Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 934935936937938 ... 2900>
Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 18:52

cherchiltank написав:В мене дружина працювала в цій компанії - по перше там удальонка, по друге там інтернаціональна команда - в тій же Польщі і кацапи і румуни і поляки - тому по польські можна не шпрехати

якщо кацапи, то це все міняє
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 18:59

flyman написав:ні, якщо вся екіпа польська, а ти принциповий такий не хочеш мувіти по-польськи, то це дуже некрасіво виглядає

Якісь казки. По дефолту з іноземцями спілкуються англійською без жодних проблем, якщо сам не скажеш, що можна перейти на польську.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 19:04

rjkz написав:
  Shaman написав:Bigor, ви працювали в компанії, яку можна назвати соціальним ліфтом, у Big4. але вам чомусь не зайшло. може тому, що коли є соціальний ліфт й постійний прийом на роботу молоді, є ще таке явище, що більш слабких викидають на мороз - бо компанія це піраміда, а не квадрат. чи люди втомлюються й переходять в реальний сектор - але вже теж на непогані посади - але хоча б з посади менеджера.

скільки екзаменів ACCA ви встигли здати - чи не дійшли до цього? а я знаю людей, які отримували АССА за 3 роки. й майже всі вони непогано себе почувають чи в аудиті, чи поза ним. й знаю людину, яка пройшла шлях до партнера, - й це десь за 20 років чи трохи менше. чи іншу, яка дійшла до директора, але на панелі на партнера її прокатили - зараз теж на дуже цікавій посаді.

й не треба нести дурню, що я не розуміюся на аудиті. я там не працював, але є в кого спитати.

тому давайте не про можливості й соціальний ліфт, а почнемо з танцюриста та що йому заважає :D

Меня порой удивляют истории, когда человек строит карьеру, тратит на это десятилетия жизни. Наверное становится в своей области суперпрофессионалом.
Не закрадывается мысль, что в какой-то момент могут дать коленом под зад?
Я таких случаев видел вагон и маленькую тележку.
Среди того, что видел, самый печальный случай был с очень редким по профессионализму технологом, который почти всю жизнь (как минимум лет 25) отработал на одну большую компанию, где его знания и опыт были жизненно необходимы. Работал "за идею". В это время толпы манагеров и директоров делали состояния, открывали свои бизнесы в этой-же теме, тянули туда клиентов. А он просил поднятия зарплаты. А ему отказывали, ссылаясь на трудности.
Закончилось тем, что в предпенсионном ( :mrgreen: на этот раз действительно предпенсионном) возрасте, он перешел в другую компанию на обещание бОльшей зарплаты....Сначала дали, потом был девал, а его зарплата осталась в гривнах неизменной. И в этой компании тоже самое было как и в предыдущей.
Перед самой пенсией ему предложили написать заявление "по собственному".
На 2017 год зарплата была около 4000 грн.
Я ему настоятельно рекомендовал куда-то валить - абсолютно свободный немецкий и довольно сносный английский. Сейчас уже в реально пенсионном возрасте он с начала большой войны в Германии.

Из всей этой кучи букв, мораль - наемный работник, хоть директор хоть рабочий, в какой-то момент (обычно это самый неудачный для человека момент) может оказаться на свежем воздухе.

не розумію, чи це тролінг такий дуже складний, чи ще щось?

ось ті ваші приклади, де люди до 30 років беруть якийсь кредити незрозумілі на сотні тис доларів - вони не профі? я щось пропустив, вийшов на роботу в США - вже 10 куо маєш? ви теж витратили купу часу щоб у вас був досвід - чи у вас це інше. незрозуміло, що ви хотіли сказати. отримання досвіду зовсім не виключає отримання грошей, якраз навпаки. а якщо одна фірма тебе звільнила, то є інші ;) в США теж саме, лише під зад дати набагато легше.

а ваш приклад про людину взагалі незрозумілий. людина все життя працювала на мінімалку. може він був не настільки досвідчений? чи спеціалізувався на технології, яка використовувалась лише на цій фірмі? не міг вивчити щось ще? назвемо це дивак. але це не типовий приклад

а питання, краще працювати на дядю чи на себе, це як куриця та яйце - воно вічне, й немає однозначної відповіді. окрім того, що за статистикою підприємцями можуть бути 10-20%, а інші - на дядю чи на державу. тому навіть не хочу витрачати час. я за працювати на дядю - в тому числі тому, що мій досвід в дрібному бізнесі не потрібен.
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 19:05

flyman написав:
  cherchiltank написав:
  Gastarbaiter написав:Польська потрібна тільки з колегами на кухні потеревеніти. Усюди, де працював, так.

Взагалі в міжнародних компаніях - англійська - хоча між собою можуть і на своїй потеревенити якщо співгромадяни)

ні, якщо вся екіпа польська, а ти принциповий такий не хочеш мувіти по-польськи, то це дуже некрасіво виглядає,
звичайно, із Мохамедами із Африки будуть на польському англійському (понглішу),
цікаво, як там БІгор, вже більше року в РП, в екіпі мувіть по польськи, чи на общєпанятом глаголіт

Що за общьєпоньятній? Спілкуюся українською, англійською і польською. Але наші тут зазвичай узськоязичні.
Але не переводи стрілки, який рівень маєш філіпінської або боснійської?
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1861 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 20:34

Gastarbaiter написав:
  rjkz написав:Из всей этой кучи букв, мораль - наемный работник, хоть директор хоть рабочий, в какой-то момент (обычно это самый неудачный для человека момент) может оказаться на свежем воздухе.

Не видели, сколько предпринимателей в 2008 году в момент остались без штанов? У кого-то торговля встала, у кого производство, кто-то недвижимостью занимался.

Смотрел как-то на себя в зеркало, а что?
:mrgreen:
Я еще и в валютном кредите был на момент кризиса. Шестизначном.
Пару месяцев был в шоке.
Потом начал думать - шо делать?
Отказался от аренды офиса, оставил в штате себя и бухгалтера.
Достал старые блокноты, стал обзванивать старых контрагентов, клиентов, знакомых.
Худо-бедно к весне 2009 года вышел на докризисный уровень хоть и давалось это ППЦ как тяжело. (потом, правда, все равно пошло все на убыль с периодическими взлетами, но к середине 2013 рассчитался с банком полностью и Майдан уже встретил с некоторой подушкой безопасности).
В это время людей выгоняли толпами с работ и эти самые предприниматели Вы думаете будут платить зарплаты если сами в ж0пе?
Предприниматель - "кузнец своего счастья", а наемный работник - это его молот и наковальня. Одни из.
Знакомый подруги моей жены не выдержал психологического пресса проблем и вышел погулять...через окно. Оставил ипотеку и жену с маленьким ребенком разбираться с ней. Его всего-то уволили.
Надо думать о себе и благополучии своей семьи, а не о том как выслужиться перед работодателем, чтобы он тебя в более престижную должность написал и подкинул пару сотен баксов к зарплате.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5469 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 20:48

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Из всей этой кучи букв, мораль - наемный работник, хоть директор хоть рабочий, в какой-то момент (обычно это самый неудачный для человека момент) может оказаться на свежем воздухе.

Якщо любити книжкові приклади, то Лі Якокка "Кар'єра менеджера" все це описано дуже гарно, як і багато чого іншого, що в США пройшло в середині минулого століття, а в нас віднедавна.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1116 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 21:32

cherchiltank написав:Як тільки повернеться ейрмакс - тоді і закінчиться війна)

Він організує перемовини між наддержавами щодо закінчення війни.
Акурт забезпечує проживання участників.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 21:49

Невже учасники з числа форумчан такі бідні, що не взмозі і проплатити за кровать з простирадлом та рушником?
Не вірю, бо більшість реально розумні. Не принижуйте їх.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 14 лип, 2023 22:09, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4002 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 22:03

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Невже учасники з числа форумчан такі бідні, що не взмозі і проплатити за кровать з простирадлом та рушником?
Не вірю, бо більшість реально розумні.
Для Флая, чи що?
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 14 лип, 2023 22:11

Той вправний легінь поїде виконувати обіцяні дівчині з Філіппін подружні обов"язки.
Просто як чесна людина.
А якщо з собою привезе 0,5 кг картоплі та пару огірків - то вже "жир"!
Це при умові, що учасники форуму зберуть гроші на квиток.
akurt

Подякував: 4002 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
  #<1 ... 934935936937938 ... 2900>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість