|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 13 жов, 2025 06:38
Shaman написав: Bolt написав: Hotab написав:Bolt Є ще інше, там про бувшого офіцера (в деяких варіаціях - прапорщика), який прийшов на дембель і влаштувався косарем газонів на комунальне підприємство. До обіду сидить в тіні, нічого не робить. Керівник питає: - а чому ти не косиш? - так людей же не дали
Так я вже забив собі робота оператора котельні, як тільки війна закінчиться. На манометр дивитись і в разі потреби з шнурок дьоргати, щоб зайву пара стравити, щоб котел не вибухнув. Хоча може то все вже автоматизували. 😟
а пісні слабо писати? 
З тим вже теж чудово ШІ справляється, так, що і тут пролітаю.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 23 раз.
- Подякували: 282 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 13 жов, 2025 07:10
Bolt написав: Hotab написав:Bolt Є ще інше, там про бувшого офіцера (в деяких варіаціях - прапорщика), який прийшов на дембель і влаштувався косарем газонів на комунальне підприємство. До обіду сидить в тіні, нічого не робить. Керівник питає: - а чому ти не косиш? - так людей же не дали
Так я вже забив собі робота оператора котельні, як тільки війна закінчиться. На манометр дивитись і в разі потреби з шнурок дьоргати, щоб зайву пара стравити, щоб котел не вибухнув. Хоча може то все вже автоматизували. 😟
Простой вариант - клапан с тарированной пружиной, который при достижении определенного давления будет открываться. Сложней вариант - сенсор, который будет открывать соленоид.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8742 раз.
- Подякували: 5514 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
6
7
Додано: Пон 13 жов, 2025 07:25
BIGor написав: rjkz написав: BIGor написав:З НВІДІА трохи інша історія, у них же не просто відеокарти, а обладнання для ШІ - зараз це суперзатребувано. Ну і хто перший - тому 90% всього прибутку. Вони перші. Іншим далі буде влізти архіскладно. Згадайте тіж ж СпейсХ або Старлінк - їх вже малореально догнати, хіба що весь Китай вкладеться в фірму-конкурента. ПС, ну от Трамп вже все вернув назад, а криптомільярдери вже розпереживались  .
Ага, нокиа тоже была когда-то супертелефоном. Как только конкуренты заявили, что вышли на сопоставимый уровень, тогда акции нвидии существенно снизились. Да и китайцы не вечно будут смотреть и покупать. Стырят технологию и будут сами делать. Сейчас одна из компаний из СП500 резко растет, производители чипов.
Звичайно доля правди є, але все-таки Нокіа завалилась через інше - через соціалістичну повісточку Європи. В США цього нема, але є звичайно інші проблеми - це те що Ви казали про поточну ситуацію в компаніях, також в тому числі і через індусів. Бачу це все і в своїй компанії - що можу сказати - років через десять США вже не буде технологічним лідером, Боінги будуть падати, iPhone стануть глючними ітд, все до цього йде.
ХЗ что будет с США через 10 лет. Пока все то, что происходит в США отличается от того, что было даже при нашем приезде и очень отличается от того, что представаляется из Украины. Единственное что не отнять - тут реально дофигища денег по сравнению с Украиной. Но блин, все меняется не к лучшему. .... Дальше я написал длинный текст, что меняется не к лучшему. Но стер. Одно из того, что меняется - преследование за высказывание мнения. ХЗ кто что может сделать в современном мире.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8742 раз.
- Подякували: 5514 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
6
7
Додано: Пон 13 жов, 2025 08:23
rjkz написав: BIGor написав: rjkz написав:Ага, нокиа тоже была когда-то супертелефоном. Как только конкуренты заявили, что вышли на сопоставимый уровень, тогда акции нвидии существенно снизились. Да и китайцы не вечно будут смотреть и покупать. Стырят технологию и будут сами делать. Сейчас одна из компаний из СП500 резко растет, производители чипов.
Звичайно доля правди є, але все-таки Нокіа завалилась через інше - через соціалістичну повісточку Європи. В США цього нема, але є звичайно інші проблеми - це те що Ви казали про поточну ситуацію в компаніях, також в тому числі і через індусів. Бачу це все і в своїй компанії - що можу сказати - років через десять США вже не буде технологічним лідером, Боінги будуть падати, iPhone стануть глючними ітд, все до цього йде.
ХЗ что будет с США через 10 лет. Пока все то, что происходит в США отличается от того, что было даже при нашем приезде и очень отличается от того, что представаляется из Украины. Единственное что не отнять - тут реально дофигища денег по сравнению с Украиной. Но блин, все меняется не к лучшему. .... Дальше я написал длинный текст, что меняется не к лучшему. Но стер. Одно из того, что меняется - преследование за высказывание мнения. ХЗ кто что может сделать в современном мире.
Можете в ЛС, якщо текст зберігся. Ну або через VPN скріншотом щоб ніде не індексувалося і через imgbb.com з самовидалення зображення через місяць. АС Цікаво, що буде сьогодні з біржами, чи буде "Чорний понеділок" чи все вернеться взад.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1478 раз.
- Подякували: 1883 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 13 жов, 2025 09:10
BIGor написав: rjkz написав:Ага, нокиа тоже была когда-то супертелефоном. Как только конкуренты заявили, что вышли на сопоставимый уровень, тогда акции нвидии существенно снизились. Да и китайцы не вечно будут смотреть и покупать. Стырят технологию и будут сами делать. Сейчас одна из компаний из СП500 резко растет, производители чипов.
мені навіть цікаво - як Нокіа завалилась через повісточку? та й взагалі не вся Нокіа, а її підрозділ з мобільних телефонів, який проспав появу смартфонів. навіть якщо США перестане бути технологічним лідером, що далеко не факт, то з чого впаде виробнича дисципліна? не нагнітайте
-
Shaman
-
-
- Подякував: 786 раз.
- Подякували: 1662 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Пон 13 жов, 2025 10:34
Еміграція, заробітчанство
News from USA (або "Хіба ревуть воли, як ясна повні?" (с))
Останніми днями в мережі розганяли дуже важливе для кожного українця питання про важку буремну долю далекобійників в США. Не обійшло це актуальне для кожного дописувача питання і Фінансовий форум України.
Я сьогодні вночі переговорив з першоджерелом - далекобійником, який мешкає в США не менше 10 років та всі ці роки реально не встає із-за керма авто. Мій респондент виграв свого часу в Грін-кард-лоттері квиток у важке життя далекобійника. Заважу, що в Україні займав дуже пристойну посаду якогось там директора якогось там підприємства, яке реально займалося виробництвом (тобто не "купи-продай"). Але ж ми знаємо: навіть якщо ти в Україні втюхував колегам по роботі або друзям квартири, міжкімнатні двері або навіть дуже корисну металочерепицю, то в США ти побачиш РЕАЛЬНУ вартість свого розуму та своїх навичок в житті.
Ну що - нижче нічна (різні годинникові пояси із США) розмова - фрагменти переписки в Месенджері так як вона була. Жодне слово не змінено. Гадаю, ви звернете увагу на деякі цифри - вони дуже актуальні а деякі можна віднести до "інтимних" в США - такі питання зазвичай і НЕ задають, і на них НЕ відповідають. Але я задав - тому що форум Фінансовий і тут потрібні не пустопорожні балачки, а треба вміти рахувати кожну копійку.
Я: А ось питання як до професіонала: повний інтернет якихось жахливих статей про те, що в США прямо розгромлено клас далекобійників. Що насправді?
Він: Ну розгромлений тільки тих, хто приїхав і не має статусу, просто, що ми в цьому середовищі крутимося і нам здається, що це все... кінець... але за фактом це тільки близько 8% від загальної кількості і то скасують права не відразу, а протягом 2 років, тому більше істерики ніж реальності, а так всі розуміють що економіка падає і така кількість траків просто не потрібно, тому чекати, американців більше ніж їсти, на траки не підуть.
Прикро, так, бо робота не вимагає навчання і мінімум мови, а зарплата 10к$ на місяць ... але роботи вистачає, а якщо в сім'ї обидва працюють на мінімалках 3500 - то це приблизно ті ж гроші, тільки вдома о 5 вечора, а не в будці, де спати лягаєш в новому штаті.
(Примітка: зверніть увагу саме на цей другий абзац. Крім того уточнення: в США найважливішим єж не колір твої очей, а твій СТАТУС, тобто те, як тебе бачить і ким вважає держава під назвою США).
Я: Логічно. А то прямо і на YouTube мовлять всякі російськомовні діячі, як все погано - типу платили людям по 1 $ за кілометр - і вони типу жили в олії та в вершках, не маючи ні статусу, нічого. А тепер типу іх ображають....
Він: Ну типу того... Жінка сказала мені так: "Якщо "що", якщо "що-небудь", то я хоч на роботу піду, смішно сказати: якщо піти у супермаркет "Валмарт" 3700 зі старту і вдвох, то 7400 для сім'ї на 4 особи "за очі", плюс "бенефіти" у "Валмарта" дуже дуже класні...
Я: Дуже цікава думка. Я завжди вважав і всім говорю: вчитеся та отримуєте освіту/кваліфікацію і житимете добре. Така цікава арифметика від вашої дружини.
Він: ХМ... Вчитися - так, але у мене дочка закінчує школу, хоче вступати в "Дюка", якщо пройде, то треба буде платити 12к$ на рік, а якщо ні - то 90к, на цій роботі потягну, а якщо на "Валмарт" вже складніше - потрібен буде кредит, потім син через 5 років закінчує, і я на друге коло 😂 якщо вступить - і саме як хочемо - на 12к$ на рік оплата - я можу "збавити оберти", бо в минулому році з 365 днів року 254 дні був у рейсах..... як би і не сильно напружувався, можна буде тоді ще менше працювати: наприклад, 1 місяць у дорозі, 2 вдома з жінкою....
(Примітка: "ДЮКА" - "майже жаргонна назва одного університету в США. Там є важливий нюанс про який пізніше).
Я: Я знаю, що це питання є неприпустимим в США, але задам дуже непристойне питання: "У пана (ім"я видалено) який орієнтовний дохід на рік? Я зустрічав думку, що якщо 60000+ то це вже «середній клас»?"
(далі буде: треба випити кави)
-
akurt
-
-
- Подякував: 4034 раз.
- Подякували: 1507 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
6
Додано: Пон 13 жов, 2025 12:09
BIGor написав:З НВІДІА трохи інша історія, у них же не просто відеокарти, а обладнання для ШІ - зараз це суперзатребувано.
Це не "суперзатребувано", це "суперрозпіарено". Зараз такі гроші ллються в той ШІ, що потім кожна людина на планеті мала би користуватися тими сервісами мінімум на 1000-2000 дол./рік, щоб воно якось окупилося. Хоча у мене таке враження, що гроші в цьому світі нескінченні, конвертувати назад ці акції у долари ніхто ніколи не збирається і воно буде постійно зростати без жодної прив'язки до реальних доходів компаній.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 706 раз.
- Подякували: 619 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 13 жов, 2025 12:42
akurt написав:Я: Я знаю, що це питання є неприпустимим в США, але задам дуже непристойне питання: "У пана (ім"я видалено) який орієнтовний дохід на рік?
Коль мы подошли к обсуждению дохода, хотелось бы уточнить, на чьем траке пан работает? По некоторым косвенным признакам возникло подозрение, что на собственном.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6486 раз.
- Подякували: 21661 раз.
-
-
Профіль
-
-