Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 640641642643644 ... 2902>
Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 08:53

Bolt написав:
  akurt написав:
  Bolt написав:Вопрос за малым, где на эти все движения взять денег?!

Боже правый, какой прекрасный вопрос. Класс! Респект и уважуха!
Как говорит Дмитрий, который ведет беседы с российскими военнопленными на известном канале YouTube:
"А давайте подумаем!"

На голодный желудок лучше думается...

Ви смієтесь, але майже всі знамениті художники малювали свої картини в бідності...
Але як тут писали з Києву Фейслеса - в Україні заробити нормальні гроші - раз плюнути.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 09:00

Shaman написав:ми тут дискутували, чи багато людей отримує 1 млн грн на рік. так, щоб сплачувати освіту та проживання в США, потрібно значно більше. тобто скільки людей в Україні може це собі дозволити?

Пану Шаману прямо не вгодиш...

А насправді, давайте візьмемо калькулятор та зробимо підрахунки.
Скільки ж там в Україні таких: "тобто скільки людей в Україні може це собі дозволити"

Я реально навмання вибрав університет за посиланням, яке я дав вище.
Реально перше, на що впало на око:
https://www.usnews.com/best-colleges/pu ... 825/paying

- Вартість отримання освіти українцем (без врахування можливих пільг):
$28,794 на рік.
- сплата за перший рік навчання частинами за кожен з трьох семестрів: 28794/3=9 598$.
- як варіант - решта прилаштована в ПриватБанк на "хитрому" депозиті, про які ту всі форумчанина знають - я точно не знаю - в мене немає депозитів ніде та ніяких - але тут знавці писали, що отримують карколомні відсотки на різниці курсів "гривня-долар".
- ціна на прожиття та інші витрати - повна сума - за даними університету (дивийсь сайт) - $10,030
Разом за перший рік треба буде сплатити: 28794+10030=38 824 долари.
Це без врахування можливої стипендії:
Some students receive enough in scholarship money to cover their tuition and living expenses. See the types of scholarships and grants available at Purdue University--West Lafayette below.
Можна мабуть вирахувати тисяч 5 з суми вище...

Дивлюся ціни на бабушатники в Києві: Голосіївський район, 484 оголошення про трикімнатні бабушатники: ціни 135 000, 155 000, 220 000, 950 000 (!!!)... Панове, так ви так багатії, що мені аж соромно писати! Ну і нахом"ячили...
https://www.olx.ua/d/uk/nedvizhimost/kv ... rrency=USD
І що якась бабуся пожаліє з 950 000 доларів за свій бабушатник викласти 38 824 долари за щастя онука?????
Мені аж соромно стало за таку бабусю...

Ні, я такий збентежений, що хотів ще варіанти написати, але ні. Не буду...
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 09:05

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:
  akurt написав:Боже правый, какой прекрасный вопрос. Класс! Респект и уважуха!
Как говорит Дмитрий, который ведет беседы с российскими военнопленными на известном канале YouTube:
"А давайте подумаем!"

Гроші роблять гроші, як кажуть. В мій час через безгрошів'я знайомі студентами якось збирали на Work & Travel (там як я пам'ятаю треба було на квиток до США) і їхали - вернулась тільки одна дівчина. Зараз дуже жалкую що теж не поїхав. Як говориться "С деньгами нужно расставаться легко" якщо це на розвиток.

Знайомі, однокласники їздили, всі повернулися, це не програма еміграції. В основному їхали підтягнутм мову, і, за можливості, заробити - але там скоріш підробіток, а не робота, і все дуже недешево, тому зазвичай просто виходили в нуль - відбивали витрати на поїздку, в плюс вийти було непросто
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 09:06

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:
  Bolt написав:
  akurt написав:Боже правый, какой прекрасный вопрос. Класс! Респект и уважуха!
"А давайте подумаем!"

На голодный желудок лучше думается...

Ви смієтесь, але майже всі знамениті художники малювали свої картини в бідності...
Але як тут писали з Києву Фейслеса - в Україні заробити нормальні гроші - раз плюнути.
В Україні заробити не легко, але цілком реально.
Плюс, з того що описав Акурт, не бачу якихось захмарних витрат
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 09:11

Faceless написав:Знайомі, однокласники їздили, всі повернулися, це не програма еміграції. В основному їхали підтягнутм мову, і, за можливості, заробити - але там скоріш підробіток, а не робота, і все дуже недешево, тому зазвичай просто виходили в нуль - відбивали витрати на поїздку, в плюс вийти було непросто

Маєте рацію: там не все просто з тим "Ворк енд тревел". І не все було медом намазано.
Знаю людей, які сильно плювалися та спали там по сараях...
Специфічна програма. У більшості не получилося реально... Хіба що мову вивчили...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 09:19

akurt написав:
  Shaman написав:ми тут дискутували, чи багато людей отримує 1 млн грн на рік. так, щоб сплачувати освіту та проживання в США, потрібно значно більше. тобто скільки людей в Україні може це собі дозволити?

Пану Шаману прямо не вгодиш...

А насправді, давайте візьмемо калькулятор та зробимо підрахунки.
Скільки ж там в Україні таких: "тобто скільки людей в Україні може це собі дозволити"

Я реально навмання вибрав університет за посиланням, яке я дав вище.
Реально перше, на що впало на око:
https://www.usnews.com/best-colleges/pu ... 825/paying

- Вартість отримання освіти українцем (без врахування можливих пільг):
$28,794 на рік.
- сплата за перший рік навчання частинами за кожен з трьох семестрів: 28794/3=9 598$.
- як варіант - решта прилаштована в ПриватБанк на "хитрому" депозиті, про які ту всі форумчанина знають - я точно не знаю - в мене немає депозитів ніде та ніяких - але тут знавці писали, що отримують карколомні відсотки на різниці курсів "гривня-долар".
- ціна на прожиття та інші витрати - повна сума - за даними університету (дивийсь сайт) - $10,030
Разом за перший рік треба буде сплатити: 28794+10030=38 824 долари.
Це без врахування можливої стипендії:
Some students receive enough in scholarship money to cover their tuition and living expenses. See the types of scholarships and grants available at Purdue University--West Lafayette below.
Можна мабуть вирахувати тисяч 5 з суми вище...

Дивлюся ціни на бабушатники в Києві: Голосіївський район, 484 оголошення про трикімнатні бабушатники: ціни 135 000, 155 000, 220 000, 950 000 (!!!)... Панове, так ви так багатії, що мені аж соромно писати! Ну і нахом"ячили...
https://www.olx.ua/d/uk/nedvizhimost/kv ... rrency=USD
І що якась бабуся пожаліє з 950 000 доларів за свій бабушатник викласти 38 824 долари за щастя онука?????
Мені аж соромно стало за таку бабусю...

Ні, я такий збентежений, що хотів ще варіанти написати, але ні. Не буду...

дивлюсь на ці "бабушатники" в сучасних ЖК :D
ті люди, що їх придбали, ще не скоро в спадок передадуть...

а якщо без жартів - 40 тис на рік, скільки навчання років - 4? разом 160 куе. це вже не кожен бабушатник потягне. по друге, а через скільки років випускник ВНЗ назбирає 160 куе? десь на пенсії?

якщо є можливість - це витрати на старт конкретної людини. витрати, а не інвестиції.

й ще трохи аналізу - 40 куе або 1,5 млн грн на рік - це ж на дитину витрати. навіть якщо рахувати, що це третина доходу - дохід десь має бути 4,5 млн грн - якраз 100 кує на рік - десь так й прикидав 8)
Shaman

Подякував: 772 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 09:37

Поставив багато дописувачам "+" - реально класні думки
(мені особисто рідко ставлять "+" - ну і нехай).
Ось одна з класних реальних думок:
  Shaman написав:по-друге - а якщо дитині не зайде? не всі діти можуть якісно вчитися, особливо на чужій мові. тобто гроші ти сплатив, а дитина диплом не отримала. в США ж оплата навчання не є синонімом отримання диплому, чи не так? ;)

Такого апріорі не повинно бути. Ніяк. Це не іграшки в комп"ютерну гру. Це свідомий серйозний крок в житті і гратися тут (хочу-не хочу, не подобається, важко...) немає чого.
На цю тему РЕАЛЬНА історія (деякі приватні особливості не пишу).

Реально бідний хлопець з реального села реально вступив до університету в США (рейтинг - зараз глянув - в межах 50-90 in National Universities (не напишу, який саме).
Гарна спеціальність (не Екологія та не Соціологія).
Провчився 1,5 роки та вирішив "що то не його", на зайшло... пАнІмАєш...
Вчився за крtдитні кошти. Гарант: його дядько.
(До речі, пане Шаман, у Вас там є пункт три про кредит - то на скільки мені відомо українець не може розраховувати на кредит на навчання, хіба що на стипендії у сумі орієнтовно 20 000 доларів за весь період навчання).
Ну ось. "Не хочу вчитися... важко. Та й не хочеться..."

Пройшла дуже сувора зустріч з вуйком - гарантом кредита.
Серед інших питань було і питання про те, чи реально він бачить своє майбутнє у цікавому процесі "крутити коровам хвоста".
Замислився легень. Вуйко йому сказав, що реально у легеня - крім здоров"я та прутня - нічого в житті немає... Замислився...
Пішов у спортивний студентський гурток. Знаю, але не скажу який вид спорту.
Займався там видом спорту, розглядаючи всіх по боках. Дзиґар тIкaв...
О! Біня! ґречно та гонорово запросив гуляти.
Ґаляретка... Забава... захцянки... Камизелька... Кнайпа... Нічого кремпуватися! Весілля! Ксьондз... Кумпель (Best boy).
Тут тільки з"ясувалося, що кобіта має батьків-рієлторів... Крім паспорта громадянки США.
Три роки пройшли швидко: паспорт США у жовніра, та - на летовище - показати в своєму селі справжню американку...
Зараз живе та працює в San Diego...
Звісно, одна історія з мільйона, але ж бувальщина...
На тему: "...а якщо дитині не зайде? не всі діти можуть якісно вчитися, особливо на чужій мові".
Обішлося майже без мови...
Востаннє редагувалось akurt в Суб 29 кві, 2023 09:40, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 09:37

akurt написав:
  adeges написав:Какое отношение имеет образование к написанному?

ОЧЕНЬ простое и ОЧЕНЬ понятное. Очень последовательное.

10. Бывший украинский школьник, получив диплом бакалавра (магистра) знает буржуинский секрет: выпускнику приличного университета в США дается карт-бланш: 18 месяцев легального пребывания в США после окончания университета для поиска работы. Такого карт-бланша нет, например, в Великобритании.

Все 10 пунктов имеют непосредственное отношение к слову и процессу под названием "образование".
Все эти годы родители школьника потирают руки от удовольствия: не зря продали бабушатник где-нибудь возле метро "Лесная".

Начнем как водится с конца.

В этом году в США было подано 781,000 заявок в лотерею на получение визы H-1B, имеющей прямое отношение к "выпускнику приличного вуза" с иностранным паспортом. Будет выдано 85,000 виз.

Таким образом, вероятность выиграть в визовою лотерею, чтобы остаться иностранному выпускнику американского ВУЗа работать в США, составляет на сегодня 10.9%. Конечно, за 18 месяцев наш герой сможет поучаствовать даже в 2 лотереях, но вероятность от этого не изменится )

Оставляя за скобками стоимость действительно "приличного вуза", к которому в принципе мы не можем, при всем уважении, отнести указанный вами Purdue (№51 в usnews in best colleges), стоимость обучения с проживанием в нем после скидок и финпомощи будет составлять 30,000 долларов в год, или 120,000 за 4 года.

Итак, какой у нас выхлоп. Для 10.9% студентов с затратами 120,000 жизнь сложится пучком. Деньги на носки, бензин и релокацию.

А что с остальными 89.1%?

ЗЫ. Ситуация усугубляется для топовых колледжей. Там ценник будет 45-50 тысяч в год после финпомощи.
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 09:42

Приятно иметь дело с умным человеком, реально изучившим вопрос.
Подсказка (и я об этом именно писал ранее): для тех украинцев, которые получили уровень образования "магистр" - отдельная квота на ту визу.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 29 кві, 2023 09:46

adeges написав:ЗЫ. Ситуация усугубляется для топовых колледжей. Там ценник будет 45-50 тысяч в год после финпомощи.

Вы не поверите, но даже знаю, в каких университетах можно учиться бесплатно.
Но не скажу: я проверил и оказалось, что лично Вы мне ни разу не поставили "+".
Потому не расскажу. А я старался. Вот жена уж третий раз зовет завтракать... а я потратил столько времени... Ругается жена: остынет!
Не расскажу...
Востаннє редагувалось akurt в Суб 29 кві, 2023 09:47, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
  #<1 ... 640641642643644 ... 2902>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей