Успіх написав:Коли був курс долара 41-42, то він всім був потрібний/всі купляли його. А тепер, коли курс 37,5-38 - то раптово став майже #нікомунепотрібний!
не припиняю повторювати, що це психологія більшості фінансово неграмотних людей, а саме:купляють актив на його рості, бо гадають, що він і далі буде дорожчати. І навпаки, позбавляються активу, коли ціна на нього падає, так як помилково думають, що він і далі буде падати в ціні.
Это не психология, чисто бизнес, покупка высоколиквидного товара на восходящем тренде с возможностью продать дороже
Proofy написав:Но час Х когда то же должен наступить,
по хорошому він мав би наступити в травні-червні (коли пішли виплати по ОВДП), але наші, скоріш за все, будуть тягнути до останнього, поки МВФ не настукає за дефіцит.
Успіх написав:~ 1,5міс. переводжу поступово завершені конвертдепо в гривню і на короткі гривнедепо розміщую. Наразі переводжу/підходжу до 50% своїх заощаджень (далі буду думати, чи дожимати цю справу до 80%)
Но час Х когда то же должен наступить, и курс станет другим, как это было летом пошлого года, раслабляться нельзя
А мені тут, де я знаходжуусь - взагалі, розслаблятиссь не можна!
А те, що курс стане іншим - це я знаю/розумію. Тому, якщо я таки вирішу 80% перевести на короткі гривнедепо, то вже десь з кінця наступного місяця почну поступово перекидати зворотньо з деякого завершеного гривнедепо в конвертдепо на карусель, а також там ще майже останні конверти теж будуть завершуватись, то їх знову буду запускати на карусель.
Тож планується якась отака стратегія стратегічного стратега
Proofy написав:Но час Х когда то же должен наступить,
по хорошому він мав би наступити в травні-червні (коли пішли виплати по ОВДП), але наші, скоріш за все, будуть тягнути до останнього, поки МВФ не настукає за дефіцит.
1й признак перекоса - на табло
2й признак перекоса, цены на продукты выросли к 2021 (и к 2022) в долларах! продукты никто не субсидирует поэтому из всех метрик они наиболее точная. Посмотрим на летние цены, подешевеют ли морковка с луком и помидоры.
Для понимания, аренду субсидируют арендодатели, поэтому она не выросла а кое где сильно упала. Что не отменяет инфляцию, сдавать жилье за мешок картошки будет становиться меньше и аренда подрастёт.
В целом это говорит о том, что инфляция на моменте опережает девальвацию, субьективно на 30-40% (собственно об этом и график грустно смотрящий вниз). То есть эок гривны на 40% ниже текущих значений.
Но на период войны я курса ниже 43-45 не вангую От курса много чего зависит, по армии и по экономике, поэтому будут держать зубами, пока могут.
А после войны ВОЗМОЖНО нам дадут 400+ ярдов помощи на восстановление. Или не дадут, хз
Востаннє редагувалось Wirująświatła в П'ят 05 тра, 2023 09:51, всього редагувалось 1 раз.
Классная аналитика по курсу vitaliian, но только два момента. Кто знает когда закончится война, и пока нам дают помощь аналитика мало поможет. Для Запада помощь єто копейки, но без помощи какой будет курс, можно даже не гадать...
я бы не называл чужие деньги копейками. Чужое всегда кажется незначительным и смехотворным. А своё - огромным и безусловно самым важным. Специфика восприятия, чем ближе предмет, тем бОльшим он кажется в собственных глазах.
Успіх написав:А те, що курс стане іншим - це я знаю/розумію. Тому, якщо я таки вирішу 80% перевести на короткі гривнедепо, то вже десь з кінця наступного місяця почну поступово перекидати зворотньо з деякого завершеного гривнедепо в конвертдепо на карусель, а також там ще майже останні конверти теж будуть завершуватись, то їх знову буду запускати на карусель. Тож планується якась отака стратегія стратегічного стратега
По конвертдепо ситуація більш менш була зрозуміла, при умові виконання зобов'язань. А от по грндепо тут по всякому може бути, хоча думаю хто перший заскочив (і то вже) ті і виграють, а чим пізніше, тим вищі ризики.