Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 25082509251025112512 ... 2903>
Повідомлення Додано: Вів 07 січ, 2025 21:37

BIGor
закрываються дроперы ФОПы потому что с ними сейчас война---изначально 2 миллиона фопов в стране где активного населения миллионов 15-20 это нонсенс---там дропы постоянно открывались -выгребут лимит и открывают новые.Сейчас останутся реально те кто работают хотя конечно просадка будет и по ним.Но у нас люди ушлые---там в прифронтовых по статистики ФОП в плюсе по закрытиям потому что налоги не нужно платить.
Вот так будет народ с державой бодаться-кто кого натянет.Нет чтобы сделать прозрачные условия и правила игры для всех(но это понятно никогда не будет).
konstantin kirovograd

Подякував: 60 раз.
Подякували: 257 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 07 січ, 2025 22:13

Re: Еміграція, заробітчанство

BeneFuckTor написав:На роботі закупили нові октавії, у всіх проблеми з роботою блютуза.

Может китайский модуль поставили?
У меня с новым китайским телефоном гарнитура частенько отсоединяется и сразу снова подсоединяется.
Востаннє редагувалось Сибарит в Вів 07 січ, 2025 23:06, всього редагувалось 1 раз.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6469 раз.
Подякували: 21614 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Вів 07 січ, 2025 23:03

Re: Еміграція, заробітчанство

Сибарит написав:Может китайский модель поставили?

Це вже не знаю. Самі телефонони самсуг(робочі) ну і свій тобто 2, проблема з'явилася як тільки пересіли на нові, оновлення останнє, то губиться конект, то не розуміє що підключення перервалося дзвінком іншого, то не конектить. Так я не жаліюсь, в мене робочого авто нема, то і проблем нема. Вони це поправлять, мабуть. Але сам факт, не саме дешеве авто - користуватись можна, але воно випущене на ринок недоопрацьоване.

а ось чому? криза, китайоси, не знаю.

konstantin kirovograd написав:Не соглашусь коллега.Ваг и Китай пока не могут быть на одном уровне.Сильно вы много 10-летних джили видели на дорогах.Так же и по запчастям-любой европеец это не проблема а вот китаец это проблема.

Це так, я погоджуюсь. Але ну та джилі яка була 10 років тому були перші авто, які вони починали робити, тільки десь там салон санг йонг в нас в місті з'явився. Да і якщо брати китайські машини з бензином відстають, натискають на електро. Побачимо як воно буде.

І я не спеціаліст, але мені здається що на самому ринку європи автовиробники не вивезуть(хоч будуть проблеми з запчастинами, хоч мито на 100%). Тут потрібні інші ринки, а що буде якщо там почнуть купувати більше тих же бадів.
Може вже це відбувається, проблеми то з неба не з'явились.

В мене фірма, торкається німецьких виробників (не ПО). Поки що є тільки установка, на перед багато не робити, приглядатись чи зможуть оплатити, накшталт такого плану.
BeneFuckTor

Подякував: 263 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 07 січ, 2025 23:20

BeneFuckTor написав:

глянув блог
https://fi202x.blogspot.com/2024/11/blog-post_30.html

ну це не можливо, виглядає на якийсь стьоб хз для чого.

Якби він ще з Нокії 3310 почав так економити, то може б зараз вже був на пенсії (тобто жив так само на 100 дол. в місяць, але не працював). А цьому телефону видно що максимум 10-12 років, ще служити і служити, але особливо і не зекономив виходить
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 08 січ, 2025 00:15

Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 274 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 08 січ, 2025 00:21

Не може здутись те що не надуто

Дюрі-бачі написав:Faceless ми ще не побачили як бульбашка ШІ здувається ...

Вона ще і не надувалася.
Тільки-тільки починає іти в ширнармаси.
Поки що той "інтелект" вимагає досить багато процесорної потужності і допилювання напильником під конткретне прикладне застосування.
А едж рішень тільки починають мутити. Тобто коли ШІ в кожній прасці ще не настав. Хіба що через підключення до хмари, тобто при стабільному інтернет з"єднанні, і то теж така інтеграція тільки розпочинається.
Це як з біткойном, тільки останній взлетів то 100Куе за шт.
Як там кажуть в таких випадках: Роль ШІ трохи перебільшена (с) (тм).
flyman

Подякував: 1604 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 08 січ, 2025 02:44

akurt написав:
  Faceless написав:
Дюрі-бачі написав:Нагла брехня, адже відстрочка вимагає працювати на 3/4 ставки.

На жаль не брехня, і не нагла.
Якщо викладач працює на 3/4 ставки, то дійсно не підлягає призову.
Але ж це викладач, який має вік до 60 років.
Де ж таких узяти? Ще й чоловічої статі?
Серед тих доцентів, з якими я спілкуюся, тільки один має 0,85 ставки - завдячуючи тому, що веде науку під назвою «ТММ». То наука не для всіх, ще й треба вміти розказати та навчити робити креслення.
Два не доценти, а старші викладачі дійсно - майже молоді хлопці, то кафедра через силу (!) змогла виділити 3/4 ставки. Тому що дуже цінні кадри: допомагають розпилювати гранти.
А ще рекомендую подивитися склад викладачів інженерно-будівельних університетів або відповідних факультетів. Те, як гарцювати суміш цементу з піском розказують виключно жінки.
І декани жінки, і заступники деканів жінки, і доценти жінки. Цемент, пісок, щільність грунтів, палі… ну все те, що вони ніколи не бачили.
Так що 3/4 ставки бувають, іноді.
Для жінок або «окремих» хлопців.

Серьезно?
Как все поменялось.
А еще в середине 90-х в КИСИ примерно 80% преподов были мужчины.
Иностранный язык, электротехнику, архитектуру и...кажется фсе, лекции читали женщины. Практические и лабы еще вели по воде, ЖБК...что-то больше ничего не припоминается.
Все профильные предметы - теормех, сопромат, строймех, металлы, деревянные конструкции (такое тоже учат), ЖБК (лекции), высшая математика, физика, химия, основания и фундаменты, геодезия, строймашины, тсп (технологии строительных процессов), организация строительства, даже экономика строительства и тп тд - все мужчины. И лекции и практика.
Кажется по геологии тоже женшина читала лекции.
А девущки-студентки очень немногие доходили до финиша.
Из кого преподы будут тогда?
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Сер 08 січ, 2025 04:38

wild.tomcat написав:
  Дюрі-бачі написав:slonomag Гляньте визначення штучного інтелекту. Навіть простий софт із парою if, який приймає якесь рішення, підпадає під це визначення.

По еміграції: в ЄС є якийсь реєстр "ризикованих клієнтів для банків". Потрапити в реєстр просто (кум потрапив), а як із нього вилучитися - ніхто не знає. Більше того: просто подивитися чи є Ви в тому реєстрі - справа дуже нетривіальна. Кумові сказала про нього співробітниця банку в Словаччині, коли хотів відкрити там картку, але не зміг. І цей реєстр створює масу незручностей: банки дуже неохотно відкривають рахунки, перекази від такого іншим часто блокують.
Швейцарія - є дина нормальна країна, яка ігнорує той реєстр.

нормальні там країни, це просто ваш кум ніяк не зрозуміє, що якщо кудись перебрався, то треба робити згідно встановлених правил місця перебування, інакше його примусять це робити. задорого. зі своїм статутом в чужий монастир не пхаються.
ваш кум думає, що він хитріший всіх. раз за разом наступає на одні і ті ж граблі. якщо він думає, що те, що запросто робив тут, в україні, можна так само запросто робити там, то це якось вже дивно виглядає. нє, можна, звісно, але платно і дорого.

Все лень было насчет этого "кума" написать.
Вообще, действительно, дичь - спрашивать добропорядочных бюргеров как быть хитропопее их, так чтобы они платили налоги, а он - нет.
На самом деле, рецепт прост как угол дома.
Вот у меня выскочила необходимость немного уменьшить базу.
Позвонили бухгалтеру, которая делает инкомтаксы, приехали на консультацию.
Она предложила несколько вариантов, которые нам не понравились.
Мы предложили свой, у нее только спросили или это сработает. В том что он на 100% законный - у нас не было сомнений.
Она перепроверила, добавила нам немного полезной информации и на этом и порешили. Когда будем делать инком таксы, сначала она прикинет наш инком по W2 с работы и 1099 от банков и брокерской компании, а потом посчитает сумму, которую надо пустить на...пенсионный счет. Стоила консультация 40 долларов.
Это и законно и цивилизованно.
Кроме того, на Ютубе масса бухгалтеров ведут каналы и рассказывают о ЗАКОННЫХ методах. И все этими способами пользуются. Включая президентов страны.
Не платить-же налоги в США - это тягчайшее преступление. Причем все можно делать абсолютно законно, но "нащи украинцы" :mrgreen: сделаны не из того теста. Не могут они без того, чтобы не обмануть страну, которая их приняла.
Пытался долго я бывшему сотруднику втемяшить, что ему выгодно или во всяком случае не накладно показывать его кэшевый приработок. И с моральной стороны и с юридической и даже с математической. Не. "Украл, выпил, в тюрьму" (с).
Первое время я как-то с сочувствием и доброжелательно относился к приезжающим по Ю4Ю. Но люди обтерлись, осмелели и ...начал я узнавать (вспоминать) то, как себя люди в Украине ведут. А тут еще по Ю4Ю и вата с украинскими паспортами повалила.
Недавно "О! Да ты из Украины? Я из Киева" - "Кировоград". :mrgreen:
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Сер 08 січ, 2025 04:46

Gastarbaiter написав:
  Дюрі-бачі написав:Дуже примітивний ШІ дозволив автоматизувати процеси так, що ту роботу, яку раніше виконував відділ із 10 бухгалтерів, зараз робить 1. Відповідно, для випускників, не було робочих місць і йшли вони торгувати на базар / варити каву / робити манікюр... Тому зараз і вступають на психолога, чи ІТшника бо там робочі місця із +/- адекватною зарплатою поки що є.

Are Accountants in demand in Australia? Yes. Australia has had a high demand for Accountants, and the same trend is expected to continue in the future as well. The job growth for Accountants is projected to increase by 9.2% by 2026.

USA. Accounting jobs are in high demand—many pay over $100,000 and can be done from home

Według Raportu płacowego 2024 sporządzonego przez Hays Poland, aż 47% firm uważa, że na polskim rynku pracy brakuje specjalistów. Deficyt zauważa się np. w branży finansowej, gdzie brak pracowników wykwalifikowanych w obszarze rachunkowości otwiera drzwi do atrakcyjnych zarobków i stabilnej kariery

В СЩА есть разные бухгалтера.
Буккиперы - от 20-25 долларов в час (примерно 40-50 куе в год), бухгалтера на предприятиях - примерно 50-80 куе в год) и СРА - это высшая каста, они могут вести свой бухгалтерский бизнес, включая подготовку налоговых деклараций (на самом деле это может делать кто угодно если знает как, только свою подпись не поставит, а скажет заказчику подписывать...то есть, вся ответственность на клиенте).
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Сер 08 січ, 2025 06:33

BIGor написав:
  rjkz написав:абсолютно любой обладатель ССН (то есть, любой резидент) может открыть брокерский счет и просто с телефона накупить ИТФ этих самых индексов чтобы богатые стали богаче, а бедные беднее?

Вибачаюся, що встряю, але виходить воно саме так - зі всіх кутків "фінансові радники" радять куплти акції Амазона, тим часом Безос:
Американський мільярдер Джефф Безос оприлюднив план продажу ще 25 мільйонів акцій Amazon.com Inc. на суму 5 мільярдів доларів США.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За дев’ять днів у лютому Безос продав акції на суму близько 8,5 мільярда доларів США — вперше з 2021 року він продав акції компанії.

Згідно з підрахунками Bloomberg Billionaires Index, продажі ще 25 мільйонів акцій Amazon.com Inc збільшать цьогорічну загальну суму від продажу акцій до приблизно 13,5 мільярда доларів.

При цьому після останнього продажу акцій Безос усе ще буде володіти майже 912 мільйонами акцій, або приблизно 8,8% Amazon.

https://www.ukrinform.ua/rubric-economy ... ardiv.html

Напевно хоче стати бідним :D

Я не могу давать советы, но для себя я вижу так, Амазон - это, можно сказать, первопроходцы в своей теме. Но не факт, что они останутся первыми.
Юбера уже Лифт подпирает. В Украине есть Уклон.
Уже появились пока еще не сопоставимые, но все-же конкуренты. Тему тот-же.
Не факт, что Амазон когда-то не станет тем, чем стала Нокиа.
Тесла в огромной мере держится на личности Маска. Если вдруг чего...
А есть компании, без которых сейчас мир не может существовать.
Гугл, Майкрософт.
Интересный эффект Нвидии, но я это отношу к временному явлению.
А есть СэндП 500. Это как ставка на американскую экономику.
Эппл интересно себя ведет, но я не чувствую в нем такой уверенности как в СП500 или в Гугл.
Эта невера в Эппл и Нвидию не дала мне вложить в них больше. Я вижу, что недополучил прибыль, но пересилить себя не могу. В %% они выросли больше чем любая другая позиция.
К чему я это? К тому, что каждый должен руководствоваться своими мозгами, своей степенью толерантности к риску и своими возможностями.
rjkz

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 25082509251025112512 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти