|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Нед 06 бер, 2022 15:29
Козак-характерник написав: flyman написав:WAT? багатоешелонна
Багаторівневі, маневрені форми боротьби у поєднанні з позиційними. Полягають в послідовному веденні оборонних боїв і битв на заздалегідь намічених, ешелонованих в глибину рубежах, у поєднанні з контратаками і контрударами. Це вимагає від кожного командира ініціативи і уміння швидко маневрувати військами в цілях створення вигідних умов для ведення бойових дій. Частини, що займають перший рубіж оборони, відводяться під прикриттям призначених підрозділів. На наступному оборонному рубежі відведені війська негайно створюють систему вогню і готуються до відбиття атак противника. Перед відведенням своїх військ інколи проводиться коротка контратака спеціально створеним угрупуванням. Відведення військ на новий рубіж здійснюється за узгодженням з сусідами, щоб не допустити охоплення противником флангів частин, що ведуть маневрену оборону. По термінології деяких фахівців різних армій в сучасній війні передбачається ведення рухомої — мобільної оборони, принципи якої, по суті, не відрізняються від принципів маневреної оборони.
та ясно, що з "багатоешелонною обороною Києва" якось невдобно вийшло
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Нед 06 бер, 2022 15:32
flyman написав:та ясно, що з "багатоешелонною обороною Києва" якось невдобно вийшло
Не все так однозначно, бо Київ досі не взятий ворогом. Тому результат є. Те, що можна було краще зробити - факт, але й те що зроблено - ефективно.
-
Козак-характерник
-
2
-
- Подякував: 2244 раз.
- Подякували: 2360 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 06 бер, 2022 15:43
Треба стоворювати негайно систему укріпленнь уздовж Дніпра, щоб правобережна і західна частини України були захишені від наступу на землі. Якщо сцикливі НАТО, все ж закриють небо, хоча б частково (по Дніпру), то найпесимістичніший сценарій для України - втрата лівобережної України. Сподіваюся звісно, що цього сценарію реально уникнути. Але розглядати його треба.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 06 бер, 2022 15:44
Думаю, там, нарешті, просування ворога по території України зупиниться.
Не зрозуміло, чому тягнуть із північним і західними напрямом, до якого значно ближче, щоб зняти напруження між трасами Київ-Ковель і Житомир-Київ.
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Нед 06 бер, 2022 15:48
Думаю, що максимум Херсонську область можуть зайняти, а не лівобережну.
Зараз першу хвилю орків зупинили. Поки він підтягує резерви, є можливість його авангард відкинути назад, не дати закріпитися на захоплених рубежах.
Востаннє редагувалось flyman в Нед 06 бер, 2022 15:53, всього редагувалось 1 раз.
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Нед 06 бер, 2022 15:53
flyman написав:Думаю, що максимум Херсонську область можуть зайняти, а не лівобережну
План-максимум для нас - звільнення всього державного кордону, в тому числі визволити Донецьк, Луганськ, Крим. Я оптимістично налаштований, але тримаю в голові різні сценарії, і як діяти згідно з кожним з цих сценарієв. Дніпро - це природня перешкода, що дозволяє створити майже непробивну систему укріпленнь. Її треба зміцнювати. А за нею вже багатоешелоновану оборону ставити. Сама природа за нас.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 06 бер, 2022 15:54
Бомбанули по вінницькому аеропорту. Він цивільний і недобудований наскільки я знаю. Значить почали просто бомбити щоб залякати, військові літаки там не базувались.
-
Хомякоид
-
-
- Подякував: 3099 раз.
- Подякували: 441 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 06 бер, 2022 15:55
Хомякоид написав:Бомбанули по вінницькому аеропорту. Він цивільний і недобудований наскільки я знаю. Значить почали просто бомбити щоб залякати, військові літаки там не базувались.
НАТО - сцикуни. Треба небо закривати. Хоча б по Дніпру, щоб ця зараза далі не пішла.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 06 бер, 2022 15:57
Хомякоид написав:Бомбанули по вінницькому аеропорту. Він цивільний і недобудований наскільки я знаю. Значить почали просто бомбити щоб залякати, військові літаки там не базувались.
Эту простую мысль до тебя пытаются донести уже который день подряд
-
pesikot
-
-
- Подякував: 542 раз.
- Подякували: 1259 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Нед 06 бер, 2022 16:01
pesikot написав:Как ты свою задницу оберегаешь, а левобережную, значит, давайте сдавать
Моя дупа в Донецьку зараз.  Я не пропонував залишати лівий берег, а лише розглядаю різноманітні сценарії. В разі настання найпесимістичнішого, нам треба мати плацдарм, для майбутнього визволення всієї України. І той плацдарм треба захистити, щоб його не пошкодили, не перетворили в руїни. По Дніпру треба робити укріплення, щоб не допустити просування ворога по землі, а небо требо закрити, як мінімум по Дніпру.
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Нед 06 бер, 2022 16:04, всього редагувалось 2 разів.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-