Мабуть до того лікаря треба якось оформитись, якусь чергу по запису вичекати (а тиск вже зашкалює) , а, якщо приватно, то в Польщі то не зовсім щоб безкоштовно буде. 😏
|
|
![]() Мабуть до того лікаря треба якось оформитись, якусь чергу по запису вичекати (а тиск вже зашкалює) , а, якщо приватно, то в Польщі то не зовсім щоб безкоштовно буде. 😏 ![]() В Польщі коли влаштовуєшся на роботу - дають ще приватну страховку за якісь умовні гроші (80-100 зл на місяць) + на членів родини. Тому сходити до лікаря - не проблема. Ну хіба що до ЛОРа. Ця страховка навіть МРТ покриває. ![]()
Я приїхав до Польщі(не на роботу) в мене раптово підвищився тиск(таблетки забув з собою взяти) Мої подальші дії?! ![]()
Якщо приїхав як турист - маєте завчасно купити туристичну страховку. Коли купляєш тур в Єгипет чи Турцію - купляєш же страховку? ![]() Поліс туристичного страхування купують виключно боягузи. Зекономити за тижневий поліс 190 гривень - то найвища насолода! Мене завжди дивують запитання від наших людей: "Чи перевіряє прикордонник наявність Поліса туристичного страхування при візиті в ту чи іншу країну?". Пояснення про те, що то потрібно ДЛЯ ВАС, а не для нього - то на аргумент. Пояснення, що прикордонник має поліс медичного страхування - і йому з цього приводу нема чого хвилюватися - то не аргумент. Зекономити 190 гривень - то аргумент.... Сильний аргумент. ![]() Але економити 190 гривень на Полісі медичного страхування - то злочин проти себе.
Лікування в госпіталі за кордоном може забрати всі гроші родини... Як сказала мені одна приятелька з приводу того, що її мама їде в гості та намагалася зекономити саме 190 гривень: "Я їй сказала, що в разі негараздів продам власну почку та заплачу за лікування!" Інша приятелька - громадянка Німеччини (!) - приїхала відпочивати в Туреччину без такого Поліса - дитина все бовталася в басейні - почало боліти вухо - відвезли в лікарню в Анталії - огляд лікаря, діагностика, процедури та та лікування обійшлися в 500 (п"ятсот) євро - то німецька громадянка сказала що то було дуже дуже боляче і вона жалкує, що такого поліса на було... Зекономила... Я завжди оформлюю такі поліси. 10 квітня відлітаю в США на 2 тижня у справах - то вже готовий Поліс від Привату "Весь світ" - заплатив щось в районі 700 гривень. То "дурняк"... ![]() Від колес пропоную повернутися до теми гілки...
Еміграція, заробітчанство. News from USA When he does feel happy? Вчора спілкувався трохи з сусідом пана rjkz - мешкає в New York (Бруклін) і задавав питання саме про навчання дитини в школі. Перший клас. Наведено цитати. - Привіт Максу! Слухай, а що в тебе зі школою для дитини – яка ситуація? - У нас є початкова школа. Ми ходимо до школи, що "на районі". - Просвіти з цікавості: платно/безкоштовно, яка в школі ситуація, режим за часом. - Дивіться: школи безкоштовні. За часом – з 8.00 до 2.00 pm. Якщо потрібно - можна подавати заявку на продовження - до 4.00 pm або 5.00 pm (вечора). - Cкільки учнів та контингент який? - Контингент - «солянка» 😉- мексиканці, китайці, японці, казахстанці, американці, українці. Учнів за кількістю – 20 осіб (якщо не помиляюся). - Ну ось зараз вінегрет скрізь такий - сваха у Франції працює в школі, чорненькі, жовтенькі, так каже "найгірші" - це афганці... - Ось як... Ну ми з ними поки що тут не стикалися... - Що вчать із незвичайного? - Ви знаєте - з "незвичайного" мене вразило як у них подача йде матеріалу - порівняно як я навчався свого часу - це небо та земля (Примітка: хлопець народився та виріс в великому обласному центрі. Там же закінчив один з національних університетів). - ЦІкаво, у нас за таке навчання у всіляких "ліцеях" платять більше, ніж за навчання в університетах Європи... а ще? - У них все більш "грайливою" формою. У них немає такого, що сів за стіл, парту – все – ти штудуєш матеріал, вчиш і т.д. У них то під музику, то під мультфільм вони читають, вважають... Я так розумію, це зроблено для того, щоб було цікаво їм, бо 5 років - у деяких ще іграшки перед очима😉 - Ага ось уже чую таке по Канаді - діти бігом біжать до школи і вільний вибір предметів... - У нас поки що немає вільного вибору предметів – вони англійську вчать, математику, листування (вчаться писати) проходять. Це вже трохи пізніше... - Your lessons really help! ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоТи порівнюєш гіпотетичне майбутнє в США з Україною 10-річної давнини. В мене мати таки відсудила пенсію в 12 тис. грн. і продовжує працювати і їй 62, а не 67, і з.п. десь 20 і до зп халтур каже, що вистачає. І своє житло і заощадження є. І навіть акції є. І по факту. Нет цифра в неї вища зараз ніж у гіпотетичного пенсіонера в США з пенсією 2740, який орендує житло. ![]()
І це ж людина, мабуть, серйозно пише... Пенсія 300 дол., яку ще треба відсудити. З/п 500 дол., яка подається як велике досягнення. І все це порівнюється з якимсь драматичним прикладом з США. То порівняйте цього гіпотетичного пенсіонера з США з таким самим гіпотетичним пенсіонером з України з пенсією у 5000 грн. та без власного житла.
![]()
И это ещё по нашим меркам огромная пенсия. Я бы порекомендовал Denik посмотреть отчёты ПФ по размерам пенсий, какой % имеет 12 тыс.
|
|