$30 в тиждень на їду в СА (тобто на місячну суму фудстемпів в $121)
|
|
![]() Я 48 ехал. В принципе норм, главное что бы водитель курящий был, хоть успевать выдолбать по две-три сигареты на остановках, и мурашки по левой ноге недели две ползали-защемил что-то от долгого сидения. Самое смешное было,когда поляки завернули автобус из-за полного бака дизеля, о чем водитель честно сказал, а пешком нельзя, и бус возвращается назад, согласно старой пословице-"пливли-пливли,біля берега всрались" ![]() Но на ближайшей шиномонтажке предлагали широкий спектр услуг типа "сливание дизеля","снятие тонировки" , и второй подход оказался удачнее. Разочарован возвращением. Ни гімн не співали,ні фотали на стенгазету-впустили да и все. Хотя хотелось оплесків или хоть увещевания типа "схаменись,опудало,куди ти прешся?" ![]()
![]() Польські митники затримали українку з купою готівки у багажі
![]() Зазначається, що 40-річна жінка намагалася перевезти через кордон 280 тисяч доларів та 80 тисяч євро готівкою, або 1,3 мільйона злотих в перерахунку на польську валюту. ![]() Оскільки українка не задекларувала готівку, на її рахунку арештували 80 тисяч злотих, які можуть бути стягнуті як штраф. Остаточне покарання має визначити Митна та податкова служба. ![]() Ну, непоганий об"єм. Блок з 100 000 доларів має такий стандартний вигляд: ![]() Здається купюри в євро так не пакують - тільки пачки по 10 000 євро купюрами по 100 євро. Здається хтось писав, що 80 000 євро мають об"єм в 1 літр (10 куб. см). Тобто сума у пані має об"ємом 3 таких блоки плюс ще купюри євро. Це повний рюкзак середнього розміру. Хм... Я часто перетинаю кордони то тут так: - невдале розташування свого багажу в авто. Багаж треба готувати для митного огляду. Зазвичай митник не лізе руками на саме дно валізи/рюкзака, а копирсається зверху. В таких випадках треба зверху класти старі тапці або панчохи: далі руки митника не йдуть. - друга версія - пані "кинули" інформатори (головна версія). - третя версія: пані не має розуму в голові, а порадити не було кому: достатньо було в он-лайн режимі на сайті Польські митниці задекларувати ці гроші. Нема ніяких проблем: будь-яка сума. Там в декларації задають "незручні питання" типу звідки гроші і навіщо вони, але можна давати формальні відповіді - наприклад, "для купівлі нерухомості" - на "Червоному коридорі" достатньо сказати номер митної декларації - її польські митники роздрукують в двох екземплярах - поставлять на кожній по 2 печатки і - вільною птицею в Краків - їсти Журек... Востаннє редагувалось akurt в Вів 16 вер, 2025 10:59, всього редагувалось 1 раз.
![]() Ні не дивиться - навіщо їм її дивится.
Немає потреби, Це ДЕКЛАРАЦІЯ (заява) про те, що ввозить людина. Перевірено власноруч: рік тому я встав з літака рейсу "Стамбул-Краків" - свідомо йшов на "Червоний коридор" - в мене вже була заповнена в он-лайн режимі митна декларація. Поляки навіть здивувалися, швидко знайшовши її за номером, який я повідомив. Взагалі не задавали ніких питань - при чому вони НЕ знали з якого саме я рейсу - бо в аеропорт Кракова прибували багато літаків - на паспортному контролі була величезна черга - "вінегрет" з прибульців - митники тільки сперечалися, перераховувати пачки доларів чи ні. Пані-митниця говорила, дивлячись на великий пакет, що не треба, а пан-митник сказав як "Іван Васильович": - Отведай... Пераховували покупюрно, що було трохи кумедно. ![]() Еміграція, заробітчанство
News from France "Знав би де впав би - соломки підстелив би..." В еміграції все буває важко, а інколи дуже важко. Доня приятелів з Чернігова вступила як українка з прифронтової зони на безкоштовне навчання в один із французьких університетів. Університет у славетному місті "Metz" В мене не залишилося якихось яскравих вражень - а у нашої студентки - залишиться... Вона з мамою дуже довго - в Чернігові - пакувала речі для студентського життя - та молоденька ж - не допетрала, що треба вчасно подати заявку на гуртожиток. Залишилася БЕЗ місяця в гуртожитку. До 20 вересня їй та мамі надали житло наші українці з діаспори - приватний будинок - в невеличкому селі - не дуже й далеко від міста, але... але... У Франції залізничне сполучення дуже непогане - швидкісні потяги можуть Вас домчати з Марселя в Тулузу за декілька годин і інколи дуже дешево... Більше того: у деяких департаментах Франції українцям надають картку для безкоштовного проїзду в електричках. А ось автобусне сполучення - ну прямо ніяке... Особливо якщо мова йде про велике місто та невеличкий населений пункт - а таких тут більше - все у минулому маєтки маркізів, які за віки обросли приватними оселями. В такі населенні пункти - а там часто збереглися маєтки/палаци просто як музеї часів кардинала Мазаріні - автобуси взагалі не ходять... дітей в школу возить шкільний автобус... Ну ось: перший день в університеті нашої/французької студентки: - 4 години добиралася до університету; - 6 годин тривало навчання: - 4 години добиралася в звортньому боку до мами... Все як в старовинній пісні - слово в слово - про мученика науки:
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|