Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 891892893894895 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 16:57

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Меня последнее время беспокоит наличие обязательных платежей. Я просто тыкнул в первые попавшиеся объявления по Польше/Варшаве:

Продажа

https://gethome.pl/oferta/sprzedam-mies ... u-1574610/

Цена 975 тыс. зл. или около 250 тыс. дол. + сборы при покупке
Обязательная коммуналка 600 zł. Я так понимаю, что еще нужно будет доплатить налог 4 платежами в год.

https://gethome.pl/oferta/wynajme-miesz ... u-1576473/

W cenie najmu 2700 PLN + 800 PLN czynsz administracyjny z zaliczkami na media, dodatkowo dochodzi opłata za prąd.
Opłaty administracyjne - obecnie 810,49 PLN. Czynsz dla mnie 2700 PLN. Zdjęcia łazienki przed naprawą.

Или перевод:

Ціна оренди 2700 злотих + 800 злотих адміністративні сбори (чінш) з передоплатою за комунальні послуги, плюс електроенергія.
Адміністративні збори – зараз 810,49 злотих. Орендна плата для мене 2700 злотих. Фото ванної кімнати до ремонту.

Вот так, человек может "вложить" в Польшу/Варшаву 200+ и найдя арендатора на 900 дол, из них иметь меньше 700.
Может для перепродажи и можно баловаться, как хочет Бетон, то как финализация капитала, то я не уверен.
b3320413

С нами с: 13.08.18
Благодарил (а): 25 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 17:04

Три роки тому радився з форумчанами щодо купівлі 2к квартири в Києві. Але все тече, все міняється, купив замість неї таунхаус (86кв.м) середини нульових з відносно свіжим ремонтом. Локація як для форумчан не дуже (по правилу ЛЛЛ :lol: ) - периферія Угорщини. Але брав більше як диверсифікацію, а також, можливо, як майбутній трамплін на Будапешт.
Де юре оформив на маму, бо я не виїзний. Жаль, що неясно коли зможу сам навідатися.

Изображение
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 17:06

The_Rebel писал(а):периферія Угорщини

И какие у вас обязательные платежи + налоги?

The_Rebel писал(а):правилу ЛЛЛ

Жизнь сложная штука. Локация, локация и локация - это скорость сдачи или время экспозиции, стоимость аренды, обязательные платежи, поборы и налоги с рентного дохода, всякие неплательщики и в меньше степени окупасы.
Да, еще стоимость входа, со своими гербовыми сборами в 3%+ процента и обязательными риелторами пусть наРех идут.
b3320413

Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 17:10

b3320413 писал(а):
  The_Rebel писал(а):периферія Угорщини

И какие у вас обязательные платежи + налоги?

Ще навіть не платив податок на купівлю (він має прийти поштою на протязі 2-х тижнів). Але оформлюють там як і в нас - офіційно сума одна, а по факту готівкою сума інша. Хоча я цього не хотів, але так як це було вигідно в тч. продавцю, то домовилися без мене на цьому
The_Rebel

2
1
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 17:28

b3320413 писал(а):Ціна оренди 2700 злотих + 800 злотих адміністративні сбори (чінш) з передоплатою за комунальні послуги, плюс електроенергія.
Адміністративні збори – зараз 810,49 злотих. Орендна плата для мене 2700 злотих. Фото ванної кімнати до ремонту.

А що таке "Адміністративні збори"? Це як збір ОСББ?
The_Rebel

2
1
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 17:44

The_Rebel писал(а):А що таке "Адміністративні збори"? Це як збір ОСББ?

Я думаю, да.

https://continentestate.com/extra-costs ... y-hungary/
Такое пишут:

Что входит:
Единоразовая государственная пошлина на покупку недвижимости (оплачивается в течение одного месяца после вступления права собственности)
4 % от стоимости покупки

Услуги агентства недвижимости (риелтора)
2 % от рыночной стоимости объекта

Услуги юриста (адвоката)
1-1,5 % от суммы сделки

Пошлина в мэрию за прошение о получении разрешения на покупку
около 170 – 200 €
Нотариально заверенная копия загранпаспорта венгерским нотариусом
около 10 €
Лист собственности (выписка из кадастрового реестра)
около 30 €
Оплата в земельный комитет, наложение вето на операции с недвижимостью
60 €
Оплата паспорта домовладения
22 €
Электронная выписка из земляного отдела для подачи в мэрию
12 €

Сумарно я начситал 7% + 300€

Там же написано:
Стоит отметить, что в Венгрии нет ежегодного налога на недвижимость, за исключением таких курортных зон, как район озера Балатон и курорт Хевиз. Согласно решений муниципальных властей, в данных курортных зонах размер налога зависит от типа объекта и его расстояния к курорту.

The_Rebel писал(а):купив замість неї таунхаус

Вы купили для себя или под сдачу?
b3320413

Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 18:16

b3320413
Адвокат уже оплачений, рієлтора не було, знайдена була напряму через знайомих, що там живуть. А ті 4% будуть на половину вартості (що записана в договорі купівлі продажу), тому можна рахувати 2%. Значить вийде десь 3% плюс 300 Євро, якщо по вашим розрахункам правильно. Але багато платежів мають ще прийти на пошту, я так зрозумів.
Я працюю на відстані, тому в майбутньому можливо і для себе, ну і через це щодо локації в мене не було якихось побажань (поближче до України, щоб батькам зручніше поїхати), а більше до ремонту (заїхав і живи). Здавати в оренду не планую, бо ремонт досить свіжий, а локація не передбачає значних орендних платежів. Більше вигідна для перепродажі в майбутньому та проживання самому або родичів.
Проте у Угорщині дуже велика різниця між столицею і периферією по ціні. Не так як в Польші, що Краків, Вроцлав, Гданськ не сильно по відрізняються від столиці. Я думаю через те, що Будапешт це єдине місто мільйонник. Інші міста не більше 200 тис.
Але там ще у них є податки на продажу, які нараховуються на різницю між покупкою і продажем, вони ідуть по спадній до 5 років, тому в перші роки продавати не вигідно (особливо якщо офіційна ціна буде відрізнятися набагато у більшу сторону від офіційної ціни покупки)
The_Rebel

2
1
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 18:35

The_Rebel писал(а):А ті 4% будуть на половину вартості (що записана в договорі купівлі продажу), тому можна рахувати 2%... Більше вигідна для перепродажі в майбутньому та проживання самому або родичів.

Смотрите, если человек согласился половину взять на себя (2%), и без риелтора удалось найти, то скорее всего будет не для перепродажи, а для жизни для себя. Но! исключать, что именно ваш дом кому-либо понадобится и у вас его купят более дорого, не нужно.

The_Rebel писал(а):Але там ще у них є податки на продажу, які нараховуються на різницю між покупкою і продажем, вони ідуть по спадній до 5 років, тому в перші роки продавати не вигідно (особливо якщо офіційна ціна буде відрізнятися набагато у більшу сторону від офіційної ціни покупки)

Вы же сами говорите, что можно доплатить наличкой и такое практикуется.

Ежегодных налогов нет - уже хорошо. А что у вас по коммунальным платежам? За вывоз мусора и т.п.?
b3320413

Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 18:40

b3320413 писал(а):Меня последнее время беспокоит наличие обязательных платежей. Я просто тыкнул в первые попавшиеся объявления по Польше/Варшаве:

Продажа

https://gethome.pl/oferta/sprzedam-mies ... u-1574610/

Цена 975 тыс. зл. или около 250 тыс. дол. + сборы при покупке
Обязательная коммуналка 600 zł. Я так понимаю, что еще нужно будет доплатить налог 4 платежами в год.

https://gethome.pl/oferta/wynajme-miesz ... u-1576473/

W cenie najmu 2700 PLN + 800 PLN czynsz administracyjny z zaliczkami na media, dodatkowo dochodzi opłata za prąd.
Opłaty administracyjne - obecnie 810,49 PLN. Czynsz dla mnie 2700 PLN. Zdjęcia łazienki przed naprawą.

Или перевод:

Ціна оренди 2700 злотих + 800 злотих адміністративні сбори (чінш) з передоплатою за комунальні послуги, плюс електроенергія.

Вот так, человек может "вложить" в Польшу/Варшаву 200+ и найдя арендатора на 900 дол, из них иметь меньше 700.
Может для перепродажи и можно баловаться, как хочет Бетон, то как финализация капитала, то я не уверен.

Czynsz платит арендатор. Если квартира пустая, то вода и электричество будут 0, отопление на минимум. Из 550 злотых "чинша" собственно содержание дома (уборка, охрана, ремонты и т.п.) тянет примерно на 250. Заплатить за год 3000 злотых, а квартира за этот год подорожает тысяч на 50-100.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 18:47

b3320413
Ні, у продавця були свої податки, ніхто ні за кого не платив. Я мав на увазі 2% замість 4-х, тому що офіційну ціну домовилися зменшити у 2 рази. Наполягав сам продавець, щоб зменшити і свої податки.
На рахунок платежів, надіюсь все буде по лічильникам, там вони встановлені. Але детально пізніше повідомлю, бо мама ще лише буде їхати все переооформлювати на себе по комуналці. Може і якісь субсидії там є для пенсіонерів або що, поки не ясно.
The_Rebel

2
1
  #<1 ... 891892893894895 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор