Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
vitaliy_berdinskikh написав:А ті що поруч - вони будуть поза законом? На них не будет діяти обмеження на інтерченж?
Тож вони будуть і далі брати з магазинів 2,5% за еквайрінг та платити клієнтам кешбек не меньше ніж 1%, в той час як в Приватбанку сам інтерченж буде 0,3% через що він власне і збирається "відключити" Google Pay та Apple Pay.
Якось же працюють ці пеї у геропах і у нас навчаться.
В європах чималу частку платежів здійснюють локальні платіжні системи, і часто візи або МС відстні у досить значної частини користувачів карток, також є країни, в яких багато люблять кеш, тому що це анонімно (є й такий момент).
Мова була не про любов німців чи греків до готівки, а про те, що ставка 0,3% не є принциповою перепоною для роботи усіляких пей, як нам це намагається змалювати Прихват.
vitaliy_berdinskikh написав:В гейропах, до слова, дуже часто можна зустріти Garmin Pay, а скільки банків підтримують його в Україні?
Не так вже й мало, як виявилось, хоча я здивований, бо продукція не наймасовіша:
А-Банк: VISA Альфа-Банк Україна: VISA Reiffaisen Bank Aval: VISA, MASTERCARD АБ УКРГАЗБАНК: VISA, MASTERCARD КОНКОРД банк: VISA Credit Agricole Bank: VISA monobank: MASTERCARD ОТП Банк: VISA Ощадбанк: VISA Банк Південний: VISA Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ): MASTERCARD, VISA ПриватБанк: MASTERCARD ПриватБанк: VISA Sportbank: VISA Укрексімбанк: VISA
klug написав:Мова була не про любов німців чи греків до готівки, а про те, що ставка 0,3% не є принциповою перепоною для роботи усіляких пей, як нам це намагається змалювати Прихват.
так ця тема висмоктана з пальця. просто з ринку підуть моні-шмоні, які приваблюють клієнтів КБеком, а не мережею і послугами (ок, моня - виключення, пропонує чимало цікавого додатково) банкам треба буде напрягатись - шукати інші джерела прибутку, возитись з кредитами. в той час, як зараз просто сидиш і рубаєш бабки за ІЧ
Son of Sun написав:банкам треба буде напрягатись - шукати інші джерела прибутку, возитись з кредитами. в той час, як зараз просто сидиш і рубаєш бабки за ІЧ
Тоесть ещё в половину урежут проценты по депозитам приблизив их к процентм в ЕС где низкий интерченж. Я уже даже финансовую подушку частично увёл с депозитов, а наверное надо будет оставить запас максимум на месяц. Зато Чечёткин будет платить Приватбанку (а скоро сам себе поскольку запустит собственную платежку) меньше.
Алексей77 написав:Узнал на ГЛ Моно, платеж будет с комиссией 1%. Неплохо. Кто ещё?
По-моему Приват и Альфа, но я не являюсь их клиентом и не уверен что так.
Можно перевести деньги с карты любого украинского банка поддерживаюшего Google или Apple Pay используя TransferWise (теперь уже просто Wise): открываешь в Wise счёт, через *Pay пополняешь его с украинской карты на 250 евро (лучше если карта-донор тоже будет в евро и банк не берёт комиссию за вытягивание денег с карты), потом делаешь перевод через SEPA на счёт в Литве - комиссия за оба перевода где-то 0,6-0,9%. Единственное но: я не знаю как Wise отнесётся к тому что счёт в Литве не принадлежит тебе: по идее это не должно быть проблемой, но сейчас эпоха финмониторинга и лучше предварительно уточнить этот вопрос в поддержке.