Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 10941095109610971098 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 07:38

Re: Еміграція, заробітчанство

Ой+ писал(а):Якщо людина прораховує, що закінчує в грудні і на 8 місяців не буде студентом, то цілком мала би прорахувати, що потрібно зареєструватись на НМТ, до речі не на всі спеціальності обов'язкове, ну а здати вже маючи майже магістерський рівень, то саме собою мало би бути.
Ну то таке.

Витрачати купу часу щоб зекономити 4 тис. грн в рік (в нас вартість навчання бакалавра - 28, магістра - 32)?
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 985 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 07:50

Bolt
я писав про станом на початок 2010-х.
молодь хоче заробляти гроші і бути незалежними від батьків, будувати власне життя, а не сидіти на шиї у батьків до 23 років.
ситуація коли величезна кількість людей витрачає 5 років свого життя на дурну роботу, щоб потім працювати в АТБ касиром — це розкіш. навіть якщо вчилась за власний кошт. життя не безкінечне.
smdtranz

С нами с: 05.08.13
Благодарил (а): 16 раз.

2
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 07:55

smdtranz писал(а):Bolt
я писав про станом на початок 2010-х.
молодь хоче заробляти гроші і бути незалежними від батьків, будувати власне життя, а не сидіти на шиї у батьків до 23 років.
ситуація коли величезна кількість людей витрачає 5 років свого життя на дурну роботу, щоб потім працювати в АТБ касиром — це розкіш. навіть якщо вчилась за власний кошт. життя не безкінечне.

Ну, я після закінчення інститут за 25 років, десь роки 4 по спеціальності пропрацював і ще 2 трохи по дотичній.На старших курсах не працював, але робив курсачі і розрахункові. Ну і в Польщу на канікулах їздив на заробітки. По спеціальності, як тоді, так і зараз з роботою дупа.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 08:23

Bolt писал(а):По спеціальності, як тоді, так і зараз з роботою дупа.

Ото ж і робіть висновки.
Я вже писав: дитина приятелів помикалася останній 1,5 роки по Чехії та Польщям.
Якось та закінчив школу.
Здав документи в три польські університети: у Вроцлаві, Варшаві та Ґданську.
Найдешевше навчання у Вроцлаві: 3000€ на рік.
Пішли у Варшавську політехніку - там 7200€ на рік.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 08:34

Еміграція, заробітчанство

akurt писал(а):
  Bolt писал(а):По спеціальності, як тоді, так і зараз з роботою дупа.

Ото ж і робіть висновки.
Я вже писав: дитина приятелів помикалася останній 1,5 роки по Чехії та Польщям.
Якось та закінчив школу.
Здав документи в три польські університети: у Вроцлаві, Варшаві та Ґданську.
Найдешевше навчання у Вроцлаві: 3000€ на рік.
Пішли у Варшавську політехніку - там 7200€ на рік.

А до того ще доложити на проживання десь під 3 тис зл в місяць треба.
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 08:36

Starikan писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):Зайшла на vstup , подивилася тільки Київ дві спеціальності " право" і " банківська справа,страхування..." -якби все норм. Не знаю, скільки було заяв раніше, але для військового часу більше тисячи заяв, тобто, 12 заяв це в академії крок- ну, туди їм і дорога....

А чому так? Це ж айтішна "академія". Чи дуже дороге навчання?

Розвод довірливих батьків на гроші, а не академія.
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 10:17

Дюрі-бачі писал(а):Витрачати купу часу щоб зекономити 4 тис. грн в рік (в нас вартість навчання бакалавра - 28, магістра - 32)?

Якщо я вас правильно зрозумів, то один семестр людина навчається і проплачує 2 магістратури зразу, а це ще +16 тис і того для неї мінус 20 тис за 5 місяців, ну вольному воля.
Для мене це виключно абстрактні розрахунки, можливо ще передбачається якась користь від ще одного диплому.
Ой+

С нами с: 19.04.12
Благодарил (а): 113 раз.

2
6
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 10:29

Ой+ писал(а):то один семестр людина навчається і проплачує 2 магістратури зразу, а це ще +16 тис і того для неї мінус 20 тис за 5 місяців, ну вольному воля.

Не проплачує, а йде в академічну відпустку.
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 10:47

Ой+ писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):На бакалаврат не варіант - для зарахування потрібно мати здане НМТ чи ЗНО (МОН закрило лазівки для "Польського" вступу).

Якщо людина прораховує, що закінчує в грудні і на 8 місяців не буде студентом, то цілком мала би прорахувати, що потрібно зареєструватись на НМТ, до речі не на всі спеціальності обов'язкове, ну а здати вже маючи майже магістерський рівень, то саме собою мало би бути.
......

Совсем не "саме собою". На НМТ 3 предмета. За 4-5 лет после школы человек вполне мог забыть 2, а то и все 3 предмета (в зависимости от специальности, по кот. учится в вузе).
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Пн 14 авг, 2023 10:54

adeges писал(а):Це просто говорить про якість вищої освіти а україні. В 95% випадків - це треш

Не буду сильно ідеалізувати нашу освіту, але все далеко не так погано, як тут розповідають.
Наприклад є досвід роботи з студентами, які здобувають подвійні дипломи в Італії, Польщі, Словаччині. Є досвід ведення курсів на замовлення ІТ фірми.
Набутих знань в університеті цілком достатньо для роботи за фахом.
Також ситуація кардинально змінилась в порівнянні з тим, коли 15 років тому я був студентом: читають значно менше "філерних", не потрібних предметів.
Дюрі-бачі

1
  #<1 ... 10941095109610971098 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама