Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27802781278227832784 ... 2891>
Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 21:11

xaos_3 написав:
  Gastarbaiter написав:
  won написав:Переформулюю: в країні, в якій збираєсся жить, точно нельзя получать громадянство.

Шо скаже шановне панство на таку точку зору? Це лиш точка зору і запрошення до обговорення.

А за новим паспортом їдь-но ти, друже, на Батьківщину без можливості легально повернутися потім у свою Німеччину.

Чому не можна легально повернутися до Німеччини або іншої країни?
Звісно можна, треба лише в'їхати за німецьким/польським/ізраїльським... паспортом. І так само виїхати

Пробивають по даті народження та по співпаданні імен.
Заїдеш по німецькому паспорту маючи український і вже легально не виїдеш.
Хомякоид

Подякував: 3081 раз.
Подякували: 437 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 21:15

xaos_3 написав:Чому не можна легально повернутися до Німеччини або іншої країни?
Звісно можна, треба лише в'їхати за німецьким/польським/ізраїльським... паспортом. І так само виїхати

"Наша пісня гарна й нова..." - вже це проходили тут рік тому десь, бурні дискусі точилися. Так не буде. Не випустять, якщо по біометрії (або ім'я + дата народження) з'ясують, що то є в першу чергу громадянин України.
won

Подякував: 211 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 21:16

Hotab написав:xaos_3

Ви точно знаєте, що по ПІБ з датою народження на кордоні не висвітиться, що «німець» то насправді «українець»?
Про контроль в аеропорту по відтиску пальця я навіть не кажу, зараз в Україні це не актуально.

При набутті громадянства, знаю за німецьке, людина може легально обрати ім'я на німецький манер та перейти на прізвище, наприклад, дружини, якщо воно є відмінним. Маю знайомого, який набув громадянство й замість Ігоря став Jorg і узяв прізвище дружини. Він не мав українського біометричного закордонного (мав не біометричний паспорт) і спокійно відвідує Україну за німецьким паспортом.
Не думаю, що це якось можна простежити і хтось заради пересічної особи буде цим займатися. Був умовно "Ігорь Франко" став умовно "Jorg Schewtschenko"
Імена та Прізвища змінюються легально:
Переміщені особи та етнічні німецькі переселенці, подружжя та нащадки яких є німцями ... можуть шляхом подання заяви до Федерального адміністративного відомства під час процедури розподілу або до органу реєстрації актів цивільного стану:
прийняти німецькомовну форму свого імені або прізвища; якщо такої форми імені немає, вони можуть набувати нових імен
Bundesvertriebenengesetz - BVFG, § 94 Familiennamen und Vornamen
xaos_3

Подякував: 2 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 21:28

won написав:
  xaos_3 написав:Чому не можна легально повернутися до Німеччини або іншої країни?

"Наша пісня гарна й нова..." - вже це проходили тут рік тому десь, бурні дискусі точилися. Так не буде. Не випустять, якщо по біометрії (або ім'я + дата народження) з'ясують, що то є в першу чергу громадянин України.

Не треба вигадувати ровера.
Треба діяти відповідно чинного законодавства враховуючи свої права.
xaos_3

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 22:05

xaos_3 написав:
  won написав:

Не треба вигадувати ровера.

Лозунг - несомненно правильный. Проблема в том, что в некоторых странах - на права властям пофиг: "конституция на паузе" (с)
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 23:23

Лозунг - несомненно правильный. Проблема в том, что в некоторых странах - на права властям пофиг: "конституция на паузе" (с)[/quote][/quote][/quote]

Мова йшла про те, чи може людина, набувши, у даному конкретному випадку, громадянство Німеччини, легально, не порушуючи законодавства ні Німеччини, ані України відвідувати Україну. Відповідь - так, може.
Впевнений, що аналогічне є й у інших країнах.
Маю знайому родину, які були Коваленко, стали Коваленкайте і т.д.
xaos_3

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 15 тра, 2025 23:30

xaos_3

Маю знайому родину, які були Коваленко, стали Коваленкайте і т.д.

Думаю що при такій зміні прізвища попастись зараз на кордоні непросто.
А от коли в аеропорту Борисполя (колись) пальчики «чекнуть»? І «привʼяжуть» німця Коваленкайте до українця «Коваленко»? Чи що там зараз (до війни) в Борисполі , подивитись і полупати райдужною оболочкою треба? Давно там не був, забув.
Hotab

Подякував: 401 раз.
Подякували: 2434 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: П'ят 16 тра, 2025 05:57

xaos_3 написав:Не треба вигадувати ровера.

Ну то я ж вам і кажу: не вигадуйте і не робіть вигляд, що ми всі можемо переміститись у минуле і правильно змінити ім'я та прізвище при набутті нового громадянства у минулому. Історія не терпить умовного часу.

І то, ця лазівка, яку ви описали, практично вже неіснуюча, бо все давно біометричне, а по біометрії ви - громадянин України, пройдіть сюди, сходьте з автобусу - все, ви далі не їдете.
won

Подякував: 211 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 16 тра, 2025 09:41

Еміграція, заробітчанство

News from France

За повідомленнями Eurostat наразі у Франції в статусі «тимчасового захисту» перебувають близько 67 000 українців. Це значно менше, ніж в сусідній Іспаніі, не говорячи вже про таких «гігантів», як Польщя та Німеччина, які прийняли по 1 000 000 українців.

На відміну від інших країн Європи, де значна і дуже значна кількість українців «сидять на соціальних виплатах», у Франції практично 100% українців працюють.
Для порівняння: мій приятель з жінкою мешкають вже 4-ий рік у Великій Британії, і всі ці роки отримують «допомогу» від Уряду Його Величності Короля в сумі близько 1500 британських фунтів.
Якщо додати ще 3 квартири в Україні, які всі ці роки успішно здають в оренду, то сміливо можна сказати, що «життя вдалося». Звісно, працювати і думки не виникає.

Останніми днями - прямо калейдоскоп Рішень уряду та Сенату Франції щодо українців:
- українська мова вводиться як друга мова в деяких університетах Франції вже у 2025 році. Це «пілотний проєкт» і в наступних роках планується значне розширення.
- в першому читані прийнято новий важливий законопроєкт, який відкриває особам під тимчасовим захистом доступ до соціальних виплат, які раніше були недоступні. Серед них - допомога для дорослих з інвалідністю та фінансова допомога для осіб похилого віку з низьким доходом.
Окрім цього, спрощується доступ до ринку праці для медичних працівників з дипломами з-поза меж ЄС. (!).
Законопроєкт пропонує звільнити українських медпрацівників (!!!) від обмежень щодо кількості місць на спеціальних іспитах. Після успішного складання вони зможуть інтегруватися у французьку систему охорони здоров’я.
Джерело: https://censor.net/ua/n3552515
akurt

Подякував: 3998 раз.
Подякували: 1439 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 16 тра, 2025 10:01

BIGor написав:
  Бетон написав:Я, українець, плачу в Польщі податок, квартиру здаю. Доречі українцям. Дуже класні люди.

Перекладачка полька.
Стоянки біля бізнес центрів різних, в місті, де будка є.

Я до того, що люди скрізь однакові. Не такі погані українці. Якщо податок нормальний, як в Польщі, його будуть платить усі

А що трапилось з парою поляків які у Вас знімали раніше?
Стосовно податків, то вони в Польщі доволі високі, для найманого працівника по UoP (аналог трудової книжки) загалом від 40% до 55%.

Я нажаль знаю тільки про податок з оренди до 300 тысяч обороту здається. PPE 7.5%
Пара поляків просилась на пару місяців, вроде
Бетон

Подякував: 189 раз.
Подякували: 403 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 27802781278227832784 ... 2891>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему