Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 24182419242024212422 ... 2916>
Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 22:31

Дюрі-бачі написав:
  flyman написав:Його прикували ланцюгами до Німиччини?

1. Той переїзд планувався роками, зокрема є знання мови.
2. житло арендував на рік
3. Не хоче розривати навчальний рік малій.
4. В гімназії наче все налагодилось, каже, що ті араби насправді дуже боягузи і сміливі тільки проти тих, хто мовчить.
5. Щодо психологів, то до третього пішли не німця, а мігранта з Сербії і з ним домовились: він імітує сеанс і чисто формально робить кілька запитань, вони формально відповідають, всі щасливі...

бач, виявляться якщо жити в локомотиві ЄСа як колись у совку (думати одне, казати друге, робити третє), то іде адаптація якщо бути "як всі", а не з своїм псалтирем до косцьолу
от не можу зрозуміти, чим йому в Німеччині медом помазано, поляки недобрі відгуки мають щодо них, те саме французи
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 22:44

Дюрі-бачі написав:
  Gastarbaiter написав:А казали, що в айті усе погано.

В ІТ все погано, але в Україні значно гірше ніж в Європі, а в Європі - гірше ніж в США

А я попереджав і наводив приклади, що скоро (в межах 5-10 років) айті накриється мідним тазом. І щоб ніхто навіть не думав віддавати туди своїх дітей вчитися, бо будуть працювати за їду :D :D :D
Третину звільнить ШІ, третину індуси, третину африканці разом південно-американцями. І будуть потім ваші діти горло гризти за ці 10% залишку вакансій. Судіть самі, я перевчився за рік, ще за 3 роки став сеньйором. 70% моїх колег так само, хто в страховій працював, хто лінгістом був, хто юристом. І порівняйте це з лікарем, який вчиться 6 років, потім 2 роки інтернатури і за 8 років він лише починає кар'єру стаючи на підхват до більш досвідчених лікарів. Рано чи пізно кон'юнктура ринку все розставить по своїм місцям
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 22:55

Re: Еміграція, заробітчанство

The_Rebel написав:вчиться 6 років, потім 2 роки інтернатури і за 8 років він лише починає кар'єру стаючи на підхват до більш досвідчених

Так і буде в ІТ. Роки "сеньйор за 3 роки" закінчилися, як і "джун після місячних курсів"... Я потрохи пробую "навчитися навчати ШІ", але це реально складно...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 22:58

The_Rebel написав:
  Дюрі-бачі написав:
  Gastarbaiter написав:А казали, що в айті усе погано.

В ІТ все погано, але в Україні значно гірше ніж в Європі, а в Європі - гірше ніж в США

А я попереджав і наводив приклади, що скоро (в межах 5-10 років) айті накриється мідним тазом. І щоб ніхто навіть не думав віддавати туди своїх дітей вчитися, бо будуть працювати за їду :D :D :D
Третину звільнить ШІ, третину індуси, третину африканці разом південно-американцями. І будуть потім ваші діти горло гризти за ці 10% залишку вакансій. Судіть самі, я перевчився за рік, ще за 3 роки став сеньйором. 70% моїх колег так само, хто в страховій працював, хто лінгістом був, хто юристом. І порівняйте це з лікарем, який вчиться 6 років, потім 2 роки інтернатури і за 8 років він лише починає кар'єру стаючи на підхват до більш досвідчених лікарів. Рано чи пізно кон'юнктура ринку все розставить по своїм місцям

і Земля налетить на небесну вісь... воістину вам кажу
а це нічого, що зараз саме ШІ тренюуть на масивах даних в медицині,
чи не буде навпаки, що ШІ звільнить лікарів
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 23:11

Дюрі-бачі
А я думаю навпаки. Рівень абстракції з кожним роком збільшується. Колись, хто не міг розібратися з асемблером, того й за програміста не вважали. Зараз мало хто знає як працює той чи інший фреймворк всередині, от працює собі та й добре. І при тому все більше в айті ціниться досвід за 2-3 останні роки, а не за 10-15 на якихось старих нікому вже не потрібних технологіях. За 8 років вже тричі устаріє те, що викладали на першому році)) Тобто є 2 чувака - один 25 років з 3-ма роками досвіду і горящими очима, і є 50-літній "ветеран", який програмував ще на Форлані з 30-ма роками досвіду. Кого виберуть у більшості випадків замовники? Я б і сам вибрав 25-річного, бо йому будуть легше даватися нові знання, а досвід "ветерана" у більшості випадків вже нікому не потрібен
The_Rebel

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 00:07

The_Rebel написав:Дюрі-бачі
А я думаю навпаки. Рівень абстракції з кожним роком збільшується. Колись, хто не міг розібратися з асемблером, того й за програміста не вважали. Зараз мало хто знає як працює той чи інший фреймворк всередині, от працює собі та й добре. І при тому все більше в айті ціниться досвід за 2-3 останні роки, а не за 10-15 на якихось старих нікому вже не потрібних технологіях. За 8 років вже тричі устаріє те, що викладали на першому році)) Тобто є 2 чувака - один 25 років з 3-ма роками досвіду і горящими очима, і є 50-літній "ветеран", який програмував ще на Форлані з 30-ма роками досвіду. Кого виберуть у більшості випадків замовники? Я б і сам вибрав 25-річного, бо йому будуть легше даватися нові знання, а досвід "ветерана" у більшості випадків вже нікому не потрібен

це смотр шо робити, як круди куяк-куяк і в продакшєн, то гарячими очима, а якщо що посерйозніше, чим є-щоденник, то не всьо так однозначно, повно дідів напр. на насовських проектах що ще на луну Армстонга зупускали і Хьюстон у нас проблєми кодили,
нє ну єслі в 50 річного за плечима одні колишні модні фреймворки, то йому скакати тяжко на нові, а в гупі з кліповою пам"ятю з цим простіше, вчора забув - сьогодні нове освоїв, завтра день сурка і рат рейс по граблям.

На підході нове покоління, навіть не гендерноозабочених воукерів з беелемом та іншими елгебетешним бедеесеами, а з ковідно-дистанційно-бункерно-еміграційним навчанням. Вони як взують всіх віж бебібумерів до міленіалів, то буде вжууууух покоління зеро. Ці напрогамують що і ШІ не розгребе
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 00:32

Модні хреймворки, а в світі реально ще неймоіврна купа старезних систем, які треба підтримувати, то ж не треба поспішно хоронити "дідів на фортрані".
Крім того, якщо вірити оцінкам особливостей покоління 2000+, очікувати з них напливу спеціалістів не приходиться. Хоча я особисто вважаю то типовими упередженнями в кожного покоління про молодь
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 00:53

flyman faceless
Частково згоден, тому й написав "у більшості випадків". Є ще багато технологій умовно часів "Х'юстон, у нас проблема". Але й платять там часто набагато менше. І не тому, що там потрібно менше знань. Часто навпаки - набагато більше, і тих знань уже майже не знайти на ринку, особливо серед молоді. Просто зачасту в айті можна підняти собі зарплату одним способом - зміною компанії. А ті "діди" хоч і незамінні для компанії, з іншого боку вона також знає, що таких технологій на ринку вже майже нема і нікому "грєбєц на v-образних веслах" вже не потрібен)
П.с. Працював на початку моєї кар'єри зі мною один такий кадр, що 15 років промаслав на одній конторі. Одумався, коли зрозумів що ще ні кола, ні двора, а вже за 35. І перейшов до нас, у мейнстрім і "новомодні фреймворки"). Був у своїй конторі цар і Бог, всі з ним сюсюкалися, вільний графік, робота з дому (коли це не було мейнстрімом), ніяких тобі спринтііа, годинних мітингів і тп. Реально толковий, мав добру базу. Але конкретно по наших бізнесових задачах і новому фреймворку - ні). Тому й отримував в півтора раза менше мене. А я просто кожен рік міняв компанію в той час
The_Rebel

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 00:55

Faceless написав:Модні хреймворки, а в світі реально ще неймоіврна купа старезних систем, які треба підтримувати, то ж не треба поспішно хоронити "дідів на фортрані".
Крім того, якщо вірити оцінкам особливостей покоління 2000+, очікувати з них напливу спеціалістів не приходиться. Хоча я особисто вважаю то типовими упередженнями в кожного покоління про молодь

В мене таке враження, що покоління 2000+ працювати бути рівно стільки щоб не померти з голоду і буде їсти мівіну і маминій гостінці чи в бабиній хрущівці, але не перенапрягатиметься по принципу "не бери тяжкого в руки і дурного в голову".
Це не заперечує, того що з палаючими будуть клепати на модних фреймворках, але скоріше за все в своє задоволення (тому що подобається або що це його місія: рятує пінгвінів Магадаскару) а не по прихоті баріна, і до галерного весла не прикуєш навіть платиновими кайданами і не спокусиш філіпінськими наложницями
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 05:16

Я тут теж скарживвся на нове покоління, але помітив таку тенденцію,що і їх можна змусити працювати за малі гроші, просто потрібен інший підхід: їх просто потрібно постійно обманювати обіцянками золотих гір, які будуть завтра і створенням образу успішно успіху.
Зокрема в ІТ за 3k$ не дуже працюють, а от за 2k$ і 0.0001% акцій компанії, яка скоро буде єдинорогом, процюють не гірше за попереднє. Нує і звичайно потрібно шукати тих, в кого батьки не мають можливості фінансово підтримати
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 24182419242024212422 ... 2916>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість