Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 15021503150415051506 ... 3437>
Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 13:13

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt писал(а):Це свідчить тільки про таке:
- слава Богу, що батько в 70+ живий здоровий і має сили десь працювати;
- погано те, що син забувся про своїх батьків. Висмоктав всі гроші та не порадив/забезпечив батькам стратегічні кроки для життя.

Отут можна розібратися по деталям. Останні гроші, які вкладали в мене батьки - це на курси довузівської підготовки до 16 років, може трохи на їжу до 18 років. Перші 2 курси університету - жив із бабусею, бо вдома із батьками просто не було умов для навчання, а навчання було важке, приблизно таке саме як розповідав rjkz. З 18 років працюю і компенсував свою частину квартплати та закупівлі продуктів.
Після завершення університету батько дозволив собі забрати 1000 доларів без дозволу із моєї доларової заначки на купівлю собі, якоїсь б/у-шної машини, які не повернув досі (питання хто в кого смоктав гроші). Такі приколи та інші моменти спілкування мотивували мене в 26 років купити квартиру, а від батьків з'їхав ще раніше.
Бабусину квартиру батько подарував сестрі (тій, що поїхала в США). Квартира була залишена в стані свинарника (я там тільки встиг поставити 3 металопластикових вікна та поміняти своїми руками іржаві труби на металопластикові, коли там ще жила бабуся, щоб вона не мерзла та не текли крани, і ЖЕК не нараховував 10 кубів води без лічильників).
Я геть не зрозумів політику батьків, коли вони просили мене допомогти в ремонті квартири (після від'їзду сестри в США, коли її чоловік а потім і вона влаштувалися на роботи в топ-5 компаній) - тіпа ми ж сім'я (в той час мене кілька робіт, непрацююча дружина та син-немовля), все одно довелося щось робити, при повному нерозумінні нахрена я це роблю при наявності двозначних в доларах рейтів погодинних заробітків.

При цій ***** я купив для батька будинок і 60 соток землі на Півдні біля моря з планом встановити СЕС, щоб він її стеріг і СЕС забезпечувала йому пенсійні доходи в старості. За 4 роки до погіршення умов він не зробив для цього нічого. А умови були - заведи через РЕС на дільницю 3 фази 10-30 кВт - отримаєш машину.
Але совкова вата є рабами. Він займався чим завгодно (виноград, сад, вирощування гусей та курей), але не електрикою і все звісно без фінансових результатів. Машину (свою б/в зі США йому подарувала сестра).
Мати в мене таки стала трохи олігархічною. В спілкуванні з нею в мене немає проблем. Особливо з тим, що вона допомагає моєму синові з освітою.

Так, що поки батько є працездатним - моя совість, щодо виконання обов'язків ст. 51 Конституції та ст. 202 Сімейного кодексу є на 100% чистою. А далі - це буде питання моєї домовленості з сестрою, бо проживання в США не звільняє від ст. 51 Конституції.
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 13:24

Ну ось бачите, нормальна працьовита і навіть талановита людина…
А то розказував раніше всілякі дурниці…
Survivorship bias…. the logical error… overlooking… the incorrect conclusions… incomplete data…
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4459 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 13:55

Во многих странах Запада зафиксирован новый феномен, получивший название «дети-бумеранги» (boomerangchild). Термин уже вошел в
американский толковый словарь Merriam-Webster. Детьми-бумерангами
называют молодых людей, которые после окончания школы, в соответствии со сложившейся ранее традицией, вначале пробуют жить самостоятельно, но затем довольно быстро возвращаются в родительский дом.

Так, в 2010 г. более половины 18—24-летних американцев жили с родителями, из них более трех четвертей были удовлетворены этим обстоятельством. Родители также в основном оказываются этим довольны

Однако в целом современное американское общество озабочено увеличением числа молодых людей, которые в возрасте 25 и более лет предпочитают проживать с родителями, «сидя на их шее». Для таких молодых
людей было придумано название «твикстеры». Твикстер — неологизм от
английского «twixt» — между, т. е. человек, находящийся между детством
и взрослостью. Твикстеры обычно либо сидят без работы, либо часто меняют ее в надежде найти работу не только высокооплачиваемую, но и
интересую

http://news.clarku.edu/news/2014/08/27/ ... illennials.

Сфера потребления твикстеров характеризуется тем, что, даже в случае хорошего заработка, они не тратят своих денег ни на родительскую семью, ни на дом, в котором проживают, а только на развлечения, путешествия, модную одежду, гаджеты и прочие игрушки. Такое явление характерно не только для США, но и для других развитых стран. В Италии таких молодых людей называют «bamboccioni» (большие мальчики—куклы), в Англии — «sponge» (губка) и «basementdweller» (подвальный житель, поскольку им как временное жилье часто отводят комнату в подвальных помещениях дома), в Германии — «nesthocker» (слово, не имеющее прямого перевода и образованное от «nest» — гнездо и «hock» — клюка, опора), иными словами «птенец, не вылетающий из гнезда» — «Отеля Мама», в Японии — жестко и прямо — «parasitesingle» (одинокие паразиты).

У меня есть родственник (не в Украине) примерно мой ровестник. Разведён, живёт всю жизнь с мамой, мало того, уже некоторое время, с ними же живёт его сын 19л. со своей невестой. Есть у меня подозрение что их содержит мама (которая для внука бабушка), по крайней мере продукты и комуналку точно оплачивает она.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 14:13

akurt писал(а):Ну ось бачите, нормальна працьовита і навіть талановита людина…
А то розказував раніше всілякі дурниці…
Survivorship bias…. the logical error… overlooking… the incorrect conclusions… incomplete data…

Те, що людина себе почуває в 70+ - це не заслуга США, а генів та образу життя. А помилка в тому, що не бачимо тих, хто померли.
Denik

2
1
Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 14:24

Denik писал(а):Те, що людина себе почуває в 70+ - це не заслуга США,
может химии в продуктах меньше и медицина получше.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 14:38

vitaliiangel писал(а):может химии в продуктах меньше и медицина получше.

Тут вже писали про різницю в медицині. Бабуся в стані овоча 80+ можуть протримати рік на штучному життєзабезпеченні за рахунок грошей страхових які ті отримали за рахунок зростання держборгу. Звідси і суттєвий вплив на тривалість "життя". В Україні стареньку не будуть мучати та "відпустять".
Як - в США - автомобілізованість (в магазин всі їдуть, а не роблять тисячі кроків пішки та фаст-фуд).
Denik

2
1
Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 14:48

vitaliiangel От в Україні покоління "твікстерів" росте тільки тепер. Я вже тут писав про ментальний розрив, який пройшов десь у 2000 - 2005 р.н. Ми тут відстали від "цивілізованого" світу.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 990 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 14:50

Bolt писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  Bolt писал(а):Повернення контролю на польско-німецькому кордоні.
Кінець Шенгену?

То результат, що попередня влада в Польщі нагнітала не тільки антиукраїнські але і антинімецькі настрої+візовий скандал. Думаю через деякий час устаканится. Бо, якщо по передня влада виграла б на цих виборах, взагалі все Польекситом могло закінчитися.

Не треба шукати прихований зміст там, де відповідь лежить на поверхні. Вже кілька років нелегали з Азії косяками валять до Джьорман через Польщу. До речі, здогадаєтеся, громадянами якої країни виявляються відсотків 70-80 затриманих перевізників?
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 14:52

Denik писал(а):Як - в США - автомобілізованість (в магазин всі їдуть, а не роблять тисячі кроків пішки та фаст-фуд).

Фастфуд зараз - тільки для бідних. Та і в залі значно більше американців займається, ніж українців.
Ну і звісно ключовий фактор, який в нас укорочує життя - алкоголізм: якраз маму намагаюсь утримати від згубного впливу подруг, які після смерті чоловіків почали бухати по чорному. І взагалі з покоління народжених в 60-70і знайти тверезих дуже-дуже важко
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 990 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 11 ноя, 2023 15:26

Тут вже писали про різницю в медицині. Бабуся в стані овоча 80+ можуть протримати рік на штучному життєзабезпеченні за рахунок грошей страхових які ті отримали за рахунок зростання держборгу. Звідси і суттєвий вплив на тривалість "життя". В Україні стареньку не будуть мучати та "відпустять".

Средняя продолжительность жизни в США в 2021 - 76,33года (благодаря ковиду), в 2019 - 78,79 года.
В Украине - соответственно, 69,65 и 71,83.
Цифры отсюда - https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%BE_%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B9_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8_%D0%B6%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B8
76,33 - 69,65 = 6,68 года.
В 2019 разница - 6,96 года.
Наверное, в США держат "в стані овоча на штучному життєзабезпеченні за рахунок грошей страхових які ті отримали за рахунок зростання держборгу" почти 7 лет.
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
  #<1 ... 15021503150415051506 ... 3437>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама