Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 29712972297329742975>
Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 14:55

Hotab написав:tzeery608
Если расплачиваться картами швейцарских банков курс 1€ приравнивается к 1 франк а по факту франк дороже

Ніколи б не подумав що з твердими європейськими валютами бувають такі фокуси.
Це частіше в злиденних країнах практикують. Може це якийсь окремий банк у вас так судить?

Банк може виставляти дуже невигідні курси конвертації для карткових операцій. У мене відкритий ще рахунок у євро і коли кудись їду у єврозону, то у банківському застосунку міняю злоті на євро (на обмін курс нормальний), і за замовчуванням списуються євро з картки. Тільки іноді питає термінал: у якій валюті хочу розрахуватися? Невже у Швейцарії до такого не дійшли ще?
Gastarbaiter

Подякував: 705 раз.
Подякували: 619 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 15:51

Gastarbaiter написав:Тільки іноді питає термінал: у якій валюті хочу розрахуватися?

Зазвичай валюта країни, в якій розраховуєтесь.
Невже у Швейцарії до такого не дійшли ще?

Деякі великі банки специфічні з застарілою системою. Чому? Тому-що там зберігають гроші люди з всього світу. Банку так вигідно, тим клиєнтам зазвичай пофіг на туж комісію 5-30 франків на місяць. Плюс буває фіксована комісія за кожну транзакцію, якщо валюта платежу не франк. Івестування в таких банках зазвичай через менеджера, послуги якого не три копійки, ще й в робочий час цього банку з перервою на обід менеджера.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 17:16

Да, о 18-22.
Вчера разговаривал со знакомыми, узнал, что старший сын (21) выехал. Парень никогда не мечтал о Западе, даже мыслей не было, здесь работал в KFC (и учился в вузе), постепенно рос в зарплате, уже имел неплохую (по харьковским меркам) - во всяком случае, уже позволил себе снимать квартиру, чтобы жить отдельно от родителей.
Что было неожиданно для меня - выбрал Швейцарию. Сейчас поселили в бункере (ещё со 2 МВ), но бункер очень хорошо оборудован, не так, как наши сохранившиеся со 2МВ бомбоубежища. Их там, вроде, много и используют для размещения беженцев. Хочет сразу начинать работать. Родители уговаривают сначала поучить немецкий. Если пойдёт учить, дают какие-то льготы (финансовые, но не очень большие). Зато с языком, понятно, можно найти лучшую работу.
Кстати, там, вроде, дискриминируют наших западников - тормозят оформление. Если ему оформили меньше, чем за месяц, то люди с западной ждут и по несколько месяцев и пока не получили. Не знаю, насколько это типичная ситуация.
Востаннє редагувалось ЛАД в Чет 09 жов, 2025 17:22, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Подякував: 5360 раз.
Подякували: 4862 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 17:30

ЛАД написав:Да, о 18-22.
Вчера разговаривал со знакомыми, узнал, что старший сын (21) выехал. Парень никогда не мечтал о Западе, даже мыслей не было, здесь работал в KFC (и учился в вузе), постепенно рос в зарплате, уже имел неплохую (по харьковским меркам) - во всяком случае, уже позволил себе снимать квартиру, чтобы жить отдельно от родителей.
Что было неожиданно для меня - выбрал Швейцарию. Сейчас поселили в бункере (ещё со 2 МВ), но бункер очень хорошо оборудован, не так, как наши сохранившиеся со 2МВ бомбоубежища. Их там, вроде, много и используют для размещения беженцев. Хочет сразу начинать работать. Родители уговаривают сначала поучить немецкий. Если пойдёт учить, дают какие-то льготы (финансовые, но не очень большие). Зато с языком, понятно, можно найти лучшую работу.
Кстати, там, вроде, дискриминируют наших западников - тормозят оформление. Если ему оформили меньше, чем за месяц, то люди с западной ждут и по несколько месяцев и пока не получили. Не знаю, насколько это типичная ситуация.

Где-то пробегала информация, что в Швейцарии есть градации украинских областей, где безопасно находится, а где опасно. Что-то типа такого

Поэтому, вполне возможно, что парню с Харьковской области оформили быстро, а жителям с западных областей Украины оформляют долго
pesikot

Подякував: 544 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 17:30

ЛАД написав:Да, о 18-22.
Вчера разговаривал со знакомыми, узнал, что старший сын (21) выехал. Парень никогда не мечтал о Западе, даже мыслей не было,

Если помните я про это писал.
Посмотрите на хитовые ветки до 2014 - Идеи-Портфель(про украинскую фонду), КРЖН
Сейчас всех интересует как вывести бабло и затариться еропейской недвижимостью, американской фондой.
Вот к чему мы пришли.
Одно дело когда воспользовался открывшимся окном возможностей тот, кто давно мечтал свалить к своим евроценностям, совсем другое кто хотел строить будущее в Украине :(

Что было неожиданно для меня - выбрал Швейцарию.

вкупе с тем что парень не рвался на Запад, и только как крайння мера подозреваю что он "евроскептик" :D
Швейцария на правильной географии Европы, никогда не имитировала суетную озабоченность, так что его выбор с т.з. "шоб 2 раза не бегать" очень правилен в отличие от тех кто побежал в польшу 👍 пусть ее в случае шухера бегунцы первой волны защищают :mrgreen:
Востаннє редагувалось fox767676 в Чет 09 жов, 2025 17:50, всього редагувалось 2 разів.
fox767676

Подякував: 412 раз.
Подякували: 190 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 17:46

akurt да есть такое я заходила на форум ELeclerc так там местные жаловались что цены во Франции выше чем ближе к границам Швейцарии типа швейцарцы приезжают закупаются и поднимают им цены ! На границе могут проверить :разрешено только 1кг мяса на человека к ввозу надо ехать семьей ! Такая же ситуация на границах с Германией,все дело в зарплате она тут значительно выше чем в соседних странах . Очень много из Франции приезжают каждый день на работу в Швейцарию получают зарплату а тратят ее дома это тоже не нравится федеральному правительству
tzeery608

Подякував: 1 раз.
Подякували: 6 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 18:04

ЛАД написав:Сейчас поселили в бункере (ещё со 2 МВ), но бункер очень хорошо оборудован, не так, как наши сохранившиеся со 2МВ бомбоубежища.

Скоріш за все бункер 1960-1980 років, самі здогадайтесь чому. В них був(чи є) закон, для кожного громадянина є місце в бомбосховищі.
Их там, вроде, много и используют для размещения беженцев. Хочет сразу начинать работать. Родители уговаривают сначала поучить немецкий. Если пойдёт учить, дают какие-то льготы (финансовые, но не очень большие). Зато с языком, понятно, можно найти лучшую работу.

Його розподілять в якійсь кантон, ніхто не гарантує шо в цьому кантоні мова німецька(точніше специфічна швейцарська, яку німці не розуміють). Кантон може буть німецько/французько/італійско мовним. Тому вчить німецьку мову у французькому кантоні така собі ідея. У нього є соціальний працівник, хай звертається за порадою в якому напрямку йти. Зазвичай це буде звичайна школа, так, школа, ніякий не колєдж/універ. Або якщо достатній рівень володіння англійською- універ, але чи сплатить соціалка таке навчання- не знаю, мабуть ні.
Далі йде навчатись на якусь профільну освіту 3 роки, потім вже коли достатньо вивчить профільну мову і отримає освіту, йде працювать, або йде далі, до університету.
Йти зараз працювать- така собі ідея, це шлях в нікуди. Чому можу написать, але це питання дуже специфічце, воно особисто вам не цікаве.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 18:11

tzeery608 написав:На границе могут проверить :разрешено только 1кг мяса на человека к ввозу надо ехать семьей !

А нашо вам такі складнощі? :shock:
Ви багато зекономите на одному кіло м`яса на людину? :shock:

tzeery608 написав:да есть такое я заходила на форум ELeclerc так там местные жаловались что цены во Франции выше чем ближе к границам Швейцарии типа швейцарцы приезжают закупаются и поднимают им цены !

Якось нелогічно ви пишете, так ціни вище, чи нижче?
Особисто я не знаю як там і шо по цінам провінцій Франції, мене це не цікавило ніколи. У кожній країні є шось своє, специфічне, якісь враження від країни, ось за цим і потрібно їхать, а не за кіло м`яса. Шо ви потім згадаєте, як у вас митниця м`ясо важила?
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 18:21

Water написав:
  ЛАД написав:...........
Хочет сразу начинать работать. Родители уговаривают сначала поучить немецкий. Если пойдёт учить, дают какие-то льготы (финансовые, но не очень большие). Зато с языком, понятно, можно найти лучшую работу.

Його розподілять в якійсь кантон, ніхто не гарантує шо в цьому кантоні мова німецька(точніше специфічна швейцарська, яку німці не розуміють).
Он уже в немецком кантоне.

Зазвичай це буде звичайна школа, так, школа, ніякий не колєдж/універ. Або якщо достатній рівень володіння англійською- універ, але чи сплатить соціалка таке навчання- не знаю, мабуть ні.
Зачем школа? Для беженцев есть языковые курсы.

Далі йде навчатись на якусь профільну освіту 3 роки, потім вже коли достатньо вивчить профільну мову і отримає освіту, йде працювать, або йде далі, до університету.
Йти зараз працювать- така собі ідея, це шлях в нікуди. Чому можу написать, але це питання дуже специфічце, воно особисто вам не цікаве.
Обо всём этом пока рано.
Пусть сначала язык выучит.
Востаннє редагувалось ЛАД в Чет 09 жов, 2025 18:24, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Подякував: 5360 раз.
Подякували: 4862 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 18:28

ЛАД написав:
  Water написав:
  ЛАД написав:...........
Хочет сразу начинать работать. Родители уговаривают сначала поучить немецкий. Если пойдёт учить, дают какие-то льготы (финансовые, но не очень большие). Зато с языком, понятно, можно найти лучшую работу.

Його розподілять в якійсь кантон, ніхто не гарантує шо в цьому кантоні мова німецька(точніше специфічна швейцарська, яку німці не розуміють).
Он уже в немецком кантоне.

Зазвичай це буде звичайна школа, так, школа, ніякий не колєдж/універ. Або якщо достатній рівень володіння англійською- універ, але чи сплатить соціалка таке навчання- не знаю, мабуть ні.
Зачем школа? Для беженцев есть языковые курсы.

Обо всём этом пока рано.
Пусть сначала язык выучит.

Бункер це вроді тимчасове житло. Так, там можуть жить доволі довго, церез ті бункери у кантоні BE зараз вроді усі проходять. Ось коли розподілять у якесь житло, чи його у бункер розподілили?
Мову вчить, потім роботу шукать- така собі ідея. Приблизні варіанти я вам написав.
Water

Профіль

#<1 ... 29712972297329742975>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор