Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 564565566567568 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Вт 14 июн, 2022 21:46

San писал(а):То есть люди, живущие в Германии, не имеют своего жилья там, но покупают заморскую резиденцию в Турции? :lol: рукалицо
І ця квартира буде як подарунок і собі, і дітям.

Это вообще перл :D

Это не рукалицо.
Это вам наука. И пища для рассуждений.
Ну и знания: в самом деле мои приятели в Германии живут в арендованных квартирах - и в Дюссельдорфе, и в Берлине.
Это наши украинцы, которые живут там уже лет 20 и в самом деле НЕ ИМЕЮТ своих квартир.
Это - жить в арендованном - обычная в Европе и в США практика.
Ну а вам да - осталось только "рукалицо"...

Воообще удивительно, как непонятной есть простая обычная вещь:
- человек живет в прекрасной арендованной квартире - из своей зарплаты ему житие в такой квартире обходится в 900+150 (коммуналка) евроденег.
- зарплата обычная - там же не воруют и не дурят ближнего своего - 2 500 евро.
- дочь школьница и сын студент - аренда квартиры для студента в Берлине забирает у мамы 1000 евро в месяц, слава Богу, студент подрабатывает и часть затрат покрывает.
- сильно не разгонешься, но что-то удались скопить - какую то мелочь типа 80 000 евро.
- обратилась к арендодателю - выкупить квартиру, к которой привыкли, и до работы 10 минут пешком - отказ - арендодатель держит квартиру для подрастающих детей.
- кинулись купить квартиру ибо ясно же, что рано или поздно из квартиры выселят - есть 80 000 евро и есть цена сейчас в 10 000 евро за кв. метр в немецком городе. Дешевле - по 4-6 тыс евро кв.м - только в пригороде в какой-нибудь мухосранско-немецкой деревне.
- банк кредит ДАЕТ. Срок погашения - лет 25... А тебе 45... Бог его знает, выплатишь или детям повесишь долг...
- так не лучше ли купить сейчас за имеющиеся 80 000 евро квартиру на Средиземном море - пусть пока сдается примерно по 800 евро - а там, глядишь, и сам переселишься - и я написал цитату (!!!) от гражданина Германии - когда-то украинца - "І ця квартира буде як подарунок і собі, і дітям."
Повторю: это цитата от гражданина Германии. И я ее поддерживаю.
Ну а Вам останется именно это: рукалицо.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 15 июн, 2022 02:59

akurt писал(а):
  San писал(а):То есть люди, живущие в Германии, не имеют своего жилья там, но покупают заморскую резиденцию в Турции? :lol: рукалицо
І ця квартира буде як подарунок і собі, і дітям.

Это не рукалицо.
Это вам наука. И пища для рассуждений.
Ну и знания: в самом деле мои приятели в Германии живут в арендованных квартирах - и в Дюссельдорфе, и в Берлине.
Это наши украинцы, которые живут там уже лет 20 и в самом деле НЕ ИМЕЮТ своих квартир.
Это - жить в арендованном - обычная в Европе и в США практика.
Ну а вам да - осталось только "рукалицо"...

Воообще удивительно, как непонятной есть простая обычная вещь:
- человек живет в прекрасной арендованной квартире - из своей зарплаты ему житие в такой квартире обходится в 900+150 (коммуналка) евроденег.
- зарплата обычная - там же не воруют и не дурят ближнего своего - 2 500 евро.
- дочь школьница и сын студент - аренда квартиры для студента в Берлине забирает у мамы 1000 евро в месяц, слава Богу, студент подрабатывает и часть затрат покрывает.
- сильно не разгонешься, но что-то удались скопить - какую то мелочь типа 80 000 евро.
- обратилась к арендодателю - выкупить квартиру, к которой привыкли, и до работы 10 минут пешком - отказ - арендодатель держит квартиру для подрастающих детей.
- кинулись купить квартиру ибо ясно же, что рано или поздно из квартиры выселят - есть 80 000 евро и есть цена сейчас в 10 000 евро за кв. метр в немецком городе. Дешевле - по 4-6 тыс евро кв.м - только в пригороде в какой-нибудь мухосранско-немецкой деревне.
- банк кредит ДАЕТ. Срок погашения - лет 25... А тебе 45... Бог его знает, выплатишь или детям повесишь долг...
- так не лучше ли купить сейчас за имеющиеся 80 000 евро квартиру на Средиземном море - пусть пока сдается примерно по 800 евро - а там, глядишь, и сам переселишься - и я написал цитату (!!!) от гражданина Германии - когда-то украинца - "І ця квартира буде як подарунок і собі, і дітям."
Повторю: это цитата от гражданина Германии. И я ее поддерживаю.
Ну а Вам останется именно это: рукалицо.

Якщо чесно, зарплата в 2500 для великого міста це нижче середнього рівня в Німеччині.
Для села або містечка, підходить.

Те що німці купують житло за кордоном не маючи власного житла в Німеччині підтверджую.
Знайомий придбав в Батумі квартиру.
Хомякоид

С нами с: 19.09.14
Благодарил (а): 3331 раз.

3
1
Сообщение Добавлено: Ср 15 июн, 2022 09:08

Хомякоид писал(а): Те що німці купують житло за кордоном не маючи власного житла в Німеччині підтверджую.
Знайомий придбав в Батумі квартиру.

Ну вот видите: так и научим думать людей головой. Есть такая часть тела.

По поводу зарплаты: честно говоря, я сам удивлен относительно невысокими зарплатами в Европе.
Ну вот реально мои знакомые работают на 2 500 евро в месяц. И это Дюссельдорф.
Спрашивал у приятеля - гражданином Ирландии стал недавно (если бы вы знали, сколько я потратил сил и нервов, чтобы его уговорить продать вовремя ненужную двушку в одном з областных центров Украины) - переехал жить и работать в Бельгию - в Ирландии все дорого (особенно его раздражало непомерная цена на медстраховку) и платили ему тоже 2 500 евро в месяц - а в Бельгии вышел на зарплату в 3500 евро.
Люди как бы и не жируют. Это не США...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 15 июн, 2022 09:33

Рукалице або підсумки продажу житла іноземцям за травень 2022 року

Для довідки: "face "обличчя" + palm "долоня"; англійська вимова [ˈfeɪspɑːm] - популярне онлайн-вираження у вигляді фізичного жесту. Більш широко відоме трактування висловлювання: «обличчя, закрите однією рукою», яке є проявом розчарування, сорому, зневіри, роздратування чи збентеження. Цей жест іноді називають "рукалице".

Інститут статистики Турецької ресубліки оприлюднив дані про продаж житла іноземцям в травні 2022 року.

1. Продажі житла іноземцям у травні порівняно з відповідним місяцем попереднього року зросли на 235,7% і становили 5 962 квартири. У травні частка продажу житла іноземцям у загальному обсязі продажу житла становила 4,9%. Стамбул як завжди посів перше місце з продажу квартир іноземцям - продано 2 451 квартри. На другому місці - ЯК ЗАВЖДИ - Анталія з 1 885 продажами квартир. На третьму місці вже не столиця Анкара - а Мерсін (!!!) з 264 продажами квартир.
Саме туди - у бік сходу від Анталії - в ці місяці почали дивитися закордонні інвестори - там ще низькі ціни. Але інвестори хитрі та бачуть перспективу: там будують другий за величиною аеропорт в Туреччині, який стане третім (!!!) за величиною у світі (!!!).
Для порівняння:
- травень 2020 року - іноземці купили 860 квартир;
- травень 2021 року - іноземці купли 1 776 квартир;
- травень 2022 року - іноземці купили 5 962 квартири.

Мій прогноз вище НЕВІРНИЙ. Я прогнозував купівлю іноземцями в травні більше 8000 квартир. Помилився, визнаю. Підвели форумчани. На жаль...
Підсумок січня-травня: Продажі житла іноземцям за січень-травень зросли на 70,0% порівняно з відповідним періодом попереднього року і становили 26 753 квартири. Це за 5 місяців року 2022.
Ретроспективно:
https://hostingkartinok.com/show-image. ... bb067d00cd

2. Підсумки розподілу місць в ТОП-20 інвесторів-іноземців.
Нагадаю: в квітні ТОП-20 суттєво змінився: на перше місце вийшли ВПЕРШЕ!!! - громадяни РФ. Раніше воні традиційно ділили місця 3...4 в ТОП-20.
Украінці вперше вийшли в квітні на місце 4 (традиційно було місце 10). Місця 4-12 традиційно обймали громадяни Великої Британії, США, Німеччини.
З помітного: на ринок нерухомості в березні 2022 увірвалися канадці, займаючи місця 17-20. Традиційно ці місця займали громадяни Швеції, які в травні в ТОП-20 не увійшли.
Дивимося:
Изображение

Підсумок: дивують громадяни Китаю. Впевненно вкладають гроші в нерухомість на Середземному морі. На вулицях їх не бачу. Міцно закріпилися в ТОП-20 канадці.
Украінці (не всі) не відстають від громадян Німеччини та б"ють чергові рекорди.
Українців підпирають громадяни Казахстану. Це те, що я говорив: ЗАМОЖНІ КАЗАХИ в Казахстані НЕ живуть. Німці нікому не віддають місце 4 в ТОП-20. Не слухають пана San...
Джерело даних: https://www.tuik.gov.tr/
ГАРНИХ ІНВЕСТИЦІЙ!
Последний раз редактировалось akurt Ср 15 июн, 2022 09:44, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 15 июн, 2022 09:44

akurt, а удаленно, вот прям из Ненькы, мона купить хатинку, в кредит, например?
Получить местный ИНН, счет в банке открыть, закинуть бабосики, офоРмить искан... все удаленно. Ну +1..2% за посреднические услуги, например.
Amethyst
Фінансовий гуру Finance.ua

С нами с: 05.05.21
Благодарил (а): 536 раз.

5
1
1
13
Сообщение Добавлено: Ср 15 июн, 2022 10:09

Amethyst писал(а):akurt, а удаленно, вот прям из Ненькы, мона купить хатинку, в кредит, например?
Получить местный ИНН, счет в банке открыть, закинуть бабосики, офоРмить искан... все удаленно. Ну +1..2% за посреднические услуги, например.

Цікаве питання. Я - як і кожний українець - притримуюсть того, що "Хохол не повірить, доки не помацає", але спробуємо проаналізувати.

1. Отримати турецький ІНН Ви можете прямо зараз в он-лайн режимі. Річ необхідна.
Будь-ласка, це безкоштовно: другий рядок середня кнопка.
https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.js ... 396c74a6f7

2. Закинути бабосіки - цікаве питання. Зараз відкрити рахунок іноземцю легше.
Варіант 1: для оформлення Угоди купівлі-продажу в Державному кадастрвоому центрі необхідною є з початку 2022 року Довідка про обмін валюти в сумі, яка відповідає зазначеній в Акті експертизи квартири ринковій ціні. Під це державні банки відкривають рахунки - хоч в євро, хоч в доларах. Туди можна "закинути", але необхідною є пристуність клієнта банку. Варіант 2: Крім того, відкривають рахунки і інші банки, наприклад за Договором оренди житла. Найкраще, щоби СВІФТ-переказ надходив на KuveytTurk bank - найнижча комісія за зарахування безготівкової валюти - 0,1% і миттєва видача готівки за прешою вимогою.
На практиці можна зробити інакше: не "закидати" іх заздалегідь, а зробити це по необхідності - перекази із-за кордону надходять майже миттєво. СВІФТ-перекази не довше 1 доби, були випадки - через 4 години після вдправлення.
Але тут все треба робити особисто.
Знаю один варіант відкриття рахунка іноземцю без ВНП - є інсайд в одному з банків... але... чи спрацює те - не перевіряв...

3. Оформить іскаян - тут плутаниця в термінології. Іскян - це Акт введення будинка в експлуатацію - разом з правом власності - TAPU - найважливіший документ для Покупця. Без іскяна купувати квартиру можна, але не треба - будинок існує, але він не введений в експлуатацію. Будуть проблеми.
А ось оформити Право власності - TAPU - можна тільки при особистій присутності.
Цікаво, що в Право власності можна вписати до 10-ти осіб (співвласники), але всі вони повині бути присутніми.
Варіант - оформити Доручення на когось. Тут потрібна консультація наших перекладачів та нотаріуса в Туреччині.

4. Посередницькі послуги - не впевнений, що вони будуть. Може бути інше.
Тут дуже важливо - купувати через рієлторів, чи ні.
Рієлтори традиційно накручують 5% як мінімум. Буває - 2% з Продавця та 2% з Покупця. Але можуть дурити суттєво - для іноземця тупо можуть додати і 20 000 доларів. Тут я радив нашим людям брати (наймати) місцеву незалежну людину в якості перекладача та "контролера". Місцевих не надурять, або місцевий швидше побачить, де можуть рієлтори надурити. В минулому році одесит сам підібрав нібито класний варіант в Анталії - звернувся до мене, як до експерта - я сам не приймав ніякої участі - дав координати місцевого, той "порив носом" один день - виявив підводні камені - одесит не влетів в халепу (там виявилися проблеми). Все це обійшлося в 40 доларів - я гадаю, що то того варто.
Я давав таких людей нашим форумчанам - платили щось по 30/40 доларів на день - 4-6 днів було достатньо - позитивний результат. Тут варто витратити зайві 160-200 доларів, щоби не одурили рієлтори на 20 000. Без знань мови - ви німі.

Я сам ніколи не купував нічого через рієлторів, тому варто дуже обережно з ними працювати.
Нацжадніші та найнахабніші - просто без гальмів - це росіянки та казашки.
Останнім часом з"явилися рієлтори серед нашої діаспори. Таким я би більше довіряв, хоча...
Я прибічник - і сам так завжди робив - купувати у Забудовника/власника напряму.

ВЕРДИКТ: без особистої присутності будуть/можливі проблеми.

Ну ось так...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 15 июн, 2022 10:35

akurt писал(а):
  Amethyst писал(а):akurt, а удаленно, вот прям из Ненькы, мона купить хатинку, в кредит, например?

Цікаве питання. Я - як і кожний українець - притримуюсть того, що "Хохол не повірить, доки не помацає", але спробуємо проаналізувати.

1. Отримати турецький ІНН Ви можете прямо зараз в он-лайн режимі. Річ необхідна.
Будь-ласка, це безкоштовно: другий рядок середня кнопка.
https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.js ... 396c74a6f7

2. Закинути бабосіки - цікаве питання. Зараз відкрити рахунок іноземцю легше.
Варіант 1: для оформлення Угоди купівлі-продажу в Державному кадастрвоому центрі необхідною є з початку 2022 року Довідка про обмін валюти в сумі, яка відповідає зазначеній в Акті експертизи квартири ринковій ціні. Під це державні банки відкривають рахунки - хоч в євро, хоч в доларах. Туди можна "закинути", але необхідною є пристуність клієнта банку. Варіант 2: Крім того, відкривають рахунки і інші банки, наприклад за Договором оренди житла. Найкраще, щоби СВІФТ-переказ надходив на KuveytTurk bank - найнижча комісія за зарахування безготівкової валюти - 0,1% і миттєва видача готівки за прешою вимогою.
На практиці можна зробити інакше: не "закидати" іх заздалегідь, а зробити це по необхідності - перекази із-за кордону надходять майже миттєво. СВІФТ-перекази не довше 1 доби, були випадки - через 4 години після вдправлення.
Але тут все треба робити особисто.
Знаю один варіант відкриття рахунка іноземцю без ВНП - є інсайд в одному з банків... але... чи спрацює те - не перевіряв...

3. Оформить іскаян - тут плутаниця в термінології. Іскян - це Акт введення будинка в експлуатацію - разом з правом власності - TAPU - найважливіший документ для Покупця. Без іскяна купувати квартиру можна, але не треба - будинок існує, але він не введений в експлуатацію. Будуть проблеми.
А ось оформити Право власності - TAPU - можна тільки при особистій присутності.
Цікаво, що в Право власності можна вписати до 10-ти осіб (співвласники), але всі вони повині бути присутніми.
Варіант - оформити Доручення на когось. Тут потрібна консультація наших перекладачів та нотаріуса в Туреччині.

4. Посередницькі послуги - не впевнений, що вони будуть. Може бути інше.
Тут дуже важливо - купувати через рієлторів, чи ні.
Рієлтори традиційно накручують 5% як мінімум. Буває - 2% з Продавця та 2% з Покупця. Але можуть дурити суттєво - для іноземця тупо можуть додати і 20 000 доларів. Тут я радив нашим людям брати (наймати) місцеву незалежну людину в якості перекладача та "контролера". Місцевих не надурять, або місцевий швидше побачить, де можуть рієлтори надурити. В минулому році одесит сам підібрав нібито класний варіант в Анталії - звернувся до мене, як до експерта - я сам не приймав ніякої участі - дав координати місцевого, той "порив носом" один день - виявив підводні камені - одесит не влетів в халепу (там виявилися проблеми). Все це обійшлося в 40 доларів - я гадаю, що то того варто.
Я давав таких людей нашим форумчанам - платили щось по 30/40 доларів на день - 4-6 днів було достатньо - позитивний результат. Тут варто витратити зайві 160-200 доларів, щоби не одурили рієлтори на 20 000. Без знань мови - ви німі.

