Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19951996199719981999 ... 2901>
Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 10:17

BIGor написав:
  Дюрі-бачі написав:
  Bolt написав:таблетки от давления, без рецепта врача не возможно было даже их купить в аптеке.

Аналогічні проблема: родичка хотіла деякі таблетки купити в аптеці (Адельфан), які в Україні не продають вже, не продали.

Яка проблема сходити до лікаря і отримати рецепт? В Польщі можна і по телефону отримати рецепт, якщо якісь не складні проблеми.

Мабуть до того лікаря треба якось оформитись, якусь чергу по запису вичекати (а тиск вже зашкалює) , а, якщо приватно, то в Польщі то не зовсім щоб безкоштовно буде. 😏
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 272 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 10:29

Bolt написав:
  BIGor написав:
  Дюрі-бачі написав:Аналогічні проблема: родичка хотіла деякі таблетки купити в аптеці (Адельфан), які в Україні не продають вже, не продали.

Яка проблема сходити до лікаря і отримати рецепт? В Польщі можна і по телефону отримати рецепт, якщо якісь не складні проблеми.

Мабуть до того лікаря треба якось оформитись, якусь чергу по запису вичекати (а тиск вже зашкалює) , а, якщо приватно, то в Польщі то не зовсім щоб безкоштовно буде. 😏

В Польщі коли влаштовуєшся на роботу - дають ще приватну страховку за якісь умовні гроші (80-100 зл на місяць) + на членів родини. Тому сходити до лікаря - не проблема. Ну хіба що до ЛОРа. Ця страховка навіть МРТ покриває.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1861 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 10:42

BIGor написав:
  Bolt написав:
  BIGor написав:Яка проблема сходити до лікаря і отримати рецепт? В Польщі можна і по телефону отримати рецепт, якщо якісь не складні проблеми.

В Польщі коли влаштовуєшся на роботу - дають ще приватну страховку за якісь умовні гроші (80-100 зл на місяць) + на членів родини. Тому сходити до лікаря - не проблема. Ну хіба що до ЛОРа. Ця страховка навіть МРТ покриває.

Я приїхав до Польщі(не на роботу) в мене раптово підвищився тиск(таблетки забув з собою взяти) Мої подальші дії?!
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 272 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 10:51

Bolt написав:
  BIGor написав:
  Bolt написав:Мабуть до того лікаря треба якось оформитись, якусь чергу по запису вичекати (а тиск вже зашкалює) , а, якщо приватно, то в Польщі то не зовсім щоб безкоштовно буде. 😏

Я приїхав до Польщі(не на роботу) в мене раптово підвищився тиск(таблетки забув з собою взяти) Мої подальші дії?!

Якщо приїхав як турист - маєте завчасно купити туристичну страховку. Коли купляєш тур в Єгипет чи Турцію - купляєш же страховку?
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1861 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 11:01

BIGor написав:Якщо приїхав як турист - маєте завчасно купити туристичну страховку. Коли купляєш тур в Єгипет чи Турцію - купляєш же страховку?

Поліс туристичного страхування купують виключно боягузи. Зекономити за тижневий поліс 190 гривень - то найвища насолода!
Мене завжди дивують запитання від наших людей: "Чи перевіряє прикордонник наявність Поліса туристичного страхування при візиті в ту чи іншу країну?".
Пояснення про те, що то потрібно ДЛЯ ВАС, а не для нього - то на аргумент.
Пояснення, що прикордонник має поліс медичного страхування - і йому з цього приводу нема чого хвилюватися - то не аргумент.
Зекономити 190 гривень - то аргумент.... Сильний аргумент.
akurt

Подякував: 4003 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 11:34

Але економити 190 гривень на Полісі медичного страхування - то злочин проти себе.
Лікування в госпіталі за кордоном може забрати всі гроші родини...
Як сказала мені одна приятелька з приводу того, що її мама їде в гості та намагалася зекономити саме 190 гривень: "Я їй сказала, що в разі негараздів продам власну почку та заплачу за лікування!"

Інша приятелька - громадянка Німеччини (!) - приїхала відпочивати в Туреччину без такого Поліса - дитина все бовталася в басейні - почало боліти вухо - відвезли в лікарню в Анталії - огляд лікаря, діагностика, процедури та та лікування обійшлися в 500 (п"ятсот) євро - то німецька громадянка сказала що то було дуже дуже боляче і вона жалкує, що такого поліса на було... Зекономила...
Я завжди оформлюю такі поліси. 10 квітня відлітаю в США на 2 тижня у справах - то вже готовий Поліс від Привату "Весь світ" - заплатив щось в районі 700 гривень. То "дурняк"...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 12:06

Від колес пропоную повернутися до теми гілки...
Еміграція, заробітчанство.

News from USA

When he does feel happy?

Вчора спілкувався трохи з сусідом пана rjkz - мешкає в New York (Бруклін) і задавав питання саме про навчання дитини в школі. Перший клас. Наведено цитати.

- Привіт Максу! Слухай, а що в тебе зі школою для дитини – яка ситуація?
- У нас є початкова школа. Ми ходимо до школи, що "на районі".
- Просвіти з цікавості: платно/безкоштовно, яка в школі ситуація, режим за часом.
- Дивіться: школи безкоштовні. За часом – з 8.00 до 2.00 pm. Якщо потрібно - можна подавати заявку на продовження - до 4.00 pm або 5.00 pm (вечора).
- Cкільки учнів та контингент який?
- Контингент - «солянка» 😉- мексиканці, китайці, японці, казахстанці, американці, українці. Учнів за кількістю – 20 осіб (якщо не помиляюся).
- Ну ось зараз вінегрет скрізь такий - сваха у Франції працює в школі, чорненькі, жовтенькі, так каже "найгірші" - це афганці...
- Ось як... Ну ми з ними поки що тут не стикалися...
- Що вчать із незвичайного?
- Ви знаєте - з "незвичайного" мене вразило як у них подача йде матеріалу - порівняно як я навчався свого часу - це небо та земля (Примітка: хлопець народився та виріс в великому обласному центрі. Там же закінчив один з національних університетів).
- ЦІкаво, у нас за таке навчання у всіляких "ліцеях" платять більше, ніж за навчання в університетах Європи... а ще?
- У них все більш "грайливою" формою. У них немає такого, що сів за стіл, парту – все – ти штудуєш матеріал, вчиш і т.д. У них то під музику, то під мультфільм вони читають, вважають... Я так розумію, це зроблено для того, щоб було цікаво їм, бо 5 років - у деяких ще іграшки перед очима😉
- Ага ось уже чую таке по Канаді - діти бігом біжать до школи і вільний вибір предметів...
- У нас поки що немає вільного вибору предметів – вони англійську вчать, математику, листування (вчаться писати) проходять. Це вже трохи пізніше...
- Your lessons really help!
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 12:42

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Смотря с чем сравнивать.
5 куе после 17-18 лет работы не мегацифра - это точно. Пенсии.
А вот мега цифра в 5 кгрн - это точно мегацифра или не точно?

Ти порівнюєш гіпотетичне майбутнє в США з Україною 10-річної давнини. В мене мати таки відсудила пенсію в 12 тис. грн. і продовжує працювати і їй 62, а не 67, і з.п. десь 20 і до зп халтур каже, що вистачає. І своє житло і заощадження є. І навіть акції є.
І по факту. Нет цифра в неї вища зараз ніж у гіпотетичного пенсіонера в США з пенсією 2740, який орендує житло.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 13:28

Denik написав:Ти порівнюєш гіпотетичне майбутнє в США з Україною 10-річної давнини. В мене мати таки відсудила пенсію в 12 тис. грн. і продовжує працювати і їй 62, а не 67, і з.п. десь 20 і до зп халтур каже, що вистачає. І своє житло і заощадження є. І навіть акції є.
І по факту. Нет цифра в неї вища зараз ніж у гіпотетичного пенсіонера в США з пенсією 2740, який орендує житло.

І це ж людина, мабуть, серйозно пише...
Пенсія 300 дол., яку ще треба відсудити. З/п 500 дол., яка подається як велике досягнення. І все це порівнюється з якимсь драматичним прикладом з США.
То порівняйте цього гіпотетичного пенсіонера з США з таким самим гіпотетичним пенсіонером з України з пенсією у 5000 грн. та без власного житла.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 26 бер, 2024 14:52

Gastarbaiter написав:
  Denik написав:Ти порівнюєш гіпотетичне майбутнє в США з Україною 10-річної давнини. В мене мати таки відсудила пенсію в 12 тис. грн. і продовжує працювати і їй 62, а не 67, і з.п. десь 20 і до зп халтур каже, що вистачає. І своє житло і заощадження є. І навіть акції є.

І це ж людина, мабуть, серйозно пише...
Пенсія 300 дол., яку ще треба відсудити. З/п 500 дол., яка подається як велике досягнення. І все це порівнюється з якимсь драматичним прикладом з США.
То порівняйте цього гіпотетичного пенсіонера з США з таким самим гіпотетичним пенсіонером з України з пенсією у 5000 грн. та без власного житла.

И это ещё по нашим меркам огромная пенсия. Я бы порекомендовал Denik посмотреть отчёты ПФ по размерам пенсий, какой % имеет 12 тыс.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 19951996199719981999 ... 2901>
Форум:
+ Додати
    тему