|
|
![]() на детскую смернтость припадает 0,06%
Востаннє редагувалось Ромасик в Суб 21 сер, 2021 22:51, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Эпидемия коронавируса в мире
Проста математика. Якби локдауни не мали впливу на народжуваність, то в середньому відсоток вагітних серед жінок 20-40 років цього року не відрізнявся б від таких показників в 2015-2020 роках. Але ні. Якщо в 2015-2020 роках на мій погляд (я оцінюю суб'єктивно, по тому що бачу) - цей відсоток був приблизно однаковий, то цього року він значно вищий, і куди вище за 1/33 особи. Одразу додам, що щодо 2021 року це більшою частиною ті люди, які були в категорії 20-40 років і в період 2015-2020, тобто це точно не через те, що у моєму оточенні більша частина людей нещодавно перейшла межу 20 років (мало того, переважна більшість з них не заводили дітей рано) ![]() Re: Эпидемия коронавируса в миреЯ не настоюю.. Я просто памятаю суперечки 2009 року, коли по кількості вікон де ввімкнене світло - рахували кількість заселених квартир.. І коли я писав що рівняти гуртожиток де в кімнаті 4 особи а значить 99% вікон будуть з світлом з новобудовою в якій на двох осіб - 5 вікон...мене слухати не хотіли. Тому почекаємо ще пару років і порівняємо народжуваність в до ковідний,ковідний і постковідний періоди. І все стане на свої місця.
![]() Re: Эпидемия коронавируса в мире
Я не Захар, ці оцінки за вікнами не до мене. Я й сам писав, що є значна різниця у частці "світлих вікон" залежно від тооо, наскільки великі квартири, і панельці з однокімнатними це одне, а там, де 3 - 4кімнатні - зовсім інше. Але до народжуваності це не має відношення. Сплеск я бачу якраз на цей рік, і це справді як якийсь бум. Вважаю, що це добре, хоч щось добре на фоні загального негативу, що створив ковід, як він безпосередньо, так і спроби боротьби з ним ![]()
Итак, изначально Вы ссылаетесь на статью обозревателя газеты FAZ Маттиаса Виссува, где он утверждает, ссылаясь на "недавно опубликованный отчет одной из комиссий", о котором и которой он далее ничего не уточняет, что, якобы, "На данный момент в Швеции зафиксировано более 6600 летальных исходов от последствий коронавируса: эта цифра более чем в четыре раза выше, чем в Дании, Норвегии и Финляндии вместе взятых... В то время как в летний период уровень заболеваемости оставался низким, в данный момент этот показатель достиг 634 случаев на 100 000 жителей страны [то есть Швеции] за последние 14 дней. Для сравнения: в Германии эта цифра составляет 304 случая." Однако, доводы, приведенные в статье журналиста, являются его оценочными суждениями, которым могут быть присущи аллегория, преувеличение, сатира, и они не содержат фактов, как Вы ошибочно считаете: Кроме того, из статьи обозревателя газеты FAZ Маттиаса Виссува я по ссылке вышел на другую статью, но, похоже, уже без автора: Исходя из этой статьи, подсчеты, на которые Вы ссылаетесь, похоже производил Университет Джонса Хопкинса. Однако я хочу отметить, что, несмотря на существенную разницу во взглядах, авторы двух крылатых фраз, которые приведены ниже, близки в определении сущности статистики, а именно: "Есть три вида лжи: ложь, наглая ложь и статистика". "Неважно, как голосуют, а важно, как считают." Поэтому, если у Вас есть доверие к Университету Джонса Хопкинса, который участвовал в экспериментах по заражению людей сифилисом, гонореей и другими заболеваниями в рамках исследования инфекций, передающихся половым путем, то я сожалею об этом, поскольку у меня этот университет вызывает лишь презрение, так как не может иначе расцениваться глумление над человеческим правом на здоровье и жизнь: ![]() В моєї мами 35 років стажу в будівництві і 8000 грн пенсії... Але цієї пенсії в неї могло б не бути якби в 1985-1990 їх управління не будувало цехи Електрону. На той час у всіх був застій..а по тим правилами при нарахуванні пенсії людина могла взяти 5 років підряд з любого періоду за останні 15 років і середній дохід за цих 5 років порівнювали з середнім доходом в галузі(будівельники тоді практично лежали) От і вийшло ,що в неї в 3 рази вища пенсія ніж в таких самих як і вона ,але з інших будіельних управлінь. Так що, може у Вашій галузі(чи фірмі) зараз найсприятливіші умови і саме тому серед Вашого оточення - найвища народжуваність.. ПС Як не дивно це прозвучить , але в мене в торгівлі в останні 2 роки доходи ті самі що в мене були в 2005-2008 роках...А в інших гаплик..з чим це повязано? Фантазувати(припускати) то я можу, а от довести з 100% точністю - ні. ПС Особисто я вважаю що ріст розрібної торгівлі продуктами повязаний з тим що населення не впевнене в майбутньому,а тому не робить великих(капітальних покупок) а доходи які залишаються в розпорядженні - запускають на купівлю чогось доступного..такий собі банкет під час чуми..зекономили на шкарпетках - витратили на пиві....
![]() Re: Эпидемия коронавируса в миреВ моїй галузі дійсно не найгірші часи, але нічого особливого в цьому плані не змінилося за останні роки, що так би могло вплинути, в 2015-2020 було приблизно те саме. І друге, не менш важливе - моє оточення не тільки з однієї галузі, то ж це тим паче не фактор ![]() yama
К вопросу о Голубовской и "непроверенных средствах".
Правда,
![]() Ромасик
О высокой детской смертности я не писал. Приводил цифры о последствиях болезни и о том, что они достаточно длительные. А заболеваемость высокая. Не нашел общие цифры, но, например, за воскресенье 25% новых случаев - дети до 11 лет + 11% от 12 до 18 лет ( Кстати, по Вашей же ссылке есть и другая цифра детской смертности (10-19лет) - 0,2%. Тоже, конечно, очень низкая.
|
|