Я сам ніколи не купував нічого через рієлторів, тому варто дуже обережно з ними працювати.
Нацжадніші та найнахабніші - просто без гальмів - це росіянки та казашки.
Останнім часом з"явилися рієлтори серед нашої діаспори. Таким я би більше довіряв, хоча...
Я прибічник - і сам так завжди робив - купувати у Забудовника/власника напряму.

ВЕРДИКТ: без особистої присутності будуть/можливі проблеми.

Ну ось так...

Дякую. Я підписан на sahibinden, ціни money-торю. Шукаю неспішно щось типу 1+1 у Кепезі поближче до D400. Буде для онуків подарунок :)
Поки що не виїздній з Неньки. Війна.
Amethyst
Фінансовий гуру Finance.ua

С нами с: 05.05.21
Благодарил (а): 536 раз.

5
1
1
13
Сообщение Добавлено: Ср 15 июн, 2022 11:16

Гарний вибір.
Правильно, ЩО ПІДПИСАНІ ТА МОНІТОРИТЕ.
Там сама акутальна та реальна інформація. В Кепезі буквально на днях почув таку справедливу фразу: ліворуч від головної артерії району - класні варіанти, праворуч - відстойні. Зверніть на це увагу.
Ліворуч мало того, що комплекс чудових парків, так ще й відкрили з місяць тому Музей старовинних автомобілів.
В 2020 році наш форумчанин саме там моніторив та виписав собі 30 (!!!) варіантів.
Я дав турка з авто - вони в серпні 2020 - не повірете "пробили" всі 30 варіантів і знову не повірете - "вистрелив" варіант номер 30 - вийшли на реального продавця.
Вони купили не супер-пупер (будинку 20 років), але по-своєму шикарний варіант: квартира 3+1 поверх 4.
Тепер щодня встають о 06-00 та та на роверах їдуть на море - там не близько, але на роверах саме те.
Повертаються та працюють віддалено.
Квартира обійшлася в 33 000 доларів зі всіма платежами та витратами. Були такі ціни... Вже немає...
Там, здається, 150 кв. м. Квартира 3+1. На великій лоджії є навіть власний камін.
Цікаво, що на поверсі 2 квартири - і навпроти - громадяни Німеччини.
Як кажуть німці "HandGesicht". :D
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 15 июн, 2022 13:30

Ажіотаж іноземних інвесторів в Анталії

Турецька преса почала активно обговорювати дані Інституту статистики Турецької республіки щодо продажу житла іноземцям.
Найбільше звертають увагу на ту просту річ, куди я намагася спрямувати очі форумчан з КВІТНЯ (!!!) 2018 (дві тисяча вісімнадцятого, Карл!) року - на інвестиції в Анталію.

Відмічає преса таке:
1. Якщо в травні 2022 року в Анталії було продано всього 6 732 квартири, то 1 885 з них було продано іноземцям. У той час як Анталія була провінцією з найвищою часткою продажів житла іноземцям – 24,3% у квітні, ця частка зросла до 28% у травні.

2. Вважається, що зростання цін на житло пов’язане зі збільшенням вхідних витрат у будівельному секторі, а також зростанням продажів іноземцям.
За даними Центрального банку (CBRT), ціни на житло, які в березні 2022 року зросли на 9,3 відсотка порівняно з попереднім місяцем, зросли на 110 відсотків у порівнянні з тим же місяцем попереднього року.
Середня ціна квадратного метра в Туреччині зросла до 9 502 TL.
Найбільше подорожчало житло в регіонах Анталії, Бурдур та Іспарта – 139,6 відсотка.

3. Згідно зі звітом про прогноз ринку продажу житла, оголошений Центром економічних і соціальних досліджень університету Бахчешехір (BETAM), станом на квітень 2022 року середня ціна квартири площею 100 квадратних метрів по країні становить 972 тисячі TL, тоді як в Анталії ця сума становить 1 163 800 TL.
Для порівняння: ця сума в Анталії становила 1 мільйон TL у березні 2022 року.
Джерело: https://www.sozcu.com.tr/
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 15 июн, 2022 18:25

akurt писал(а):Німці нікому не віддають місце 4 в ТОП-20. Не слухають пана San...

Так то известные немцы - многие из них турки с паспортами Германии
San

С нами с: 08.04.08
Благодарил (а): 2331 раз.

#<1 ... 564565566567568 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор