Як ШІ змінює світ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 18192021>
Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 15:14

Re: Як ШІ змінює світ

Костя96 написав:Зараз це виглядає дивно, але колись і перші верстати на заводах дивували людей і далеко не всі вірили, що вони зможуть замінити людську працю, бо верстати були примітивними, працювали погано, повільно і нерідко травмували. Але за певний час їх вдосконалили, і вже давно неможливо уявити фабрики чи заводи без них. Думаю, те саме буде і з ШІ. Не будем забувати, що глобально людство серйозно зацікавилося цією темою лише в останні декілька років, і ми вже маємо приклади того, як деякі корпорації звільняють людей і як змінюється медіа ринок, не кажучи вже про побутове використання. Тому за цим майбутнє, і наприклад, працювати в компанії, де начальник - алгоритм чи щось у цьому дусі, скоро, як на мене, стане доволі реально і звично.

Ні, так не буде, Ви будете безробітні побиратися як негри в Африці від безгрошів'я. Та і все.
BIGor

Подякував: 1520 раз.
Подякували: 1944 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 15:34

Послухали лекцію колег з США/ Нідерландів і остаточно запанікував:
1. Поточні тарифи на моделі ШІ є глибоко дотаційними, насправді вони мають коштувати в 10-20 разів дорожче. І через дефіцит заліза це буде ще дорожче.
2. Майбутнє не за універсальним комбайном, а за багатьма спеціалізованими меншими моделями, які значно дешевші. І це вбиває останню надію людства.
3. Вже пора вчити правильну оркестрацію моделей, бо якщо працювати так, як зараз працюють, то через кілька років працівник зі знаннями буде спалювати токенів на 100$, а без знань - на тисячі...
Дюрі-бачі

Подякував: 951 раз.
Подякували: 655 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 15:37

Дюрі-бачі написав:остаточно запанікував

В чём же именно паника? Уже мульёны личных денег проинвестированы в универсальные модели?
moveton

Подякував: 131 раз.
Подякували: 873 раз.

Профіль

3
14
1
Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 15:38

moveton в тому, що все, чому ми зараз вчимо студентів втрачає сенс повністю прямо зараз. Потрібно вчити новому, але то нове ще самі викладачі не знають.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 15:41

Дюрі-бачі написав:moveton в тому, що все, чому ми зараз вчимо студентів втрачає сенс повністю прямо зараз. Потрібно вчити новому, але то нове ще самі викладачі не знають.

Только сейчас?! Фига себе, как образование продвинулось. Когда я в университете был, учили тому, что актуальность потеряло за 20-30 лет до того.
moveton

Подякував: 131 раз.
Подякували: 873 раз.

Профіль

3
14
1
Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 15:42

Дюрі-бачі написав:moveton в тому, що все, чому ми зараз вчимо студентів втрачає сенс повністю прямо зараз. Потрібно вчити новому, але то нове ще самі викладачі не знають.
Мене вчили не зазубрювати .. а використовувати логіку..
Тобто
Мої викладачі казали - навчіться шукати відповіді на які немає відповідей в книжках....
Тому
Якщо Ви вчите зазубрювати параграф звідси/доси... тоді паніка це найлегше що Вас чекає....
budivelnik

Подякував: 301 раз.
Подякували: 3034 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 16:51

BIGor написав:
  Костя96 написав:Зараз це виглядає дивно, але колись і перші верстати на заводах дивували людей і далеко не всі вірили, що вони зможуть замінити людську працю, бо верстати були примітивними, працювали погано, повільно і нерідко травмували. Але за певний час їх вдосконалили, і вже давно неможливо уявити фабрики чи заводи без них. Думаю, те саме буде і з ШІ. Не будем забувати, що глобально людство серйозно зацікавилося цією темою лише в останні декілька років, і ми вже маємо приклади того, як деякі корпорації звільняють людей і як змінюється медіа ринок, не кажучи вже про побутове використання. Тому за цим майбутнє, і наприклад, працювати в компанії, де начальник - алгоритм чи щось у цьому дусі, скоро, як на мене, стане доволі реально і звично.

Ні, так не буде, Ви будете безробітні побиратися як негри в Африці від безгрошів'я. Та і все.

дивно взагалі що хтось допускає можливість наймицтва на дядю ШІ :lol:
killer_of_liars

Подякував: 3 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 17:26

budivelnik написав:шукати відповіді на які немає відповідей в книжках....

це звісно добре, але іноді нема часу і грошей на пошук відповіді. Експерименти із сучасними ШІ дуже дорогі (навіть із дотаційними, не ринковими цінам), а знання втрачають актуальність буквально за місяці...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Пон 04 тра, 2026 17:28, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 17:27

https://kpi.ua/web-ai-iasa
vt313

Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 тра, 2026 17:28

Ірина_ написав:Зображення
Кухарів ШІ точно не замінить :)

Але якщо ШІ таки зварить борщ, то чоловіки нарешті припинять симулювати задоволення від борщу 😅
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2604 раз.

Профіль

6
8
5
  #<1 ... 18192021>
Форум:
+ Додати
    тему