|
ЕКОНОМІКА ПРОСТИМИ СЛОВАМИ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Додано: Сер 16 жов, 2024 19:15
Дюрі-бачі написав:Зокрема реальний крок - щоб влади всіх країн забезпечували базові потреби (житло, харчування, медицину, освіту) своїх громадян.
Теж сумнівний лівацький крок. Прям півкроку з маніфесту комунізму про "кожному по потребам".  Подивимося за десяток років які будуть результати і наслідки експериментів з базовим доходом. Як на мене - чергова невдала спроба побудувати утопію в реальності.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 16 жов, 2024 19:32
Faceless написав:Теж сумнівний лівацький крок
Вам всі лівацькі кроки не подобаються... dimo_0n написав:И меняйте свои убеждения.
Чого б це? Я був, є і буду прихильником лівих ідей. Але тільки з розумною реалізацію за рахунок зовнішніх джерел фінансування. Ну і головне не переборщити, щоб в людей був стимул розвиватись і працювати. В контексті житла впевнений, що базові кожному по 20 метровій студії від держави - це благо, а кожному по 100 метровій віллі з басейном - зло, бо людині не буде куди розвиватись...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 16 жов, 2024 19:49
Дюрі-бачі написав:Вам всі лівацькі кроки не подобаються...
Відверто - так.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 17 жов, 2024 11:00
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:що мається під штучною інфляцією?
Інфляція, яку генерує ФРС ненульовою ключовою ставкою, а весь світ її імпортує через долар - як резервну валюту
те, що світ імпортує інфляцію через долар, точніше його емісію - це так. але причина інфляції банальна - емісія. а чому емітують долар? бо треба задовольнити потреби пересічних. ви не бачите, що самі собі протирічите - держава для забезпечення пересічних емітує гроші, а це призводить до інфляції...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 770 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 17 жов, 2024 11:04
Дюрі-бачі написав: Faceless написав:Теж сумнівний лівацький крок
Вам всі лівацькі кроки не подобаються... dimo_0n написав:И меняйте свои убеждения.
Чого б це? Я був, є і буду прихильником лівих ідей. Але тільки з розумною реалізацію за рахунок зовнішніх джерел фінансування. Ну і головне не переборщити, щоб в людей був стимул розвиватись і працювати. В контексті житла впевнений, що базові кожному по 20 метровій студії від держави - це благо, а кожному по 100 метровій віллі з басейном - зло, бо людині не буде куди розвиватись...
ви постійно кажете - зовнішні джерела фінансування. у вас в житті вони є? так й у держав - немає ніяких зовнішних - те, що заробив, те й витрачай. а ви пропонуєте - знайдіть когось, хто буде вас фінансувати. є такий варіант життя - для чоловіків він називається жиголо 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 770 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 19 жов, 2024 10:05
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:причин багато
Я бачу тільки 1 вагому причину: уряди не хочуть будувати соціальне житло для молодих сімей та сімей з дітьми. Якщо б будували соцквартал: школа + садок + дит. майданчики + будинки з квартирами і давали всім молодим родинам безкоштовно, то це б кардинально виправило ситуацію на ринку житла, а ще й демографію трохи виправило.
це з тої ж історії про відняти і поділити, якраз через намагання держави "допомогти сірим та вбогим" різними "дешевими іпотеками" та "соціальним житлом бідним за кошт багатих (середнього класу)" житло стає дорожчим і менш доступним
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 19 жов, 2024 10:11
Shaman написав: Дюрі-бачі написав: dimo_0n написав:А бедные не хотят стать побагаче другим путем? не?
В поточній системі (після відміни золотого стандарту) це (всім бідним стати багатими) не можливо. Вся система побудована на тому, щоб багаті багатіли, а бідні - бідніли
це популістська фраза. вона не має обґрунтування 
«Господар його сказав йому у відповідь: лукавий рабе і лінивий! Ти знав, що я жну, де не сіяв, і збираю, де не розсипав; тоді треба було тобі віддати срібло моє купцям, і я, прийшовши, одержав би моє з прибутком. Отже, візьміть у нього талант і дайте тому, хто має десять талантів. Бо кожному, хто має, дасться і примножиться, а в того, хто не має, відніметься і те, що має.» (Мф. 25:26-29).
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 19 жов, 2024 10:30
Є яскраві приклади в історії щодо "соціального житла". Прюіт Айгоу, наприклад.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 19 жов, 2024 12:13
Faceless написав:Є яскраві приклади в історії щодо "соціального житла". Прюіт Айгоу, наприклад.
Є нормальні приклади соц житла, частина квартир - соц житло. Але так - вони будують те житло за рахунок підвищення цін на інше житло для звичайних обивателів.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1454 раз.
- Подякували: 1860 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 19 жов, 2024 17:00
Shaman написав:ви не бачите, що самі собі протирічите - держава для забезпечення пересічних емітує гроші, а це призводить до інфляції.
Так я й кажу, що держава не має емітувати "пустих" грошей. Тільки під реальні товари/послуги/експорт. А з 70-х йде змагання "хто надрукує більше" і від такого друку бідніють всі, хто не входить до 5-10% багатих...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1