|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 25 січ, 2024 16:53
Дюрі-бачі написав: Бывалый написав:Якщо впевнені що все гаразд можна пробувати на іншій пункт/іншу зміну.
Поїхав через Львівську область. Зараз на кордоні повний бардак і навіть якщо є цілком законні підстави - можуть замучити на опитуванні і не пустити, бо "підозрілий". Читав історію як "молодожони" чоловік 30+, дружина-інвалід 60+ підписали щиросердечне зізнання фіктивності браку.
Знайомі з 3ма неповнолітніми дітьми іхали в кінці грудня у відпустку на гірськолижний курорт. Приїхали на кордон, поспілкувались з прикордонникми і цілком правильно вирішили що найкращі гірськолижні курорти зараз в українських Карпатах.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 987 раз.
- Подякували: 5352 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 25 січ, 2024 19:33
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1642 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 25 січ, 2024 19:48
Писав тут про друга, який виїхав кілька місяців тому. Зупинився він в Казахстані, де "всі свої": в університеті вже з десяток українців. ЗП х4, в порівнянні з Україною, службова квартира поруч з роботою... Ціни на наші продукти (борщовий набір) х2, але переходити на дешевий плов з кониною поки не готові, решта витрат співставна з Україною. Якщо б не іслам, то можна б і осідати там жити: другу все подобається, на відміну від його дружини.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 25 січ, 2024 20:48
akurt написав: slonomag написав:Не обобщайте. Я как приехал в сентябре, сразу оформился в налогой и начал платить налоги с октября. Хотя мог спокойно сидеть до июля след года так как сентябрь-декабрь меньше 180 дней + первые 180 дней 23го можно было морозится.
Дуже добре. Дуже правильно, А я жартую у відповідь на думаю жарт від BIGor: ну дійсно хлопцеві вже платять гроші за його роботу ІТ-ника, але оформити офіційно на фірму ще не можуть. Тому дають якісь гроші «в конверті». З конверта податки - як я розумію - не платять.Сказали, що виповниться 18 років - тоді оформлять. Взагалі ця історія майже сюжет нового роману Джека Лондона «Любов до життя». Я чесно сам дивуюся: - хлопець ріс без батька - з дуже старою ледве живою прабабусею. - мама весь час була на роботі, але ретельно слідкувала за освітою. Тут в першу чергу активно «працювали» бабуся (не жила з ним) та нерідний дідусь: водили то на спорт, то на курси, то в школу. - в лютому чи в березні 2022 вивезли в Чехію - хлопцю було 15 чи 15,5 років - і нічого особливого не вмів робити і хисту ніякого ні до чого не було і все життя майже поламалося. - але активно вчився в чеській школі і паралельно в українській. Все вивчив, здав - переїхав з мамою з Чехії через Україну на Польщу, вступні іспити і початок навчання. На практиці - моя думка - треба брати приклад.
По виділеному, це напевно в якійсь сільській фірмі можна прокрутити, тут навіть в кіоску коли купляєш картоплю - дають чек. Не знаю, можливо Варшава ще не вийшла з 90-хх?
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1463 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 25 січ, 2024 20:51
BIGor написав:По виділеному, це напевно в якійсь сільській фірмі можна прокрутити, тут навіть в кіоску коли купляєш картоплю - дають чек. Не знаю, можливо Варшава ще не вийшла з 90-хх?
В багатьох галерах так: продають закордон "мідла" на кілька проектів, а він з своєї ЗП наймає кілька джунів, які працюють за нього.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 25 січ, 2024 20:59
Підполковник ГУР на хвилиночку.
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 25 січ, 2024 21:09
Дюрі-бачі написав: BIGor написав:По виділеному, це напевно в якійсь сільській фірмі можна прокрутити, тут навіть в кіоску коли купляєш картоплю - дають чек. Не знаю, можливо Варшава ще не вийшла з 90-хх?
В багатьох галерах так: продають закордон "мідла" на кілька проектів, а він з своєї ЗП наймає кілька джунів, які працюють за нього.
Я такого особисто не бачив, можливо в нормальних "галєрах" працюю.
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 25 січ, 2024 21:12
Дюрі-бачі написав:Сина знайомого не пустили через кордон сьогодні, хоча ніяких законних підстав не мають: йому 18 років буде тільки через 4 дні...
А він на обліку стоїть в військкоматі?)
-
cherchiltank
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 251 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 25 січ, 2024 21:14
cherchiltank написав:А він на обліку стоїть в військкоматі?)
Здається всіх в 16 оптом на облік водили зі школи.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 25 січ, 2024 21:14
BIGor написав: akurt написав:- влаштувався на роботу - поки "неофіційно"
"Класний" початок нового життя в Європі...
Як звикли)
-
cherchiltank
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 251 раз.
-
-
Профіль
-
-