Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Расскажите, как часто вам за всю жизнь потребовались: синус 30 косинус 45 сумма квадратов чисел расчет силы тяжести расчет давления жидкости Формула медианы треугольника Площадь боковой поверхности конуса Длина хорды через угол и радиус
Расскажите, как часто вам за всю жизнь потребовались: синус 30 косинус 45 сумма квадратов чисел расчет силы тяжести расчет давления жидкости Формула медианы треугольника Площадь боковой поверхности конуса Длина хорды через угол и радиус
Вот честно.
Більше половини перерахованого в моїй роботі мілітарного (а потім і цивільного) пілота. А фізика так кожен день. Звичайно що можна просто як дресирований ведмідь дьоргати органи керування. Але тим і відрізняється пілот від ведмедя на велосипеді , що перший розуміє що він робить.
Вот честно.
Задаєте глупі питання . Формули/аксіоми ітд зазубрені нікому не портібні, а потрібні навики логічного мислення.
Да будет вам известно, что логика, как и этика, преподавалась в союзе отдельно. Была постепенно выпилена из программы ближе к розвалу. Вы же сам сказал, что ВСЕ нужно. Вот я и спрашиваю, что конкретно из алгебры, геомтрии и физики вы как ИТшник используете. Личо уверен что не более 5% из всех этих предметов... Так зачем ВСЕ?
А логка у вас это пузырьковая сортировка или бинарное дерево? Или 3 вида циклов(иф-элс вайл и ду), на которых все ваше программирование построено ещё со времен бейсиков вшитых в ЗХ-Спектрум? Так это база, примерно как математика в начальных классах.... Или логика - качать куски с гитхаба и интегрировать? Или искать решения на стековерфлоу ?
На Олімпіаді в Парижі чимало етнічних українців, які представляють зовсім інші країни. Ловіть інформацію про 6 спортсменів, які могли представляти Україну на цьогорічних Олімпійських іграх, але обрали Канаду. https://ua.tribuna.com/uk/blogs/31secto ... ource=copy
Вот честно.
Сумма квадратов, чисел, тоесть гипотенуза. Очень часто пришлось использовать, хотя-бы при строительстве дома для вычисления диагонали фундамента. Ну чтобы фундамент имел прямоугольную форму. Или те же ворота, секции забора варил тоже приходится, использовать теорему Пифагора. Ну и физика используется не столько в виде формул, сколько в виде использования физических процессов. А насчёт давления жидкости буквально пару недель как облом с этим вышел. Ехал на море, обычно замораживаю пару бутылок воды в сумку холодильник вместо элементов. Ну и утром иду её брать, тут такой нехиоый взрыв, аж крышку полки морозильника отвалило.Короче от мороза и расширения лопнули все три бутылки. Раньше, я это делал много раз, все было нормально. Оказалось наши экономисты просто изготовили бутылки из более тонкого пластика которые не выдержали давления. 4МНИП при замерзании вода расширяется на 10%
Shaman написав:а що таке чисте ИТ? зараз під ІТ розуміють зовсім різні спеціальності.
якщо з математикою не дуже, то Системний аналіз не те, гадаю має сенс подивитися ще щось...
Мав на увазі програмістів. Кажуть там математика не дуже потрібна.
Все дуже відносно. Якщо орієнтуватися на найбільш затребуваний напрям зараз - AI, то математика просто конче необхідна. Програмування, незалежно від мови - це не самодостатня річ для роботи, її варто розглядати в певному домені (сфері) застосування, що й визначає "потрібна чи не потрібна" математика, як і інші природничі чи суспільні науки. Якщо цей вибір робить не ваша дитина, а ви замість неї, то питання ви ставите неправильно відпочатку. Будь-який подібний вибір буде хибним апріорі. (Це звісно моя особиста думка, сподіваюся, все у вашої дитини буде добре)
Вибір доводиться робити мені, бо йому байдуже. Справедливості заради, коли, я поступався, то хоч вибір робив і я, але основною метою поступленням булр відкотити від армії за допомогою військової кафедри. Тож до вибору спеціальності ставився поверхнево.
Bolt написав:Мав на увазі програмістів. Кажуть там математика не дуже потрібна.
Все дуже відносно. Якщо орієнтуватися на найбільш затребуваний напрям зараз - AI, то математика просто конче необхідна. Програмування, незалежно від мови - це не самодостатня річ для роботи, її варто розглядати в певному домені (сфері) застосування, що й визначає "потрібна чи не потрібна" математика, як і інші природничі чи суспільні науки. Якщо цей вибір робить не ваша дитина, а ви замість неї, то питання ви ставите неправильно відпочатку. Будь-який подібний вибір буде хибним апріорі. (Це звісно моя особиста думка, сподіваюся, все у вашої дитини буде добре)
Вибір доводиться робити мені, бо йому байдуже. Справедливості заради, коли, я поступався, то хоч вибір робив і я, але основною метою поступленням булр відкотити від армії за допомогою військової кафедри. Тож до вибору спеціальності ставився поверхнево.
Команди ЛНУ з алгоритмічного програмування (ICPC) одні з найсильніших в Україні, а часто і на міжнародному рівні. Але хлопці (якось так складається), що в їх складі уже на вступі мали десь 200 чи близько балів по ЗНО-НМТ з математики-фізики. Наприклад
Фінал цьогорічних змагань відбудеться у листопаді 2023 року у Єгипті, де за першість змагатимуться понад 100 команд з різних країн світу. Україну на Чемпіонаті представлятиме команда Львівського університету «LNU Stallions», до якої увійшли студенти-магістри факультету прикладної математики та інформатики Максим Щерба, Петро Тарнавський і Ярема Стягар. https://lnu.edu.ua/komanda-lvivskoho-un ... amuvannia/
А надіятися що з посередніми знаннями в 17 років раптом сильно щось зміниться в універі наївно.
Востаннє редагувалось Ой+ в Суб 10 сер, 2024 09:26, всього редагувалось 1 раз.
dimo_0n написав:Да будет вам известно, что логика, как и этика, преподавалась в союзе отдельно. Была постепенно выпилена из программы ближе к розвалу. Вы же сам сказал, что ВСЕ нужно. Вот я и спрашиваю, что конкретно из алгебры, геомтрии и физики вы как ИТшник используете. Личо уверен что не более 5% из всех этих предметов... Так зачем ВСЕ?
А логка у вас это пузырьковая сортировка или бинарное дерево? Или 3 вида циклов(иф-элс вайл и ду), на которых все ваше программирование построено ещё со времен бейсиков вшитых в ЗХ-Спектрум? Так это база, примерно как математика в начальных классах.... Или логика - качать куски с гитхаба и интегрировать? Или искать решения на стековерфлоу ?
теорія множин, це з якого курсу? AND, OR, XOR, NOT це з якої алгебри, булевої чи якої? Це з того, що б-який ІТник вживає.
Далі, в певних напрямах вимагається: - теорія імовірності - калькулюс - ЦОС (цифрова обробка сигналів)
Можливо, для веб-розробника матан, в більшості випадків не потрібен, але ІТ це не лише веб.
Faceless написав:Якщо орієнтуватися на найбільш затребуваний напрям зараз - AI, то математика просто конче необхідна.
Писати промпти ШІ математика конче непотрібна. І нейромережі, це не про математику, це про нейромережі. Набір нод і набір зв"язків між нодами. Чи мова тренувати ШІ, теж це не про математику.
В певних напрямах ІТ достатньо базових "математичних" знань, в інших потрібно більш глибокі, але і там є так звані "алгоритмісти", які складають матмоделі, а програмісти просто ті алгоритми перекладають на тексти які потім легше перевести на машинну мову. Тобто програміст ближче до тлумача із людської мови на машинну, чим до математика чи фізика.
Плюс до того є всякі бізнес аналітики та архітекти, одні перекладають завдання з мови клієнтів на більш формальні вимоги до ПЗ, а інші на основі тих вимог роблять архітектуру та дизайн того ПЗ. А програмісти вже рамках того всього роблять те, що написано було вище.
А ще всякі менеджери та продажники, кадровики і т.д. і т.п.
Риторичне запитання: вставляючи Jpeg картинку на фінанс, чи має знати, наприклад. хотаб чи вітальєн перетворення Фур"є яке використовується в Jpeg?
Востаннє редагувалось flyman в Суб 10 сер, 2024 09:45, всього редагувалось 1 раз.