Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 10721073107410751076 ... 1129>
Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 14:58

polanna11 написав:akurtо, спасибо, значит зеленая карта на 2 года и доверенность+ перевод на английский с заверением, это не сложно.
А когда в таможне будем оформлять, получается человек на себя машину оформляет или я, если машина моя, но ввезла ее не я?

Въехать в Турцию на авто может любой человек: владелец авто или по доверенности на авто.
Если въехал человек по доверенности - именно он проходил пограничные и таможенные процедуры, в таможенную систему будут внесены именно его данные и именно ему в загранпаспорте будет поставлен штамп с напоминанием о последнем дне законном пребывания авто в Турции. На границе эту дату поставят по таким срокам:
а) если въехал как турист по "безвизовому режиму" - на 90 дней.
б) если въехал как имеющий ВНЖ в Турции и предъявил карточку ВНЖ то по неподтвержденным сведениям, а по сведениям от "наших" тут, по дате действия ВНЖ или по дате окончания срока действия "Зеленой карты".
В любом случае обратите внимание на эту дату в загранпаспорте и если ее нужно "продлить/изменить" - всего навсего нужно подъехать в ближайший офис таможни по месту жительства - в Анталии в аэропорту или в порту (въезд со стороны микрорайона Sarisu).
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 15:25

Petro2004
Але на турків не розраховуйТЕ! У них відсутні (по їх ментальності): допомога, жалість, співчуття, благочинність. Скоріш за все ви зустрінеТЕ: байдужість, відмореженість, no friendly.

Не мені писали, але я не можу пройти повз, коли ображають !не заслужено! людей.
Абсолютно не згодна. В мене якраз навпаки, і більш френдлі, і у всьому допоможуть і ставлення навіть в держструктурах як до людини. Привітності, бажанню допомогти та ставленню до ближнього можна тільки аплодувати. В мене є чимало історій (моїх), коли я була шокована доброті турків. Коли я йшла в дуже серйозну держструктуру, зовсім трохи знаючи турецьку і зробила все, що було треба, тільки завдяки небайдужості та бажанню турків мені допомогти. Ставлення до дітей це окрема розмова, це те, чому нам треба вчитися....
Щодо поганих людей - на жаль вони є всюди, в кожній країні. Але це не привід переносити власне враження на всіх жителів країни, міста, тощо. Згадалося прислів'я: свиня своє болото знайде.

Щодо бюджету: у кожного різні потреби, раціон, різні доходи і витрати. Ми на родину з 3 осіб витрачаємо менше, ніж тут, враховуючи що якість життя покращюється. На їжу витрачаємо менше на 25% точно, на одяг суттєво менше десь на 50% точно, якщо не більше, техніку не купували там. Але навколо море, гори, гарні дороги, гарна погода, можливість подорожувати автівкою по країні. В Україні я 10 разів подумаю чи варто кудись їхати, бо знову ж дорога туди-назад може зіпсувати всі чудові емоції від відпочинку.
polanna11

Подякував: 3 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 15:47

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

Petro2004 написав:для пана flyman, в Туреччині можна жити в 0 (нуль). Це: спати на тапчанчиках біля моря, знайомитись з російсько мовними туристами щоб вони вам дали зі свого allexlusiv-ного відпочинку щось поїсти (маю досвід підкормлювання продавця з Хургади "кожи і меха"), або шаритись під готелями що там щось викинуть. Але на турків не розраховуйТЕ!

Це все міняє!
Анталія заграла новими барвами!!
Тільки вже нема руссо турісто.
Чого нема, того нема.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 15:50

polanna11 написав:. Ми на родину з 3 осіб витрачаємо менше, ніж тут, враховуючи що якість життя покращюється. На їжу витрачаємо менше на 25% точно, на одяг суттєво менше десь на 50% точно, якщо не більше, техніку не купували там.

В реальних грошах це скільки?

Техніку не купували, бо дорога.
На петрушці зекономили, на електроніці... Та кому вона тре в Туреччині, є ж море!
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 16:01

flyman В реальних грошах в Україні витрачаемо 1,7 к долларів на родину 2 дорослих+дитина, власне житло, є авто, враховуючі комунальні. Не включаю витрати на здоров'я та освіту, то окрема стаття витрат.

В Туреччині будемо купляти техніку, так як остаточно переїзжаємо. Зокрема, про дешеву петрушку не шуткуйте, там вся родина їсть більше овочів та фруктів, бо дійсно недорого і смачно, для здоров'я корисніше, і м'яса ми багато не їмо ні в Україні, ні там. А молочка в Туреччині шикарна, і цільне молоко зі строками зберігання 3 дні у склі, зараз приблизно 7.5 лір, то смак дитинства, дуже сумую саме за молочкою та сирами в Туреччині.

В Туреччині витрати на місяць не включаючи оренду та оренду автівки, були на 3 осіб у нас 650 долларів. Сюди входять комунальні, заправка автівки, їжа в кафе, кава в кав'ярнях періодично, аренда велосипедів, м'ясо, інші продукти харчування та 2 екскурсі типу подорож по бухтам Андрасану (на родину з дитиною і харчуванням на весь день витрати 40 долларів за екскурсію), при цьому машиною користувалися активно, їздили по узбережжю.

П.С. навіть сама здивувалася, що 600 долларів на життя пенсіонерам не вистачає. Або ми мало їмо, або що...Кожен тиждень на ринку десь на 90-120 лір скуповувалися, + в магазині ще лишали лір 300 на тиждень. Це молочка, солодощі, якісь крупи, м'ясо, риба. Не економили, але лобстерів не їли. Що треба їсти щоб витрачати 2000 лір на тиждень не уявляю навіть. В України за один похід в магазин витрачаю мінімум 500 грн і нічого по факту не купую, ходжу раз на 2 дні. Ринки не відвідую.
polanna11

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 16:23

polanna11 написав:А молочка в Туреччині шикарна, і цільне молоко
а дешевий йогурт в оптових упаковках - смачненний? Варто заради нього переїзжати в Туреччину, як це зробив відомий персонаж?

polanna11 написав:Не економили

polanna11 написав:Це молочка, солодощі, якісь крупи, м'ясо, риба.

Це реально круто - харчуватись дешевою молочкою, якимись крупами, недорогим м,ясом і рибою! Все, як заповідав наш протурецький гуру!
Востаннє редагувалось Frant в Чет 13 тра, 2021 16:32, всього редагувалось 2 разів.
Frant

Подякував: 1768 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 16:29

polanna11 написав:В Туреччині витрати на місяць не включаючи оренду та оренду автівки, були на 3 осіб у нас 650 долларів.

5400 лір на одного, шикуєте,
а руські пенси всього на 1300.

А чому оренда не включається?
З орендою, думаю вийде 800 USD на особу.
Або прийдеться витратити від 30К USD до 100К USD.

Я так розумію, чоловік - турок?
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 16:30

Petro2004 написав:для вас задача: "яка ймовірність з піймати кошку в темній кімнаті, якщо її там не має?"
p.s.3 старший син працює у Львові в "Ukraine Group" програмістом; менший – в Києві програмістом. На моє запитаня: "поїхали жити в Турцію"; відповідь: "а що я там буду робить". Зановес!

Дякую пане Petro2004 за чудову сповідь.
Для мене ніякої задачі не було і немає: я даю точну перевірену інформацію про можливість вкладення грошей в закордонну нерухомість.
При цьому з цифрами та фактами показую, що це воно, яке воно, де варто в силу економічних та соціальних чинників.

Найгірше для Фінансового форуму України: присутня некомпетентність на тему "Одна бабця сказала".
Туреччина - то НЕ для всіх.
В Туреччині ПРИНЦИПОВА різниця: НЕ ТРЕБА ПРАЦЮВАТИ і НЕ ТРЕБА ВІДЧУВАТИ СЕБЕ ЛЮДИНОЮ ТРЕТЬОГО ГАТУНКУ - можна придбати собі квартиру і жити в чудових умовах Середземноморського клімату.
Підходить це всім? Зовсім ні. Наприклад, Вам не підходить - то в чому проблема? Немає проблеми.
Таким чином отримуємо: Ви думаєте, що я думаю, що Швейцарія - то для всіх, Туреччина - то для всіх, Польща - то для всіх але то зовсім не так.
Туреччина то для тих, хто:
- має можливість придбати собі не дачу за 45 000 доларів на березі Дніпра, а готову "під ключ" квартиру за 45 000 доларів на березі Середземного моря.
- має можливість працювати віддалено та не обслуговувати 5-10 фірм та фірмочок, заповнюючи 1 раз в квартал на комп’ютері цифри для MEDok IS за 300-500 гривень один раз на квартал від кожнорї такої фірми/фірмочки.
- хто думає, куди можна інвестувати в наш буремний час закопані під грушею гроші.
ОСЬ ЦЕ - ГОЛОВНЕ.

Трохи про Прикладну математику та бухгалтерію.
Гадаю, читачі не звернули увагу на головний пункт у попередньому Вашому дописі - а він дійсно головний.
Там написано щось на кшталт того, що єдна російська пані розказала в приватній бесіді про жахливу чорну страшну річ: це необхідність для її родини мати для щасливого життя родини з двох дорослих та двох дітей шалені гроші - аж 2000 (ДВІ ТИСЯЧІ - ПРОСТО ЖАХХХХХХХ) турецьких лір.
Це - саме цікаве місце.
Беремо рахівницю та рухаємо дерев’яні колісчатка:
- 2000 лір на тиждень на родину з двох дорослих та двох дітей;
- 2000х4=8000 лір на місяць на родину з двох дорослих та двох дітей;
- 8000 турецьких лір - це за курсом сьогодення 8000/10,27=779 (сімсот сімдесят дев’ять) євро.
В мене аж руки тремтять віж жаху: СІМСОТ СІМДЕСЯТ ДЕВ"ЯТЬ євро потрібно, щоби жити щасливо приспівуючи за кордоном родині іноземців з 4-х осіб.
Жах.
Страшна річ.
Або як Ви мудро сказали: «ЗанОвЕс»
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 14 тра, 2021 00:08, всього редагувалось 3 разів.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 16:39

Але головна різниця в тому, що ті люди отримали ВНП в Польщі заради роботи - часто за польськими мірками копійчаної - на мінімалку в 4000 злотих (але то є 1000 доларів на місяць і то великі гроші для наших людей, а особливо для молоді десь від 25 до 35 років).
Прапор їм в руки і роблять все вірно, але відчуйте різницю: в 95% випадків вони не куплять собі квартири в Польщі при заробітках в 4000 злотих на місяць "грязними" та ціни на кв. метр квартир/кавалірок в 10 000 злотих (за 1 кв. метр).
В Туреччині ПРИНЦИПОВА різниця: НЕ ТРЕБА ПРАЦЮВАТИ і НЕ ТРЕБА ВІДЧУВАТИ СЕБЕ ЛЮДИНОЮ ТРЕТЬОГО ГАТУНКУ - можна придбати собі квартиру і жити в чудових умовах Середземноморського клімату.

ескпатам з України гроші Турецький уряд дає (1000 доларів США на місяць)?
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 13 тра, 2021 16:47

Frant йогурт смачний, у них такі упаковки, бо йогурт то продукт дуже вживаний. На основі нього готується айран (йогурт+вода+сіль), багато соусів, в т.ч. з петрушкою та іншою зеленню. В цілому йогурти саме в такому форматі і купують, бо багато вживають.

Ми не заради економії їдемо, а покращити якість життя, радіти, насолоджуватись, їздити по гарним дорогам, подорожувати, покращити здоров'я дихаючи морським повітрям, але виходить що добре економимо.

Економія то добре, але невже ви думаєте, що тільки заради цього люди, зокрема молодь, массово їде з України? Буває, що зміна країни проживання то є збиток в фін. плані, але все рівно їдуть.

У кожного свої мотиви. З того, що чула я: хочемо почуватись захищенними та хочемо відчувати себе в безпеці - це топ 1 серед моїх знайомих. З цим в Туреччині також добре, безпечно, поліція працює (є власний досвід з крадіжкою на пляжі, річ знайшли та повернули). Є ще ті, хто їде заради клімату та просто насолоджуватись життям, але це люди з гарним пасивним доходом. Хтось їде бо не влаштовує політична ситуація в країні- то є право кожного і його вибір.

Якщо вам тут добре в Україні - вас же ніхто не виштовхує у чужі края. Комусь і вдома добре і їхати нікуди не хочется, це ж круто!
Востаннє редагувалось polanna11 в Чет 13 тра, 2021 16:54, всього редагувалось 1 раз.
polanna11

Профіль

#<1 ... 10721073107410751076 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор