|
Політичні дискусії архів |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:36
detroytred написав:Будівельник чекає, поки свідомі громадяни самі дозріють, щоб замість влади, посадовців виконувати їх функції, обов'язковки. Навіть згоден їм гроші платити і працювати за них. Згоден на словах... От як до діла дойде, так кричить -- ТАК ЩО БУДІВЕЛЬНИК ПОВИНЕН ЗАМІСТЬ ВОЄНСПЕЦА ЙТИ ВОЮВАТИ? ДО ТОГО Ж ВІН ГРОШІ ЗА ЦЕ ОТРИМУВАВ! І ЧОМУ Я ЇХ ГОДУЮ?! ВОНИ 25 РОКІВ, А Я 6, ТО ВОНИ ВОЮВАТИ КРАЩЕ ВМІЮТЬ! Тобто не згоден за когось виконувати їх обов'язки, функції... А на словах -- самі для себе вкручуйте лампочки, ганяйте сміттярів і тещо.
Будівельник, хоч і не свідомо, але зечепив важливу тему. Як нація може генерувати нову еліту, якщо еліта цієї нації була винищена радянською владою. Цвіт нації був винищений. Це, дійсно проблема. Так чи інакше, всі ми носимо в собі гени тої людожерської, антилюдської системи, навіть іноді те не усвідомлюючи. Я не вірю, що в теперішніх умовах, цю еліту нову може породити власне суспільство із середини. Я бачу цей процес, саме як примус з боку іншої сили - Заходу. Саме Захід і є цим кнутом, щоб виховувати нашу еліту. Сам народ немає таких можливостей, щоб ефективно впливати на поведінку можновладців. Сили нерівні. З боку олігархів - силовий блок, ЗМІ, фінанси. і т.п. В народу важелів немає, по суті. Суспільство дуже розпорошене, деморалізоване всією системою, щоб протистояти системі. Ген супротиву українського народу винищений. Останній спалах духу націі - це повстанці на Західній Україні, які розуміли, що таке воля. А всі інші потім були покріпачені, зломлені системою. Більшість були пристосуванці до системи, інакше б не вижили. Той самий Будівельник - яскравий приклад пристосуванства. Був в окупаційному конитнгенті прапором, вірно прислужував системі. Не став дисидентом, чи політвязнем. Це зараз він "герой". 
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Пон 23 сер, 2021 22:49, всього редагувалось 7 разів.
-
Козак-характерник
-
2
-
- Подякував: 2244 раз.
- Подякували: 2360 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:41
detroytred написав:Будівельник чекає, поки свідомі громадяни самі дозріють, щоб замість влади, посадовців виконувати їх функції, обов'язковки.
Два маленьких уточнення 1 Будівельник не чекає, а робить все щоб йому не треба було чогось чекати 2 Будівельник знає на власному досвіді,що не боги глечики випікають , а тому не переживає за те що в суспільстві дуже багато ждунів поведінку яких сформувала політика ще СРСР, і знає що для цих ждунів час невмолимий... Вони просто помруть нещасні так і не дочекавшись щасливого майбутнього 3 Як гуманіст , Будівельник переживає за тих ждунів,які можуть ще щось в своєму житті поміняти..але для цього їм треба не чекати коли прийде ПРАВИЛЬНИЙ МОЖНОВЛАДЕЦЬ ... а починати щось робити для себе вже сьогодні, а ще краще то починати треба було позавчора(разом з Будівельником в 1991 році)... ПС Як на мене - дейтройту 45-50...жити буде до 70+.....якщо щось в своїй голові не поміняє..так до скону буде мучитись на пенсію в суспільстві яке можновладці для нього не перебудували. Агов,пенсіонере, тобі ще жити стільки ж ,скільки ти вже прожив свідомого життя. За цей час можновладців не дочекався Чого тоді фантазуєш що дочекаєшся?
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:45
Козак Це питання дуже дискусійне. Наприклад, я не впевнений, що суспільство породжує-створює еліти.
Еліти (можновладці) самі боряться за владу. Між собою. Іноді руками пересічних (використовуючи пересічних або бунт пересічних проти частини еліти).
А так да -- як і колега lapay згоден з Вашою думкою, що надія поки тільки на -- Захід примусить наших можновладців. Хоч існуючих, хоч нові еліти створить - це вже неважливо.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:49
Козак-характерник написав: detroytred написав:Будівельник чекає, поки свідомі громадяни самі дозріють, щоб замість влади, посадовців виконувати їх функції, обов'язковки. Навіть згоден їм гроші платити і працювати за них. Згоден на словах... От як до діла дойде, так кричить -- ТАК ЩО БУДІВЕЛЬНИК ПОВИНЕН ЗАМІСТЬ ВОЄНСПЕЦА ЙТИ ВОЮВАТИ? ДО ТОГО Ж ВІН ГРОШІ ЗА ЦЕ ОТРИМУВАВ! І ЧОМУ Я ЇХ ГОДУЮ?! ВОНИ 25 РОКІВ, А Я 6, ТО ВОНИ ВОЮВАТИ КРАЩЕ ВМІЮТЬ! Тобто не згоден за когось виконувати їх обов'язки, функції... А на словах -- самі для себе вкручуйте лампочки, ганяйте сміттярів і тещо.
Будівельник, хоч і не свідомо, але зечепив важливу тему. Як нація може генерувати нову еліту, якщо еліта цієї нація була винищена радянською владою. Цвіт нації був винищений. Це, дійсно проблема. Так чи інакше, всі ми носимо в собі гени тої людожерської, антилюдської системи, навіть іноді те не усвідомлюючи. Я не вірю, що в теперішніх умовах, цю еліту нову може породити власне суспільство із середини. Я бачу цей процес, саме як примус з боку іншої сили - Заходу. Саме Захід і є цим кнутом, щоб виховувати нашу еліту. Сам народ немає таких можливостей, щоб ефективно впливати на поведінку можновладців. Сили нерівні. З боку олігархів - силовий блок, ЗМІ, фінанси. і т.п. В народу важелів немає, по суті. Суспільсво дуже розпорошене, деморалізоване всією системою, щоб протистояти системі. Ген супротиву українського народу винищений. Остання спалах духу націі - це повстанці на Західній Україні, які розуміли, що таке воля. Авсі інші потім були покріпачені, зломлені системою. Більшість були пристосуванці до системи, інакше б не вижили. Той самий Будівельник - яскравий приклад пристосуванца. Був в окупаційному конитнгенті прапором, вірно прислужував системі. Не стал дисидентом, чи політвязнем. Це зараз він "герой". 
На захід були примарні сподівання під час та після майдану2014. Але заходу глибоко начхати на все, що тут коїться  . Та й не вигідно ім породжувати собі конкурента з чисто економічної точки зору. Вони такі - дерзкіє і прагматичні. Таке враження що цей самий захід вступив у змову з нашими "елітами". 
Востаннє редагувалось Alex2007 в Пон 23 сер, 2021 22:52, всього редагувалось 1 раз.
-
Alex2007
-
1
-
- Подякував: 1757 раз.
- Подякували: 1626 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:50
detroytred написав:надія поки тільки на -- Захід примусить наших можновладців.
Совок можна в голову загнати..а от вигнати тільки гільйотиною.... То Царь-Батюшка хороший,бояре погані То Ленін всіх до комунізму То Сталін до соціалізму То Хрущов до хліба з кукурудзи То Брежнєв до розвинутого соціалізму То Андропов всіх нарпоїть То Кравчук побудує Францію То Кучма підніме виробництво То Ющенко закидає західними інвестиціями То Янукович приведе нас в ЄС То Порошенко продасть Рошен і всім виручку роздасть То Зеленський забере в олігархів і роздасть Тепер Захід зробить... А самі пробували хоч щось для себе зробити? Чи й далі будете ждунами? Ждун це легко ,подекуди навіть приємно...але точно не буде чого приємного згадати за три хвилини перед смертю.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:54
detroytred написав:Козак Це питання дуже дискусійне. Наприклад, я не впевнений, що суспільство породжує-створює еліти. Еліти (можновладці) самі боряться за владу. Між собою. Іноді руками пересічних (використовуючи пересічних або бунт пересічних проти частини еліти).
Я з Вами згодний. Процес творення еліт, треба завжди розглядати в контексті конкретних історичних умов. Немає одного шаблону, згідно якому генерується еліта. Може бути по різному. Але еліта - це передусім взірець, жертовність, самообмеження. За це вони і мають привілеї певні, щоб в час "Ч", стати взірцем для всіх. Наприклад, зараз війна. Який приклад повинна надавати еліта? Жертвувати гроші, дітей своїх на передову послати, дівчат працювати у госпіталі. Це служіння, самопожертва в критичні часи. Це звучить пафосно, ідеалістично, але так повинно бути. Це важке брємя, насправді - бути елітою.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 22:57
budivelnik написав: detroytred написав:Будівельник чекає, поки свідомі громадяни самі дозріють, щоб замість влади, посадовців виконувати їх функції, обов'язковки.
Два маленьких уточнення 1 Будівельник не чекає, а робить все щоб йому не треба було чогось чекаати 2 Будівельник знає на власному досвіді,що не боги глечики випікають , а тому не переживає за те що в суспільстві дуже багато ждунів поведінку яких сформувала політика ще СРСР, і знає що для цих ждунів час невмолимий... Вони просто помруть нещасні так і не дочекавшись щасливого майбутнього 3 Як гуманіст , Будівельник переживає за тих ждунів,які можуть ще щось в своєму житті поміняти..але для цього їм треба не чекати коли прийде ПРАВИЛЬНИЙ МОЖНОВЛАДЕЦЬ ... а починати щось робити для себе вже сьогодні, а ще краще то починати треба було позавчора(разом з Будівельником в 1991 році)... ПС Як на мене - дейтройту 45-50...жити буде до 70+.....якщо щось в своїй голові не поміняє..так до скону буде мучитись на пенсію в суспільстві яке можновладці для нього не перебудували. Агов,пенсіонере, тобі ще жити стільки ж ,скільки ти вже прожив свідомого життя. За цей час можновладців не дочекався Чого тоді фантазуєш що дочекаєшся?
Агов)) Ти підминив предмет. Мова про чекання не свого особистого успіху, а успіху українського суспільства. З особистим успіхом в мене все гаразд. Не переживай)) Мова про суспільство. Про те, що ти чекаєш (ЖДЕШ. ЖДУН) поки природньо пересічні МАСОВО зміняться й почнуть самі МАСОВО збагачуватися. Я ж не чекаю. Я вказую на умову, яка необхідна идля змін. Для прискорення руху суспільства до успіху. ЦЕ ДІЇ МОЖНОВЛАДЦІВ. ЯКІ? ЧИТАЙ ЩО РЕКОМЕНДУВАЛИ Бальцерович, Каладзе, світові економісти, політики --- НАШИМ МОЖНОВЛАЛЦЯМ. Зрозумів? Хоча ні, бо я тобі це вже всоте пояснюю, а ти знов маячню всоте -- я багатий успішний мільйнер, а ти злидень бідний пенсіонер. Тобто єралашик -- хто не мільйнер, той люмпен. От тільки свою сестру з сімейним доходом в 7000 злотих (да ще в Польщі,з їх цінами) до неуспішних люмпенів не відносиш.))))
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 23:02
Alex2007 написав:На захід були примарні сподівання під час та після майдану2014. Але заходу глибоко начхати на все, що тут коїться  . Та й не вигідно ім породжувати собі конкурента з чисто економічної точки зору. Вони такі - дерзкіє і прагматичні. Таке враження що цей самий захід вступив у змову з нашими "елітами". 
Я думаю, що наші "еліти" - не та сила, з якою вони рахуватимуться. Моська і слон.  Україна, як завжди - в центрі геополітичного протистояння. Насправді, багато чого вирішується по Україні, без самої України, що ми і спостерігаємо. Чого вартує наша еліта, ми побачили, коли вони забздєлі свої території захищати.  Коли стєнограму опублікували, то там видна істерика була. Боялися, що пуйло десант на Київ направить. Тому на мінський договорняк пішли. Еліта має силу лише тоді, коли спирається на свій народ, свою мотивовану армію, а не озирається на реакцію сусідів. За своє треба битися. Але щоб битися, треба мати силу внутрішню. Якщо такої сили немає, то як жебраки ходять з простягнутою рукою, просячи грошей і допомоги звідусіль, де тільки можна. Щоб будувати державу суверенну, треба мати амбіцію, гонор. А це позорище, а не еліта, сцикуни і лавочники.
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Пон 23 сер, 2021 23:07, всього редагувалось 1 раз.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 23:07
budivelnik написав: detroytred написав:надія поки тільки на -- Захід примусить наших можновладців.
Совок можна в голову загнати..а от вигнати тільки гільйотиною.... То Царь-Батюшка хороший,бояре погані То Ленін всіх до комунізму То Сталін до соціалізму То Хрущов до хліба з кукурудзи То Брежнєв до розвинутого соціалізму То Андропов всіх нарпоїть То Кравчук побудує Францію То Кучма підніме виробництво То Ющенко закидає західними інвестиціями То Янукович приведе нас в ЄС То Порошенко продасть Рошен і всім виручку роздасть То Зеленський забере в олігархів і роздасть Тепер Захід зробить... А самі пробували хоч щось для себе зробити? Чи й далі будете ждунами? Ждун це легко ,подекуди навіть приємно...але точно не буде чого приємного згадати за три хвилини перед смертю.
Для себе?))))) Ти знов підмінив предмет. Точніше навіть не розумієш про що мова. Почни з шкільного курсу... Навчання бачити. До речі,вже питав: що хлопцям воякам (які зараз працюють не на себе) скажеш, коли вони однозначно програють твоїм синам, ЯКІ ЗАРАЗ ПРАЦЮЮТЬ НА СЕБЕ (згідно твоєї поради)) економічне змагання? Ти казав -- треба їм сумлініше тренуватися-вдосконалюватися, щоб не загинути.😎 Різницю бачиш: їм, щоб не загинути, а твоїм - щоб грошиками СЕБЕ більше забезпечити. Потім твої сини будуть отакі, як ти зараз, пісні їм співати. До речі, ще раз спитаю -- вони срочну проходили? І як ти вирішив це питання? Твої причини, чому ти в ЗСУ не схотів служити після ГСВГ прапорщиком, я чув. (Країна (СССР), в армії якої служив, розпалася. Контракт скінчився (з ЗС СССР))) А сини-то чому срочну?
Востаннє редагувалось detroytred в Пон 23 сер, 2021 23:19, всього редагувалось 2 разів.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 сер, 2021 23:16
detroytred написав:Ти казав -- треба їм сумлініше тренуватися-вдосконалюватися, щоб не загинути.😎 Різницю бачиш: їм, щоб не загинути, а твоїм - щоб грошиками СЕБЕ забезпечити. Потім твої сини будуть отакі, як ти зараз, пісні їм співати. До речі, ще раз спитаю -- вони срочну проходили? І як ти вирішив це питання?
Будівельнику вже сто разів радили по доброму - повчитися. Його власний, особистий успіх на ниві підприємництва, не є запорукою того, щоб радити ефективно в рамках державної політики. Він возомніл себе великим стратєгом, не маючи для того жодних підстав. Головокруженіє от успєхов.  Кожний займається тим, на що має компетенцію. Якщо ти компетентний в своїй справі, тією справою й займайся, а інші справи залиш професіоналам в сфері державного менеджмету. Розподіл праці. А то кухарка лізе керувати державою. Це базікання аматора Будівельника, зліплені єралашики, що руйнуються від найменшої критики. Ліпити він може що завгодно, але цінності від його порад - нуль. А те, що він постійно бреше, не маючи аргументів, ще показує його моральний облік відповідний.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-