Banderlog написав:Більшість людей не бачать причини нею ризикувати. Так як не вважає державу своєю зоною відповідальності. Не знаю чи це можно змінити за пару років. І на рахунок молоді скажу теж проблема не в тому що дрова не вміють рубати чи картоплю пекти в ватрі, проблема в тому , що в них їхнє кінчається за дверима їхньої кімнати. Нема такого щоб бились за вулицю, за район чи за село на храмове свято. Це я не за всіх, але багато живуть тримаючись за мамину спідницю до 30р.
Тобто при гарантії не загинути, вважаєте, суттєво збільшилась би кількість бажаючих змінити вільне цивільне життя на вслужбу (тобто систему з обмеженнями), да ще в отих умовах війни?
katso написав:Это как раз хороший пример того что я писал Виталику когда говорил что тюрьма ухилянтов не сильно пугает потому что в армии вероятность сесть в тюрьму еще выше, и чем выше звание тем выше вероятность "попасть под раздачу".
Ухилянти можуть надати і статистику, що вище? У нас зі складу РАО пропав був ящик з калашами, начальник РАО мав трохи головняка але звільнився з армії без особливих проблем.
Судя по написаному Вы не понимаете глубины проблемы. Уволился он без проблем, и что вопрос закрыт? У меня, на гражданке, тоже был похожий случай, с обычными неоружейными предметами - тоже чуваки такие "да пофиг прокатило". Никто не дергает. А потом через пять лет где-то-там-в-органах кто-то поменялся и новый говорит "о а срок давности еще не прошел а мне нужны баллы - а можно парни вас еще на одно "собеседование". А потом еще через 5 лет. А потом они уже и не такие борзые - говорят так когда это кончится.
Хлопці, а поясніть мені, звідки в нас проблеми з мобілізацією? Про цю війну наш сивочолий Гетьман попереджав з кожного свого білборду ще у 2019 році. Наш мудрий народ вирішив, що це така політична технологія "атопутіннападьот". І проголосував за казкового персонажа, за прості рішення, за людину, яка обіцяла припинити війну з росією якось дуже просто і легко ( до речі, багато хто з моїх одеських знайомих ще в грудні 2021 з піною у рота доводив мені що "їхтамнєт", тобто ми не воюємо з росією). 13.5 млн. українців свого часу вирішили ризикнути, проголосували за казку. По даних екзітполів, 80% з них були люди віком до 30 років. Нехай, навіть, серед них 50% жінки. Але в нас залишається 5.4 млн. чоловіків до 30 років. Супер ризикових хлопців. Де вони?
Bobua написав:Але всі ці питання, всі ці чіпляння за дедалі мокріші соломинки, все оте порівняння сов з глобусами -- відволікають нас від головного: як повернути вже майже елоям (яких у нас ~ 99%), як повернути їм людську подобу? Зрозуміло, що не миттєво, так не буває, але ж має бути план! :--)
В сенсі як? Да ніяк. Гегель Вам на допомогу...
Через свідомість це (перетворення суспільства) не робиться. Доведено крахом реалізації совка.
А от по Гегелю в точності. Головний злочин комуняк, що на словах вони визнавали Гегеля, а на ділі спробували робити, як чистої води ідеалісти.
Треба змінювати битіє))) В напрямку печер. І десь на півшляху до рівня морлоків отримаєте людину.
katso За войну столько утеряли, использовали, и тд , а сколько еще исчезнет. Нет ресурсов это все проверять. В 14-м летом сели в Краматорск , вылет обратно завтра, делать было нечего. Пошли взяли цинк 5.45, из своих АКСУ пол дня с перерывами на охлаждение стволов упражнялись. Естественно гильзы не сдавали , нигде не отчитывались. Кто-то там угрожал что рано или поздно спросят (ведь подписи свои ставили, вч указывали) , но так оно все и затихло.
Banderlog написав:Більшість людей не бачать причини нею ризикувати. Так як не вважає державу своєю зоною відповідальності. Не знаю чи це можно змінити за пару років. І на рахунок молоді скажу теж проблема не в тому що дрова не вміють рубати чи картоплю пекти в ватрі, проблема в тому , що в них їхнє кінчається за дверима їхньої кімнати. Нема такого щоб бились за вулицю, за район чи за село на храмове свято. Це я не за всіх, але багато живуть тримаючись за мамину спідницю до 30р.
Тобто при гарантії не загинути, вважаєте, суттєво збільшилась би кількість бажаючих змінити вільне цивільне життя на вслужбу (тобто систему з обмеженнями), да ще в отих умовах війни?
З чого б це?
я не про це. В кожного є речі за які він готовий ризикувати життям. Але більшість ця війна не задіває. Вони не рахують це зоною особистої відповідальності.
За новими правилами чоловіки, які були визнані обмежено придатними до служби, повинні будуть протягом 9 місяців пройти повторний медичний огляд.
Тепер є лише два стани – "придатний" і "непридатний" до військової служби. Статут "обмежено придатного скасували". ------------------------------------------------------------------------- читаю таке в новинах, там ссилка на закон https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/43329 перечитав і не бачу ніде про скасування обмеженої придатності.