлюються на рекорди з чартерами.
|
|