Южаніна: кожен силовик має повоювати

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 757677787980>
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 09:50

Hotab написав:hxbbgaf
Тому чому і ти, статус у вас однаковий. І у Барабашова такий самий, офіцера запасу

Та який я офіцер запасу, в мене було написано непридатний у мирний час обмежено придатний у воєнний. І от чомусь тільки із таким статусом треба було самим бігти у ТЦК у стислі терміни навіть без повісток, і багато хто вже на фронті, навіть офіційно половині ці безстрокові довідки скасовували і писали повністю придатний, да і з рештою часто відбувалось свавілля, як он недавня історія про наркоманів з ЗПТ, які як і були придатні, то тільки для тилу, а їх відправили у Скелю, а офіцерам запасу часто навіть повістки не приходили, більшість сидить і в вуса не дує, абсолютна більшість не воює. І це із такої шаленої кількості офіцерів, бо більшість державних вузів мають кафедру, а більшість випускників вже давно ідуть у вузи. Не кажучи вже про військові навчальні заклади, випускники яких мали б воювати з першого дня.
hxbbgaf

Подякував: 1679 раз.
Подякували: 2387 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 09:57

hxbbgaf

Та який я офіцер запасу

Ти розрізняєш «військове звання» і «статус»??
Ти не офіцер, ти солдат (запасу).
Стан твого здоровʼя мені не цікавий, як тебе не цікавить стан мого чи Детройта, чи когось ще. Ти ж , коли вищиш кого треба першого відправляти , не питав за їх здоровʼя, чому мене має цікавити твоя придумана (на сьогодні) непридатність?
Ніякі «випускники вузів» , військових чи цивільних з кафедрою , не повинні бігти поперед тебе. Ти такий самий зобовʼязаний. Рівень (гіпотетично) вищої підготовки дає такому випускнику вищу і відповідальнішу посаду. Але не черговість відправки. Жодного пріоритету сидіти вдома ти не маєш, ти маєш бути давно в ТЦК для підтвердження своєї непридатності. Ти це зробив?
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 406 раз.
Подякували: 2590 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 10:10

Hotab написав:hxbbgaf

Та який я офіцер запасу

Ти розрізняєш «військове звання» і «статус»??
Ти не офіцер, ти солдат (запасу).
Стан твого здоровʼя мені не цікавий, як тебе не цікавить стан мого чи Детройта, чи когось ще. Ти ж , коли вищиш кого треба першого відправляти , не питав за їх здоровʼя, чому мене має цікавити твоя придумана (на сьогодні) непридатність?
Ніякі «випускники вузів» , військових чи цивільних з кафедрою , не повинні бігти поперед тебе. Ти такий самий зобовʼязаний. Рівень (гіпотетично) вищої підготовки дає такому випускнику вищу і відповідальнішу посаду. Але не черговість відправки. Жодного пріоритету сидіти вдома ти не маєш, ти маєш бути давно в ТЦК для підтвердження своєї непридатності. Ти це зробив?

Так ти написав, що я офіцер запасу. Офіцери проходили підготовку, на яку, до того ж, непридатного в мирний час ніколи б не взяли. А тепер крутять гудзики. що вони воювати не повинні від слова зовсім, бо не той вос, звання і т.д., а хто не проходив ніякої підготовки, та ще й має хвороби, має воювати за них, і на спеціальність взагалі плювати, хоч він фінансистом був, хоч підлогу драяв.. А потім ти будеш казати про рівність перед законом.
Як це не цікавить, я завжди казав, що ВЛК має бути нормальною для всіх, а не формальною, чи взагалі, її відсутність, як це зараз все частіше відбувається на всіляких ДВРЗ, куди везуть людей, на яких навмисно чатували під поліклініками. Як це все назвати, як не спланована кампанія по відправці на війну непридатних для війни?
То виходить, я повинен бігти поперед них, а не вони поперед мене. Знову про рівність. А військові першими зазвичай йдуть воювати, так у всіх країнах і у всі часи. Окрім нас..
Востаннє редагувалось hxbbgaf в Вів 10 бер, 2026 10:16, всього редагувалось 2 разів.
hxbbgaf

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 10:11

hxbbgaf

Так ти написав, що я офіцер запасу.

Покажи цитату.

Офіцери проходили підготовку,

Ти не маєш ні компетенції, ні права оцінювати підготовку офіцерів. Вони підготовлені йдуть командувати тобою, непідготовлені - готуватись і командувати тобою. Де ти, щоб тобою командувати?

хто не проходив ніякої підготовки, та ще й має хвороби, має воювати за них

Ти ніяк не можеш воювати за офіцера. Він воює за офіцерів, ти воюєш (не воюєш і не збираєшся, насправді ) за солдат .
Чому т не воюєш? Ти пройшов ВЛК, як вимагав закон , щоб підтвердити непридатність?
Hotab
Форумчанин року

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 10:18

А я вважаю, що, як рівність, то військові всі теж мають бути викликані, може бути даний якийсь час (але не 4 роки) на пошук посади за восом і званням, і, як її не знаходиться, то ласкаво просимо в окоп чи в штурмовики, як здоров'я дозволяє (звісно, ВЛК має бути не формальною, але однаковою для всіх, а не для офіцерів обстеження роками, а для непридатного, якого схопили на вулиці, повна її відсутність). Оце було б про рівність. А що робити, як у нас сотні тисяч офіцерів після військових закладів і від мільйона до двох після кафедр? Зрозуміло, що стільки командирів не треба, коли солдат на фронті ледь 200 тис. Це абсурд. Як всі ці офіцери і далі не будуть воювати, в нас просто не вистачить людей і ми програємо.
hxbbgaf

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 10:22

hxbbgaf

А що робити, як у нас сотні тисяч офіцерів після військових закладів і від мільйона до двох після кафедр? Зрозуміло, що стільки командирів не треба, коли солдат на фронті ледь 200 тис

Чому порівняння «сотні тисяч офіцерів запасу» йде з цифрами «на фронті всього 200 тис»??

Давай тоді порівнювати 9 мільйонів абирвалгів, які так само не йдуть міняти тих «200 тис в окопах»..

«Мільйон» офіцера запасу після кафедри» тебе турбує, ти їх хочеш розжалувати і в окоп солдатом, а 9 мільйонів абирвалгів без кафедри не турбує? Що їм заважає міняти отих 200 тис в окопах? Що особисто тобі заважає?

військові всі теж мають бути викликані

«Військові» не можуть бути викликані чи не викликані. Вони в складі бригад прийняли бій.
Ті хто колись служив (рік, 5, 10,35) - це НЕ військові. Це цивільні військовозобовʼязані, такі як ти. З дуже різним рівнем підготовки. В основному з таким як у тебе.

Долярчик (він же Успіх) у тебе теж «військовий»? Бо складав присягу і 3 роки прослужив. Чи він такий самий цивільний як і ти?? Він зобовʼязаний тебе далі, до смерті захищати, «бо давав присягу»? Чи все ж може вже твоя черга його позахищати?

Абирвалг, я все ще чекаю цитати де:
- я назвав тебе офіцером

- я сказав що офіцери не мають воювати
Hotab
Форумчанин року

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 10:39

Hotab ну дивіться, я сам памятаю що на "воєнку" кафедру були підвищені вимоги до здоров'я і спорту. Але чогось мають воювати "непридатні" які не мали здоров'я в 18-26і не проходили службу (не давали присягу), зараз вони постарше і мають 40-55 років, тобто очевидно їх стан не покращився - але воюють в основному вони. Це неправильна організація, тому і такі про... територій і людей.
BIGor

Подякував: 1498 раз.
Подякували: 1910 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 10:46

BIGor

я сам памятаю що на "воєнку" кафедру були підвищені вимоги до здоров'я

Ну які вони «підвищені»?))
- Здоровий? Скарги є?
- Нема.

І це я не кажу про те, що це було в 20 років, а зараз їм по 45-55, тих кого атирвалг виштовхує.

не мали здоров'я в 18-26і не проходили службу

Я не вловлюю звʼязку між «не служили срочку» і «не мали здоровʼя». Можете мені це пояснити?

тому і такі про...територій і людей.

Тобто через саме через 48+ (це мій вік, бо я один з останніх хто звільнився перед війною, молодших пенсіонерів за вислугою зараз нема, всі тільки старші ) про..., а не 9 мільйонів (26-60) які ховаються від ТЦК??
Hotab
Форумчанин року

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 10:51

Які 9 млн.? І де я писав, що не хвилює, я тут пишу не тільки про офіцерів, а і про інших силовиків, охоронців, багато хто з них не є офіцером (тема, взагалі, про силовиків), і заброньовані їх сотні тисяч, це явний перебір, про відставників, яких, взагалі, познімали з обліку раніше з 38, потім з 43 років, а в 2024-му сказали піти стати знову, але вони масово порушили мобілізаційний закон і не пішли, і оце якраз тебе не хвилює, і т.д., да і про інших купу заброньованих, липових доглядальників 7-ї води на киселі, сотень тисяч липових інвалідів, волонтерів і т.д. і т.п. теж писав, але це інша тема, як і, мабуть, мінімум мільйон, а то і 2, як з тими, що там жили вже давно, тих, що втекли закордон (знову ж всі пропозиція, хоча б позбавити їх звань, як вони їх мають, теж не знаходять підтримки влади, бо влада сама повивозила так всіх своїх синків)
Переховуються десь 2 мільйони, про це кожен день торочать різні експерти з тисяч різних центрів дослідження всесвіту, які теж самі не воюють і не думають, але знайшли лазівку.
Але з цих 2 млн. теж частина закордоном, частина непридатні, але бояться йти, бо наслишані про формальні комісії, у частини старі батьки, яких ні на кого залишити, але 2-гу групу інвалідності їм не оформили через корупцію чи інші причини, і т.д.
І як порахувати ухилянтів, які нічого собі не оформили і не виїхали (бо як оформили або виїхали під час війни, то тут претензії ще й до державної машини, яка це дозволила), то залишиться вже цифра, яка буде меншою за кількість офіцерів, що не воюють, бо вони офіцери, і доводять, що так і має бути.
А хто виїхав до війни, це, мабуть, мільйон, бо з західної України цілі села виїжджали, теж нічого нікому не винні, хоч і громадяни України? Тільки сидять по форумах і закликають всіх розстрілювати, зловтішаються і хочуть, щоб війна була вічною, аби отримувати соціалку.
Ось тому так все і виходить.
Цитата вгорі сторінки.
hxbbgaf

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 10 бер, 2026 10:53

hxbbgaf

Які 9 млн.? І

10 десь. Мобресурс чоловічий.
Hotab