rjkz
Ну ШІ пише що тариф на Флоридщині 0.15-0.20 центів за кВтгод з усіма надбавками/зборами, і будинок з кондиціонерами запросто може насмоктати 400 дол і більше за літній місяць . Не знаю, чи відчутно це для Флоридчан..
|
|
В НЙ примерно такой-же. Там сложная формула подсчета, зависящая от времени суток потребления и от пиковых нагрузок. Это я краем уха от сотрудника слышал, в компетенцию которого это входит. Я плачу дома за ээ, но ни разу не смотрел билл. Честно говоря вообще не слежу за суммой, кажется вписывается в диапазон 120-200 долларов, в зависимости от сезона. У меня комуналь списывается со счета в банке, который я специально держу для автосписаний, просто слежу чтобы там не опускался баланс ниже долларов 300-т. 400 долларов....может кому-то это и чувствительно, во Флориде ниже зарплаты чем в НЙ. Я видел за июнь билл моих знакомых в НДж, 300 долларов из них отдельно 100 долларов это чарджер для тесл. Нормальные люди к расходам относятся бережливо, но сказать, что 400 долларов в месяц шокируют? Ну хз, не думаю. Кого будет щокировать - будут экономить. При зп 25 долларов в час, а это очень скромно, 400 долларов зарабатывается за 2 дня. В какой-то момент, мне нужен был ко-сайнер с годовым доходом в 200+ куе, знакомая сказала что сможет этто сделатьь. Косайнер так и не понадобился, поэтому я доход не знаю кроме того, что он выше 200. То есть, это 100 долларов в час минимум. Итого, за их ээ в месяц, включая зарядку тесл, она зарабатывает за 3 часа от силы. Это средний средний класс. Знакомая в Вашингтон стейт жаловалась, что дом чтобы пришли убрать уже стоит больше 300 долларов. Ну, наверное, если люди платят 300 долларов за уборку дома, а не сами это делают, то и 400 за ээ найдут. Наші люди в самому дорогому штаті Каліфорнія назвали таку ціну на електричну енергію - не для будинку, а для зарядки авто Tesla Y: - стандартна ціна 0,31$ за 1 кВтгод; - є місця, де заряджання іде по 0,20$ за 1 кВтгод; - зовсім безкоштовно, якщо ставити на зарядку на парковці тренажерних залів як для членів спортивного клубу. Сказали, що це такі копійки, що хочуть продавати друге в родині авто, якому 9 років, і воно на бензині. Надіслав це відео рієлтору в Анталії, який тримає «руку на пульсі» і можливо єдиний порядний рієлтор на світі: працює в рієлторській конторі, власники якої - турки. А сам хлопець десь 28-30 років - азербайджанець (!), який років 5 мешкає в Анталії. Комісійні в конторі: 2% з Продавця та 2% з Покупця. Суму комісійних ділять навпіл: наприклад, цей хлопець отримав від Покупця 2% - припустимо 6 000$, то половину віддає фірмі, а половина - то його чистий заробіток. Він подивився відео і мені в розмові сказав так: - в Аланіі - курортне приморське місто десь за 140 км від Анталії - дійсно ціни на нерухомість «присіли». Кількість пропозицій перевищує бажання Покупців. Можливо, повʼязано із виїздом росіян, які колись так опанували те місто. - в місті Анталія - як в центрі провінції Antalya - такої тенденції немає і за його словами ніколи не буде: велике активне місто з населенням більше за 2,5 мільйона людей. Назвав ціни в ЖК преміум класу - є велика серія таких комплексів із закритою територію, СПА центрами та іншим, за 3 к квартиру є на рівні 400 000…420 000$. Купують для того, щоби отримати громадянство (поріг 400 000$ - надають громадянство на всю родину, дітям повинно бути менше 18 років). Наскільки я памʼятаю, саме такі ціни в таких ЖК були і 3 роки тому. Можливо було і трохи менше… В цілому той хлопець сказав: «ситуація по Анталії стабільна і робота у нього завжди є». rjkz
Да, это так. Или не так. Или было так... Существует расхожее мнение, что Канада выбирает 1. "суперкачественный людской ресурс" 2. который готов проживать там, где укажут, где морозы и медведи ср*ть боятся... Но это не дает ответ на вопрос, как при таких жестких условиях в стране оказалось 1,5 миллиона индусов и пакистанцев, проживающих в крупнейших городах страны. Малая часть из них работает на стройках, большинство - маргиналы и проч. нечисть. 2026 год. Новое время...
Вчора було повідомлення від наших людей в Канаді, що Уряд Канади дав НЕГАТИВНУ відповідь на офіційно спрямований запит наших українців щодо «Особливого порядку отримання Виду на проживання українців, які заїхали за Програмою CUAET». Це про «суперкачественный людской ресурс». Мандруючи Канадою, жодного разу не бачив індійця чи пакістанця, які би працювали на будівництві. Всі в сфері обслуговування, наприклад в готелі на Reception. Натомість наші українки: прибиральниці в номерах за 13,5 C$. При цьому сильно був здивований: на одному перехресті ремонт дороги виконували чоловіки зовсім не індійської зовнішності та статури: бородаті мужики зростом по 2 метри. Прямо моделі для кіно про «Дикий Захід». Ось такі були з лопатою або табличкою STOP. Востаннє редагувалось akurt в Сер 27 тра, 2026 14:39, всього редагувалось 2 разів.
Re: Еміграція, заробітчанствоВ Австрії - країні мого відрядження - безпосередньо вартість спожитої електроенергії - в мене минулого року склала 60% рахунку. А ще 40% - фіксовані, які взагалі не залежать від кількості спожитої тобою електроенергії. Думаю ДТЕК поступово перейде на таку саме схему. Бо отримувати фіксовані платежі, що залежать тільки від кількості абонентів і не залежать від кількості поставленої ним електроенергії - це дуже приємно.
До речі, лайфхак: розібратись з рахунками за комуналку в закордонні зараз можливо виключно із залученням AI. Інакше взагалі нічого не зрозуміло: за що з тебе гроші беруть, чому так багато, хто в цьому винний, як із цим боротись і чи назріла вже революційна ситуація в суспільстві.
Як я колись попереджав читачів цієї гілки: зелена вулиця повна ніштяків (назвемо це так) - це не надовго. Щоб ще маятник не хитнувся з такою ж силою в протилежний бік - бо дійсно можуть +/- всіх зібрати і відправити до дому не дивлячись працюєш ти чи ні. Ховаєшся від призову чи перебуваєш у відрядженні. Закони фізики ніхто не відміняв. Занадто гарний прийом, якщо він затягується. призводить до не дуже приємного розставання. Польша - найбільш яскравий приклад. У лютому 2022 ледь не одиннарод, а зараз голову можуть пробити за використання мови у громадському місті (особливо якщо там десь поряд алкогольні напої розпивають).
Зараз переглядають цей форум: Google Adsense [Bot] і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|