Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 5960616263 ... 126>
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 14:51

smdtranz написав:вы так считаете тот саморазряд, будто собираетесь на космическом корабле каждый ватт считать.
ну купите мелкий экофлоу, павербанк или аналог на маломощные приборы. включите в режиме ибп и все.
на сутки хватит, может и двое.
ну а мощный экофлоу, инвертор или типа того можно для более мощной техники юзать.

у меня 1.6 квт*ч экофлоу стоит в режиме ибп на электронику всю, комп, телик, всякие зарядки телефонов, роутер, помпа аквариума. об кондиционере, всяких бойлерах и тд речь не идет. в квартире газ, воды нагреть для чая можно и на нем. бойлер или холодильник сам по себе аккумулятор. при необходимости докуплю еще батарею на 2 квтч.

Цікаво буде Вас послухати коли буде блекаут на 2-3 доби. Та оцінка реальної ємності і ККД на живлення критичного обладнання через 220. Ви ж, напевно, в курсі, що заявлені виробником 1,6кВт*год, це не зовсім правда, якщо зможете витягнути 1,2кВт*год, це буде відмінний результат. :lol:

Також в режимі ІБП, дуже цікавить як впаде ємність, і, наскільки високою є надійність станції, чи переживе вона без ремонту через рік-два, враховуючи схемотехніку. :lol:
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 15:00

_Mykola_ написав:Ще раз. У пауербанка є QC, PD ШТАТНА функціональність, перетворення напруги йде там, для використання цього функціоналу щоб отримати 9,12,15,20 вольт, доцільно використовувати тригери, а не підвищувачі.
У тому дів проекті, є така ж плата павера з ЮСБ роз'ємом, якщо та плата вміє QC, то додаткова підвищувальна плата то недоцільно та не зовсім безпечно.

А теперь я ещё раз я напомню о каком проекте речь: о по сути самопальном пауэрбанке с DC-DC преобразователем, у которого напряжение настраивается переменным резистором и который предполагается один раз настроить, чтобы он выдавал 12 В. Никаких других повышателей напряжения там не лежало. Вопрос, вот эта самая ШТАТНАЯ функциональность QC включает в себя такой же DC-DC преобразователь, только уже с электронным управлением по протоколу или работает как-то совсем иначе более эффективно? А если не обходится, то зачем этот довесок в виде протокола и электроники, которая его обеспечивает? Как он КПД увеличивает? По ссылкам выше смотрел, ответа на эти вопросы не нашёл.

А QC та плата в самопале скорее всего не умеет. Можно поставить и такую, что умеет, но зачем, если мы источник питания собираем под конкретное напряжение?
moveton

Подякував: 65 раз.
Подякували: 702 раз.

Профіль

1
6
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 15:02

Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

Wirująświatła написав:
  Faceless написав:Але і з точки зору навіть суто зручності
если единственная станция ломается, на неделю-две вы остаетесь без резервного питания (у мастеров в блэкауты были очереди). Это - обратная сторона удобства. Со временем приходит понимание все что можно зарядить /запитать копеечными павербанками, надо запитывать ими.

Это как самокат vs автомобиль. Авто конечно удобнее, но гонять его с одним водителем на борту на расстояние до 20 км еще и по хорошей погоде - марнотратство, даже не принимая во внимание цену топлива, только ресурс и расходники.

В цій схемі оті копійочні павербанки якраз виступають як перестраховка у випадку проблем з основним резервним джерелом. Може якщо комусь ок як по графіку перемикати купу пристроїв то до павербанку то до звичайного живлення, не забувати заряджати ту купу павербанків, мати постійну купу проводів і це заради оціночної економії кількадесят доларів - то суто персональний вибір.
Порівняння авто з самокатами тут не дуже в тему. Для невеликих відстаней взагалі краще пішки ходити, а не заробляти болячки хребта і суглобів. На закупи з самокатом теж не дуже поїздиш. Безпечно припаркувати самокат ніде, доведеться тягати з собою по сходах, і це якщо то взагалі можливо (не вигонять нафіг). Хіба що орендувати той самокат, але тоді питання економічної доцільності стає неоднозначним. І не на всяку гірку самокат затягне в тому ж Києві. Питання ж безпеки як було так і залишається актуальним - у велосипеда і моноколеса складностей менше. На тому ж велику хоча б тимчасово можна руль відпустити чи тривалий час тримати однією рукою.
Але то вже інша тема обговорення взагалі
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 15:08

_Mykola_ написав:
  smdtranz написав:вы так считаете тот саморазряд, будто собираетесь на космическом корабле каждый ватт считать.
ну купите мелкий экофлоу, павербанк или аналог на маломощные приборы. включите в режиме ибп и все.
на сутки хватит, может и двое.
ну а мощный экофлоу, инвертор или типа того можно для более мощной техники юзать.

у меня 1.6 квт*ч экофлоу стоит в режиме ибп на электронику всю, комп, телик, всякие зарядки телефонов, роутер, помпа аквариума. об кондиционере, всяких бойлерах и тд речь не идет. в квартире газ, воды нагреть для чая можно и на нем. бойлер или холодильник сам по себе аккумулятор. при необходимости докуплю еще батарею на 2 квтч.

Цікаво буде Вас послухати коли буде блекаут на 2-3 доби. Та оцінка реальної ємності і ККД на живлення критичного обладнання через 220. Ви ж, напевно, в курсі, що заявлені виробником 1,6кВт*год, це не зовсім правда, якщо зможете витягнути 1,2кВт*год, це буде відмінний результат. :lol:

Також в режимі ІБП, дуже цікавить як впаде ємність, і, наскільки високою є надійність станції, чи переживе вона без ремонту через рік-два, враховуючи схемотехніку. :lol:

При блекауті на 2-3 доби буде однаково, паверстанція у вас, інвертор з акумом чи ящик павербанків. Більшість закладів з генераторами теж позакриваються. Тож незрозуміло, про що взагалі мова.
В мене станція як ІБП працювала з 2022 в усі періоди блекаутів і якось досі політ нормальний. Ємність падає невідворотньо, див не буває, але поки що не бачу що стала менше тримати ніж напочатку
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 15:10

_Mykola_

а в случае ядерной войны так он вообще не спасет :lol:
ну, придется от генератора заряжать.
или от солнца, когда оно будет.
сейчас заряд поддерживается на уровне 80%. летом себя отлично показал

если будет срака, то не будет воды. вот это проблема посерьезнее, тут только переезд в село и копание колодца со всевозможными фильтрами спасет. ну и генератор с тонной топлива, несколько тонн дров. и бункер :lol:
Востаннє редагувалось smdtranz в Нед 06 жов, 2024 15:12, всього редагувалось 1 раз.
smdtranz

Подякував: 13 раз.
Подякували: 99 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 15:11

_Mykola_ написав:
  Faceless написав:Ну дивіться, варто мати малопотужні елементи в будь-якому випадку, їх легко і в дорогу взяти і знайти де їх зарядити простіше. Бо знаю історії як люди в 2022 в кафешки приходили з візками з екофлоу :)
Але і з точки зору навіть суто зручності - купа павербанків і проводів окремо на ноути, на телефони, планшети і тп, то по кругу перезаряджати і перепідключати - така собі історія.
Можу тільки погодитися, що різні павербанки, включно з PD ват на 60 і вище і поменше - маст хев. Як і лед світильники, ліхтарики і тп. Незалежно від блекаутів. Це те що згодиться всюду, і вдома і в дорозі і у відрядженні і на відпочинку і на природі.
А надрочувать на ровтер в 0.5 Вт чи скільки там, і робити щасливий фейс - то як мінімум самообман

++ 2-3 100W пауери з PD 100W + 35W(10А) зі змінними 2*21700 елементами, для того щоб можна було взяти з собою, більш ніж достатньо для невеликих потреб.
100W(40А) навіть можна заживити електропідігрів 12V простирадла, або зарядити ноутбук + їх доцільно використовувати для заряду з сонячних панелей коли генерація менше 15 ват з панелі.
Окремо кучка елементів, то трохи напряжно, але тримати зарядженими 10 елементів для змінного пауербанку + ліхтарів, то також зручно і дуже функціонально, головне якщо не користуєшся, виймати з пауера, або ізолювати контакти, тоді ревізія може раз в рік.
Саморозряд якісних нових елементів дуже малий, заряджені до 4.12В, за рік розрядилися до 4.10-4.11В.

Я вказав PD від 60 W бо цього вже досить щоб живити звичайний ноутбук. Невелику електроковдру думаю теж. В мене є на 110, кілька на 60, але щоб і зі змінними елементами - я так не заморочувався. Це розхідник.
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 15:13

Faceless написав:Безпечно припаркувати самокат ніде,
уже массово паркуют их на турникетах для велосипедов с велозамком. Куча прокатных по городу, зачем замарачиваться воровать хозяйский, среди белого дня и под камерами? Но я не оставляю, корзинку на самокат и вперед по супермаркету. Намного удобнее тележки. В маркеты с узкими проходами я не хожу, чтобы чего то не зацепить. Благо есть выбор.

С самокатом меня выставили ровно 1 раз. Суммарный пробег 3х моих самокатов около 10 тыс км. Из ремонтов только замена покрышек на литые. На 5 тыс буду менять подшипники. Износ акб менее 10%, но экономии пока нет, они только себя окупили. На топливо и расходники я бы потратил +/- эквивалент их стоимости. Следующие 10 тыс это уже экономия.
  Faceless написав:не забувати заряджати ту купу павербанків,
подключили все павербанки к удлинителю с кнопкой. Туда же блютуз наушники, фонарик (у меня отдельный для самоката), планшеты. Кнопку включили и хозяйство заряжается. Можно таймер купить чтобы зарядка автоматически включалась и выключалась. Тут проблемы нет.
  Faceless написав:, мати постійну купу проводів і це заради оціночної економії кількадесят доларів
провода соглашусь. Наушники и фонарик микросд, планшет lightning, смартфоны и павербанки туре с. В теории есть какие то переходники, но в них нет смысла 5-7-8 проводов и проблема решена. У меня еще и тестер на каждом проводе висит. И нет не ради экономии 10 долларов. Вы когда то ремонтировали что то сложное? Принесите вашу станцию в мастерскую, скорее всего вас ждут квадратные глаза мастера. Мастеров раз два и нет. Было время я неделю искал кто мне заменит покрышки самоката на литые. Ремонтировать что то сложнее холодильника - реальный головняк и рск что наремонтируют на новую поломку. Ну разве что вы сами во всем шарите. Явыберу головняк заряжать 10 гаджетов включением одной кнопки, чем искать адекватного мастера ремонтировать экофлоу или авто.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 15:30

Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

Wirująświatła написав:
  Faceless написав:не забувати заряджати ту купу павербанків,
подключили все павербанки к удлинителю с кнопкой. Туда же блютуз наушники, фонарик (у меня отдельный для самоката), планшеты. Кнопку включили и хозяйство заряжается. Можно таймер купить чтобы зарядка автоматически включалась и выключалась.

Це те що я називаю наколхозить. Завжди стараюся позбутися двійників і продовжувачів, а тут додається ще один на кожну локацію де павербанки, з зарядками й шнурами. І робот пилосос ще їх штурмуватиме. Заради чого - щоб не використовувати павер станцію за призначенням? Хіба що в ситуації коли просто її немає, тоді зрозуміло

Wirująświatła написав:И нет не ради экономии 10 долларов. Вы когда то ремонтировали что то сложное? Принесите вашу станцию в мастерскую, скорее всего вас ждут квадратные глаза мастера. Мастеров раз два и нет. Было время я неделю искал кто мне заменит покрышки самоката на литые. Ремонтировать что то сложнее холодильника - реальный головняк и рск что наремонтируют на новую поломку. Ну разве что вы сами во всем шарите. Явыберу головняк заряжать 10 гаджетов включением одной кнопки, чем искать адекватного мастера ремонтировать экофлоу или авто.

Якраз тоді вступають оті павербанки як тимчасова підстраховка, і скоріше за все купується нова станція.
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 15:38

Faceless написав:м? Хіба що в ситуації коли просто її немає, тоді зрозуміло
я станцией запитываю только газ. котёл.

Хорошо берём другой кейс, длительный блэкаут, больше 5 часов. Дилемма зарядить станцией всё вышеперечисленное и уменьшить работу котла на 1-2 часа или зарядить всю ту кучу павербанком за 40-60$. Котел за 40-60$ не запитаешь, стоит ли ёмкость и ресурс дорогой станции тратить на всякую мелочь?
  Faceless написав:, і скоріше за все купується нова станція.
тут я с вами соглашусь, кроме авто не ремонтирую больше ничего, то что сломалось продаю на запчасти (предварительно конечно диагностирую, вдруг неисправность копеечная). Из сломанных павербанков достаю 18650 и вставляю их в новые.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 06 жов, 2024 15:46, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 15:42

так почему бы от сети все не зарядить, когда свет есть
smdtranz

Подякував: 13 раз.
Подякували: 99 раз.