Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Нет. Там какой то типа технологический проход к озеру для ливневой воды. Заезд примерно там где 114 115 или выше. Я сейчас дам точное расположение на картах Гугл будет видно. Кажется не ошибся. Но это смартфон. Не могу перепроверить.
Не ошибся, все классно видно. Фото не новые - примарно 2023 год или январь 2024 так как построенных домов еще не видно.
Востаннє редагувалось akurt в Чет 17 кві, 2025 21:50, всього редагувалось 1 раз.
akurt написав:Нет. Там какой то типа технологический проход к озеру для ливневой воды. Заезд примерно там где 114 115 или выше. Я сейчас дам точное расположение на картах Гугл будет видно. Кажется не ошибся. Но это смартфон. Не могу перепроверить.
Тогда вы выбрали самый тихий участок на всем фрагменте схемы. Удивительно, что его не купили первым.
akurt написав:Нет. Там какой то типа технологический проход к озеру для ливневой воды. Заезд примерно там где 114 115 или выше. Я сейчас дам точное расположение на картах Гугл будет видно. Кажется не ошибся. Но это смартфон. Не могу перепроверить.
Тогда вы выбрали самый тихий участок на всем фрагменте схемы. Удивительно, что его не купили первым.
Напомню - мы очень долго ездили на авто по комплексу и долго ходили пешком. Оглядываясь и обозревая. Советуясь и думая - как всегда головОМ, а не ногОМ.
Это я на фоне уже купленного нашими украинцами участка и согласованного проекта дома. Обратите внимание на слова на красной табличке. Чать изображения я удалил - так как тут бродит один тАвАрИсчь обвешанный жиром - массой в 110 (!) кг - и он будет очень недоволен моими 82,5 кг.
Не ошибся, все классно видно. Фото не новые - примарно 2023 год или январь 2024 так как построенных домов еще не видно.
Очень странное место для покупки дома. Цены, конечно, намного ниже средней по штатам:
Школа и её состав, как и "академические" успехи:
Вообще Южная Каролина для наших понаехов - странный выбор, но на вкус все фломастеры разные.
ПС: Увидел, что там есть несколько наших церквей, видимо на этом и основывались
Ну, ви маєте право вважати, що вибір дивний для наших «понаїхів», але українців там дуже багато і переїжджають з інших «дорогих» штатів. Обпалилися і переїжджають. Взагалі природа краєвиди прекрасні. Річки та озера. Мені здавалося, що я десь на Житомирщині.
Якщо говорити про дива, то: На південному сході штату знаходиться великий морський порт Charleston. Незвичайна іспанська архітектура. В порту не тільки авіаносець, який можна відвідати, але і підводний човен, який теж можна відвідати. Ми прийшли десь за 1 годину до закриття, то впустили на авіаносець безкоштовно, ціну квитка не пам’ятаю, мабуть 35$, на підводний човен вхід безкоштовний.
Так ось це був раніше найбільший порт, в якому причалювали судна з привезеними з Африки чорношкірими рабами. Привезли новий генетичний матеріал. Ось таких незвичайних з погляду антропології та біології людей я ніде не бачив. Вони якісь інші. Не такі, як показують у кіно. Я заїхав до супермаркету (не пам'ятаю назву – дуже великого типу нашого «Сільпо») – так от я був єдиною білою людиною на весь супермаркет. На мене дивилися як на експонат. Щось схоже було, коли мене на півдні Індії в штаті Керала оточила на ґанку місцевого музею юрба індійських школярів та розглядали незвичну істоту: високий білий дядько зростом в 175 см.
До цього потрібно звикнути.
У той же час місто Спартенбург прекрасне, населений білими, неймовірно красиве і мені здалося, що кращого готелю, ніж Best Western Spartenburg немає у світі. Комфортний. Дуже низька як для США ціна: здається 75$ номер на двох ще й з дуже пристойним (у США це рідкість) сніданком. Потрапили на міжнародний фестиваль (це НЕ офіційна подія яку фінансувало б Консульство, а організатори - прості місцеві люди за свій рахунок) - так там серед павільйонів різних країн український був найцікавіший наймасовіший. Фотовиставка. Музика. Дітям видавали цукерки та прапорці. Дорослим - банки з квасом «Квас білий». Сподобалася розмова з колишніми одеситами: жінка років 45 із двома дітьми. Здається без чоловіка була (не памʼятаю щоби поруч був її чоловік). Дуже виховані діти - сину мабуть 14, а дочці мабуть 17. Говорили українською.
В місті Спартенбург дуже приємно було, що нас з повагою впустили в приміщення мерії - правда на вході охорона досить ретельно перевірила наші речі - але я здивувався, що нашу невелику українську делегацію прийняли просто так в досить великій будівлі мерії міста. До мера ми не заходили, але походили коридорами та відвідали невеликий музей в середині мерії.
Тож вибір НЕ дивний, а багато в чому обґрунтований.
Розмовляв з нашими чоловіками - їм років по 40-45 – вони організували окремий павільйон з релігійною літературою - агітували приїхати до створеної ними «української церкви» якогось незрозумілого мені патріархату. Але я не поїхав – не було часу.
Але знайшли час відвідати великий житловий комплекс - складається з 6 чи 8 будинків в мабуть 7 або 8 поверхів - свіжий - красивий дизайн охайно дуже і купа парковочних місць - розташований на схилі ліворуч від траси уверх (враження, що колись було велике поле). На вʼїзді великий критий плавальний басейн для мешканців. Оренда квартири 1 bedroom - 1250$. Були вільні квартири: вселяйся хоч завтра.
Тож вибір з погляду когось дивний, а з погляду ще когось дуже не дивний. Відвідували озера з місцями для відпочинку, проїжджали мимо дуже дорогих садиб, які ховалися в лісі. Академічні успіхи школи не вивчав, але коли проїжджаєш мимо шкіл - то голова і не хоче, а повертається подивитися на витвір архітектурного дизайну та розмірів.
P.S. На прикладі України і чисто для порівняння: можете назвати регіон/місто в Україні як вибір житла для себе - щоби вибір був «НЕ дивним»?
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 18 кві, 2025 06:15, всього редагувалось 2 разів.
BIGor написав:А чого такий розброс в площі ділянок?
1. У покупателей разные запросы и возможности. Логично, что участки с самым привлекательным положением нарезаны щедрее. 2. На плане хорошо видно, что планировщики пытались добиться равного размера по красной линии для всех участков. На закруглениях получаются трапеции и площадь растет.
Цікава технологія комплектації будинка та формування ціни.
Є «базова комплектація», до якої ви можете замовити додатки або покращення з дуже великого переліку. Це вплине звичайно на остаточну ціну. Базова ціна - все під ключ - термін здачі в експлуатацію - через 6 місяців якщо я не помиляюся - 288 990$. Наприклад: - базова комплектация - це ковролін у всіх кімнатах. Колір можна вибрати безкоштовно з переліку. А ось щоби на підлозі був НЕ ковролін а - наприклад - ламінат - доплата орієнтовно 5000$. Можна замовити таких «додатків» та @поліпшень@, що і не розплатишся… хоч сусальне золото та діаманти. Перелік менеджер показала на екрані монітора величезний. Вогні йшла по кожній кімнаті окремо варіанти показувала у вигляді фото і питала: це замовляємо? Ставила помітки. Які миттєво міняли остаточну ціну.
Я запропонував у спальнях залишити ковролін, в інших приміщеннях ламінат. Типу «компроміс». - наприклад - меблі кухні мають певні фасади - колір молеш вибрати безкоштовно, а ось замінити фасади одного матеріалу на якись інший або там з якимись вищерунками - доплата. Це стосується і фурнітури меблів. Базова комплектація - або ручки хоч з бронзи та з розписом вручну від племені Майя.
Було питання верхньої частину «острова» на кухні: мармур штучний, мармур справжній, гранти або пластик.
Перелік покращень дуже великий - менеджерка все пропонує та пропонує. Наприклад що мені сподобалося: по стандартному фасаду можна замовити там, де салон три колони в @колоніальному стилі@ - там такі будинки часто н. Це суттєво змінює зовнішній вигляд будинка крім того додає спереду невеликий навіс та получається невеличка веранда для ранішньої кави. Доплату не памʼятаю, здається теж 7 000$. Я порадив це замовити, бо самі наші українці пізніше це не зроблять.
Менеджер тут закинула клієнтам цікавий гачок: @Якщо поліпшень ви замовите на 30 000$, то я вам ще - як українцям - дам знижку в 25 000$!!!!
От біда! Давайте перелік далі! Щоби вийти на цифру додатків на суму в 30 000 (а можна було і на 300 000$), замовили із заднього входу будинка патіо без навіса. Важливий момент: в базову комплектацію входить мінімальний ландшафтний дизайн - підготовлений газон. Додаток це автоматичний полив.
Короче, квест на компʼютері був цікавий. Як у гумориста Карцева; «А два можна? - Можна! - Дайте три!» Тут важливий фінансовий аспект: від кінцевої ціни будинка залежить податок на нерухомість, чим дорожче вийде будинок - тим більше будеш платити цілий рік. Відповідно якщо будинок вийшов дешевшим - а додатки зʼявилися якось та якимось чином пізніше - то і податок цілий рік платиш менше. Коротше ось фото попередньої угоди з остаточною ціною. Це з додатками та із знижкою в 21 000$ (замість обіцяної в 25 000$ - бо ми були занадто «хитрими» та вийшли на додатки на суму в 30 180$) як для українців.
Зверніть увагу: Lot - це земельна ділянка. Є позначка “Premium” - ми вибрали чи не найкращу, а не найдешевшу.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 18 кві, 2025 10:18, всього редагувалось 1 раз.