|
Політичні дискусії архів |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
Додано: Пон 23 сер, 2021 21:59
budivelnik написав:Смітити не дають сусіди.
Важко пояснити людині яка 25 років читала устав який не допускає трактування прочитаного і вимагає негайного і прямого виконання... 1 Люди , в основній своїй масі, не хочуть виглядати білою вороною. 2 Тому живучи там де смітять всі - люди як правило ведуть себе так само - смітять Живучи там де не смітять...ті самі люди які смітили в першому випадку...знову ведуть себе так само як і ті хто їх оточують - і не смітять. Відразу все виглядає красиво..а пяного двірника й не видно, ба більше , навколо свого будинку не прибирає комунальний двірник. 3 Тепер про ждунів Ждуни були ,є і будуть ( при чому в тих суспільствах ,в я ких вже не смітять , просто почали боротись з сміттям на 300 років раніше ніж у нас, а тому там жунів/сміттярів, вже менше, але все одно якийсь тип ждунів присутній) От тільки час має властивість не зупинятись... Тому коли ждун сидить і чекає нічого не роблячи ,час навколо нього тече, а разом з часом міняється оточення ждуна...І як тільки виявляється що ждун виявився білою вороною..він змінює свою поведінку. Це ї є вплив суспільства на ждунів. Правда деякі ждуни які нічого не робили в молодості і продовжубть нічого не робити на пенсії - помічяють зміни навколо себе і розуміють що рівень їх життя перетворює їх на білих ворон..але замість того щоб прикласти над собою зусилля - вони вишукують винуватих у своїх провалах. 4 Тепер про вплив еліти Еліта в своєму відсотковому складі точно повторює суспільство, тому скільки у відсотках в суспільстві ждунів..стільки ждунів і в еліті. Але є одна річ,яка змушує еліту рухатись попереду. Адже ждунами є не тільки люди - ждунами є й Держави І от коли еліта бачить ,що Держава якою вони керують перетворилась в ждуна а сусіди рванули..ці еліти просто змушені штурхати своїх ждунів,щоб ті швидше роздуплювались.. і Вуа-ля Закон про Землю Еліта впроваджує закон..і ним користується тільки 0,003% власників землі.. Але ж ми всі їмо і пємо не хімічні продукти..значить хтось 99,997% землі обробляв ще до Закону.. От саме ці хто обробляв і є тими з кого Бальцерович і йому подібні списували свої поради... ВисновокНевиправимі ждуни доживають до смерті і зникають забираючи з собою свій вплив на суспільство Їх місця займають інші ждуни, але новоприбувші в рази прогресивніші від попередників... Саме так і йде прогрес, еволюційно..і на перехід з одної моделі на іншу треба мінімум 2 покоління... Прикладів успішного і швидшого переходу - історія не знає, за виключенням ломання всіх через коліно диктаторськими методами...але як тільки диктатура зчезає...знову все повертається(відкочується )назад.
Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 23 сер, 2021 22:11, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:10
Будівельник Ти мені теорію побитих вікон не пояснюйте. Це я тебе в неї постійно макав.
Ти по суті знов злився з факту -- про реальну реакцію в отих західних країнах на тих, хто смітить, хто не вкручує вчасно лампочки, хто не виконує своїх функцій, обов'язковків. Про невідвертість покарання. Та про суворість покарання. Та про заохочення вправних.
Ну а опуси нижче я вже читаю по діагоналі. Бо там знов по колу. Вдесяте. Як із оцим сміттям.
І вдесяте тобі вказую -- що початок хто робить??? Хто спочатку усі вікна застрелив, прибрав, щоб дивлячись на такий порядок, в громадян менш виникало бажання розбити, насмітити??? Хто??? Ти знов відмовчися....)))
Як і з Бальцеровичем. Тому зразу вдесяте макну -- мер Нью-Йорка... Можновладці.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:17
detroytred написав:Так діє система.
Абсолютно вірно. Держава - це інституція, системне утворення. Держава - це примус в тій чи іншій формі. Держава створює правила гри і взмозі примусити грати по своїх правилах. Підкоряйся, або є невідворотність покарання. А свідомість - це результат поєднання кнута і пряника. Але без кнута(закона) ніяк не можна. Свідомість - це приємний бонус до кнута.  Але ефективність кнута може бути лише тоді, коли він один ддя всіх. Кнут, що стібає вибірково - диктатура. Кнут один для всіх - демократія.
-
Козак-характерник
-
2
-
- Подякував: 2244 раз.
- Подякували: 2360 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:21
Я можу з третього разу пояснити своєму продавцю-практично все що він в мене запитає, або все що я хочу щоб він знав( до речі і чому краще голосувати за одних і не слухати інших). Те що тобі це потрібно робити по колу і десятки разів - говорить про твій інтелектуальний рівень в порівнянні з інтелектом моїх продавців,яким як правило 45+, вони без вищої освіти... Питання до тебе Ти постійно триндиш що мусять робити можновладці. Поясни мені Хто змусив 2 млн осіб ,багатших від мене+мене, які народились в СРСР, виховувались в соціалістичній системі, яка карала від тюрми до розстрілу за заняття підприємницькою діяльністю - підприємницькому мишленню? Я перший раз збанкрутував що до того як Бальцерович став експертом....а другий раз збанкрутував до того ,як Бальцерович став радником Шеварнадзе...
То поясни( собі-мені не треба, я знаю як бо був одним з них) Звідки в совку виявилось 2 млн людей,які без підтримки від законодавства, без керівної сили еліти,яка на той момент була комуністичною( а часто і наражаючись на кримінальне переслідування) без порад Бальцеровича - створили себе і Україну?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:23
Козак-характерник написав:Кнут один для всіх - демократія.
Кнут - це привілея диктатури Демократія - керує пряниками..саме тому демократія і є відносно неефективною по швидкості змін...бо не може силою змінити свідомість...тільки часом і прикладом з оточення. Тобто власні вподобання, людина міняє еволюційно -спостерігаючи в реалі як живуть оточуючі її люди, при цьому змінює тільки ті які їй підходять і залишає незмінними ті,з якими не погоджується. Тому хтось курить ,хтось ,пє,хтось веган, а хтось монолюб....
Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 23 сер, 2021 22:26, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:25
budivelnik написав: Козак-характерник написав:Кнут один для всіх - демократія.
Кнут - це привілея диктатури Демократія - керує пряниками..саме тому демократія і є відносно неефективною по швидкості змін...бо не може силою змінити свідомість...тільки часом і прикладом з оточення.
Справжня свобода настане тоді, коли ми станемо рабами закону. Держава без примусу, а лише з пряниками - утопія. Саме держава, поєднуючи кнут і пряник, виховує свідомість. Хоча в певній мірі, це процес діалектичний. Як не крути, держава - це примус, і ще раз примус.
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Пон 23 сер, 2021 22:31, всього редагувалось 3 разів.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:27
Козак-характерник написав:Справжня свобода настане тоді, коли ми станемо рабами закону.
Якщо для тебе -свобода коли ти раб...Так я ж не проти Часто вдягаєшся в латекс і просиш партнера над собою познущатись? Але для мене свобода - коли я роблю те що хочу..і коли зустріну раба -а-ля ти , то не виконаю його прохання відшмагати його батогом..мені це противно.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:28
budivelnik написав:Але для мене свобода - коли я роблю те що хочу..
Це анархія, а не свобода.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:29
Козак-характерник написав: detroytred написав:Так діє система.
Абсолютно вірно. Держава - це інституція, системне утворення. Держава - це примус в тій чи іншій формі. Держава створює правила гри і взмозі примусити грати по своїх правилах. Підкоряйся, або є невідворотність покарання. А свідомість - це результат поєднання кнута і пряника. Але без кнута(закона) ніяк не можна. Свідомість - це приємний бонус до кнута.  Але ефективність кнута може бути лише тоді, коли він один ддя всіх. Кнут, що стібає вибірково - диктатура.
Будівельник чекає, поки свідомі громадяни самі дозріють, щоб замість влади, посадовців виконувати їх функції, обов'язковки. Навіть згоден їм гроші платити і працювати за них. Згоден на словах... От як до діла дойде, так кричить -- ТАК ЩО БУДІВЕЛЬНИК ПОВИНЕН ЗАМІСТЬ ВОЄНСПЕЦА ЙТИ ВОЮВАТИ? ДО ТОГО Ж ВІН ГРОШІ ЗА ЦЕ ОТРИМУВАВ! І ЧОМУ Я ЇХ ГОДУЮ?! ВОНИ 25 РОКІВ служили, А Я 6, ТО ВОНИ ВОЮВАТИ КРАЩЕ ВМІЮТЬ! Тобто не згоден за когось виконувати їх обов'язки, функції... А на словах -- самі для себе вкручуйте лампочки, ганяйте сміттярів і тещо.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:36
budivelnik написав: Козак-характерник написав:Кнут один для всіх - демократія.
Кнут - це привілея диктатури Демократія - керує пряниками..саме тому демократія і є відносно неефективною по швидкості змін...бо не може силою змінити свідомість...тільки часом і прикладом з оточення. Тобто власні вподобання, людина міняє еволюційно -спостерігаючи в реалі як живуть оточуючі її люди, при цьому змінює тільки ті які їй підходять і залишає незмінними ті,з якими не погоджується. Тому хтось курить ,хтось ,пє,хтось веган, а хтось монолюб....
Ага)) Кара за несплату податків в Штатах -- оце пряник. Або штраф за гівно собаки при прогулянці в місті. І т.д. Чим більше свобода, тим суворіше покарання за порушення... Баланс. Тому й результат.
Востаннє редагувалось detroytred в Пон 23 сер, 2021 22:36, всього редагувалось 1 раз.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
|