|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 14 сер, 2023 08:38
Ой+ написав:Якщо людина прораховує, що закінчує в грудні і на 8 місяців не буде студентом, то цілком мала би прорахувати, що потрібно зареєструватись на НМТ, до речі не на всі спеціальності обов'язкове, ну а здати вже маючи майже магістерський рівень, то саме собою мало би бути. Ну то таке.
Витрачати купу часу щоб зекономити 4 тис. грн в рік (в нас вартість навчання бакалавра - 28, магістра - 32)?
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 14 сер, 2023 08:50
Bolt я писав про станом на початок 2010-х. молодь хоче заробляти гроші і бути незалежними від батьків, будувати власне життя, а не сидіти на шиї у батьків до 23 років. ситуація коли величезна кількість людей витрачає 5 років свого життя на дурну роботу, щоб потім працювати в АТБ касиром — це розкіш. навіть якщо вчилась за власний кошт. життя не безкінечне.
-
smdtranz
-
-
- Подякував: 13 раз.
- Подякували: 106 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 14 сер, 2023 08:55
smdtranz написав:Bolt я писав про станом на початок 2010-х. молодь хоче заробляти гроші і бути незалежними від батьків, будувати власне життя, а не сидіти на шиї у батьків до 23 років. ситуація коли величезна кількість людей витрачає 5 років свого життя на дурну роботу, щоб потім працювати в АТБ касиром — це розкіш. навіть якщо вчилась за власний кошт. життя не безкінечне.
Ну, я після закінчення інститут за 25 років, десь роки 4 по спеціальності пропрацював і ще 2 трохи по дотичній.На старших курсах не працював, але робив курсачі і розрахункові. Ну і в Польщу на канікулах їздив на заробітки. По спеціальності, як тоді, так і зараз з роботою дупа.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 270 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 14 сер, 2023 09:23
Bolt написав:По спеціальності, як тоді, так і зараз з роботою дупа.
Ото ж і робіть висновки. Я вже писав: дитина приятелів помикалася останній 1,5 роки по Чехії та Польщям. Якось та закінчив школу. Здав документи в три польські університети: у Вроцлаві, Варшаві та Ґданську. Найдешевше навчання у Вроцлаві: 3000€ на рік. Пішли у Варшавську політехніку - там 7200€ на рік.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4000 раз.
- Подякували: 1444 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Пон 14 сер, 2023 09:34
akurt написав: Bolt написав:По спеціальності, як тоді, так і зараз з роботою дупа.
Ото ж і робіть висновки. Я вже писав: дитина приятелів помикалася останній 1,5 роки по Чехії та Польщям. Якось та закінчив школу. Здав документи в три польські університети: у Вроцлаві, Варшаві та Ґданську. Найдешевше навчання у Вроцлаві: 3000€ на рік. Пішли у Варшавську політехніку - там 7200€ на рік.
А до того ще доложити на проживання десь під 3 тис зл в місяць треба.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 14 сер, 2023 09:36
Starikan написав: Wisznia2021 написав:Зайшла на vstup , подивилася тільки Київ дві спеціальності " право" і " банківська справа,страхування..." -якби все норм. Не знаю, скільки було заяв раніше, але для військового часу більше тисячи заяв, тобто, 12 заяв це в академії крок- ну, туди їм і дорога....
А чому так? Це ж айтішна "академія". Чи дуже дороге навчання?
Розвод довірливих батьків на гроші, а не академія.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 14 сер, 2023 11:17
Дюрі-бачі написав:Витрачати купу часу щоб зекономити 4 тис. грн в рік (в нас вартість навчання бакалавра - 28, магістра - 32)?
Якщо я вас правильно зрозумів, то один семестр людина навчається і проплачує 2 магістратури зразу, а це ще +16 тис і того для неї мінус 20 тис за 5 місяців, ну вольному воля. Для мене це виключно абстрактні розрахунки, можливо ще передбачається якась користь від ще одного диплому.
-
Ой+
-
-
- Подякував: 109 раз.
- Подякували: 1116 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Пон 14 сер, 2023 11:29
Ой+ написав:то один семестр людина навчається і проплачує 2 магістратури зразу, а це ще +16 тис і того для неї мінус 20 тис за 5 місяців, ну вольному воля.
Не проплачує, а йде в академічну відпустку.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 14 сер, 2023 11:47
Ой+ написав: Дюрі-бачі написав:На бакалаврат не варіант - для зарахування потрібно мати здане НМТ чи ЗНО (МОН закрило лазівки для "Польського" вступу).
Якщо людина прораховує, що закінчує в грудні і на 8 місяців не буде студентом, то цілком мала би прорахувати, що потрібно зареєструватись на НМТ, до речі не на всі спеціальності обов'язкове, ну а здати вже маючи майже магістерський рівень, то саме собою мало би бути. ......
Совсем не "саме собою". На НМТ 3 предмета. За 4-5 лет после школы человек вполне мог забыть 2, а то и все 3 предмета (в зависимости от специальности, по кот. учится в вузе).
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 14 сер, 2023 11:54
adeges написав:Це просто говорить про якість вищої освіти а україні. В 95% випадків - це треш
Не буду сильно ідеалізувати нашу освіту, але все далеко не так погано, як тут розповідають. Наприклад є досвід роботи з студентами, які здобувають подвійні дипломи в Італії, Польщі, Словаччині. Є досвід ведення курсів на замовлення ІТ фірми. Набутих знань в університеті цілком достатньо для роботи за фахом. Також ситуація кардинально змінилась в порівнянні з тим, коли 15 років тому я був студентом: читають значно менше "філерних", не потрібних предметів.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1