|
Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Сер 04 гру, 2024 20:16
Faceless написав:Кулібіни ставлять АВР і розетку в щиток і туди через вилка-вилка підключають зарядні станції. Для потужності до 3кВт і відповідно ємності в пару кВт годин. Принаймі бачив такі схеми. Чи вийде дешевше для такої конфігурації інвертор - не певен, бо дешеві інвертори ще й ревуть, як пилососи. Принаймні, схема має право на життя.
Я саме такою схемою і користуюся  Мій блюєтті АС180 спокійно тягне старенький холодильник на 115..120Вт, роутер до 18Вт, і діодне освітлення на 10Вт до 5..5.5 годин (залишок 20%). Два ноути, планшет і мабіли працюють автономно. До речі, холодильник працює 1г, а потім 1.5..2г відпочиває )) Ну а вся силова мережа: електроплита, бойлер і пральна залишаються незаживленими. Бойлера на 80л в еко-режимі (1 ТЕН, на 1.2КВт, до 75град ) вистачає прийняти душ на 2..3 особи і 2 рази помити посуд ))
-
Amethyst
-
- Фінансовий гуру Finance.ua
-
- Подякував: 497 раз.
- Подякували: 1287 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
1
1
10
Додано: Сер 04 гру, 2024 20:21
pesikot написав: Прохожий написав:читать на третьем году войны про зарядные станции лично мне просто смешно))) покупать то что сделано для кемпингов и "прикручивать" в квартире))) не ну в 22м осенью-зимой ладно, понятно, но в конце 24го... система инвертор + аккум интегрированная в элсеть квартиры дешевле и удобней, за это время уже спокойно не спеша можно было сделать лично у меня сейчас стоит инвертор 6кВт + АКБ 5кВт, цена вопроса 60к за 10к можно получить 0,8кВт инвертор + АКБ 1,2кВт
Все чудово, цікавить час заряджання цього щастя 00% - 100% 20% - 80%
Я свою батарею не висаджував, щоб перевіряти емпірично, але має зарядити менш ніж за дві години (на максимальному струмі і за годину б зарядило, але струмом керує бмс і він змінюється залежно від ступеня зарядки). Після відключення в 6-7 годин повністю відновлюється мабуть хвилин за 30, ліньки стояти і слідкувати, а так відволікся - а воно вже зарядилося
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 04 гру, 2024 20:32
pesikot написав: Прохожий написав:читать на третьем году войны про зарядные станции лично мне просто смешно))) покупать то что сделано для кемпингов и "прикручивать" в квартире))) не ну в 22м осенью-зимой ладно, понятно, но в конце 24го... система инвертор + аккум интегрированная в элсеть квартиры дешевле и удобней, за это время уже спокойно не спеша можно было сделать лично у меня сейчас стоит инвертор 6кВт + АКБ 5кВт, цена вопроса 60кза 10к можно получить 0,8кВт инвертор + АКБ 1,2кВт
Все чудово, цікавить час заряджання цього щастя 00% - 100% 20% - 80% в данном случае АКБ LiFePO4 48В инвертор может заряжать током до 120А(регулируется) Я пока выставил на 50 думаю время зарядки посчитать не сложно)
-
Прохожий
-
-
- Подякував: 926 раз.
- Подякували: 1453 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 04 гру, 2024 21:06
Прохожий лично у меня сейчас стоит инвертор 6кВт + АКБ 5кВт, цена вопроса 60к
Аналогічно. Але я трохи більше заплатив. Інвертор вміє і з сонячними панелями , і з генератором автоматично, веде облік купленої і проданої енергії. Можливо це зайві фічі, навряд я буду продавати по зеленому тарифу навіть в майбутньому, З позитивного, в інверторі нема жодного вентилятора. Абсолютно безшумна робота. Металевий радіатор ззаду трохи теплий, в режимі байпас залишає в собі десь 35-40 Вт/год. Звідси і тепло. Виставив 40А (пробував і 50) на заряд. По факту смокче в батарею біля 2100 Вт/год , тобто від 10% (нижче не висаджував) до 100% трохи більше 2 годин заряджати Звернув увагу, що після 98% бере спочатку 1500 на заряджання, потім 500. , коли вже 99% набрав. Задоволений як слон. Єдине що АВР свій я б не радив. Голосно перемикає! Але і вибору якось не було особливо , кажуть вигрібають їх дуже. Мабуть краще б не механічне перекидання , а електронне. Думаю такі існують
-
Hotab
-
-
- Подякував: 401 раз.
- Подякували: 2434 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 04 гру, 2024 21:44
Hotab написав:Прохожий лично у меня сейчас стоит инвертор 6кВт + АКБ 5кВт, цена вопроса 60к
Аналогічно. Але я трохи більше заплатив. Інвертор вміє і з сонячними панелями , і з генератором автоматично, веде облік купленої і проданої енергії. Можливо це зайві фічі, навряд я буду продавати по зеленому тарифу навіть в майбутньому, З позитивного, в інверторі нема жодного вентилятора. Абсолютно безшумна робота. Металевий радіатор ззаду трохи теплий, в режимі байпас залишає в собі десь 35-40 Вт/год. Звідси і тепло. Виставив 40А (пробував і 50) на заряд. По факту смокче в батарею біля 2100 Вт/год , тобто від 10% (нижче не висаджував) до 100% трохи більше 2 годин заряджати Звернув увагу, що після 98% бере спочатку 1500 на заряджання, потім 500. , коли вже 99% набрав. Задоволений як слон. Єдине що АВР свій я б не радив. Голосно перемикає! Але і вибору якось не було особливо , кажуть вигрібають їх дуже. Мабуть краще б не механічне перекидання , а електронне. Думаю такі існують
ИМХО правильно решение) у меня тоже может с панелями на переключение в щитке контактер автоматический стоит сейчас цены на эти девайсы ОЧЕНЬ попадали, Я поставил это в прошлом месяце, раньше с осени 22го было типа как у УА из серии "очумелые ручки"...) если цены еще просядут доставлю еще батарейку, нэхай будэ)))
-
Прохожий
-
-
- Подякував: 926 раз.
- Подякували: 1453 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 04 гру, 2024 21:58
smdtranz написав:у экофлова (именно этого бренда) один реальный минус — шумит как самолет, даже в режиме ИБП, когда есть свет. охлаждение там непродуманное в этом плане. дома через него включена электроника, хавает ватт 200, то работает тихо, но если навалить киловатт и больше, то уже гудит неслабо
Всё шумит и инвертор и зарядки и зарядные станции. Только моя система бесшумна. Потому хорошо сплю.
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2340 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
1
Додано: Сер 04 гру, 2024 22:06
UA написав: smdtranz написав:у экофлова (именно этого бренда) один реальный минус — шумит как самолет, даже в режиме ИБП, когда есть свет. охлаждение там непродуманное в этом плане. дома через него включена электроника, хавает ватт 200, то работает тихо, но если навалить киловатт и больше, то уже гудит неслабо
Всё шумит и инвертор и зарядки и зарядные станции. Только моя система бесшумна. Потому хорошо сплю.
Якщо охолодження пасивне то буде безшумно, чого людей вводити в оману ваша система заряджатиметься півдоби і займає купу місця
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 04 гру, 2024 22:26
Faceless написав:UA написав: smdtranz написав:у экофлова (именно этого бренда) один реальный минус — шумит как самолет, даже в режиме ИБП, когда есть свет. охлаждение там непродуманное в этом плане. дома через него включена электроника, хавает ватт 200, то работает тихо, но если навалить киловатт и больше, то уже гудит неслабо
Якщо охолодження пасивне то буде безшумно, чого людей вводити в оману ваша система заряджатиметься півдоби і займає купу місця
в конце лета многие знакомые поставили гибридные инвертор и аккум на 5 квтч. работают хорошо и заряжается часа за 3 тогда месяц надо было ждать, сейчас может проще. только городить огород не хотелось, у меня топят хорошо и газ есть. электричество надо только на электронику и освещение, по сути
-
smdtranz
-
-
- Подякував: 13 раз.
- Подякували: 96 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 04 гру, 2024 23:39
Faceless написав:UA написав:Всё шумит и инвертор и зарядки и зарядные станции. Только моя система бесшумна. Потому хорошо сплю.
При такому режимі відключень як зараз, АКБ розряжаться на 1-5% Тільки монитор 42 дюйма с неттопом біля 10% Заряджається дуже швидко. Перестав звертати на ці речи увагу. По сути все працює в буферному (самому лагідному для АКБ режимі). ПС В останній тиждень - два відключають десь в половині з запланованих графіком відключень. Коли блекаути закінчяться куди люди подінуть це все добро? Я свої 12 В ДЖБ та АКБ пробам хлопцям які займаються відеонаглядом, контролем доступу та сигналізацією. За пів ціни але продам. Кому будуть потрібні інвертори на 5 кВт?
-
UA
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
1
Додано: Сер 04 гру, 2024 23:50
smdtranz написав:в конце лета многие знакомые поставили гибридные инвертор и аккум на 5 квтч. работают хорошо и заряжается часа за 3 тогда месяц надо было ждать, сейчас может проще. только городить огород не хотелось, у меня топят хорошо и газ есть. электричество надо только на электронику и освещение, по сути
В кращих будинках Києва, зараз в моді акумуляторне опаленная...
-
UA
-
-
-
-
Профіль
-
-
1