Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 6768697071 ... 110>
Повідомлення Додано: Вів 08 жов, 2024 16:47

Velz написав:
  moveton написав:А это может быть и 10%. И станция никакая за час с нуля до 100% не зарядится.

Не согласен. LifePo4 на Дейе- ставим в настройках 1С- почему не зарядится?Если ввод с запасом позволяет? Для ресурса не ок, тут да. А вот 0,5 С позволяет мне забивать 6 кВт за два часа.

Наверное, в настройках 1C поставить можно, но я пробовал не на самых плохих акках, заценил температуру электродов от которой изоляция на крокодилах быстро начала плавиться, и решил больше так не делать. Тем более, что оно всё равно быстро до 0.9C провалилось. Даже 0.5C я бы сказал только для экстренных случаев. Где-то за три часа уже более-менее нормальный режим (вон, мне недавно аккум приехал - у него BMS сама выше 0.3C не даёт). А за три часа может и банк зарядиться, если ему мощность входа предусмотрели так, чтобы хватало 1 A на элемент. Например, если в такую коробушку засунуть только 4 элемента, то пресловутых 18 Вт (1.5 A x 12 В), которые он умеет принимать, уже достаточно. Я, правда. не уверен, что он сам ток до 0.5 A не ограничивает в целях безопасности. Себя для комплекта взял ещё и спецализированный зарядник пачки 18650 который точно 1 A умеет. За два года эта скорость зарядки пока не пригодилась.

Я бы сказал, что смотреть нужно по потребностям. Мне все родственники сказали, что им, если забить на холодильник, то большой аккум не нужен. Пенсионерам и пары мелких аккумуляторных ламп и фонариков достаточно. Любящим на планшетах и смартфонах посидеть в Интернете хватает и на GPON терминал и на дозарядку девайсов пары-тройки стареньких пауэрбанков, которые я дюжину лет назад брал, чтобы в походы ходить, т.е. они такой ёмкости, чтобы носить было не слишком тяжело. И вышеупомянутый модный Decoy Voltage Trigger из них 12 вольт выжать почему-то ниасилил, поэтому я им прикупил ещё и совсем не технологичный и греющийся 5 -> 12 В умножитель.
moveton

Подякував: 39 раз.
Подякували: 573 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 08 жов, 2024 17:07

Wirująświatła написав:
  Velz написав:Wirująświatła
Да. Я всадил в свою автономность с полляма гривен, но это больше психотерапия и синдром Буриданова осла. Ибо при серьезном блекауте (как в Армении свое время) выход один-валить.

а что было в армении?

як у Харкові в 1942, але трохи ліпше
flyman

Подякував: 1592 раз.
Подякували: 2799 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 08 жов, 2024 17:27

moveton написав: И станция никакая за час с нуля до 100% не зарядится. Разве что её не на химических аккумах строить, а на суперконденсаторах, но у них свои минусы.

Да ладно, 2-х киловатна Блюетті заряджається в екстренному режимі двома зарядками (500Вт+900 Вт) за 1,5 години повністю. Але це екстренний режим, який працює нормально, але використання тільки якщо дуже треба.

Може у тих паверів немає QC, або тригер не розуміє QC+PD?
Не всі кабелі підходять, деякі не працюють, по тим чи іншим причинам.
_Mykola_

Подякував: 668 раз.
Подякували: 705 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 08 жов, 2024 17:50

Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

_Mykola_ написав:Може у тих паверів немає QC, або тригер не розуміє QC+PD?

Я, вроде, указанием, что этим банкам уже дюжина лет, про это толсто намекнул :wink: Ну может немного загнул, но в общем, когда они покупались, на смарфонах QC было экзотикой. И даже 10 Вт умели не все. Я сильно позже них покупал несколько Asus ZenFone Max который при своём 5 Ач акке на вход умеет не больше 5 В x 1 А и, соответственно, на полный заряд требует часов 12. Кстати, тоже до сих пор используются и не так уж им страшны отключения на 6 часов через три.
moveton

Подякував: 39 раз.
Подякували: 573 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 08 жов, 2024 18:55

_Mykola_ написав:
  moveton написав: И станция никакая за час с нуля до 100% не зарядится. Разве что её не на химических аккумах строить, а на суперконденсаторах, но у них свои минусы.

Да ладно, 2-х киловатна Блюетті заряджається в екстренному режимі двома зарядками (500Вт+900 Вт) за 1,5 години повністю. Але це екстренний режим, який працює нормально, але використання тільки якщо дуже треба.

Може у тих паверів немає QC, або тригер не розуміє QC+PD?
Не всі кабелі підходять, деякі не працюють, по тим чи іншим причинам.

А я ще раз хочу звернути вашу увагу на viewtopic.php?p=5775202#p5775202. Там є посилання на повні ТТХ ))
Станція реально заряджається за 1г відбираючи з мережі 1400 Вт і гудить вентиляторами як паровоз. Стандартно за 1.5г на 1200Вт, і на безшумному моді на 400Вт десь за 4г. Є обмеження на розряд -- до 10%
Amethyst

Подякував: 453 раз.
Подякували: 1163 раз.

Профіль

3
1
1
9
Повідомлення Додано: Вів 08 жов, 2024 19:57

Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

Faceless написав:з

lifepo зарядка майже пойстійно вдуває по максимуму
trololo

Подякував: 2681 раз.
Подякували: 1417 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 01:30

Faceless написав:Краще б хтось виклав для порівняння, наприклад, сукупні витрати на встановлення, обслуговування, паливо, розхідники для генератора (на дизелі чи газу) і сонячних панелей. Тоді було б зрозуміло, швидше задовбесся чистити чи ремонтувати й заправляти.

Ці дні коли було хмарно, генерація панелей 1-5% від встановленої потужності, зимою, коли мало сонця, чи щільна хмарність - безтолково, навіть на власні потреби системи щоб не розряджалсь не вистачить. :(
_Mykola_

Подякував: 668 раз.
Подякували: 705 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 09:14

Монокристал N type дає до 10% номіналу в хмарність. Собі планую два поля по 4квт, тому розраховую десь на 400 ватт, це потужність невеликого генчика. За день вистачить зарядитись на світло + камін. Сонячна станція зараз має сенс, ціни впали, ефективність виросла. Класний інвертор по ціні айфону. Панелі по 15-20 центів за ватт.
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 09:21

trololo написав:Монокристал N type дає до 10% номіналу в хмарність. Собі планую два поля по 4квт, тому розраховую десь на 400 ватт, це потужність невеликого генчика. За день вистачить зарядитись на світло + камін. Сонячна станція зараз має сенс, ціни впали, ефективність виросла. Класний інвертор по ціні айфону. Панелі по 15-20 центів за ватт.

А что значит «два поля» ? Это сколько панелей в каждом поле ? Почему не одним полем все количество панелей ? И можно в личку модель инвертора на который целитесь ?

Думаю купить себе для аккумуляторов но возможно и фотопанели когда-нибудь добавлю. Крышу сверлить не хочу но есть пространство с южной стороны здания.
serg1974

Подякував: 44 раз.
Подякували: 71 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 09:28

serg1974 написав:
  trololo написав:Монокристал N type дає до 10% номіналу в хмарність. Собі планую два поля по 4квт, тому розраховую десь на 400 ватт, це потужність невеликого генчика. За день вистачить зарядитись на світло + камін. Сонячна станція зараз має сенс, ціни впали, ефективність виросла. Класний інвертор по ціні айфону. Панелі по 15-20 центів за ватт.

А что значит «два поля» ? Это сколько панелей в каждом поле ? Почему не одним полем все количество панелей ? И можно в личку модель инвертора на который целитесь ?

Думаю купить себе для аккумуляторов но возможно и фотопанели когда-нибудь добавлю. Крышу сверлить не хочу но есть пространство с южной стороны здания.

два поля, щоб розтягнути генерацію в часі (південний схід та південий захід (бо тільки для себе, без зеленого тарифу), кожен стрінг по 7 панелей 585 ват. інвертор deye sun 6k sg03/05 (та і багато інших наприклад luxpower sna6000/lxp6 ) мають теж два мппт контролери.

я ще не змонтував, бо комірки на 48В батарею ще десь в дорозі, то поки що сижу на самому простому китайці 2.5 квт + ліфер 24В 105А + автоматична зарядка HTRC P35 + АВР який це все перемикає. не самий топовий варік, але цілком працюючий, причому в автоматичному режимі + контроль батареї з телефону.
Востаннє редагувалось trololo в Сер 09 жов, 2024 09:31, всього редагувалось 1 раз.
trololo

Профіль

1
1
  #<1 ... 6768697071 ... 110>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему